جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

لزوم درایت ایران در تعامل با طرح تازه غرب برای رویارویی با روسیه

لزوم درایت ایران در تعامل با طرح تازه غرب برای رویارویی با روسیه

سعید هاشمی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: احوط است، رفتار سیاسی ایران در این قائله ی مکارانه به گونه ای باشد تا کارت تهران در بازی برد-برد هزینه شود، و شاید راه چاره آن: "رای ممتنع" باشد، برای اقناع و ترغیب دوستان همیشگی و همراهان قدیمی.

ضرب و شتم نظامیان زن اسرائیلی بعد از امتناع از حضور در ارتش

رسانه‌های عبری با اشاره به وضعیت نابسامان نظامیان زن در ارتش این رژیم اعلام کردند که آنها بعد از امتناع از حضور در جنگ، در معرض رفتارهای خشن و وحشیانه فرماندهان قرار دارند و مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و دچار وحشت و اختلالات روانی و جسمی شده‌اند.

تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی

دولت انگلیس در حالی از امروز سه شنبه کنترل‌های جدید برگزیتی برای واردات برخی محصولات از اتحادیه اروپا را آغاز می‌کند که کارشناسان درباره عواقب و هزینه‌های سنگین این اقدام برای مصرف کنندگان انگلیسی هشدار می‌دهند.

مذاکرات نظامی مغرب و ناتو

وزیر دفاع مغرب با رئیس کمیته نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» درباره تقویت روابط دو جانبه گفت‌وگو کرد.

روایت «سی ان ان»؛ خشم و ناامیدی جوانان آمریکایی از شرایط موجود کشورشان

تهران-ایرنا- شبکه «سی ان ان» با انتشار نتایج یک نظرسنجی که توسط این رسانه خبری انجام و منتشر شد، تاکید کرد: جوانان آمریکایی از گزینه های موجود برای انتخابات ریاست جمهوری در این کشور راضی نیستند، ریاست جمهوری بایدن را شکست خورده می دانند و آمریکا را در مسیر درستی نمی‌بینند.

Loading

دلایل مخالفت اتحادیه اروپا با پیوستن روسیه به گروه 7

۱۳۹۹/۰۳/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در کوتاه‌مدت با توجه به بحران‌های داخلی اتحادیه اروپا نمی‌توان امیدوار بود که به‌سرعت روابط بروکسل-مسکو به سمت بهبود پیش برود، اما این اتحادیه در میان‌مدت و بلندمدت، به دلیل وابستگی به انرژی روسیه و این مسئله که بخشی از روسیه در قاره اروپا قرار دارد، ناچار است اختلافاتش را با این کشور حل‌وفصل کند و روابط با تنش کمتری همراه شود. علیرضا ثمودی - کارشناس مسائل اروپا

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مخالفت کانادا و انگلیس با پیوستن مجدد روسیه به گروه هفت حمایت کرد. بورل گفت که اتحادیه اروپا اعتقادی به بازگشت روسیه به گروه هفت ندارد و ساختار این گروه بر مبنای ارزش‌ها، منافع و تعهدات مشترک بنا شده است.

برای واکاوی دلایل مخالفت کشورهای اروپایی با پیوستن روسیه به گروه 7 باید به پیشینه اختلافات آن‌ها پرداخت. نخست آنکه روسیه تا سال ۲۰۱۴، عضوی از این گروه بود که در آن زمان جی ۸ نامیده می‌شد، اما بعدازآنکه با برگزاری همه‌پرسی، شبه‌جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، از جانب شرکای غربی طرد شد.

البته اگر کمی به عقب‌تر بازگردیم بخشی از این اختلافات به دوره بعد از جنگ جهانی دوم یعنی فضای جنگ سرد بازمی‌گردد؛ اما بعد از جنگ سرد و در دهه 90 با توجه به ضعف نسبی روسیه، ما در برخی حوزه‌ها شاهد افزایش همکاری‌ها بودیم. درواقع روسیه به دلیل ضعف اقتصادی و نظامی که بعد از جنگ سرد و فروپاشی شوروی تجربه کرد، خیلی مخالفتی با گسترش اتحادیه اروپا و ناتو نداشت.

اوایل هزاره سوم به دنبال افزایش قیمت انرژی و درنتیجه بازسازی روسیه و همچنین ورود ولادیمیر پوتین به عرصه سیاست، روسیه توانست قدرت خود را بازیابد. از همان زمان اصطکاک میان مسکو و بروکسل آغاز شد. جنگ گرجستان در سال 2008 نمونه اول این برخوردها است و در این خصوص غرب تلاش بسیاری کرد تا بتواند گرجستان و اوکراین را در بلندمدت وارد ناتو و اتحادیه اروپا کند.

در رابطه با بحران اوکراین، اروپا تحریم‌هایی را نیز علیه روسیه اعمال کرد و معتقد بود که مسکو تعهدات خود را در سند نهایی هلسینکی نقض کرده است. سندی که در سال 1975 به امضا رسید و در پی آن شرق و غرب یعنی آمریکا و کشورهای اروپایی متعهد شدند که به هنجارهای بین‌المللی احترام بگذارند و تمامیت ارضی کشورها را محترم بشمارند. اروپایی‌ها معتقد هستند که اقدامات روسیه در بحران اوکراین نقض آن تعهدات است و به‌نوعی به یک سرزمین اروپایی تجاوز کرده است. این بحران همچنان لاینحل باقی‌مانده و حل‌وفصل نشده است.

موضوع دوم ادعایی است که اروپایی‌ها در خصوص دخالت‌های روسیه در کشورهای اروپایی مطرح می‌کنند که این مسئله را در قالب جنگ هیبریدی می‌توان بدان اشاره کرد. جنگ هیبریدی مجموعه‌ای از اقدامات نظامی و غیرنظامی است که تلاش می‌کند به زیرساخت‌ها آسیب برساند یا افکار عمومی کشورهای اروپایی را تغییر دهد و با روسیه همسو کند. حمله سایبری، تبلیغات یا انتشار اطلاعات جعلی مجموعه‌ای از این اقدامات است که روسیه طی سال‌های اخیر مطابق ادعای کشورهای اروپایی انجام داده تا بتواند تحولات اروپایی را تحت تأثیر قرار دهد. در مورد برگزیت نیز برخی معتقد هستند که مسکو از طریق شبکه‌های خود چون راشاتودی یا اتاق‌های فکری که حامی روسیه هستند، تلاش کرد که بر افکار عمومی بریتانیا در هنگام خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تأثیر بگذارد.

موضوع دیگر به ارتباط مسکو با احزاب راست افراطی کشورهای اروپایی مربوط می‌شود؛ احزابی که مخالف همگرایی اروپایی و دارای پیوندهای بسیار نزدیک با مسکو هستند. ازجمله می‌توان به جبهه ملی فرانسه به رهبری خانم مارین لوپن اشاره کرد که بارها شاهد بودیم که لوپن از روسیه ستایش کرده است. درعین‌حال نخست‌وزیر مجارستان نیز روابط شخصی نزدیکی با ولادیمیر پوتین دارد.

ارتباط کرملین با احزاب راست افراطی در نهایت می‌تواند تأثیر منفی بر همگرایی اروپایی برجای بگذارد و لذا این مسئله یکی از عوامل بروز اختلاف میان اتحادیه اروپا و روسیه است.

نکته بسیار راهبردی در روابط مسکو- بروکسل به موضوع انرژی مربوط می‌شود، چراکه بخش قابل‌توجهی از منابع انرژی اتحادیه اروپا توسط روسیه تأمین می‌شود و این کشور بارها از اهرم انرژی برای فشار بر این اتحادیه استفاده کرده است. با در نظر گرفتن این مسائل می‌توان گفت که طی یکی دو دهه اخیر، موضوعات مختلفی ازجمله بحران اوکراین یا گسترش ناتو، باعث بروز تنش در روابط طرفین شده است.

در خصوص آینده روابط روسیه و اروپا باید گفت که در کوتاه‌مدت بعید است که ما شاهد تغییر و تحول خاصی باشیم؛ اما با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و ازآنجایی‌که این کشور حامی سفت‌وسخت تحریم‌های اروپایی علیه روسیه است، این سناریو مطرح می‌شود که شاید بعد از گذشت مدت‌زمانی اختلافات بین روسیه و اتحادیه اروپا تا حدی فروکش کند.

شرکت‌های بسیاری از فرانسه و آلمان در روسیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در آنجا حضور دارند لذا این دو کشور با بهبود روابط طرفین خیلی مخالف نیستند؛ اما دیگر کشورهای اروپایی مخصوصاً اروپای شرقی مایل هستند که روابط با روسیه عادی نشود. به همین دلیل در کوتاه‌مدت با توجه به بحران‌های داخلی اتحادیه اروپا نمی‌توان امیدوار بود که به‌سرعت روابط بروکسل-مسکو به سمت بهبود پیش برود اما این اتحادیه در میان‌مدت و بلندمدت به دلیل وابستگی به انرژی روسیه و این مسئله که بخشی از روسیه در قاره اروپا قرار دارد، ناچار است اختلافاتش را با این کشور حل‌وفصل کند و روابط با تنش کمتری همراه شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *