جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

جمعی از اساتید روزنامه نگار آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد روزنامه‌نگاری از دانشگاه‌های برتر آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

Loading

پیمان آکوس و پیامدهای راهبردی آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: پیمان آکوس (AUKUS)، اتحاد امنیتی جدیدی که ایالات‌متحده با انگلستان و استرالیا تشکیل داده است، به دلیل چشم‌انداز ژئوپلیتیکی و ورود در یک درگیری احتمالی، مورد سؤال و انتقاد از سوی بسیاری از کشورها در منطقه و جهان است. محسن شریف خدایی – تحلیلگر مسائل بین‌الملل

در میان این سه کشور، استرالیا با شدیدترین واکنش سیاسی روبروست، زیرا تصمیم برای خرید 8 زیردریایی سوخت هسته‌ای با کمک ایالات‌متحده و انگلیس برابر با باز کردن جعبه پاندورا در منطقه است.

تصمیم ایالات‌متحده و بریتانیا، دو کشور امضاکننده معاهده عدم اشاعه سلاح‌های غیرمتعارف، برای ارائه کمک‌های هسته‌ای به استرالیا برای مقاصد نظامی، نه‌تنها ضربه سنگینی به رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای وارد کرده، بلکه برای شروع یک مسابقه تسلیحاتی دیگر مورد سؤال است.

تصمیم‌گیری نادرست کانبرا، حتی فرانسه یکی از متحدان ایالات‌متحده را بشدت به خشم آورده است، زیرا از قرارداد چند ده میلیارد دلاری برای خرید تعداد 12 زیردریایی دیزلی که در سال 2016 با فرانسه امضاشده بود، چشم‌پوشی شده است. پاریس نسبت به این اقدام به‌شدت واکنش نشان داد و سفیران خود را در واشنگتن و کانبرا برای مشاوره به پایتخت این کشور فراخواند.

در حال حاضر، اسکات موریسون نخست‌وزیر استرالیا، با موجی از انتقادات در داخل و خارج مواجه شده و بسیاری از مردم استرالیا نگران هستند که کشورشان در آینده به یک جنگ ناخواسته با چین کشانده شود.

پل کیتینگ، نخست‌وزیر سابق استرالیا در بیانیه‌ای تند درباره پیمان AUKUS گفت، پیمان نظامی جدید به‌منزله متحد شدن ارتش استرالیا با ایالات‌متحده برای همراهی در هرگونه درگیری نظامی احتمالی میان آمریکا و چین است و این سه کشور ادعا می‌کنند که اتحاد آن‌ها برای مقابله با «تجاوزگری» چین شکل گرفته است. این در حالی است که پکن، بزرگ‌ترین شریک تجاری کانبرا به شمار می‌آید.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین اقدامات آمریکا را «بسیار غیرمسئولانه» خواند. به گفته وی، کانبرا تنها مسئول شرایط دشوار کنونی است. این مقام چینی گفت این توافق، صلح و ثبات منطقه را به‌طورجدی تضعیف و رقابت تسلیحاتی را تشدید کرده و پیمان منع اشاعه هسته‌ای را زیر سؤال می‌برد. وی خاطرنشان کرد جامعه بین‌المللی ازجمله کشورهای همسایه دلایل خوبی برای شک در صداقت استرالیا دارند.

از طرف دیگر، فرانسه در این ماجرا احساس خیانت از سوی ائتلاف سه‌گانه آمریکا، استرالیا و بریتانیا علیه خود می‌کند و اروپا نیز اعتماد متقابل به آمریکا را بشدت زیر سؤال برده است.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در اظهارات اخیرش در حمایت از فرانسه گفت، زمان واقعی برای تبدیل‌شدن اتحادیه اروپا به یک قدرت ژئوپلیتیک در جهان فرا رسیده است. وی افزود، ما وارد دوره‌ای جدید از رقابت‌پذیری می‌شویم. اتحادیه اروپا دیگر از نقش خود به‌عنوان یک بازیگر اقتصادی راضی نیست. امید است که اتحادیه به قطبی حیاتی از نیروهای ژئوپلیتیک مستقل در جهان تبدیل شود.

ناتو در حال حاضر مشکلات داخلی زیادی دارد که در تلاش جهت رفع آن است. روابط بین اروپا و ایالات‌متحده هنوز در حال ترمیم دوران پسا ترامپ است. جدال اخیر آمریکا و فرانسه روابط و مناسبات فراآتلانتیک را زیر سؤال برده و اگر آن‌ها نتوانند به‌سرعت اختلافات را مدیریت نمایند، این نگرانی و بی‌اعتمادی در میان متحدان غربی عمیق‌تر شده و به سایر مناطق تسری می‌یابد.

ازآنجاکه ایالات‌متحده، استراتژی امنیت جهانی خود را تا حد زیادی در منطقه هند و اقیانوس آرام متمرکز نموده، ناتو نمی‌تواند نقش چندانی در این منطقه ایفا کند، زیرا تمرکز اصلی ناتو هنوز در حوزه اروپا است و چنانچه ناتو بخواهد بیش‌ازحد از اروپا فاصله بگیرد، بیشتر اعضا برای همکاری با این سازمان با مشکل روبرو خواهند شد.

سخن پایانی اینکه میزان اعتماد به ایالات‌متحده از سوی متحدان و حامیان این کشور به‌ویژه در اروپا با خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان و سپس با زدن خنجر از پشت به متحد خود در ناتو، به شدت آسیب دیده و به این زودی ترمیم نخواهد شد.

1 Comment

  1. سخن پایانی اینکه میزان اعتماد به ایالات‌متحده از سوی متحدان و حامیان این کشور به‌ویژه در اروپا با خروج ناگهانی آمریکا از افغانستان و سپس با زدن خنجر از پشت به متحد خود در ناتو، به شدت آسیب دیده و به این زودی ترمیم نخواهد شد.

    این یعنی چه ؟

    پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *