جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading

راهبرد جدید جبهه عبری – عربی – غربی در سوریه

۱۳۹۹/۰۲/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: محور عبری- عربی- غربی به رهبری آمریکا که نتوانسته در حوزه سیاسی و امنیتی محور مقاومت را محدود کند، وارد فاز نظامی یعنی گسترش حملات رژیم صهیونیستی و احیای داعش در سوریه شده است. حسین آجرلو - کارشناس مسائل خاورمیانه

راهبرد تقابلی با محور مقاومت، راهبردی است که مدت‌هاست از طرف مخالفان این محور یعنی محور عبری-عربی-غربی پیگیری می‌شود؛ این راهبرد بعضاً در حوزه اقتصادی، حوزه سیاسی و نیز در حوزه نظامی دنبال می‌شود.

می‌توان گفت همواره با توجه به شرایط موجود در منطقه شاهد تغییر راهبرد محور مخالفان با هدف تضعیف محور مقاومت هستیم.

با توجه به وضعیت اقتصادی و مسائل موجود در خاورمیانه از لبنان تا عراق و سوریه، در اکتبر سال گذشته نارضایتی‌ها افزایش پیدا کرد و فضا به سمت سیاسی و امنیتی رفت. ازنظر امنیتی بحث ترور سردار قاسم سلیمانی پیش آمد و تقابل دو محور شدت گرفت و قبل از آن نیز بحث‌های سیاسی مطرح بود. همین مسائل منجر به سقوط چند دولت در منطقه شد؛ به‌عنوان‌مثال در لبنان سعد حریری و در عراق عادل عبدالمهدی استعفا دادند و نابسامانی‌های سیاسی نیز ادامه داشت.

اکنون با توجه به جدی‌تر شدن بحران کرونا، پیشبرد اهداف قبلی از طریق سیاسی و امنیتی تا حدودی با چالش روبرو شده است. لذا به نظر می‌آید که محور عبری-عربی-غربی فضا را در مناطق مختلف مناسب دیده که به سمت سیاست‌های قبلی‌اش البته با در نظر گرفتن شرایط جدید پیش برود. دراین‌بین در بحث سوریه شاهد این هستیم که اسرائیل حملات خود را به مناطق مختلف این کشور تشدید کرده است. این راهبرد قبل از تحولات اخیر سوریه، عراق و لبنان در سال ۲۰۱۹ کمرنگ‌تر شده بود و این امیدواری در میان محور مخالفان وجود داشت که بعد از یک دوره ناآرامی به‌ویژه ترور سردار سلیمانی یک فضای سیاسی آرام در کشورهای خاورمیانه به نفع آن‌ها ایجاد شود.

اما در لبنان شاهد این مسئله نبودیم و آقای حسان دیاب که متحد حزب‌الله هم است روی کار آمد و در عراق هم مصطفی الکاظمی که به‌نوعی مورد تائید محور مقاومت است به‌عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد. درنتیجه اکنون شاهد پیشبرد راهبرد تشدید حملات رژیم صهیونیستی در سوریه هستیم یعنی انجام عملیات محدود و مدیریت‌شده. مسئله دیگر اینکه در حوزه عربی، گروه‌هایی که پیش‌تر در قالب گروه داعش فعالیت می‌کردند و اکنون نیز در برخی مناطق اهل سنت در عراق و شرق سوریه در یک جغرافیای کوچک فعال هستند، مجدد توانسته‌اند خود را بازیابی کنند. این نشان‌دهنده احیای مجدد آن‌ها است و می‌تواند در این وضعیت، شرایط را برای ثبات سیاسی کشورهایی چون عراق، لبنان و حتی سوریه دشوار کند. باید توجه داشت که محور مقاومت در عراق، سوریه و لبنان در این مدت دست برتر را داشت و لذا بدون شک این محور به دنبال تغییر ژئوپلیتیک نخواهد بود و به دنبال ثبات است.

اما رژیم صهیونیستی و غرب که به اهداف خود نائل نشده‌اند، دنبال تغییر هستند؛ لذا در عراق فعال شدن داعش به مفهوم بازگشت به سیاست‌های پیشین این گروهک است و آن‌ها می‌خواهند صحنه سیاسی عراق را به هم بریزند.

از سوی دیگر چون پایان تحریم تسلیحاتی ایران نزدیک است در عرصه بین‌الملل، آمریکا و متحدانش به‌شدت به دنبال آن هستند که بین ایران، روسیه و سوریه تضاد ایجاد کنند و اخبار زیادی نیز شنیده می‌شود که بین این سه کشور اختلافاتی بروز کرده است. این در حالی است که بسیاری از این اخبار در دنیای واقعیت وجود ندارد و به‌نوعی روایت سازی و باهدف سخت کردن همکاری‌های سه‌جانبه در سوریه است.

وقتی بخواهیم این پازل را کامل کنیم مسئله کردهای سوریه نیز در این پازل قرار می‌گیرد؛ زیرا کردهای سوریه که متحد آمریکا بودند با فعال شدن داعش در حال آسیب دیدن هستند. لذا با در نظر گرفتن مسئله درگیری کردها با داعش نیز این نتیجه‌گیری حاصل می‌شود که برخی تلاش دارند تا صحنه سوریه به گذشته بازگردد. با در کنار هم قرار دادن این مسائل می‌توان نتیجه گرفت بیماری کرونا فضایی را ایجاد کرده تا آمریکایی‌ها دوباره در فضای اجماع‌سازی علیه ایران و محور مقاومت در حوزه سیاسی، امنیتی قرار بگیرند. آمریکا اخیراً بارها مدعی شده که اقدامات ایران باعث به اصطلاح توسعه تروریسم می‌شود تا از این طریق بتواند کشورهای اروپایی را نیز با خود همراه کنند. همچنین در رابطه با رژیم صهیونیستی چون کابینه آن نیز تشکیل شد به نظر می‌رسد که حملاتشان را علیه سوریه تشدید کنند و این امر نیز نیازمند هوشمندی بیشتر و راهبرد جدی‌تر است. درنتیجه چون محور عبری-عربی-غربی به رهبری آمریکا نتوانسته در حوزه سیاسی و امنیتی محور مقاومت را محدود کند لذا وارد فاز نظامی یعنی گسترش حملات رژیم صهیونیستی و احیای داعش شده است.

آن‌ها می‌خواهند بعد نظامی محور مقاومت را فعال کنند چراکه هرچقدر بعد نظامی محور مقاومت فعال شود بیشتر در راستای اهداف محور مخالفان خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *