جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

Loading
گفتگو با جانشين قرارگاه پدافند سايبري كشور (٢)

نگاهی به راهبردهای ایران و اروپا در مقابله با حملات سایبری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: جانشین قرارگاه پدافند سایبری کشور با اشاره به مهم‌ترین راهبردهای ایران در مقابله با تهدیدات و حملات سایبری، گفت: ایران بر ایجاد صنعت بومی پدافند سایبری و تولید تجهیزات سایبری با استفاده از تقویت بخش‌های تحقیقاتی و تولیدی به منظور حمایت از به‌کارگیری در زیرساخت‌های سایبری و جلوگیری از حملات سایبری دشمن تأکید دارد.

محمد رضا فرجی پور در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به‌ضرورت توجه کشورها به مقابله با تهدیدات سایبری، خاطرنشان کرد: مصون‌سازی، استحکام‌بخشی و امن سازی زیرساخت‌های حیاتی، حساس و مهم سایبری و یا متکی به سایبر کشور در برابر تهدیدات و حملات سایبری دشمن با استفاده از دانش متخصصان داخلی و حداکثر بهره‌گیری از محصولات بومی و به‌کارگیری دستورالعمل‌های پدافند سایبری به منظور افزایش پایداری و تداوم خدمات ضروری یکی از راهبردهای ایران در برابر این تهدیدات است.

وی افزود: طراحی و ایجاد نظام رصد، پایش، تشخیص، کنترل، مراقبت و هشدار تهدیدات سایبری با استفاده از توانمندی‌های داخلی به منظور اشراف اطلاعاتی در برابر تهدیدات سایبری دشمن و کشف آسیب‌پذیری‌های سایبری و کمک به مصون‌سازی زیرساخت‌های سایبری کشور، از دیگر راهبردهایی است که ایران در برابر تهدیدات سایبری در نظر گرفته است.

جانشین قرارگاه پدافند سایبری گفت: در برابر این تهدیدات، ایران بر ایجاد صنعت بومی پدافند سایبری و تولید تجهیزات سایبری با استفاده از تقویت بخش‌های تحقیقاتی و تولیدی به منظور حمایت از به‌کارگیری در زیرساخت‌های سایبری و جلوگیری از حملات سایبری دشمن تأکید دارد.

 

کشورهای موفق در دفاع سایبری

در ادامه؛ فرجی پور چین، روسیه، کره جنوبی و کشورهای عضو پیمان ناتو را از جمله کشورهای موفق در ایجاد دفاع سایبری برشمرد.

وی با اشاره به تمرکز پارلمان اروپا بر چگونگی مقابله با حملات سایبری و پیشنهادات مطرح‌شده برای دفاع از اتحادیه در برابر این تهدیدات از جمله سپر دفاعی دیجیتال و حفظ اطلاعات جمع‌آوری‌شده از سوی شرکت‌ها در داخل این قاره، گفت: اتحادیه اروپا برای رفع چالش‌های امنیت سایبری اقداماتی همچون افزایش تاب‌آوری سایبری، مبارزه با جرایم اینترنتی، تقویت دیپلماسی سایبری، تقویت دفاع سایبری، تقویت تحقیقات و نوآوری، حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی را در دستور کار قرار داده است.

 

تاکید رهبران اروپا بر افزایش توانایی در برابر تهدیدات سایبری

جانشین قرارگاه پدافند سایبری افزود: در این راستا، در اکتبر 2020، رهبران اتحادیه اروپا خواستار افزایش توانایی اتحادیه اروپا در این باره با اهداف؛ حفاظت از خود در برابر تهدیدات سایبری، ایجاد محیط ارتباطی امن به خصوص از طریق رمزگذاری کوانتومی، اطمینان از دسترسی به داده‌ها برای اهداف قضایی و اجرای قانون شدند.

فرجی پور با بیان اینکه در دسامبر سال 2020، کمیسیون اروپا و سرویس اقدام خارجی اروپا EEAS) ) استراتژی جدید امنیت سایبری اتحادیه اروپا را ارائه دادند، توضیح داد: هدف این استراتژی، تقویت مقاومت اروپا در برابر تهدیدات سایبری و اطمینان از این بود که همه شهروندان و مشاغل می‌توانند از خدمات قابل اعتماد و مطمئن و ابزارهای دیجیتال بهره‌مند شوند. استراتژی جدید شامل پیشنهادهای مشخصی برای استقرار ابزارهای نظارتی، سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری بود.

 

دستیابی به خودمختاری استراتژیک با حفظ اقتصاد باز هدف اصلی امنیت سایبری

وی اضافه کرد: در 22 مارس 2021، شورای اتحادیه اروپایی استنتاجات خود در مورد استراتژی امنیت سایبری را تصویب و تأکید کرد که امنیت سایبری برای ساختن یک اروپای مقاوم، سبز و دیجیتالی ضروری است.

به گفته فرجی پور، وزرای اتحادیه اروپا هدف اصلی از امنیت سایبری را دستیابی به خودمختاری استراتژیک با حفظ اقتصاد باز قرار دادند. این هدف شامل تقویت توانایی برای انتخاب گزینه‌های خودمختار در زمینه امنیت سایبری، باهدف تقویت رهبری دیجیتالی اتحادیه اروپا و ظرفیت‌های استراتژیک آن است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *