جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است

رسانه آمریکایی روز جمعه گزارش داد مقامات دفتر «بنیامین نتانیاهو» درحال سبک و سنگین کردن نقشه‌هایی برای اداره غزه پس از جنگ با کمک ائتلافی از کشورهای عربی از جمله مصر، عربستان سعودی و امارات عربی متحده هستند.

شکست محافظه‌کاران بریتانیا در رای‌گیری محلی؛ حزب کارگر خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی شد

رأی دهندگان بریتانیایی در انگلستان و ولز روز پنجشنبه برای انتخاب شهرداران، اعضای شوراهای شهر و کمیسرهای پلیس پای صندوق‌ رای رفتند. همچنین حوزه انتخابیه بلکپول جنوبی، شاهد برگزاری یک انتخابات میان دوره‌ای برای پارلمان بریتانیا بود. رای دهندگان در مجموع بیش از ۲۵۰۰ عضو شورای شهر را انتخاب کردند.

Loading

سکوت کشورهای عربی در قبال اقدامات نژاد پرستانه ترامپ!

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:عبدالباری عطوان، تحلیلگر روزنامه الرای الیوم درمقاله ای به سکوت معنادار کشورهای عربی در قبال اجرای سیاست های نژادپرستانه دونالد ترامپ علیه مسلمانان مسافر از هفت کشور اسلامی پرداخته است .

چرا کشورهای عربی در قبال اقدامات نژاد پرستانه ترامپ چنین شرم آور سکوت در اختیار کرده اند؟ ائتلاف اسلامی و ژنرال های آن کجا هستند؟ از سازمان همکاری اسلامی چه خبر؟ چرا صدایی از شیخ های با نفوذ در توئیتر نمی شنویم؟ آیا حال اتحادیه عرب خوب است؟ لطفا ما را از حال این سازمان باخبر کنید و به ما اطمینان دهید.
طی دو روز گذشته کنترل تلویزیون در دست، در جستجوی شنیدن موضع گیری قدرتمند از سوی یک کشور عربی یا اسلامی برای کمک به برادرانی که در فرودگاه های آمریکا در جریان اجرای سیاست های نژادپرستانه ای که رئیس جمهور دونالد ترامپ علیه مسلمانان مسافر از هفت کشور اسلامی آغاز کرده، شبکه های تلویزیونی رسمی و نیمه رسمی را عوض کردیم، اما نتیجه ای نداشت شاید تنها واکنش از سوی ایرانی های به اصطلاح “رافضی” و از سوی مقتدی صدر صورت گرفت.
از سازمان همکاری اسلامی که تجاوز به یمن را تایید و از عادی سازی روابط با اسرائیل استقبال کرده است انتظار داشتیم از نخستین اقدام کنندگان برای دعوت به برگزاری نشست سران در مقر خود در شهر جده باشد یا روسای ستادهای مشترک ارتش های ۴١ کشور عضو ائتلاف اسلامی خواستار نشست اضطراری برای بررسی این اهانت ها و اقدامات تحقیر آمیز در قبال عرب ها و مسلمانان شود، اما به نظر می رسد انتظار فایده ای ندارد زیرا از قرار این قوم دستوراتی از سوی دوستان ترامپ یا خود او برای سکوت اختیار کردن و بی توجهی نشان دادن دریافت کرده اند.
حتی شیخ های توئیتر باز یا اکثریت قاطع آنان از صحنه کاملا ناپدید شدند و آنان کسانی هستند که میلیون ها نفر آنان را دنبال می کنند شاید آنان در امان ماندن را برگزیدند و ترجیح دادند نامشان خارج از فهرست های سیاه آمریکا باقی بماند و از خشم اربابان خود اجتناب کردند زیرا آمریکا سوریه یمن و عراق نمی باشد و انتقاد از آن واجب عینی نیست.
نژاد پرستی ترامپ این هفت کشور را هدف قرار نداده که وی تصمیم به منع ورود شهروندانشان به کشورش را اتخاذ کرد یعنی عراق، سوریه، یمن، سومالی، لیبی و سودان به علاوه ایران بلکه این کشورها و هرج و مرج خونین در آن ها را که اساسا ساخته آمریکا است، بلکه این پوششی برای نژاد پرستی او و تنفرش از تمام مسلمانان بدون استثنا با هر مذهب و نژادی است.
بحث و گفتگو با دولتی نژاد پرست همچون دولت ترامپ با واقعیت ها و دلایل منطقی مانند گفتن این که آمریکا در معرض هیچ گونه اقدام تروریستی از سوی مهاجران قرار نگرفته و یا یادآوری قانون اساسی آمریکا و سکولار بودن این کشور و ارزش های عدالت و برابری هدر دادن وقت و انرژی است و فایده ای ندارد و کاملا مانند بحث و گفتگو با جاهلی ابله است.
این هفت کشور و شهروندانشان هیچ گونه تهدید تروریستی برای آمریکا به حساب نمی آیند بلکه کاملا برعکس آن ها همیشه قربانی ترروریسم آمریکا بوده اند و آنچه در شهر البیضا در یمن صبح امروز اتفاق افتاد و شصت یمنی در اثر بمباران شهید شدند که بیشترشان از غیر نظامیان بودند تنها یکی از نمونه های این تروریسم امریکا است.
از این سکوت توطئه آمیز کشورهای عربی تعجب نمی کنیم و شاید مبالغه نباشد چنانچه بگوییم برخی از زمامداران عرب از این اقدامات نژاد پرستانه ترامپ استقبال می کنند زیرا آنان عملا آن را اعمال می کنند یا در صدد اعمال ان در کشورهای خود [در حق شهروندان این هفت کشور] از طریق ایجاد محدودیت برای آن ها، خم کردن کمرشان آنان با مالیات و عوارض برای بیرون راندن از کشورهای خود هستند.
درد آور است هنگامی که افرادی مانند جاستین ترودو نخست وزیر جوان کانادا در صدر دفاع کنندگان از مسلمانان قرار می گیرد و اعلام می کند از هر پناهنده فراری از ظلم و ستم استقبال می کنیم و با گفتن این سخن خود که “تنوع به ما قدرت می بخشد ” اوج همبستگی را از خود نشان می دهد یا خانم انگلا مرکل صدر اعظم آلمان که این سیاست های نژاد پرستانه را علیه مهاجران محکوم و تاکید کرد از شهروندان خود کسانی که تابعیت دوگانه دارند و حقوق کامل آنان در خاک آمریکا دفاع خواهد کرد.
درد… زیرا حتی یک رهبر عربی تا زمان نوشتن این سطرها وجود ندارد که موضع شجاعانه اخلاقی همچون رئیس جمهور مکزیک انریکه پنیانیتو اتخاذ کرده باشد کسی که سفر برنامه ریزی شده خود به واشنگتن را لغو کرد و با دیوار نژاد پرستی و پرداخت یک دلار برای ساخت این دیوار به منظور احترام به خود و شرافت ملتش و جانبداری از حقوق شهروندانش مخالفت کرد کسانی که وی تاکید کرد با تمام راه های قانونی از آنان دفاع خواهد کرد.
شکوه و شکایت و بر سر زدن، به هیچ وجه احترام و حتی کوچک ترین همبستگی را به ارمغان نخواهد آورد و ترامپ را به تغییر مواضع نژاد پرستانه خود وادار نخواهد کرد مواضعی که وی را به کاخ سفید رساند، آنچه احترام می آورد و جلوی نژاد پرست ها را می گیرد اقدامات است اقدام مردانه اما این مردان کجایند لطفا آن ها را به ما معرفی کنید.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *