جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

پیامد مذاکره احتمالی آمریکا با انصارالله

۱۳۹۸/۰۶/۲۲ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آمریکایی‌ها در حال حاضر به این نتیجه رسیده اند که تداوم جنگ به زیان غرب و موقعیت آنها در منطقه است و لذا می کوشند تا با زمینه سازی برای چنین مذاکراتی، از افزایش قدرت انصارالله جلوگیری کنند. جعفر قنادباشی - کارشناس مسائل خاورمیانه

مقام‌های آمریکایی اخیرا مدعی شده‌اند که این کشور با هدف پایان دادن به بحران یمن مذاکراتی را با انصارالله آغاز کرده است. دیوید شنکر، مدیر کل وزارت‌خارجه آمریکا در امور شرق نزدیک، در جمع خبرنگاران گفت که دولت کشورش به شکل ویژه روی پایان دادن به جنگ در یمن متمرکز شده است.

با این حال، حمید عاصم، از مذاکره‌کنندگان ارشد انصارالله در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرانسه، وقوع چنین مذاکراتی را رد یا تایید نکرده است.

صرفنظر از صحت وسقم اینگونه خبرها، اظهارات مقام های آمریکایی در خصوص مذاکره با انصارالله به خودی خود، بیانگر و نشاهنده چند نکته بسیار با اهمیت است؛ نخست آنکه آمریکا، جریان انصارالله و حوثی‌ها را به عنوان طرف اصلی مذاکره پذیرفته و ادعای عربستان سعودی مبنی بر تروریست بودن یا کودتاچی بودن این گروه را رد کرده است. این امر می‌تواند پیامدهای منفی متعددی برای عربستان در پی داشته باشد و موجب تضعیف موقعیت این کشور در منطقه و مناسبات بین‌المللی شود.

از سوی دیگر آمریکا با انجام چنین مذاکراتی به دنبال دور زدن عربستان، امارات و بدست گرفتن ابتکار عمل در ماجرای یمن است و می‌خواهد اتکای خود به متحدین بدنام و بدسابقه اش در منطقه را تا حد ممکن کاهش دهد؛ موضوعی که باید در برنامه مبارزات انتخاباتی سال آینده ترامپ مورد استفاده قرار بگیرد و یا لااقل از شدت انتقادات کنونی به روابط واشنگتن با ریاض بکاهد.

مساله مهم دیگر آن است که آمریکایی‌ها در حال حاضر به این نتیجه رسیده اند که تداوم جنگ به زیان غرب و موقعیت آنها در منطقه است و لذا می کوشند تا با زمینه سازی برای چنین مذاکراتی، از افزایش قدرت انصارالله جلوگیری کنند. این نیت و هدف آمریکا بیانگر آن است که این کشور امیدی به آن ندارد که ریاض بدون تحمل زیان های جبران ناپذیر توانایی پایان بخشیدن به بحران یمن را داشته باشد.

در واقع آنچه مسلم است آمریکایی‌ها ادامه جنگ یمن را در حالت کنونی به ضرر منافع خود می‌دانند و با تصمیم به پایان جنگ، صراحتا اعتراف می‌کنند که ادامه بحران یمن به قدرتمند شدن انصارالله، متحدان و حامیان این جنبش می‌انجامد. ثانیا همانگونه که اشاره شد این اقدام آمریکا به معنی نادیده گرفتن زیان‌هایی است که با پایان جنگ متوجه عربستان سعودی خواهد شد. چرا که پایان جنگ در شرایط کنونی آشکارا به مفهوم شکست ریاض تلقی می‌شود.

در مقابل، نحوه نگرش انصارالله به مذاکرات نیز اهمیت دارد؛ قاعدتا انصارالله طی این مذاکرات درصدد یک مذاکره تمام عیار با آمریکایی‌ها نیست و از دیدگاه آنها پاسخ مثبت به این تقاضای مبتنی بر انفعال واشنگتن به مفهوم تماس‌هایی در سطوح پایین و کوششی‌ برای انشقاق میان آمریکا و متحدانش در منطقه است. زیرا بنا به قاعده چنانچه انصارالله درصدد مذاکره با آمریکا به معنی متعارف آن باشد خواستار تحقق یک سلسله خواسته‌هایی خواهد بود که واشنگتن به ناگزیر باید به آن تن دهد.

انصارالله از ابتدای جنگ پیوسته تاکید کرده که قبل از هر مذاکره‌ای ابتدا خواستار پایان جنگ و سپس رسیدگی به مجروحین و اسرای جنگی است. این در حالی است که این خواست انصارالله یعنی پایان جنگ در حال حاضر تحقق پیدا نکرده است. لذا به نظر می‌رسد که این مذاکرات در سطح پایین دنبال شود زیرا شرایط مدنظر انصارالله تحقق پیدا نکرده است.

مذاکره فعلی میان انصارالله و آمریکا را می‌توان تاحدودی به مذاکره میان طالبان و واشنگتن تشبیه و اینگونه برداشت کرد که شاید آمریکایی‌ها درصدد تکرار تجربه مذاکره با طالبان هستند. یعنی مذاکره‌ای که دولت افغانستان در آن حضور نداشت. هرچند که مذاکرات با طالبان نیز امروز به شکست انجامیده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده که به دلیل حملات اخیر این گروهک در افغانستان، مذاکرات را متوقف کنند.

البته تفاوت‌هایی نیز وجود دارد از جمله اینکه انصارالله مانند طالبان یک گروه داخلی نیست بلکه یک جریان مجزا از حکومت مرکزی یمن هستند که در بخشی از این کشور حکومت را به دست گرفته‌اند. لذا امکان تحقق مذاکره با انصارالله در مقایسه با طالبان بیشتر است.

هرچند این احتمال نیز وجود دارد که آمریکا با انجام این مذاکرات به دنبال فریب انصارالله باشد. یعنی واشنگتن، انصارالله را در عرصه سیاسی مشغول کند و از سوی دیگر در عرصه میدانی ضرباتی به این جریان وارد آورند. مسئله‌ای که بدون شک انصارالله نیز آن را مدنظر خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *