جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش ارتش نتانیاهو؛ تمرد ده‌ها چترباز از شرکت در حمله به رفح

در سایه لجاجت کابینه رژیم صهیونیستی بر حمله زمینی به رفح با وجود تمامی هشدارهای داخلی و خارجی، ده‌ها نظامی اسرائیلی در تیپ چتربازان با اعلام خسته شدن از جنگ، به فرماندهان خود اطلاع دادند که در عملیات احتمالی علیه رفح شرکت نخواهند کرد.

Loading

تأثیر سیاست‌های ترامپ بر قدرت جهانی آمریکا

۱۳۹۸/۰۵/۲۳ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اقداماتی مانند نادیده گرفتن پیمان‌های بین‌المللی، اقدامات یک‌جانبه در حمایت از اسرائیل و یا جنگ‌های تجاری درنهایت موجب تضعیف آمریکا در عرصه جهانی می‌شود. امیرعلی ابوالفتح - کارشناس مسائل آمریکا

در افکار عمومی مطرح شود که آیا این سیاست‌های ترامپ، باعث جهش آمریکا می‌شود یا ممکن است تضعیف قدرت این کشور را در سطح بین‌الملل به دنبال داشته باشد؛ اقداماتی همچون انتقال سفارت اسرائیل به بیت‌المقدس، خروج از برجام، جنگ اقتصادی با چین، تحریم روسیه، خروج از پیمان‌های بین‌المللی و …

برای پاسخ به این سؤال، پاسخ‌دهنده ابتدا باید به این پرسش ابتدایی پاسخ دهد که آیا از دید چندجانبه گرایی و بین‌الملل‌گرایی به تحولات 2،3 سال اخیر در سیاست خارجی آمریکا نگاه می‌کند یا از منظر حمایت‌گرایانه و ملی‌گرایانه. دونالد ترامپ نماینده جریان ملی‌گرا در آمریکا است؛ گروهی که معتقد هستند سیاست‌های چندجانبه‌گرایی و بین‌الملل گرایی باعث تضعیف قدرت آمریکا در جهان شده و منجر به ظهور دیگر قدرت‌ها شده است و در نهایت باعث شده برتری و سروری آمریکا به خطر بیفتد. لذا این گروه بر سیاست‌های ملی‌گرایانه و یک‌جانبه‌گرایانه در قالب شعار اول آمریکا متمرکز می‌شوند. از دید این گروه اقداماتی که ترامپ انجام می‌دهد احیای قدرت ایالات‌متحده آمریکا است و وی می‌خواهد نشان دهد که آمریکا در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی برتری دارد. ازاین‌جهت این گروه معتقد هستند اقدامات ترامپ کمک‌کننده است و قدرت، اقتدار و شکوه را به آمریکا بازخواهد گرداند. شعار ترامپ نیز همین است که آمریکا را دوباره قدرتمند خواهد ساخت؛ اما اگر کسی از منظر چندجانبه گرایی یا جهانی شده به تحولات نگاه کند بدون شک اقداماتی که ترامپ انجام می‌دهد به جایگاه و اقتدار ایالات‌متحده به‌عنوان رهبر جهان یا موتور محرکه شکل‌گیری نظم بین‌الملل لطمه می‌زند. چراکه با از بین رفتن پیوند‌هایی که بین آمریکا و متحدانش وجود دارد نقش‌آفرینی آمریکا در عرصه بین‌الملل کاهش پیدا می‌کند.

ازاین‌جهت اقداماتی مانند نادیده گرفتن پیمان‌های بین‌المللی، اقدامات یک‌جانبه در حمایت از اسرائیل و یا جنگ‌های تجاری درنهایت موجب تضعیف آمریکا در عرصه جهانی می‌شود. لذا به این پرسش که آیا سیاست‌های ترامپ باعث تضعیف آمریکا خواهد شد یا تقویت آن نمی‌توان پاسخ صفر و یکی داد و بستگی دارد که با چه عینکی این تحولات را نگاه کرد. البته شاید بتوان گفت که ایالات‌متحده آمریکا یا دولت ترامپ در تلاش است بین این دو الگو یک پیوند ایجاد کند. طی این مدت برخی از سیاست‌های دولت ترامپ فرآیند مثبتی را طی کرده است. به‌عنوان‌مثال اگر وابستگی آمریکا به اقتصاد کشورهایی مانند چین کاهش پیدا کند می‌تواند به احیای قدرت آمریکا بیانجامد؛ اما درعین‌حال نادیده گرفتن افراطی نظم بین‌الملل و کنار گذاشتن سیاست‌های مشارکت جویانه می‌تواند به جایگاه آمریکا آسیب‌ بزند؛ بنابراین به نظر می‌رسد که دولت آمریکا به‌تدریج یک مسیر میانه‌ را در پیش می‌گیرد و چاره‌ای جز این ندارد. چراکه سیاست‌های حمایت‌گرایانه به‌تنهایی کمک‌کننده نیست و دردسرهای زیادی را برای دولت ترامپ ایجاد می‌کند. به‌هرحال وابستگی‌های متقابلی که آمریکا به متحدان یا رقبایش دارد یا آسیب‌پذیری‌اش در برابر دشمنان اجازه نمی‌دهد آن‌گونه که جریان ملی‌گرا در آمریکا خواهان آن است، سیاست‌های این کشور پیش برود. لذا علیرغم میل باطنی جریان ملی‌گرا در آمریکا، سیاست خارجی دولت ترامپ بر پایه نفی جنگ و خروج از درگیری‌های نظامی شکل نگرفته است. در مقابل نیز شاهد هستیم که باوجود تمام شعارهایی که ترامپ سر داده نمی‌تواند سیاست‌های چندجانبه گرایی و جهانی‌شدن را کنار بگذارد. چراکه اقتصاد آمریکا به‌شدت در نظم اقتصادی مبتنی برجهانی شدن تنیده شده است و خروج از این وضعیت نیز خیلی ساده نیست. درنتیجه می‌توان گفت که بخشی از سیاست‌های دولت ترامپ در راستای تقویت اقتدار و قدرت آمریکا بوده و بخشی دیگر از سیاست‌هایش آسیب‌زننده بوده و باید به‌صورت مصداقی و مورد به مورد سیاست‌های وی را مورد واکاوی قرار داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *