جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تلاش ترکیه برای ساخت کارخانه های اسلحه سازی در مصر

تهران- ایران- نایب رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه امروز (سه شنبه) اعلام کرد که «متین گوراک» رئیس ستاد مشترک این کشور با «اسامه عسکر» همتای مصری خود درباره ساخت کارخانه های اسلحه سازی در مصر گفت وگو کرده است.

روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد

تهران-ایرنا- روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که سامانه‌ پدافند هوایی این کشور ۶ موشک دوربرد موسوم به «اتکمز» ساخت آمریکا و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» که اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته پرتاب کرده بود را سرنگون کرده است.

Loading

خطر داعش در افغانستان

۱۳۹۸/۰۷/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: هر چقدر در افغانستان بی نظمی و ناامنی بیشتر باشد، داعش بیشتر از قبل می‌تواند خود را بازیابی کند و توسعه دهد.

عبدالرضا فرجی‌راد استاد دانشگاه و کارشناس مسائل ژئوپلیتیک

به رغم شکست داعش در عراق و سوریه، این گروهک تروریستی از هم پاشیده شده، توانسته است با کمک برخی کشورها به افغانستان رفته و در آنجا مستقر شود. در حال حاضر داعش بیشتر در مناطق شمالی افغانستان مانند فاریاب و برخی مناطق جنوبی این کشور نفوذ پیدا کرده است. حضور داعش در افغانستان خطری برای ایران، چین و روسیه و به طور کلی آسیای مرکزی به شمار می‌رود، زیرا در مناطق مسلمان‌نشین چین و روسیه افراد بسیاری هستند که به داعش گرایش دارند و اکنون اگر داعشی‌ها بتوانند در افغانستان قدرت بگیرند و سرکوب نشوند این منطقه با ناامنی جدی مواجه خواهد شد. البته خود کشورهای منطقه به خوبی متوجه این خطر شده‌اند.

درباره چرایی حضور داعش در افغانستان نیز باید به چند نکته توجه داشت؛ نخست اینکه با توجه به بر هم ریختگی وضعیت سیاسی داخلی افغانستان، فرصتی پیش آمده تا داعش بتواند جولان بیشتری در این کشور بدهد. چرا که طالبان طی چند ماه اخیر توانسته دست برتر را به لحاظ نظامی و سیاسی در این کشور پیدا کند و بیشتر روی اقتدار و به دست گرفتن قدرت و مذاکره با آمریکا متمرکز شده است و همین مسئله منجر به ایجاد خلاء و فرصتی برای حضور داعش شده است.

از دیگر سو برخی از کشورهای قدرتمند چون آمریکا وقتی به همسایگان افغانستان نگاه می‌کنند درمی‌یابند که برخی از همسایگان این کشور مانند ازبکستان یا تاجیکستان می‌توانند گذرگاهی برای تردد داعش به مرزهای روسیه باشند و داعشی‌ها از طریق ازبکستان یا تاجیکستان  به مناطق مسلمان‌نشین روسیه نفوذ کنند. همچنین حضور داعش در افغانستان می‌تواند تهدیدی برای ایران و چین نیز محسوب شود.

شکی نیست که کشورهایی مانند آمریکا کمک کرده‌اند تا داعش بتواند از طریق مهاجرت، موضع خود را در افغانستان تقویت کند. در عین حال بسیاری از نیروها و فرماندهان داعش از آسیای مرکزی و جنوب روسیه یعنی مناطق مسلمان‌نشین این منطقه به عراق و سوریه رفتند. اکنون این بازماندگان داعش تمایل دارند در شمال افغانستان فرماندهی ایجاد کنند تا پیوستن حامیان آنها از این مناطق به این گروهک راحت‌تر صورت پذیرد.

درباره آینده داعش در افغانستان نیز باید توجه داشت که هر چقدر در افغانستان بی نظمی و ناامنی بیشتر باشد، داعش بیشتر از قبل می‌تواند خود را بازیابی نموده و توسعه دهد. ضمن آنکه برخی از کشورها نیز به قدرت گرفتن داعش در افغانستان کمک خواهند کرد، زیرا حضور داعش به نفع برخی کشورها است و آمریکا و برخی کشورهای عربی به گروهک‌هایی چون داعش کمک می‌کنند که بقا داشته باشند. آشوب در افغانستان و شرق ایران، طبیعتا امنیت آسیای مرکزی را به خطر می‌اندازد و خطر برهم خوردن امنیت در این منطقه برای برخی از کشورهای عربی مسئله چندان مهمی نیست.

در حال حاضر داعش به عنوان یک فاکتور یا پارامتر مهم در آینده افغانستان محسوب می‌شود و حتی اگر طالبان با دولت مرکزی صلح کند و آمریکا و طالبان به توافق برسند، مدت‌ها زمان می‌برد تا بتوانند داعش را سرکوب کنند.

باید توجه داشت که داعش مانند طالبان نیرویی درونگرا نیست که صرفا به داخل افغانستان نگاه کند. بنابراین به توافق رسیدن با داعش با توجه به اهدافی که این گروهک تروریستی دنبال می‌کند به سختی صورت خواهد گرفت. ضمن آنکه دولت کابل و هیچ نیروی بین‌المللی دیگری با توجه به تفکرات داعش نمی‌تواند با آن به توافق دست یابد. داعش به دنبال ایجاد حکومت در منطقه است و پیش از این نیز تلاش کرد این حکومت را در عراق و سوریه تحت عنوان حکومت شام تشکیل دهد اما موفق نشد. درواقع اکنون داعش به نحوی می‌خواهد حکومتی را تحت عنوان خراسان یا خراسان بزرگ در شرق ایران ایجاد کند و آمریکا نیز از آن حمایت می‌کند.

این در حالی است که دولتمردان افغانستان هنوز حضور داعشی‌ها را در کشورشان جدی نگرفته‌اند. در زمانی که داعشی‌ها شروع به حضور در افغانستان کردند برخی مسئولان سیاسی به مقامات ارشد و میانی افغانستان تذکر دادند که داعش در حال تقویت و نفوذ در این کشور است و حتی مناطقی که داعش در آن حضور داشت را نیز نام بردند، اما دولتمردان افغانستان همواره تلاش داشتند تاکید کنند که علائمی از حضور داعش در افغانستان مشاهده نکرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *