جدیدترین مطالب

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.

بررسی دستاورد‌های ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

اندیشمندان، ایران‌شناسان، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی مرکز (انستیتو) شرق‌شناسی روسیه، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه و جهان را واکاوی کردند.

Loading

أحدث المقالات

وزرای خارجه کشور‌های گروه ۷ (G۷): از ایران و اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند /: ایران باید به خاطر اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌اش در خاورمیانه پاسخگو باشد

وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ اعلام کردند: از همه طرف ها می خواهیم که هرگونه تشدید تنش در خاورمیانه را متوقف کنند. آنها گفتند: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند.

وزیر خارجه روسیه: مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه درباره تنش‌های اخیر بین اسرائیل و ایران اظهار داشت: «مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست».

پاسخ بلینکن به پرسشی درباره اطلاع واشنگتن از حمله منتسب به اسرائیل: آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است

اولین سوال خبرنگاران از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در کاپری ایتالیا درباره گزارش‌ها از حمله منتسب به اسرائیل به ایران بود و اینکه آیا آمریکا از این حمله مطلع بود یا نه. او به این سوال پاسخ نداد و فقط گفت که «آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است.»

گروه ۷ کشورهای همکاری کننده با روسیه را تهدید به تحریم کرد

در بیانیه کشورهای گروه ۷ آمده است: «ما اقدام به اعمال تحریم‌های مضاعف علیه شرکت‌ها و افراد در کشور‌های ثالث که به روسیه در دستیابی به ابزار‌ها و تجهیزات دیگر مناسب تولید تسلیحات و یا توسعه صنایع نظامی کمک می‌کنند، خواهیم کرد.»

Loading

سازمان بهداشت جهانی قربانی بی‌کفایتی ترامپ

۱۳۹۹/۰۲/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ترامپ در این روزها به شدت تحت فشار افکار عمومی است و اسناد و مدارک حکایت از اهمال‌کاری‌ها و بی‌تدبیری‌هایی در مدیریت بحران در آمریکا دارد که وضعیت این کشور را تا بدین حد بحرانی کرده است. بنابراین اکنون رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال یک قربانی است تا مسئولیت‌ها را گردن آن بیندازد و آن نهاد یا تشکل فکری را مسئول این فضاحت معرفی کند. امیرعلی ابوالفتح/ کارشناس مسائل آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته در کنفرانسی درباره شیوع بیماری کرونا در آمریکا اعلام کرد که پرداخت کمک به سازمان بهداشت جهانی را موقتا متوقف کرده است. این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در شرایط کنونی مبارزه جهانی با بیماری کرونا، چنین اقدامی را سیاستی اشتباه ارزیابی می‌کند. رئیس جمهور آمریکا به باور خود مقصر اصلی بحران کرونا را یافته است و این مقصر سازمان بهداشت جهانی است. این نخستین باری نیست که ترامپ عملکرد این سازمان را به باد انتقادی ویرانگر گرفته است. هفته قبل‌تر نیز رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده بود که تامین بودجه این سازمان را قطع می‌کند و اکنون به تهدید خود عمل کرده است. این در حالی است که آمریکا بزرگترین تامین کننده بودجه این نهاد بین‌المللی است. در سال ۲۰۱۹ این کشور ۴۰۰ میلیون دلار از بودجه این سازمان را تامین کرده بود.

درواقع دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به نمایندگی از جریان ملی‌گرای راست‌گرا یا به تعبیر خود جریان میهن‌پرست‌ها خیلی میانه خوبی با نهادهای بین‌المللی به خصوص نهادهایی که به زعم آنها منافع آمریکا را تضمین نمی‌کند، ندارد. به همین دلیل طی 3 سال گذشته دولت آمریکا از چندین پیمان چند جانبه، دوجانبه و نهادهای بین‌المللی خارج شده است. این خروج از پیمان آب و هوایی پاریس آغاز شد و در ادامه درباره پیمان تجاری ترانس‌پاسیفیک، برجام،‌ یونسکو، شورای حقوق بشر سازمان ملل و برخی دیگر از پیمان‌ها نیز همین روند در پیش گرفته شد. بنابراین در حال حاضر قطع کمک‌های مالی سازمان جهانی بهداشت نیز در همان راستای ضدیت واشنگتن با نهادهای بین‌المللی قابل تحلیل و ارزیابی است.

البته در برهه فعلی و درباره ویروس کرونا دولت ترامپ معتقد است که سازمان جهانی بهداشت بیش از اندازه تحت تاثیر چین است، پکن برای حفظ پرستیژ دنیا را فریب داده و به موقع هشدارهای لازم را اعلام نکرده است. لذا بنابر ادعای آمریکا این مسئله منجر به آن شد که کشورهای اروپایی و آمریکایی و کلا کشورهای جهان بر اساس دستورالعمل‌های غلط و ناقص سازمان جهانی بهداشت مسیری را طی کند که در نهایت منجر به یک پاندمی شود. بویژه آنکه شیوع  ویروس کرونا ابعاد اقتصادی و اجتماعی وسیعی را برای جهان به دنبال داشته است.

ضمن آنکه ترامپ در این روزها به شدت تحت فشار افکار عمومی است و اسناد و مدارک حکایت از اهمال‌کاری‌ها و بی‌تدبیری‌هایی در مدیریت بحران در آمریکا دارد که وضعیت این کشور را تا بدین حد بحرانی کرده است. بنابراین اکنون رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال یک قربانی است تا مسئولیت‌ها را گردن آن بیندازد و آن نهاد یا تشکل فکری را مسئول این فضاحت معرفی کند. تا به امروز ترامپ بارها در این راستا اقدام کرده است؛ یک بار عنوان می‌کند رسانه‌های جعلی مسئول هستند، یک بار دمکرات‌ها را مقصر می‌داند و حتی در صحبت‌هایش کنگره و دولت باراک اوباما را نیز مسئول این فضاحت‌ها معرفی کرده است.

در حال حاضر نیز رئیس‌جمهور آمریکا بحث سازمان جهانی بهداشت را مطرح کرده و امیدوار است که با این کار، فشارها و انتقادات را از دولت خود دور کرده و متوجه یک نهاد بین‌المللی سازد. همچنین ترامپ در نظر دارد تا یک چهره مقتدر از خود نزد حامیانش در آمریکا ارائه دهد و اینگونه وانمود کند که توانسته اقدام قاطعی را علیه نهادی که شائبه بی‌مسئولیتی و اهمال‌کاری دارد اتخاذ کند.

لذا ترامپ بیشتر برای تاثیرگذاری بر مخاطب داخلی این اقدام را انجام داده و ممکن است در زمانی که باید بودجه لازم را برای سازمان بهداشت جهانی تخصیص دهد از این امر صرف‌نظر کند. یعنی این اقدام را اجرایی نکند تا وارد یک روند بوروکراتیک شده و مشمول مرور زمان شود.

درعین حال مقامات ارشد سازمان بهداشت جهانی ابراز امیدواری کرده‌اند تصمیمی که ترامپ اعلام کرده عملیاتی نشود. این حرف بدان معنا است که احتمالا این موضوع در حوزه عمل اجرایی نشود و فعلا یک اقدام سیاسی و تبلیغاتی محسوب می‌شود. همچنین فعلا سازمان بهداشت جهانی دچار کمبود منابع مالی نخواهد شد چرا که آمریکایی‌ها تا به امروز بودجه‌ لازم را پرداخت کرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *