جدیدترین مطالب

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

Loading

أحدث المقالات

تیپ "ناحال" ارتش اسرائیل در حال ترک غزه

رسانه‌های رژیم اسرائیل بعد از تصویب توافق آتش بس در غزه از سوی کابینه این رژیم، تصاویری از آماده شدن ارتش این رژیم منتشر کردند که در حال ترک نوار غزه است.

Loading

سکوت کشورهای عربی در قبال اقدامات نژاد پرستانه ترامپ!

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:عبدالباری عطوان، تحلیلگر روزنامه الرای الیوم درمقاله ای به سکوت معنادار کشورهای عربی در قبال اجرای سیاست های نژادپرستانه دونالد ترامپ علیه مسلمانان مسافر از هفت کشور اسلامی پرداخته است .

چرا کشورهای عربی در قبال اقدامات نژاد پرستانه ترامپ چنین شرم آور سکوت در اختیار کرده اند؟ ائتلاف اسلامی و ژنرال های آن کجا هستند؟ از سازمان همکاری اسلامی چه خبر؟ چرا صدایی از شیخ های با نفوذ در توئیتر نمی شنویم؟ آیا حال اتحادیه عرب خوب است؟ لطفا ما را از حال این سازمان باخبر کنید و به ما اطمینان دهید.
طی دو روز گذشته کنترل تلویزیون در دست، در جستجوی شنیدن موضع گیری قدرتمند از سوی یک کشور عربی یا اسلامی برای کمک به برادرانی که در فرودگاه های آمریکا در جریان اجرای سیاست های نژادپرستانه ای که رئیس جمهور دونالد ترامپ علیه مسلمانان مسافر از هفت کشور اسلامی آغاز کرده، شبکه های تلویزیونی رسمی و نیمه رسمی را عوض کردیم، اما نتیجه ای نداشت شاید تنها واکنش از سوی ایرانی های به اصطلاح “رافضی” و از سوی مقتدی صدر صورت گرفت.
از سازمان همکاری اسلامی که تجاوز به یمن را تایید و از عادی سازی روابط با اسرائیل استقبال کرده است انتظار داشتیم از نخستین اقدام کنندگان برای دعوت به برگزاری نشست سران در مقر خود در شهر جده باشد یا روسای ستادهای مشترک ارتش های ۴۱ کشور عضو ائتلاف اسلامی خواستار نشست اضطراری برای بررسی این اهانت ها و اقدامات تحقیر آمیز در قبال عرب ها و مسلمانان شود، اما به نظر می رسد انتظار فایده ای ندارد زیرا از قرار این قوم دستوراتی از سوی دوستان ترامپ یا خود او برای سکوت اختیار کردن و بی توجهی نشان دادن دریافت کرده اند.
حتی شیخ های توئیتر باز یا اکثریت قاطع آنان از صحنه کاملا ناپدید شدند و آنان کسانی هستند که میلیون ها نفر آنان را دنبال می کنند شاید آنان در امان ماندن را برگزیدند و ترجیح دادند نامشان خارج از فهرست های سیاه آمریکا باقی بماند و از خشم اربابان خود اجتناب کردند زیرا آمریکا سوریه یمن و عراق نمی باشد و انتقاد از آن واجب عینی نیست.
نژاد پرستی ترامپ این هفت کشور را هدف قرار نداده که وی تصمیم به منع ورود شهروندانشان به کشورش را اتخاذ کرد یعنی عراق، سوریه، یمن، سومالی، لیبی و سودان به علاوه ایران بلکه این کشورها و هرج و مرج خونین در آن ها را که اساسا ساخته آمریکا است، بلکه این پوششی برای نژاد پرستی او و تنفرش از تمام مسلمانان بدون استثنا با هر مذهب و نژادی است.
بحث و گفتگو با دولتی نژاد پرست همچون دولت ترامپ با واقعیت ها و دلایل منطقی مانند گفتن این که آمریکا در معرض هیچ گونه اقدام تروریستی از سوی مهاجران قرار نگرفته و یا یادآوری قانون اساسی آمریکا و سکولار بودن این کشور و ارزش های عدالت و برابری هدر دادن وقت و انرژی است و فایده ای ندارد و کاملا مانند بحث و گفتگو با جاهلی ابله است.
این هفت کشور و شهروندانشان هیچ گونه تهدید تروریستی برای آمریکا به حساب نمی آیند بلکه کاملا برعکس آن ها همیشه قربانی ترروریسم آمریکا بوده اند و آنچه در شهر البیضا در یمن صبح امروز اتفاق افتاد و شصت یمنی در اثر بمباران شهید شدند که بیشترشان از غیر نظامیان بودند تنها یکی از نمونه های این تروریسم امریکا است.
از این سکوت توطئه آمیز کشورهای عربی تعجب نمی کنیم و شاید مبالغه نباشد چنانچه بگوییم برخی از زمامداران عرب از این اقدامات نژاد پرستانه ترامپ استقبال می کنند زیرا آنان عملا آن را اعمال می کنند یا در صدد اعمال ان در کشورهای خود [در حق شهروندان این هفت کشور] از طریق ایجاد محدودیت برای آن ها، خم کردن کمرشان آنان با مالیات و عوارض برای بیرون راندن از کشورهای خود هستند.
درد آور است هنگامی که افرادی مانند جاستین ترودو نخست وزیر جوان کانادا در صدر دفاع کنندگان از مسلمانان قرار می گیرد و اعلام می کند از هر پناهنده فراری از ظلم و ستم استقبال می کنیم و با گفتن این سخن خود که “تنوع به ما قدرت می بخشد ” اوج همبستگی را از خود نشان می دهد یا خانم انگلا مرکل صدر اعظم آلمان که این سیاست های نژاد پرستانه را علیه مهاجران محکوم و تاکید کرد از شهروندان خود کسانی که تابعیت دوگانه دارند و حقوق کامل آنان در خاک آمریکا دفاع خواهد کرد.
درد… زیرا حتی یک رهبر عربی تا زمان نوشتن این سطرها وجود ندارد که موضع شجاعانه اخلاقی همچون رئیس جمهور مکزیک انریکه پنیانیتو اتخاذ کرده باشد کسی که سفر برنامه ریزی شده خود به واشنگتن را لغو کرد و با دیوار نژاد پرستی و پرداخت یک دلار برای ساخت این دیوار به منظور احترام به خود و شرافت ملتش و جانبداری از حقوق شهروندانش مخالفت کرد کسانی که وی تاکید کرد با تمام راه های قانونی از آنان دفاع خواهد کرد.
شکوه و شکایت و بر سر زدن، به هیچ وجه احترام و حتی کوچک ترین همبستگی را به ارمغان نخواهد آورد و ترامپ را به تغییر مواضع نژاد پرستانه خود وادار نخواهد کرد مواضعی که وی را به کاخ سفید رساند، آنچه احترام می آورد و جلوی نژاد پرست ها را می گیرد اقدامات است اقدام مردانه اما این مردان کجایند لطفا آن ها را به ما معرفی کنید.

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر