جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

نیویورک‌تایمز: حمله به رفح، برای تل‌آویو دستاوردی نخواهد داشت

تهران-ایرنا- یک رسانه آمریکایی امروز (شنبه) با اشاره تجربه حمله ناموفق رژیم صهیونیستی به «خان‌یونس»، حمله احتمالی این رژیم به دیگر مناطق غزه را نیز بی‌نتیجه دانست و تاکید کرد که حمله به رفح نیز دستاوردی ندارد.

نیویورک‌تایمز: حمله به رفح، برای تل‌آویو دستاوردی نخواهد داشت

تهران-ایرنا- یک رسانه آمریکایی امروز (شنبه) با اشاره تجربه حمله ناموفق رژیم صهیونیستی به «خان‌یونس»، حمله احتمالی این رژیم به دیگر مناطق غزه را نیز بی‌نتیجه دانست و تاکید کرد که حمله به رفح نیز دستاوردی ندارد.

Loading

تلاش عربستان برای خروج آبرومندانه از جنگ یمن

۱۳۹۹/۰۱/۳۱ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: عربستان سعودی تلاش دارد به نوعی وانمود کند که پیروزی‌های زیادی در جنگ یمن کسب کرده و این پیروزی‌ها را نیز در بمباران های پراکنده مردم یمن خلاصه می‌کند. اما قطعا مردم یمن، انصارالله و نیروهای انقلابی هوشمندانه تحرکات عربستان را رصد می‌کنند و اجازه نخواهند داد عربستان سعودی همانگونه که جنگ را بر این مردم تحمیل کرده بود صلح را نیز بر آنها تحمیل کند. حسن هانی‌زاده/ کارشناس مسائل خاورمیانه

منابع یمنی روز جمعه ۲۹ فروردین ماه از ادامه نقض آتش‌بس در الحدیده و تجاوزات مجدد جنگنده‌های سعودی به مناطق مختلف استان مأرب خبر دادند. جنگنده‌های سعودی، بار دیگر بخش صرواح در استان مأرب را بمباران کردند. ائتلاف متجاوز سعودی 77 بار آتش‌بس در الحدیده را نقض کرده است. بخش مجزر در استان مأرب هم 6 بار هدف حملات جنگنده‌های سعودی قرار گرفت.

در رابطه با اهداف عربستان سعودی و چشم‌انداز نقض مکرر آتش‌بس توسط این رژیم باید گفت که پس از ۵ سال جنگ ظالمانه ائتلاف به رهبری سعودی علیه مردم یمن که هزینه‌های انسانی و اقتصادی بسیار بالایی برای کشور فقیر یمن به دنبال داشت، اکنون با توجه به کاهش قیمت نفت و کسری بودجه ۱۵۰ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۰ به نظر می‌رسد که رژیم آل‌سعود دیگر توانایی لازم را برای ادامه جنگ در یمن ندارد. چرا که طی ۵ سال اخیر، عربستان در مجموع ۳۵۰ میلیارد دلار در جنگ علیه یمن هزینه کرد و به طور میانگین جنگ یمن سالانه هفتاد میلیارد هزینه برای عربستان در بر داشته است. از سوی دیگر در ۵ سال گذشته به ویژه در یک سال اخیر بسیاری از کشورهای عضو ائتلاف عربستان به دلیل طولانی شدن جنگ و کشتارهای بی‌رویه کودکان توسط ائتلاف عربستان، از این ائتلاف خارج شدند و حتی امارات متحده عربی که از جمله همپیمانان اصلی و سنتی عربستان به شمار می‌رود نیز از این ائتلاف خارج شده است. همچنین ریاض اخیرا به این نتیجه رسیده که کشورها اروپایی در شرایط فعلی یعنی درگیر شدن با ویروس کرونا قادر به ارسال اسلحه به عربستان نیستند. در این راستا هم آمریکا و هم اروپا اخیرا اعلام کردند که تسلیحات نظامی در اختیار رژیم آل‌سعود قرار نخواهند داد. مجموعه این عوامل، عربستان سعودی را بر آن داشت تا طرح آتش‌بس با انصارالله یمن را اعلام کند. این در حالی است که طی بیش از ۱۰ روز گذشته عربستان علیرغم آنکه آتش‌بس یک‌جانبه‌ای را اعلام کرده اما همچنان به حملات هوایی خود علیه مردم یمن ادامه می‌دهد. با این تفاسیر می‌توان پیش‌بینی کرد که عربستان هم توانایی ادامه جنگ را از دست داده و هم تلاش می‌کند تا از باتلاق یمن به گونه‌ای خارج شود که به عنوان یک طرف شکست‌خورده تلقی نشود. انصارالله و نیروهای انقلابی یمن با طرح آتش‌بس موافقت کردند مشروط بر اینکه این آتش‌بس با نظارت سازمان ملل باشد و سازمان ملل نیز یک کمیته حقیقت‌یاب برای شناسایی متجاوز و تعیین خسارات ناشی از جنگ ۵ ساله عربستان علیه یمن تعیین کند. همچنین طبق این درخواست انصارالله، عربستان باید خسارت جنگ را به یمن بپردازد. عربستان نیز برای فرار از این شرایط و پیش‌شرط‌ها همچنان به بمباران مردم یمن ادامه می‌دهد تا به عنوان بازنده جنگ معرفی نشود. لذا به نظر می‌رسد ریاض در حال انجام آخرین تلاش‌های خود است تا به صورت آبرومندانه و بدون آنکه خسارت و غرامتی به مردم یمن پرداخت کند، از این جنگ خارج شود. در چنین شرایطی باید گفت عربستان هم به لحاظ نظامی، هم اقتصادی و هم وجهه بین‌المللی دچار انزوا و شکست شد و قادر به ادامه جنگ یمن نیست. همچنین در حال حاضر ابتکار سیاسی در دست نیروهای انقلابی یمن است.

در نهایت باید توجه داشت که عربستان سعودی تلاش دارد به نوعی وانمود کند که پیروزی‌های زیادی در جنگ یمن کسب کرده و این پیروزی‌ها را نیز در بمباران های پراکنده مردم یمن خلاصه می‌کند. اما قطعا مردم یمن، انصارالله و نیروهای انقلابی هوشمندانه تحرکات عربستان را رصد می‌کنند و اجازه نخواهند داد عربستان سعودی همانگونه که جنگ را بر این مردم تحمیل کرده بود صلح را نیز بر آنها تحمیل کند. یعنی بدون پرداخت غرامت بخواهد از باتلاق یمن پس از ۵ سال حملات به مردم بی‌گناه خارج شود. لذا می‌توان گفت چشم‌انداز آینده یمن به گونه‌ای است که این درگیری‌ها به صورت پراکنده ادامه خواهد داشت مگر آنکه عربستان سعودی به خواست مردم یمن،‌ نیروهای انقلابی و انصارالله تن دردهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *