جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

رسانه عبری: در اسرائیل هم دانشگاهیان معترض هستند

یادداشت روزنامه صهیونیستی یسرائیل هیوم تاکید می‌کند نه تنها در دانشگاه‌های غربی بلکه در داخل دانشگاه‌های اسرائیل هم معترضان زیادی از میان دانشگاهیان علیه اقدامات اسرائیل به چشم می‌خورند.

احتمال تبدیل جنگ اوکراین به یک درگیری هسته‌ای

تهران-ایرنا- «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان خواستار پایان هر چه سریعتر جنگ در اوکراین به منظور جلوگیری از یک جنگ جهانی جدید شد که به گفته وی ممکن است تبدیل به یک جنگ هسته‌ای شود.

Loading

ایران‌هراسی اهرم رژیم صهیونیستی برای فریب و جذب دولت‌های عرب

۱۳۹۹/۰۶/۱۷ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اگر روابط رژیم صهیونیستی با جهان عرب بهبود پیدا کند، روابط ایران با اعراب تخریب می‎شود و اگر روابط ایران با اعراب بهبود پیدا کند روابط این رژیم و پایتخت‎های عربی دچار تشنج خواهد شد؛ در این صورت، کشورهای عربی به سیاست سنتی‎شان مبنی بر این که رژیم اسرائیل، دشمن اعراب و فلسطینی‎ها است، بازخواهند گشت. قاسم محبعلی - کارشناس مسائل خاورمیانه

مقام معظم رهبری اخیرا درواکنش به توافق امارات و رژیم صهیونیستی تاکید کردند که امارات متحده عربی هم به دنیای اسلام خیانت کرد، هم به ملت‎های عرب، هم به کشورهای منطقه و هم به فلسطین. به گفته ایشان البته این خیانت دیر نخواهد پایید، اما این لکه ننگ بر آن‌ها خواهد ماند.

مقام معظم رهبری در رابطه با این اقدام امارات ادامه دادند: «پای صهیونیست‌ها را به منطقه باز کردند و مسئله فلسطین را که مسئله غصب یک کشور است به فراموشی سپردند و عادی‌سازی کردند.» همچنین ایشان ابراز امیدواری کردند که اماراتی‌ها زود بیدار شوند و کاری را که کرده‌اند، جبران کنند.

با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، این سوال پیش می‌آید که امارات در چه صورت از تصمیم خود در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بازخواهد گشت؟

درخصوص اقدامات اخیر امارات، رژیم اسرائیل، آمریکا و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس باید توجه داشت که آن‌ها از مدتی قبل در روندی قرار گرفته‎اند که براساس تئوری ایران هراسی تلاش دارند این گونه وانمود کنند که خطر و تهدید اصلی جهان عرب، اسرائیل نیست، بلکه جمهوری اسلامی ایران است.

بر این اساس با مدیریت آمریکایی‎ها این روند آغاز شده و کشورهای خلیج فارس به ویژه کشورهای کوچک‎تر که آسیب پذیرتر هستند و احساس ترس بیشتری دارند، آمادگی‏شان برای همکاری در این طرح بیشتر است. البته باید به این موضوع نیز تاکید کرد که این روند جدید نیست و پیش تر نیز همسایگانی چون ترکیه و جمهوری آذربایجان روابط گرم دیپلماتیکی با اسرائیل برقرار کرده بودند. کشورهای حوزه خلیج فارس نیز پیش تر با اسرائیل رابطه داشتند ،اما آن را علنی نکرده بودند و به صورت غیررسمی بود، اما امروز کشور امارات این روابط را تحت پروژه ایران هراسی آمریکایی‏ها و ایجاد ائتلاف در منطقه علیه جمهوری اسلامی رسمی کرده است.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد امارات و دیگر کشورها زمانی از این روند عقب‌نشینی خواهند کرد که روند ایران هراسی در منطقه از بین برود.

در واقع، اگر مشکلات ایران و کشورهایی چون عربستان سعودی یا امارات حل و فصل شود می‌توانیم شاهد این موضوع باشیم که رژیم اسرائیل از منطقه فاصله بگیرد. بنابراین، این یک تناسب معکوس است به این صورت که اگر روابط اسرائیل با جهان عرب بهبود پیدا کند، روابط ایران با اعراب تخریب می‎شود و اگر روابط ایران با اعراب بهبود پیدا کند، روابط اسرائیل و پایتخت‎های عربی دچار تشنج خواهد شد. در این صورت کشورهای عربی به سیاست سنتی‎شان مبنی بر این که رژیم اسرائیل، دشمن اعراب و فلسطینی‎ها است بازخواهند گشت.

حال این پرسش مطرح است که این رویکرد اعراب تا چه حد در باز شدن پای اسرائیل به منطقه و یا نادیده گرفتن مشکلات فلسطینی‌ها تاثیرگذار است. در این خصوص باید گفت که از دهه 80 که شیمون پرز کتاب خاورمیانه جدید را نوشت این مسئله را مطرح کرد که گسترش سرزمینی برای اسرائیل اهمیت درجه یک را ندارد، بلکه اسرائیل باید از طریق گسترش و عادی سازی روابط به ویژه روابط اقتصادی با جهان عرب به قدرت برتر در منطقه تبدیل شود. لذا نظریه زمین در برابر صلح را مطرح کرد.

بنابراین اسرائیل اکنون تلاشش بر این فرض استوار است که به عنوان قدرت برتر اقتصادی منطقه مطرح شود و همین مسئله باعث می‌شود که هرچه بیشتر حقوق فلسطینی‌ها نقض شود. مشاهده کردیم که با گسترش اختلافات در جهان عرب و دنیای اسلام، اسرائیلی‎ها فرصت پیدا کردند که با کمک آمریکا، بیت المقدس را پایتخت اسرائیل اعلام کنند و آمریکا نیز سفارت خود را به آنجا منتقل کند. همچنین انضمام جولان را به رسمیت بشناسند و در طرح معامله قرن، بخشی از کرانه باختری را به اسرائیل منضم کنند.

در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران باید تلاش کند به نحوی ایران هراسی نزد اعراب را که توسط آمریکا و اسرائیل دامن زده می‌شود، متوقف کند. در نهایت ترامپ نیز از پیشبرد چنین سیاستی در این مقطع این هدف را دنبال می‌کند که بتواند نظر لابی صهیونیست‌ها در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نسبت به خود جلب شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *