جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

دغدغه‌های اتحادیه اروپا در همکاری با چین

۱۳۹۹/۰۴/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در شرایطی که فضای تحولات بین‌المللی حکایت از تنش فزاینده علیه قدرت نمایی‌های چین دارد و به نظر می‌رسد دامن زدن به منازعات سرزمینی چین با همسایگانش در دستور کار بحران آفرینی فرا گرفته، اتحادیه اروپا نزدیکی هر چه بیشتر روابط خود با همسایگان چین رامد نظر دارد. ابوالقاسم دلفی – دیپلمات سابق

گفتگوهای اخیر سران اتحادیه اروپا با نخست‌وزیر هند با تمرکز بر توسعه روابط تجاری دوجانبه برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از کرونا و بالا گرفتن تنش‌ها با چین، انجام گرفت. در این گفتگوها رئیس شورای اروپایی و رئیس کمیسیون اروپایی از طرف اتحادیه اروپا و آقای «ناراندرا مودی» نخست‌وزیر هند شرکت داشتند.

حجم مبادلات تجاری دوجانبه هند و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ بالغ‌بر ۱۰۱ میلیارد یورو گردیده و طرف‌های هندی و اروپایی با انجام مذاکرات مستمر به دنبال انعقاد موافقت‌نامه تجاری ترجیحی می‌باشند. اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین شریک تجاری هند و بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار در این کشور است.

اتحادیه اروپا در چارچوب سیاست‌های کلان خود درصدد عقد موافقت‌نامه‌های تجاری دوجانبه با شرکای خود است تا استانداردهای دوجانبه محکم‌تری برای خود تدارک نماید، درحالی‌که راهبرد کلان اقتصادی هند تامین حقوق خود در تجارت به شیوه مستقل و در چارچوب مقررات بین‌المللی است.

آقای «ویکاس سو آرب» مقام بلندپایه وزارت خارجه هند پیرامون اجلاس سه‌جانبه، اظهار داشته است که آغاز گفتگوهای سطح بالای دو طرف درزمینه تجارت و سرمایه‌گذاری یکی از دستاورد‌های اجلاس سه‌جانبه بوده و طرفین بر تعهدشان در تنظیم یک موافقت‌نامه تجاری و سرمایه‌گذاری متوازن، جاه‌طلبانه و تأمین‌کننده منافع دو طرف تأکید داشته‌اند.

اگرچه موضوع چین در مناسبات بروکسل – دهلی‌نو مستقیماً مطرح نشده است لیکن در متن نقشه راه تدوین‌شده برای مشارکت استراتژیک اتحادیه اروپا و هند، بر تمایل دو شریک تجاری برای کار مشترک به‌منظور «تأمین صلح، ثبات، ایمنی و امنیت، به‌ویژه در اقیانوس هند و اقیانوس آرام» تأکید شده است.

جمهوری خلق چین در حوزه اقیانوس آرام دارای مطالبات سرزمینی قابل‌توجهی است که با مخالفت بسیاری از شرکای منطقه‌ای روبروست. اتحادیه اروپا هم قانون جدید امنیتی چین برای سرزمین خودمختار هنگ‌کنگ را تحمیلی و محکوم نموده و برگزاری اجلاس سران اروپا و پکن را برای مدت نامعلومی به تعویق انداخته است.

روابط چین و هند به دنبال درگیری‌های مرزی ماه گذشته نظامیان هند و چین و کشته شدن تعدادی از نیروهای دو طرف، وارد مرحله تنش شده است.

در درگیری‌های مرزی پانزدهم ژوئن گذشته بین نظامیان هند و چین که برای اولین بار طی ۴۵ سال گذشته رخ می‌داد ۲۰ تن از نیروهای نظامی هندی و تعداد نامعلومی چینی کشته شدند. تلفات نیروهای هندی خشم مردم این کشور را برانگیخت و به جو ضد چینی در هند دامن زد و دولت آقای مودی نخست‌وزیر را نیز تحت‌فشارهای شدید قرارداد.

با توجه به روابط متشنج واشنگتن- پکن، درگیری‌های نظامی چین و هند مطلوب آمریکایی‌ها بوده زیرا به‌طور اصولی و در صورت جنگ، دهلی‌نو می‌باید روی حمایت‌های واشنگتن حساب باز کند، امری که دهلی‌نو نیز با هوشیاری کامل به آن توجه داشته و عملاً تشنج‌آفرینی در روابط همسایگی خود را مطلوب نمی‌داند.

هند علاوه بر تعمیق روابط با اتحادیه اروپا، روابط خود با سایر قدرت‌های منطقه‌ای همچون ژاپن را به هدف تحکیم مواضع در مقابل چین تقویت نموده و احداث خط آهن تندرو احمد آباذ-بمبئی با سرمایه‌گذاری ژاپن تا دو سال دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

همکاری‌های حمل‌ونقلی هند و ژاپن، درواقع پاسخی به پروژه چینی «یک کمربند – یک‌راه» است که به‌منظور احیای جاده ابریشم بااعتباری بالغ‌بر ۹۰۰ میلیارد دلار توسط پکن در حال احداث است.

کارشناسان غربی می‌گویند اروپا در نزدیکی با کشورهایی همچون هند باید در نظر داشته باشد که این کشور پس از استقلال همواره مدعی عدم ‌تعهد بوده و این تمایل می‌تواند در مراودات آتی اروپا و هند تأثیرات خود را داشته باشد. ضمن آنکه هند همچنان عضو مؤثر و فعال کشورهای مشترک المنافع به ریاست بریتانیاست که به‌عنوان اولین کشور از جمع اعضای اتحادیه اروپایی خارج گردید.

پاره‌ای نظرات ضد چینی در اروپا هم بر این باور هستند که دموکراسی‌ها باید علیه چین متحد شده و پاسخی قوی به این کشور بدهند تا بازارهای بین‌المللی را رها نماید. این تفکرات ناشی از وضعیت آلمان قبل از جنگ جهانی اول و خساراتی است که اروپا در اثر آن متحمل شد.

روابط با توکیو نیز یکی دیگر از دل‌مشغولی‌های اتحادیه اروپا است. در جریان گفتگوهای ژاپن با مسئولین اتحادیه اروپا در می‌گذشته، طرفین بر اجرای موافقت‌نامه‌های دوجانبه‌ی بهره‌برداری از پروژه تجارت آزاد و تسهیل مناسبات اقتصادی تأکید داشتند.

فقدان اجماع لازم در بین اعضای اتحادیه اروپا پیرامون چگونگی تعامل قطعی با چین شرایطی را پیش روی این اتحادیه قرار داده است که حکایت از نابرابری توان این اتحادیه برای مقابله با چین داشته و به‌عبارت‌دیگر «اروپای متحد» در مقابل «چین واحد» محکوم‌به عدم وحدت است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *