جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران وارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران وارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد

تاریخچه خلیج فارس بر اساس اسناد رسمی؛ آبراهه‎ای استراتژیک با سابقه‎ای متعلق به ایران

اسناد و مدارکی که در سازمان ملل و نهاد‌های مختلف ثبت شده به‌طور قاطع تاکید می‌کنند که نامی به جز خلیج فارس وجود نداشته و ادعا‌های مطرح شده در این زمینه و همچنین مرتبط با جزایر سه‌گانه بی‌اساس است.

مبانی قانونی کنش سخت جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی

فارغ از اینکه ماهیت اقدام ایران در پاسخ به جنایت‌کاری رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری کشور در سوریه را «واکنش»، «اقدام تلافی‌جویانه» یا «دفاع مشروع» بدانیم یا «کنش»، حتی در فرض کنش بودن اقدام نیز جواز آن را می‌توان از مصرحات، تاکیدات و الزامات قوانین کشور برداشت کرد.

Loading

ابعاد طرح امنیتی روسیه در خلیج فارس

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: روسیه به دنبال آن است که به نحوی تلاش‌هایی که آمریکا با هدف ائتلاف‌سازی در منطقه انجام می‌دهد را خنثی کند. زیرا مسکو، طرح آمریکا را یک اقدام کاملا خطرناک می‌بیند که هم می‌تواند منجر به افزایش نیروهای نظامی در منطقه شود و هم احتمال درگیری را بیشتر خواهد کرد. لذا کرملین در این چارچوب تلاش دارد تا اجازه ندهد ائتلاف آمریکایی‌ها تنش را در منطقه افزایش دهد. محمود شوری - کارشناس مسائل روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در کنفرانس «والدای» در مسکو خواستار تشکیل سازمانی برای تأمین امنیت در خلیج فارس شد.  وی در این خصوص گفت: «مایلم یادآوری کنم روسیه به تأسی از همین منطق در ماه جولای سال جاری طرحی برای تضمین امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس پیشنهاد داده است.» پوتین با اشاره به اوضاع ناپایدار و پیش‌بینی‌ناپذیر منطقه، از این طرح دفاع کرده و گفته است که چنین سازمانی، کشور‌های خلیج فارس، ایالات متحده، روسیه، چین، آمریکا، اتحادیه اروپا، هند و دیگر اعضای ذی‌نفع به عنوان ناظر را شامل خواهد شد.

باید توجه داشت طرحی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به تازگی مطرح کرده، چند ماه قبل توسط وزارت خارجه روسیه مطرح شده بود و درواقع طرح مفصلی است که روس‌ها به شکل‌های مختلفی آن را ارائه داده‌اند. همچنین نماینده روسیه در سازمان ملل نیز طی یک کنفرانس مطبوعاتی این طرح را تشریح کرد و وزارت خارجه این کشور نیز در یک بیانیه به صورت مکتوب طرح را توضیح داد. به هر حال این طرح، طرحی نیست که به تازگی ارائه شده باشد بلکه چند ماه پیش برای اولین از آن سخن گفتند. در عین حال جمهوری اسلامی ایران نیز حمایت خود را از طرح روسیه اعلام کرده و گفته که این طرح کمابیش شبیه به طرحی است که آقای ظریف، وزیر خارجه ایران چند ماه پیش در قالب پیمان عدم تعرض میان کشورهای منطقه مطرح کرده بود. لذا به گفته مقامات تهران، شباهت‌ها و همپوشانی‌های زیادی بین دو طرح وجود دارد. این طرح با توجه به تشدید درگیری‌ها در منطقه خلیج فارس و احتمال بروز درگیری در پی تحولات شکل‌گرفته از سوی مسکو مطرح شده است.

روسیه به دنبال آن است که به نحوی تلاش‌هایی که آمریکا با هدف ائتلاف‌سازی در منطقه انجام می‌دهد را خنثی کند. زیرا مسکو، طرح آمریکا را یک اقدام کاملا خطرناک می‌بیند که هم می‌تواند منجر به افزایش نیروهای نظامی در منطقه شود و هم احتمال درگیری را بیشتر خواهد کرد. لذا کرملین در این چارچوب تلاش دارد تا اجازه ندهد ائتلاف آمریکایی‌ها تنش را در منطقه افزایش دهد.

هدف روس‌ها این است که راهکاری ایجاد کنند تا کشورهای منطقه بتوانند وارد گفتگو شده و تعاملات نظامی خود را با یکدیگر هماهنگ کنند؛ همچنین اجازه ندهند که تنش و درگیری در منطقه افزایش پیدا کند. البته پیشنهاد روسیه این است که چنین طرحی باید با حضور تمام کشورهای منطقه و دولت‌های بزرگی چون آمریکا، روسیه، چین و حتی اتحادیه اروپا شکل بگیرد. اگر روسیه بر حضور آمریکا تاکید دارد به این دلیل است که نمی‌خواهد کشوری تصور کند که طرح مسکو علیه کسی است. روس‌ها می‌خواهند نشان دهند که در پی یک ائتلاف جهانی هستند تا جلوی افزایش بحران در منطقه را بگیرند. لذا طرح روسیه برای ائتلاف‌سازی با هدف کاهش تنش است اما طرح ائتلاف‌سازی آمریکا ممکن است تنش و درگیری در منطقه را افزایش دهد.

به همین دلیل نیز جمهوری اسلامی ایران به اشکال مختلف حمایت خود را از طرح روسیه اعلام کرده است. البته به هر حال ایران با توجه به اینکه خود در این زمینه طرحی را ارائه کرده و یک قدرت منطقه‌ای در خلیج‌فارس به شمار می‌رود، اساسا خیلی دنبال این نیست که طرح روسیه را مطرح کند بلکه بیشتر به دنبال ارائه طرح خود است. چرا که ایران یکی از کشورهای مهم در منطقه است و در هر صورت راه حل رفع بحران در منطقه باید توسط کشورهای منطقه دنبال شود.

البته اگر طرح روسیه نیز عملیاتی شود، ایران متضرر نمی‌شود و از آن استقبال می‌کند؛ چرا که تهران نیز به دنبال عملی کردن همچنین طرحی است.

در عین حال باید توجه داشت که عملیاتی کردن چنین طرحی خیلی ضعیف است؛ زیرا گرد هم آوردن مجموعه کشورهایی که روسیه نام برده بسیار دشوار است و منافع متضاد کشورها یکی از موانع مهم به شمار می‌رود. البته هدف روسیه این نیست که الزاما چنین طرحی عملیاتی شود بلکه مسکو به عنوان یک قدرت بزرگ و عضو شورای امنیت باید یک نقش فعالانه در خصوص بحران در منطقه خلیج فارس ایفا می‌کرد و سیاست‌ فعالانه‌ای را به ویژه در قبال طرح ائتلاف‌سازی آمریکا دنبال می‌کرد. از این رو، چنین طرحی فارغ از اینکه عملیاتی شود یا خیر به نوعی اعلام حضور و اعلام موضع روسیه در منطقه و در قبال تحولات منطقه خلیج فارس محسوب می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *