جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو شدیدا نگران صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری است

رسانه‌های صهیونیستی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

روزنامه معاریو: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو توسط دادگاه لاهه وجود دارد / نتانیاهو برای جلوگیری از این اتفاق، مکالمات تلفنی متعددی انجام داده

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

نماینده پاکستان در کنفرانس فلسطین: نبرد حماس علیه اسرائیل مشروع و موجه است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده پاکستان در کنفرانس بین‌المللی فلسطین در استانبول گفت: مقاومت مسلحانه فلسطینیان از جمله حماس در برابر اشغال وحشیانه اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل کاملاً موجه است.

Loading

سازمان بهداشت جهانی قربانی بی‌کفایتی ترامپ

۱۳۹۹/۰۲/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ترامپ در این روزها به شدت تحت فشار افکار عمومی است و اسناد و مدارک حکایت از اهمال‌کاری‌ها و بی‌تدبیری‌هایی در مدیریت بحران در آمریکا دارد که وضعیت این کشور را تا بدین حد بحرانی کرده است. بنابراین اکنون رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال یک قربانی است تا مسئولیت‌ها را گردن آن بیندازد و آن نهاد یا تشکل فکری را مسئول این فضاحت معرفی کند. امیرعلی ابوالفتح/ کارشناس مسائل آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته در کنفرانسی درباره شیوع بیماری کرونا در آمریکا اعلام کرد که پرداخت کمک به سازمان بهداشت جهانی را موقتا متوقف کرده است. این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در شرایط کنونی مبارزه جهانی با بیماری کرونا، چنین اقدامی را سیاستی اشتباه ارزیابی می‌کند. رئیس جمهور آمریکا به باور خود مقصر اصلی بحران کرونا را یافته است و این مقصر سازمان بهداشت جهانی است. این نخستین باری نیست که ترامپ عملکرد این سازمان را به باد انتقادی ویرانگر گرفته است. هفته قبل‌تر نیز رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده بود که تامین بودجه این سازمان را قطع می‌کند و اکنون به تهدید خود عمل کرده است. این در حالی است که آمریکا بزرگترین تامین کننده بودجه این نهاد بین‌المللی است. در سال ۲۰۱۹ این کشور ۴۰۰ میلیون دلار از بودجه این سازمان را تامین کرده بود.

درواقع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به نمایندگی از جریان ملی‌گرای راست‌گرا یا به تعبیر خود جریان میهن‌پرست‌ها خیلی میانه خوبی با نهادهای بین‌المللی به خصوص نهادهایی که به زعم آنها منافع آمریکا را تضمین نمی‌کند، ندارد. به همین دلیل طی 3 سال گذشته دولت آمریکا از چندین پیمان چند جانبه، دوجانبه و نهادهای بین‌المللی خارج شده است. این خروج از پیمان آب و هوایی پاریس آغاز شد و در ادامه درباره پیمان تجاری ترانس‌پاسیفیک، برجام،‌ یونسکو، شورای حقوق بشر سازمان ملل و برخی دیگر از پیمان‌ها نیز همین روند در پیش گرفته شد. بنابراین در حال حاضر قطع کمک‌های مالی سازمان جهانی بهداشت نیز در همان راستای ضدیت واشنگتن با نهادهای بین‌المللی قابل تحلیل و ارزیابی است.

البته در برهه فعلی و درباره ویروس کرونا دولت ترامپ معتقد است که سازمان جهانی بهداشت بیش از اندازه تحت تاثیر چین است، پکن برای حفظ پرستیژ دنیا را فریب داده و به موقع هشدارهای لازم را اعلام نکرده است. لذا بنابر ادعای آمریکا این مسئله منجر به آن شد که کشورهای اروپایی و آمریکایی و کلا کشورهای جهان بر اساس دستورالعمل‌های غلط و ناقص سازمان جهانی بهداشت مسیری را طی کند که در نهایت منجر به یک پاندمی شود. بویژه آنکه شیوع  ویروس کرونا ابعاد اقتصادی و اجتماعی وسیعی را برای جهان به دنبال داشته است.

ضمن آنکه ترامپ در این روزها به شدت تحت فشار افکار عمومی است و اسناد و مدارک حکایت از اهمال‌کاری‌ها و بی‌تدبیری‌هایی در مدیریت بحران در آمریکا دارد که وضعیت این کشور را تا بدین حد بحرانی کرده است. بنابراین اکنون رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال یک قربانی است تا مسئولیت‌ها را گردن آن بیندازد و آن نهاد یا تشکل فکری را مسئول این فضاحت معرفی کند. تا به امروز ترامپ بارها در این راستا اقدام کرده است؛ یک بار عنوان می‌کند رسانه‌های جعلی مسئول هستند، یک بار دمکرات‌ها را مقصر می‌داند و حتی در صحبت‌هایش کنگره و دولت باراک اوباما را نیز مسئول این فضاحت‌ها معرفی کرده است.

در حال حاضر نیز رئیس‌جمهور آمریکا بحث سازمان جهانی بهداشت را مطرح کرده و امیدوار است که با این کار، فشارها و انتقادات را از دولت خود دور کرده و متوجه یک نهاد بین‌المللی سازد. همچنین ترامپ در نظر دارد تا یک چهره مقتدر از خود نزد حامیانش در آمریکا ارائه دهد و اینگونه وانمود کند که توانسته اقدام قاطعی را علیه نهادی که شائبه بی‌مسئولیتی و اهمال‌کاری دارد اتخاذ کند.

لذا ترامپ بیشتر برای تاثیرگذاری بر مخاطب داخلی این اقدام را انجام داده و ممکن است در زمانی که باید بودجه لازم را برای سازمان بهداشت جهانی تخصیص دهد از این امر صرف‌نظر کند. یعنی این اقدام را اجرایی نکند تا وارد یک روند بوروکراتیک شده و مشمول مرور زمان شود.

درعین حال مقامات ارشد سازمان بهداشت جهانی ابراز امیدواری کرده‌اند تصمیمی که ترامپ اعلام کرده عملیاتی نشود. این حرف بدان معنا است که احتمالا این موضوع در حوزه عمل اجرایی نشود و فعلا یک اقدام سیاسی و تبلیغاتی محسوب می‌شود. همچنین فعلا سازمان بهداشت جهانی دچار کمبود منابع مالی نخواهد شد چرا که آمریکایی‌ها تا به امروز بودجه‌ لازم را پرداخت کرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *