جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورا:

افزایش دامنه بازدارندگی حزب‌الله

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: حزب‌الله با مانور روی دیمونا که نماد فعالیت‌های هسته‌ای مخفیانه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود، جنگ روانی را علیه رژیم صهیونیستی مدیریت می‌کند.

حسین رویوران در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: حزب‌الله توانایی بالایی برای مقابله با رژیم صهیونیستی دارد و تحلیلگران این رژیم هم در تحلیل‌های خود به این مسئله اشاره کرده‌اند و معتقدند این رژیم در مواجهه با حزب‌الله لبنان باید دقت لازم و کافی را داشته باشد.

آنچه در پی می‌آید، متن کامل این گفتگوست.

 

پرسش: با توجه به مصاحبه اخیر سیدحسن نصرالله درباره تبدیل دیمونا به نقطه‌ضعف رژیم صهیونیستی، واکنش صهیونیست‌ها به این گزینه را چگونه دیدید؟

سیدحسن نصرالله در سخنرانی‌های خود جنگ روانی علیه رژیم صهیونیستی را مدیریت می‌کند. وی زمانی که درباره مخزن آمونیاک در حیفا صحبت کرد، باعث شد مشکلات زیادی گریبان رژیم صهیونیستی را بگیرد. تظاهرات، اعتراضات مردمی و … واکنش‌هایی بود که در درون رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد و این رژیم ناچار شد انبار خود را جابه‌جا کند. در حال حاضر سیدحسن بحث دیمونا را پیش کشیده و اعلام کرده اگر رژیم صهیونیستی به حزب‌الله حمله کند، حزب‌الله هم متقابلاً به دیمونا حمله خواهد کرد. این توان در حزب‌الله وجود دارد. این اظهارات متفاوت از سخنانی است که درباره حیفا مطرح کرده است. حیفا داخل شهر است، ولی دیمونا در کویر است، به همین دلیل قدرت بسیج افکار عمومی مردم را ندارد، اما برای حزب‌الله ابزار بازدارنده به شمار می‌رود. به عبارتی حزب‌الله با همین سخنرانی‌ها، میزان و دامنه بازدارندگی خود را افزایش می‌دهد. تحلیلگران رژیم صهیونیستی معتقدند حزب‌الله در عزم خود راسخ است و به گفته خود عمل می‌کند و قطعاً این توانایی را دارد، لذا رژیم صهیونیستی ناگزیر است در برابر گزینه‌هایش علیه حزب‌الله خیلی دقت کند.

 

پرسش: این تهدید تا چه حد تهدیداتمی صهیونیست‌ها را خنثی کرده است؟

دیمونا نیروگاهی که در آن غنی‌سازی انجام و آزمایشگاه اتمی محسوب می‌شود، اما سؤال این است که آیا سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی در دیمونا مستقر است؟ باید گفت که چنین چیزی نیست. تسلیحات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف مستقر است. باوجوداین، دیمونا نماد فعالیت هسته‌ای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود و تصور می‌کنم سید حسن نصرالله در مواضع خود، معادله‌ای ایجاد کرده که اگر رژیم صهیونیستی از سلاح‌های نامتعارف استفاده کند، حزب‌الله هم این مراکز نامتعارف را موشک‌باران خواهد کرد.

 

پرسش: با توجه به مدت مدیدی که غرب مایل نبوده بر رژیم صهیونیستی برای ایجاد منطقه عاری از تسلیحات اتمی فشار وارد بیاورد، موفقیت رویکرد تهدید این رژیم برای خلع سلاح را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بحث منطقه عاری از تسلیحات اتمی، از دهه شصت تا الان مطرح است و رژیم صهیونیستی به کمک غرب به‌ویژه آمریکا به فعالیت‌های تولید سلاح‌های نامتعارف ادامه می‌دهد. الان هم علیرغم بازدارندگی که ایجاد کرده، این وضعیت ادامه دارد. در حال حاضر اگر رژیم صهیونیستی دست از پا خطا کند، حزب‌الله دیمونا را خواهد زد، ولی اگر جنگی نباشد این وضعیت همچنان ادامه خواهد داشت. به همین دلیل این توان عمدتاً در ارتباط با بحث بازدارندگی است، نه موازنه‌سازی.

 

پرسش: چه نقشی برای حزب‌الله در شکل‌ دادن به نظم جدید امنیتی در غرب آسیا متصور هستید؟

حزب‌الله یکی از ارکان موازنه‌سازی جهان اسلام در مقابل رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. لذا تصور می‌شود بسیاری از نقشه‌های رژیم صهیونیستی با تهدید حزب‌الله خنثی می‌شود و حزب‌الله هم همان‌طور که در گزارش‌های هرتزلیا آمده، تهدید شماره یک علیه رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *