جدیدترین مطالب

افزایش بهای جهانی نفت

به گزارش پایگاه اینترنتی اویل پرایس هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا برای تحویل در ماه مه با شش صدم درصد افزایش ۸۱ دلار و ۹۳ سنت معامله شد.

تله بدهی

تله بدهی

زهرا صدرا در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در ماه مه ۲۰۲۳، رئیس جمهور چین، ۳.۷ میلیارد دلار وام و کمک بلاعوض به پنج کشور همسایه آسیای مرکزی داد. (دولت پکن دارای سه نهاد اصلی به نام‌های بانک خلق چین، بانک صادرات و واردات چین و بانک توسعه چین است که به کشورهای آسیای مرکزی وام می‌دهد). بانک توسعۀ چین وام ویژه‌ای به مبلغ ۱.۴۵ میلیارد دلار برای همکاری چین و آسیای‌مرکزی اختصاص داده که برای توسعۀ منابع انرژی، معدن و پروژه‌های زیربنایی در آسیای‌مرکزی است؛ اما باید تاکید کرد که چین تنها برای تحقق پروژه‌ها توسط کشورهای آسیای مرکزی این وام‌ها را اختصاص نداده، بلکه این کشور در قبال پرداخت مبالغ هنگفت «مشارکت شرکت‎‌های چینی در هر پروژه» را هدف خود قرار داده است. 

افزایش شهدای غزه به ۳۴۱۸۳ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۱۸۳ نفر رسید و هفتاد و هفت هزار و ۱۴۳ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

انگلیس؛ شمار مرگ افراد ناشی از مصرف الکل به بالاترین میزان رسید

مرکز ملی آمار انگلیس در تازه‌ترین گزارش شمار مرگ مستقیم ناشی از نوشیدن مشروبات الکلی را در این کشور ۱۰ هزار و ۴۸ نفر اعلام و اضافه کرد. این میزان مرگ ناشی از مصرف الکل بالاترین شمار مرگ به این علت در ۲۴ سالی است که این آمار ثبت می‌شود.

آتش سوزی مرگبار در انگلیس

امدادگران سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس از مرگ دو نفر در پی آتش سوزی دریک ساختمان مسکونی در شمال پایتخت انگلیس خبر دادند.

Loading

أحدث المقالات

چرا حزب الله لبنان در تنش‌های سنگین اخیر میان ایران و اسرائیل ورود نکرد؟ / رمزگشایی از تصمیم مهم تهران و حزب الله

تحلیلگران معتقدند تمایل به حفظ قدرت آتش حزب الله برای زمانی که اسرائیل تهدیدات خود برای عقب راندن این گروه از مرز را عملی کند، راه حل دیپلماتیکی برای حل موضوع وجود نداشته باشد، به توضیح خویشتن داری نسبی حزب الله در تحولات اخیر کمک می‌کند. تمایل ایران برای اجتناب از یک واکنش جدی تری آمریکا و اسرائیل به گروه حزب الله نیز یکی از عوامل موثر در این تصمیم بوده است.

افزایش بهای جهانی نفت

به گزارش پایگاه اینترنتی اویل پرایس هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا برای تحویل در ماه مه با شش صدم درصد افزایش ۸۱ دلار و ۹۳ سنت معامله شد.

مخالفت نتانیاهو با جلسات ارزیابی اهداف تجاوز اسرائیل به غزه

با گذشت نزدیک به 200 روز از تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه اسناد افشاشده وزارت امور داخلی اسرائیل نشان می دهد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم با برگزاری جلسات نقد و ارزیابی راهبردی اهداف اسرائیل در جنگ غزه مخالفت کرده است.

بلومبرگ: بایدن اثر مصوبه ضدایرانی بر بازار نفت را خنثی می‌کند

تهران- ایرنا- شبکه اقتصادی بلومبرگ در تحلیلی با اشاره به تصویب تحریم‌های جدید ضد ایرانی در مجلس آمریکا و با توجه به احتمال افزایش بیش از هشت دلاری قیمت جهانی نفت در صورت اجرای این سیاست، گمانه‌زنی کرد که دولت بایدن در سال انتخابات و برای پیشگیری از افزایش بهای انرژی و تورم، از معافیت‌های پیش‌بینی شده در این مصوبه جهت کنترل قیمت نفت بهره‌برداری کند.

Loading

سردرگمی عربستان در یمن در مقابل صلح‌طلبی انصارالله

۱۳۹۹/۰۱/۲۷ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: نقض مکرر آتش‌بس پیشنهادی از سوی ائتلاف عربستان سعودی به ارتش و کمیته‌های مردمی یمن را باید در چارچوب سردرگمی ریاض در فرآیند جنگ فرسایشی یمن مورد تحلیل قرار داد. کامران کرمی - پژوهشگر مسائل شبه‌جزیره عربی

ائتلاف سعودی چهارشنبه (8 آوریل) از آتش‌بس دوهفته‌ای به‌صورت یک‌جانبه خبر داد و این آتش‌بس از پنجشنبه (9 آوریل) وارد فاز اجرایی شد که با استقبال انصار الله و گروه­های یمنی و همچنین فرستاده سازمان ملل در یمن نیز مواجه شد؛ اما حملات علیه دو جبهه اصلی درگیر در استان جوف و مارب و در مناطق پراکنده از شارع الخمسین، حیس، الدریهمی، خب و الشعف در استان الجوف و در جبهه صرواح در استان مأرب باعث نقض چندباره این آتش‌بس و متعاقباً پاسخگویی گروه‌های یمنی گردید. علت اصلی تمرکز درگیری‌ها در این دو جبهه هم بر‌می­گردد به اهمیت جغرافیایی و میدانی این دو استان که از یک‌سو دروازه شرقی ورود به صعده و صنعا هستند و از سوی دیگر اهمیت اقتصادی استان مارب که قلب اقتصادی یمن را تشکیل می‌دهد مطرح است.

درواقع عربستان سعودی که از زمان شروع جنگ در مارس 2015 تاکنون نتوانسته به اهداف مشخص خود در یمن برسد، به دنبال آن است تا با طرح آتش‌بس در یمن و نقض آن از طریق پیشروی ائتلاف منصور هادی در زمین و حملات هوایی خود، زمینه را برای غافلگیری انصارالله، ارتش یمن و کمیته­های مردمی فراهم آورد تا بتواند با تصرف برخی مناطق حیاتی، زمینه را برای تغییر معادله در روند سیاسی و مذاکرات صلح فراهم کند. همچنین سعودی‌ها تلاش دارند تا در زمانی که موج ابتلا به کرونا در سطح جهان در حال ورود به یمن است، از این شرایط نیز برای تغییر صحنه میدانی و فشار بر گروه‌های یمنی برای تن دادن به خواسته‌هایشان استفاده کنند؛ اما از یک‌سو ازآنجاکه عربستان دست برتر را در میز مذاکره ندارد و ائتلاف تحت رهبری‌اش دچار انشقاق و ایستایی شده و از سوی دیگر طرف مقابل هم وارد فاز تهاجمی و ابتکار عمل شده، این تلقی با ناکامی مواجه است.

ادراک ناصحیح از روندهای میدانی و عدم پذیرش واقعیت‌های روی زمین، عربستان را به بن‌بست کنونی کشانده است؛ به‌عبارت‌دیگر، سردرگمی کنونی عربستان ناشی از تغییر معادله میدانی است؛ از تصور خروج قهرمانانه در ابتدای جنگ تا خروج مفتضحانه از جنگ که با حیات سیاسی محمد بن سلمان پیوند خورده است.

این در حالی است که انصار الله از ابتدای جنگ یمن تاکنون طرفدار مذاکره و در پیش گرفتن طرح صلح بوده و بارها از طرح آتش‌بس سراسری در یمن استقبال کرده و موافقت خود را با گفت‌وگوهای صلح نشان داده و در هر سه مقطع مذاکرات سیاسی در طول این سال­ها در کویت، عمان و سوئد همراهی خود را با حضور هیئت‌های بلندپایه­اش اثبات کرده است؛ اما عربستان نه‌تنها با نقض آتش‌بس و جدی نگرفتن مذاکرات سیاسی، هرگونه چشم‌انداز صلح را نادیده گرفته است، بلکه با تداوم حملات هوایی، یمن را در شرایط قحطی، گرسنگی و بیماری قرار داده است.

ازاین‌رو و با توجه به فرسایشی شدن روند جنگ و انشقاق نیروهای ائتلاف تحت رهبری عربستان و از همه مهم‌تر قدرت آفندی انصار الله که امروز نه به‌عنوان نماینده شیعیان، بلکه به‌عنوان نماینده گروه‌های یمنی و بخش مهمی از جمعیت یمن موردپذیرش قرارگرفته و مقاومت را به‌عنوان گفتمان وحدت‌بخش در جامعه یمن بسط داده است، ضروری است تا عربستان با تجدیدنظر در اولویت‌ها و با تقویت راهکارهای عملی، زمینه را برای توقف جنگ، آتش‌بس و مذاکرات سیاسی فراهم کند.

طبیعی است که موفقیت این فرآیند منوط به تقویت مذاکرات یمنی-یمنی به‌عنوان اساسی و تنهاترین راهکار مؤثر در پدیداری طرح صلح است. رجحان مذاکرات گروه‌های یمنی و احاله مسئولیت به طرف‌های درگیر این امتیاز را داد تا یمن را از وضعیت بغرنج کنونی خارج و زمینه را برای دریافت و فراگیر کردن کمک­های بین‌المللی فراهم کند؛ اما هم‌زمان این راهکار برای عربستان سعودی نیز امتیاز ویژه‌ای در بر دارد و آن خروج آبرومندانه از جنگ یمن است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *