جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا اخراج ۱۱ هزار لبنانی را به تاخیر انداخت/ علت؛ درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، شامگاه جمعه پنجم مرداد در یادداشتی اعلام کرد که به دلیل درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله در جنوب لبنان، آمریکا برای حدود یازده هزار و پانصد شهروند لبنانی که هم اکنون در آمریکا هستند، مجوز کار صادر می‌شود و از اخراج از این کشور معاف هستند.

افزایش مبتلایان به کرونا در ژاپن

رسانه های محلی ژاپن روز گذشته (جمعه) گزارش دادند موارد ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور در حال افزایش است و کارشناسان بهداشتی خواستار اقدامات پیشگیرانه در طول فصل تعطیلات تابستانی هستند.

بلینکن: ما سخت تلاش می‌کنیم تا به آتش بس در غزه دست یابیم

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست وزرای خارجه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) گفت که ایالات متحده “با پشتکار روزانه” برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه و یافتن راهی برای صلح و امنیت تلاش می‌کند.

Loading

دلایل مخالفت اتحادیه اروپا با پیوستن روسیه به گروه 7

۱۳۹۹/۰۳/۱۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در کوتاه‌مدت با توجه به بحران‌های داخلی اتحادیه اروپا نمی‌توان امیدوار بود که به‌سرعت روابط بروکسل-مسکو به سمت بهبود پیش برود، اما این اتحادیه در میان‌مدت و بلندمدت، به دلیل وابستگی به انرژی روسیه و این مسئله که بخشی از روسیه در قاره اروپا قرار دارد، ناچار است اختلافاتش را با این کشور حل‌وفصل کند و روابط با تنش کمتری همراه شود. علیرضا ثمودی - کارشناس مسائل اروپا

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مخالفت کانادا و انگلیس با پیوستن مجدد روسیه به گروه هفت حمایت کرد. بورل گفت که اتحادیه اروپا اعتقادی به بازگشت روسیه به گروه هفت ندارد و ساختار این گروه بر مبنای ارزش‌ها، منافع و تعهدات مشترک بنا شده است.

برای واکاوی دلایل مخالفت کشورهای اروپایی با پیوستن روسیه به گروه 7 باید به پیشینه اختلافات آن‌ها پرداخت. نخست آنکه روسیه تا سال ۲۰۱۴، عضوی از این گروه بود که در آن زمان جی ۸ نامیده می‌شد، اما بعدازآنکه با برگزاری همه‌پرسی، شبه‌جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد، از جانب شرکای غربی طرد شد.

البته اگر کمی به عقب‌تر بازگردیم بخشی از این اختلافات به دوره بعد از جنگ جهانی دوم یعنی فضای جنگ سرد بازمی‌گردد؛ اما بعد از جنگ سرد و در دهه 90 با توجه به ضعف نسبی روسیه، ما در برخی حوزه‌ها شاهد افزایش همکاری‌ها بودیم. درواقع روسیه به دلیل ضعف اقتصادی و نظامی که بعد از جنگ سرد و فروپاشی شوروی تجربه کرد، خیلی مخالفتی با گسترش اتحادیه اروپا و ناتو نداشت.

اوایل هزاره سوم به دنبال افزایش قیمت انرژی و درنتیجه بازسازی روسیه و همچنین ورود ولادیمیر پوتین به عرصه سیاست، روسیه توانست قدرت خود را بازیابد. از همان زمان اصطکاک میان مسکو و بروکسل آغاز شد. جنگ گرجستان در سال 2008 نمونه اول این برخوردها است و در این خصوص غرب تلاش بسیاری کرد تا بتواند گرجستان و اوکراین را در بلندمدت وارد ناتو و اتحادیه اروپا کند.

در رابطه با بحران اوکراین، اروپا تحریم‌هایی را نیز علیه روسیه اعمال کرد و معتقد بود که مسکو تعهدات خود را در سند نهایی هلسینکی نقض کرده است. سندی که در سال 1975 به امضا رسید و در پی آن شرق و غرب یعنی آمریکا و کشورهای اروپایی متعهد شدند که به هنجارهای بین‌المللی احترام بگذارند و تمامیت ارضی کشورها را محترم بشمارند. اروپایی‌ها معتقد هستند که اقدامات روسیه در بحران اوکراین نقض آن تعهدات است و به‌نوعی به یک سرزمین اروپایی تجاوز کرده است. این بحران همچنان لاینحل باقی‌مانده و حل‌وفصل نشده است.

موضوع دوم ادعایی است که اروپایی‌ها در خصوص دخالت‌های روسیه در کشورهای اروپایی مطرح می‌کنند که این مسئله را در قالب جنگ هیبریدی می‌توان بدان اشاره کرد. جنگ هیبریدی مجموعه‌ای از اقدامات نظامی و غیرنظامی است که تلاش می‌کند به زیرساخت‌ها آسیب برساند یا افکار عمومی کشورهای اروپایی را تغییر دهد و با روسیه همسو کند. حمله سایبری، تبلیغات یا انتشار اطلاعات جعلی مجموعه‌ای از این اقدامات است که روسیه طی سال‌های اخیر مطابق ادعای کشورهای اروپایی انجام داده تا بتواند تحولات اروپایی را تحت تأثیر قرار دهد. در مورد برگزیت نیز برخی معتقد هستند که مسکو از طریق شبکه‌های خود چون راشاتودی یا اتاق‌های فکری که حامی روسیه هستند، تلاش کرد که بر افکار عمومی بریتانیا در هنگام خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تأثیر بگذارد.

موضوع دیگر به ارتباط مسکو با احزاب راست افراطی کشورهای اروپایی مربوط می‌شود؛ احزابی که مخالف همگرایی اروپایی و دارای پیوندهای بسیار نزدیک با مسکو هستند. ازجمله می‌توان به جبهه ملی فرانسه به رهبری خانم مارین لوپن اشاره کرد که بارها شاهد بودیم که لوپن از روسیه ستایش کرده است. درعین‌حال نخست‌وزیر مجارستان نیز روابط شخصی نزدیکی با ولادیمیر پوتین دارد.

ارتباط کرملین با احزاب راست افراطی در نهایت می‌تواند تأثیر منفی بر همگرایی اروپایی برجای بگذارد و لذا این مسئله یکی از عوامل بروز اختلاف میان اتحادیه اروپا و روسیه است.

نکته بسیار راهبردی در روابط مسکو- بروکسل به موضوع انرژی مربوط می‌شود، چراکه بخش قابل‌توجهی از منابع انرژی اتحادیه اروپا توسط روسیه تأمین می‌شود و این کشور بارها از اهرم انرژی برای فشار بر این اتحادیه استفاده کرده است. با در نظر گرفتن این مسائل می‌توان گفت که طی یکی دو دهه اخیر، موضوعات مختلفی ازجمله بحران اوکراین یا گسترش ناتو، باعث بروز تنش در روابط طرفین شده است.

در خصوص آینده روابط روسیه و اروپا باید گفت که در کوتاه‌مدت بعید است که ما شاهد تغییر و تحول خاصی باشیم؛ اما با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و ازآنجایی‌که این کشور حامی سفت‌وسخت تحریم‌های اروپایی علیه روسیه است، این سناریو مطرح می‌شود که شاید بعد از گذشت مدت‌زمانی اختلافات بین روسیه و اتحادیه اروپا تا حدی فروکش کند.

شرکت‌های بسیاری از فرانسه و آلمان در روسیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در آنجا حضور دارند لذا این دو کشور با بهبود روابط طرفین خیلی مخالف نیستند؛ اما دیگر کشورهای اروپایی مخصوصاً اروپای شرقی مایل هستند که روابط با روسیه عادی نشود. به همین دلیل در کوتاه‌مدت با توجه به بحران‌های داخلی اتحادیه اروپا نمی‌توان امیدوار بود که به‌سرعت روابط بروکسل-مسکو به سمت بهبود پیش برود اما این اتحادیه در میان‌مدت و بلندمدت به دلیل وابستگی به انرژی روسیه و این مسئله که بخشی از روسیه در قاره اروپا قرار دارد، ناچار است اختلافاتش را با این کشور حل‌وفصل کند و روابط با تنش کمتری همراه شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *