جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است

حملات «گسترده» روسیه به نیروگاه‌های تولید برق اوکراین

اوکراین می‌گوید ارتش روسیه در حملات «گسترده» تأسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است و از سوی دیگر فعالیت یک پالایشگاه نفت روسیه بر اثر حمله پهپادی کی‌یف متوقف شده است. همچنین اعلام شده که این حملات تلاف جانی نیز داشته، اما جزئیاتی در این زمینه منتشر نشده است.

همکاری قزاقستان و افغانستان در حوزه معادن

تهران- ایرنا- معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در دیدار با سرپرست وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست طالبان گفت: آستانه خواهان تقویت روابط ۲ کشور برای توسعه دادوستد و همکاری اقتصادی در بخش‌های مختلف از جمله در بخش معادن با افغانستان است.

Loading

اهداف راهبردی عملیات مقاومت یمن علیه عربستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آنچه در عملیات گسترده و فراگیر اخیر جنبش انصار الله و ارتش‌های مردمی یمن علیه مواضع عربستان شاهد بودیم، از یک‌سو کوششی برای واداشتن عربستان به پذیرش ناتوانی‌های نظامی‌اش در داخل یمن است و از دیگر سو تلاشی برای خنثی کردن حرکت‌های ایذایی و مسلحانه گروه‌های مزدوری که درصدد برهم ریختن اوضاع صنعا (پایتخت یمن) و ایجاد ناامنی‌های تازه در این منطقه هستند. جعفر قنادباشی - کارشناس مسائل خاورمیانه

درحالی‌که عربستان سعودی در پذیرش مذاکره منجر به صلح و همچنین در پذیرش آتش‌بس و پایان دادن به بمباران‌های نقاط مسکونی در یمن اهمال می‌کند و به‌رغم ضعف‌های نظامی، پیوسته درصدد است تا ضرباتی را به مردم یمن، نیروهای جنبش‌ انصار الله و ارتش‌های مردمی این کشور وارد کند، عملیات نظامی اخیر مقاومت یمن علیه عربستان با نام بنیان مرصوص، مساحتی حدود ۲۵۰۰ کیلومتر را در مثلث مرزی مشترک با استان‌های راهبردی یمن (مأرب، صنعا و جوف)، آزاد کرد و این مساحت به‌تنهایی و صرف‌نظر از اهمیت راهبردی اهدافی که در بردارد، دستاوردی مهم در زمینه آزادسازی همه مناطق تحت اشغال ائتلاف سعودی به شمار می‌رود.

درواقع جنبش انصار الله و ارتش‌های مردمی در یمن در مقابله با نیروهای متجاوز و همچنین مزدور عربستان اخیراً به عملیات بنیان مرصوص مبادرت کردند؛ عملیات بزرگ و مهمی که از ویژگی‌های بسیار قابل‌توجهی برخوردار بود. ابتدا اینکه این عملیات در پهنه بسیار وسیعی علاوه بر مناطق غرب صنعا و چند استان پهناور واقع در شرق پایتخت به استان جیزان عربستان نیز تعمیم پیدا کرد؛ عملیاتی که به‌صورت جنگ‌های نامتقارن انواع سلاح‌های سنگین و سبک در آن بکار گرفته شد و علاوه بر آن نیروهای جنبش انصار الله تأسیسات نفتی شرکت آرامکو واقع در استان جیزان را نیز توسط موشک‌های میان‌برد و دوربرد مورد هدف قرار دادند. در این عملیات همان‌طور که گفته شد حدود 2500 کیلومترمربع از خاک یمن از وجود مزدوران ارتش سعودی پاک‌سازی‌شده و صدها تن از مزدوران و سربازان ارتش عربستان به اسارت درآمدند.

این عملیات ازجمله عملیات‌هایی بود که جنبش‌ انصار الله و نیروهای مردمی یمن به غنائم جنگی فراوانی دست یافتند به‌گونه‌ای که به گفته ناظران مهمات و تسلیحات لازم برای چند عملیات مهم دیگر در اختیار نیروهای انصار الله قرار گرفت.

نکته مهم این عملیات خنثی شدن عملیات بزرگی بود که به‌منظور تسخیر صنعا و سیطره مزدوران سعودی بر این شهر تدارک دیده شده بود و با انجام عملیات بنیان مرصوص آن عملیات به‌کلی به شکست انجامید.

درواقع باید گفت که عملیات بنیان مرصوص در شرایطی به وقوع پیوست که سرکردگان سعودی درصدد دستیابی به یک موقعیت تازه نظامی و بر اساس آن تحمیل یک سلسله شرایط سیاسی تازه به مردم یمن بودند. به‌خصوص که شرایط منطقه‌ای دشواری‌های زیادی را بر سر راه عربستان قرار داده است؛ چنانکه مقامات ریاض بیش از هر زمان دیگری درصدد پایان دادن آبرومندانه به جنگ پنج‌ساله یمن هستند. نشانه‌های روشن چنین شرایطی را باید در خروج کامل نیروهای امارات از یمن جستجو کرد و در ضمن به محاسباتی که سبب شده است تا سران سعودی درصدد رهایی از باتلاق یمن باشند پی برد. درعین‌حال عملیات گسترده هوایی عربستان بر فراز استان الحدیده نشانه دیگری از جنون نظامی ناشی از قرار گرفتن عربستان در بن‌بست تلقی می‌شود. همچنان که بنا به تعبیر مقامات انصار الله این عملیات قرارداد صلح استکهلم را به‌کلی نقض می‌کند.

به هر ترتیب آنچه در عملیات بنیان مرصوص و همچنین واکنش‌های انفعالی عربستان مشخص شد، بیانگر توانمندی‌های بسیار سرشار جنبش انصار الله در دفاع از خاک یمن و درعین‌حال بیانگر ضعف‌های نظامی فلج‌کننده‌ای است که نیروهای عربستان بدان مبتلا شده‌اند. این بدان مفهوم است که عربستان سعودی فاقد هرگونه برگ برنده‌ای برای پیشبرد مقاصد خود در یمن است و تازه‌ترین تلاش‌های مقامات سعودی برای کسب پیروزی‌های میدانی و تبدیل آن به یک برگ برنده جدید نیز با شکست مواجه شده است.

این در حالی است که جنبش انصار الله با دفع عملیات مزدوران سعودی و جلوگیری از سقوط پایتخت یمن برتری خود را در عرصه نظامی به اثبات رسانده و با اتکا به این قابلیت نظامی توانایی به کرسی نشاندن مواضع خود را در این بحبوحه دارد.

به‌خصوص که خروج نیروهای نظامی امارات از یمن به‌خودی‌خود از موقعیت برتر جنبش انصار الله و عجز نیروهای متجاوز حکایت دارد و بر توانمندی‌های جنبش‌ انصار الله در این نبرد نابرابر می‌افزاید. روشن است که روند تحولات آینده در یمن به همین منوال رقم خواهد خورد و به‌رغم محاصره همه‌جانبه یمن، مردم این کشور با استفاده از تجارب جنگ 5 ساله و توانمندی‌های شگفت‌انگیزی که در این فاصله بدان دست یافته‌اند (توانمندی‌های موشکی، پهپادی و نبردهای زمینی) خواهند توانست نیروهای متجاوز سعودی را همانند نیروهای امارات مجبور به خروج از یمن کنند و شکست‌های سخت‌تری را به نیروهای این رژیم مرتجع پادشاهی وارد سازند.

درمجموع آنچه در عملیات گسترده و فراگیر جنبش انصار الله و ارتش‌های مردمی یمن شاهد بودیم، از یک‌سو کوششی برای واداشتن عربستان به پذیرش ناتوانی‌های نظامی‌اش در داخل یمن است و از دیگر سو تلاشی است برای خنثی کردن حرکت‌های ایذایی و مسلحانه گروه‌های مزدوری که درصدد برهم ریختن اوضاع صنعا (پایتخت یمن) و ایجاد ناامنی‌های تازه در این منطقه هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *