جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

بایدن در تماس با نتانیاهو با عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالفت کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک‌شنبه نهم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ،بر «موضع شفاف» خود درباره عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد

وزیر امور خارجه اردن امروز (دوشنبه) در سخنانی در دیدار با همتای فرانسوی خود در ریاض گفت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ است و خواستار صلح نیست.

Loading

ریشه‌های اعتراضات اخیر در عراق

۱۳۹۸/۰۷/۲۰ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در حال حاضر آمریکا و برخی کشورهای منطقه تلاش دارند تا بر روی موج اعتراضات مردمی در عراق سوار شده، آشکارا در مسائل داخلی این کشور دخالت ‌کنند. حسن دانایی‌فر/ سفیر پیشین ایران در عراق

از روز سه‌شنبه نهم مهر ماه جاری تظاهراتی در شهرهای جنوبی عراق و همچنین در بغداد برگزار شد؛ درواکنش به این تظاهرات، دولت عراق با به رسمیت شناختن حق تظاهرات قانونی و پذیرش وجود برخی مشکلات اقتصادی و نارسایی‌های معیشتی بر ضرورت اجتناب از اقدامات خشونت‌بار و غیر‌قانونی و تخریب اماکن عمومی تاکید کرد. اگر بخواهیم مشکلات و مسائل داخل عراق را واکاوی کنیم از دو جنبه، هر چند نابرابر، باید به آن توجه داشت.

جنبه نخست این است که جامعه عراق با انباشتی از مشکلات، نارسایی‌ها و عقب‌ماندگی‌های اقتصادی، رفاهی و خدماتی مواجه است. از این جهت واژه انباشت مشکلات را به کار می‌برم چرا که عراق طی بیش از 4 دهه گذشته با توجه به وضعیت سیاسی داخلی به ویژه در دوره حاکمیت بعثی‌ها و درگیری‌های پیش آمده همواره موضوعات امنیت برایش در اولویت بوده و در نتیجه انباشتی از مشکلات در عراق به وجود آمد. پس از سقوط صدام شاهد بودیم که در ابتدا ژنرال‌های آمریکایی در آنجا حاکم شدند و سپس مشخصا پل برمر از طرف واشنگتن به عنوان حاکم غیرنظامی ارشد عراق منصوب شد. علاوه بر درگیری‌ها، ناامنی‌ها و ناآرامی‌های سیاسی-امنیتی بعد از سقوط صدام، فساد نیز بر عراق حاکم شد. برمر هنوز به پرونده سه و نیم میلیارد دلاری که در رابطه با شخص وی است پاسخی نداده است. درواقع با آمدن آمریکایی‌ها فرهنگ فساد در عراق رواج پیدا کرد و موضوع فساد کم‌وبیش به صورت ملموسی در ساختار عراق وجود دارد. این موضوع از مباحثی است که باعث شده علی‌رغم درآمدهای مکفی و سرشار عراق، برخی از خواسته‌های اولیه و نیازهای اجتماعی مردم حل نشود. طبیعتا این موضوع می‌تواند یک دلیل منطقی برای اعتراضات باشد.

جنبه دیگری که نباید فراموش کرد موضوع دخالت‌های بیگانگان در داخل عراق است؛ چندی پیش بود که عادل عبدالمهدی اعلام کرد حملاتی که اخیرا در عراق صورت گرفته توسط اسرائیلی‌ها بوده است؛ همچنین مسائلی در داخل عراق نسبت به آمریکایی‌ها بوجود آمده و صداها و نداهایی دال بر خروج آمریکایی‌ها از پارلمان و برخی دیگر از محافل سیاسی و مردمی عراق شنیده می‌شود که نباید اهمیت این مسائل را از نظر دور داشت. از همین رو نیز آمریکا و برخی کشورهای منطقه تلاش دارند تا بر روی موج اعتراضات مردمی سوار شده و آشکارا در مسائل داخلی این کشور دخالت می‌کنند.

این در حالی است که نخست‌وزیر عراق و دولت این کشور نیز اعتراضات عراق را به عنوان موج‌ها و جریاناتی به حق می‌دانند که نباید سیاسی شود و نباید اجازه داد کسی بیرون از مرزها در این خصوص دخالتی داشته باشد. این عامل دوم می‌تواند عاملی شود تا خواسته‌های به حق مردم را تبدیل به بحران های سیاسی کند.

در رابطه با دخالت‌های خارجی باید در نظر داشت که انباشت مطالبات مردمی در عراق، مسئله‌ای نیست که امروز به وجود آمده باشد و به گونه‌ای هم نیست که دولتی بتواند آن را ظرف دو سال حل و فصل کند. به همین دلیل نیز برخی از دست‌ها و عوامل خارجی مانند رژیم سعودی، رژیم اشغالگر اسرائیل و آمریکایی‌ها در تلاش هستند تا از این موج‌ اعتراضات استفاده کرده و آن را تبدیل به یک جریان سیاسی کنند. در عین حال رسانه‌های آمریکایی تلاش دارند که از این تظاهرات پوشش کاملی داشته باشند و اصرار دارند که آن را به عنوان جریانی قلمداد کنند که نیازمند تغییراتی در داخل عراق است. درخصوص آینده این تحولات من اعتقاد دارم که رهبران عراقی دارای تجربه کافی هستند و می‌توانند به نوعی پاسخگوی مطالبات مردم باشند، اعتراضات را مهار و توطئه دشمنان را خنثی کنند تا امسال نیز به مانند سال‌های گذشته مسلمانان جهان شاهد برگزاری مراسم باشکوه اربعین باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *