جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

سایه دمکراسی غربی روی سر متحدین

ایالات متحده و کشورهای اروپایی سالها است که مدعی تبعیت از فلسفه یونانی ای که کلئیستِنِس پنج قرن قبل از میلاد مسیح بنا نهاد می باشند و در مواردی حتی برای تحمیل ایدئولوژی فلسفی خود اقدام به اشغال و یا اعمال فشار به کشورهای مختلف جهان نموده اند.

Loading

چشم‌انداز خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق

۱۳۹۹/۰۶/۰۴ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین- یادداشت: نخست‌وزیر عراق از دونالد ترامپ خواسته است که به‌سرعت نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند، زیرا احتمال بروز درگیری شدید بین مردم و سربازان آمریکایی بسیار افزایش یافته است. به عبارتی، خروج دو هزار نفر از نیروهای آمریکایی مقدمه‌ای بر خروج کامل این نظامیان از عراق خواهد بود. حسن هانی‌زاده - پژوهشگر مسائل غرب آسیا

درحالی‌که منبعی در وزارت خارجه آمریکا به شبکه اسکای نیوز عربی گفته است به‌احتمال‌زیاد، این کشور تا قبل از مهرماه سال جاری نزدیک به دو هزار تن از نظامیان خود را تا مهرماه از عراق خارج می‌کند، دیدار اخیر مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در چارچوب گفتمان راهبردی بین بغداد و واشنگتن را می‌توان در راستای رایزنی مقامات ارشد دو کشور برای زمان‌بندی خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق ارزیابی کرد؛ چراکه حضور نظامیان آمریکایی در عراق از سال 2003 میلادی تاکنون به تشدید شکاف‌ میان طیف‌های سیاسی عراق منجر شده است. ضمن آنکه حضور داعش در عراق که موجب ناامنی در شمال و غرب عراق شده است، حساسیت‌های زیادی را نسبت به ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق به وجود آورده است، چراکه گفته می‌شود در پشت پرده میان داعش و نیروهای آمریکایی ارتباطاتی وجود دارد. همچنان که مراجع عراق، عشایر و طیف‌های سیاسی عراق بارها از سران دولت‌های گذشته عراق درخواست کرده بودند تا به حضور سربازان آمریکایی در این کشور پایان داده شود، اما اصرار رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه ایالات‌متحده برای ادامه حضور نیروهایشان در عراق موجب شد تا دولت‌های گذشته شیوه تعامل باسیاست‌های آمریکا را در پیش بگیرند. در این میان، آمریکا برای مشروعیت‌بخشی به نیروهای خود در عراق از گروهک تروریستی داعش برای ناامن کردن عراق استفاده ابزاری کرد. درمجموع در این سال‌ها، حدود هشت هزار نیروی داعش وارد عراق شدند و ناامنی را در استان‌های شمال و غرب عراق تشدید کردند.

پس از ترور ناجوانمردانه سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق سپاه قدس و ابومهدی المهندس، معاون حشد الشعبی عراق، حساسیت‌ها در میان ملت و جریان‌های سیاسی این کشور در خصوص حضور نامشروع نیروهای اشغالگر آمریکایی افزایش بیشتری یافت. به همین دلیل حملات گسترده‌ای از سوی جریان‌های مختلف عشایری و نیروهای مقاومت علیه استقرار و حضور نیروهای نظامی ایالات‌متحده در عراق شدت گرفت و موجب شد تقابل فیزیکی بین نیروهای آمریکایی و مردم صورت بگیرد.

به‌تدریج پس از شهادت سپهبد سلیمانی، پارلمان عراق تحت‌فشار افکار عمومی، طرحی را به تصویب رساند که به‌موجب آن نیروهای آمریکایی باید در یک فرآیند زمانی یک‌ساله از عراق خارج شوند. به همین دلیل شرط قبول نخست‌وزیری مصطفی الکاظمی، منوط به خروج نیروهای آمریکایی از عراق شد. ازاین‌رو، الکاظمی با استقرار در حکومت عراق تعهد داد به این مصوبه مجلس احترام بگذارد. از همان زمان گفتگوهای راهبردی میان دولت عراق و آمریکا آغاز شد و سفر اخیر نخست‌وزیر عراق به واشنگتن نیز در این چارچوب قرار داشت.

درواقع، الکاظمی از دونالد ترامپ خواسته است که به‌سرعت نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند، زیرا احتمال بروز درگیری شدید بین مردم و سربازان آمریکایی بسیار افزایش یافته است. به عبارتی، خروج دو هزار نفر از نیروهای آمریکایی مقدمه‌ای بر خروج کامل این نظامیان از عراق خواهد بود.

به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دلیل ارتکاب جرائم سنگین علیه مردم عراق مورد نفرت مردم این کشور قرارگرفته‌اند و باید هر چه زودتر از این کشور خارج شوند در غیر این صورت مردم عراق به مقابله با نیروهای تجاوزگر آمریکا بر خواهند خاست. این اتفاق، موجب ناامنی نه‌تنها در عراق بلکه در کل منطقه خواهد شد.

در این میان، نکته قابل‌توجه این است که آمریکایی‌ها پیش‌بینی کرده‌اند به دلیل نفوذ نیروهای ایرانی در عراق، این احتمال وجود دارد که مردم این کشور در تقابل با نظامیان آمریکایی قرار بگیرند. از همین روست که در وضعیت فعلی، آمریکا روی دونقطه این خاک سرمایه‌گذاری کرده است؛ نقطه نخست، اقلیم کردستان است که ممکن است در آینده مرکز تمرکز نیروهای آمریکایی باشد و نقطه دوم، سوریه در شرق فرات است که در حال حاضر 2 هزار تفنگدار دریایی آمریکایی در این کشور حضور فیزیکی دارند و امکان اینکه این نیروها در سوریه و شمال عراق باقی بمانند، وجود دارد؛ اما به‌هرحال به دلیل احتمال تحمیل هزینه سنگین انسانی بر آمریکا از حضور در خاک عراق، خودشان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که نباید بیش از این در تقابل با نیروها و مردم عراق قرار بگیرند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *