جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد چهارشنبه گزارش دادند که رژیم صهیونیستی در ادامه نقض حریم هوایی لبنان، به جنوب این کشور حمله کرده است.

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

«استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل و همچنین فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس به همراه تنی چند از دیگر فرماندهان میدانی صهیونیست ها، نشان می دهد که رجزخوانی های مقام های ارشد اسرائیلی در بحبوحه جنگ غزه، نه از موضع قدرت بلکه برای لاپوشانی ضعف های این رژیم است.»

Loading

کشمیر عامل تنش در روابط پاکستان – عربستان

۱۳۹۸/۱۲/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه کشمیر به‌عنوان یکی از خط قرمزهای اصلی دولت و مردم پاکستان مطرح است و اساساً عربستان نوعی سکوت تأمل‌برانگیز را در این راستا اتخاذ کرده، این مسئله به یکی از چالش‌های روابط دو کشور تبدیل شده است. محمدرضا عسگری مورودی - کارشناس مسائل شبه‌قاره

با روی کار آمدن عمران خان در اوت سال گذشته در جریان پیروزی حزب حاکم تحریک انصاف در انتخابات پارلمانی پاکستان، گمانه‌زنی‌ها در مورد روابط اسلام‌آباد و برخی از کشورهایی که جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی پاکستان در ادوار مختلف داشتند مورد توجه قرار گرفت؛ در این میان موضوع همکاری‌های اسلام‌آباد و ریاض بیش‌ازپیش در کانون توجهات قرار گرفت. در این راستا شاهد بودیم که نخست‌وزیر پاکستان در بیش از یک سال گذشته چندین نوبت به عربستان سفر کرد و یکی از عمده‌ترین هدف‌های این سفر نیز دریافت کمک‌های مالی از دولت ریاض بوده است. البته در دولت‌های مختلف پاکستان همین رویه حاکم بوده و عربستان سعودی بنا بر ملاحظات مختلف راهبردی، کمک‌های مالی قابل‌توجهی را در اختیار پاکستان قرار داده است. در دوره عمران خان نیز بر اساس آنچه در رسانه‌ها اعلام شد بیش از 12 میلیارد دلار کمک مصوب بوده که تاکنون ظاهراً حدود 3 میلیارد دلار آن در اختیار دولت اسلام‌آباد قرار گرفته است.

حمایت عربستان از گروه‌های افراطی و جریان‌های تندرو در منطقه ازجمله در پاکستان که در قالب حمایت از تشکل‌های مذهبی و مدارس دینی پیگیری می‌شود، یکی از عمده‌ترین اهدافی است که عربستان تلاش دارد تا از طریق ابزار کمک مالی به پاکستان آن را محقق کند.

درواقع عربستان تلاش دارد از این طریق رابطه خود را با مدارس دینی در پاکستان که عموماً مروج خشونت‌گرایی و تندروی دینی هستند حفظ کند. البته این مسئله از نگاه مردم و مجلس پاکستان دور نبوده و حتی موضوع مشارکت اسلام‌آباد در ائتلاف شکست‌خورده عربستان علیه مردم یمن نیز به‌رغم تمایل نسبی که در دولت پاکستان وجود داشت با مخالفت‌ جدی مجمع ملی و سنای این کشور روبرو شد.

البته پیش از عمران خان و در دوره نواز شریف نیز مطالبه مشارکت پاکستان در ائتلاف علیه یمن مطرح شد اما با پاسخ منفی این کشور مواجه شد.

از سوی دیگر یکی از چالش‌های عمده‌ای که از تابستان گذشته تا به امروز در روابط پاکستان با عربستان برجسته شده، انتقاد دولت اسلام‌آباد از بی‌عملی سازمان همکاری اسلامی است که دبیرخانه آن در عربستان قرار دارد. این انتقاد از سوی پاکستان مطرح است که دبیرخانه شورای همکاری باید نقش فعال‌تری را در قبال مسئله کشمیر ایفا کند. با توجه به اینکه در تابستان گذشته به دنبال تصمیم یک‌جانبه دولت هند، خودمختاری ویژه کشمیر لغو شد و اساساً حقوق مردم مسلمان کشمیر با تنگناهای بیشتری مواجه شد، دولت پاکستان انتظار داشت که مهم‌ترین تشکل جهان اسلام یعنی سازمان همکاری اسلامی نقش فعال‌تری را بر عهده بگیرد و حداقل اجلاس فوق‌العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی را با هدف بررسی مسئله لغو خودمختاری کشمیر و صدور یک بیانیه علیه دولت هند را در دستور کار قرار دهد که به دلیل مناسبات بین دهلی‌نو و ریاض این اتفاق نیفتاد.

بعدازآن در اجلاسی که به میزبانی مالزی و با حضور هیئت‌هایی از کشورهای مختلف اسلامی به‌منظور بررسی موضوع کشمیر برگزار شد، نه‌تنها ریاض در این اجلاس‌ها حضور نیافت بلکه با فشارهای دولت عربستان، عمران خان نیز از حضور در این نشست‌ها خودداری کرد.

لذا مهم‌ترین اختلافی که امروز در پیش روی روابط عربستان و پاکستان قرار دارد اختلاف‌نظر دو کشور درباره موضوع کشمیر است. همچنان که اظهارات انتقادآمیز عمران خان درباره کشمیر در جریان سفر اخیر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه به اسلام‌آباد با خشم شدید مقامات عربستان مواجه شد. به دنبال این سفر، بازداشت صدها نفر از کارگران پاکستان در شهرهای مختلف عربستان را شاهد بودیم که سبب شد تا عمران خان اعلام کند در اجلاس آتی که مالزی میزبان کشورهای اسلامی خواهد بود، شرکت خواهد کرد. شاید این نخستین بار است که نخست‌وزیر پاکستان در مقابل مداخلات عربستان در امور داخلی این کشور قاطعانه ایستاد و پاسخ روشنی به مقامات ریاض داد.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه کشمیر به‌عنوان یکی از خط قرمزهای اصلی دولت و مردم پاکستان مطرح است و اساساً عربستان نوعی سکوت تأمل‌برانگیز را در این راستا اتخاذ کرده، این مسئله به یکی از چالش‌های روابط دو کشور تبدیل شده است. در این رابطه هر کشوری که از راهبرد پاکستان در حمایت از حقوق مردم کشمیر وارد عمل شود موردتوجه سیاست خارجی اسلام‌آباد قرار خواهد گرفت. در این رهگذر باید به رویکردهای مقامات ارشد ترکیه و مالزی اشاره کرد که طی ماه‌های اخیر به‌طور صریح و آشکار از حقوق مردم کشمیر دفاع کردند که این رویکرد می‌تواند به نزدیکی روابط آنکارا و کوالالامپور با دولت اسلام‌آباد منجر شود. همچنان که اردوغان در سفر خود به اسلام‌آباد شدیدترین انتقادها را درباره وضعیت فعلی کشمیر مطرح کرد.

درنهایت با توجه به اینکه پاکستان یکی از کشورهای دریافت‌کننده کمک از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مانند آمریکا و عربستان است، ریاض تلاش می‌کند در چارچوب سیاست‌های مستقلی که پاکستان در تنظیم مناسباتش با کشورهای مختلف ازجمله ترکیه و مالزی اتخاذ کرده، با متوقف کردن کمک‌های مالی به پاکستان این کشور را با فشارهای بیشتری مواجه و آقای عمران خان و حزب حاکم تحریک انصاف را متقاعد کند که با رویکردهای منطقه‌ای عربستان همراهی بیشتری داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *