جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورا مطرح کرد

تشدید دوقطبی غربی- عربی و محور مقاومت

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: اقدام آمریکا در حمله نظامی به پایگاه هوایی الشعیرات و هدف قرار دادن مواضع سوریه توسط موشک تامهاوک پس از آن صورت گرفت که غرب متوجه شد تروریست‌ها در سوریه در آستانه نابودی هستند و پیروزی محور مقاومت قطعی خواهد بود.

رحمان نجفی سیار در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: افزایش مشروعیت بشار اسد و جدی بودن تصمیم روسیه در همراهی نیروهای دولتی سوری در مبارزه با تروریست‌ها، غرب را به صرافت انداخت تا با حمله به مواضع سوری، از منافع حامیان خود در منطقه پشتیبانی کند. این اقدام آمریکا باهدف فشار بر جبهه مقاومت و حکومت بشار اسد و بازسازی روابط حامیان آمریکا در منطقه صورت گرفته است.

آنچه در ادامه می‌خوانید متن کامل این گفتگوست.

پرسش: آثار حمله موشکی آمریکا به سوریه بر محور مقاومت، گروه‎های تروریستی و حامیان آن‌ها چیست؟

حمله آمریکا به پایگاه هوایی الشعیراتِ سوریه پس‌ازآن صورت گرفت که غرب به این مسئله پی برد که تروریست‌ها در آستانه نابودی هستند و پیروزی دولت سوریه و محور مقاومت قطعی است. آشکار شدن نقش آمریکا این موضوع را برای مردم سوریه، کشورهای عربی و افکار عمومی جهان ثابت کرد که آنچه در سوریه رخ می‌دهد طرح آمریکا، غرب، صهیونیسم و دولت‌های مرتجع عربی باهدف ویران‌سازی سوریه و زمین‎گیر کردن نظام ملی آن است. این موضوع سبب شد مردم سوریه بیشتر از رهبر خود پشتیبانی کنند و مشروعیت او و نقش بی‌نظیرش در رویارویی با نیروهای استعمارگر، تروریسم و نهادهای وابسته به غرب تقویت شود. علاوه بر این، روسیه نیز مصمم‎تر خواهد شد تا در کنار کشورهای محور مقاومت، با شدت بیشتری در مقابل تروریست‎ها و حامیان آن‌ها ایستادگی کند.

 در طرف مقابل نیز حامیان آمریکا و جبهه غربی، نظیر عربستان سعودی، ترکیه و رژیم صهیونیستی به دنبال بازسازی روابط و تمرکز قوا برای فشار بیشتر بر جبهه مقاومت و حکومت بشار اسد هستند. استقبال دولت‌های متحد آمریکا از این حمله نظامی نشان‌دهنده تلاش آن‌ها برای احیای محور متروک سابق «جبهه غربی- عربی مخالفان حکومت بشار اسد» است. استقبال عربستان سعودی، ترکیه، رژیم صهیونیستی و متحدان اروپایی واشنگتن ازجمله فرانسه و بریتانیا از این اقدام نظامی، ظرفیت جدیدی را در اختیار ترامپ قرار می‌دهد تا رهبری جبهه مخالفان ایران در منطقه را به دست بگیرد و فشار بیشتری را متوجه جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های متحد آن کند. به‌هرحال ازاین‌پس دوقطبی محور مقاومت و محور غرب در منطقه غرب آسیا تقویت خواهد شد و درصحنه‌ها و معادلات مختلف منطقه، بیشتر خود را نشان خواهند داد.

 

پرسش: تعاملات آتی روسیه و آمریکا دستخوش چه تحولاتی خواهد شد؟

حمله آمریکا به سوریه سبب شد روسیه به هماهنگی هوایی خود با آمریکا در آسمان‌های سوریه پایان دهد. این اقدامی عملی در برابر نادیده گرفتن قوانین بین‌الملل از سوی آمریکا و بی‌توجهی آن به موضع روسیه است. روسیه بر این موضوع تأکید کرد که ارتش سوریه دست به حمله شیمیایی نزده است و سلاح شیمیایی در اختیار ندارد، بلکه این گروه‌های تروریستی هستند که سلاح شیمیایی در اختیاردارند. ازاین‌رو، بهتر است بدون هیچ دلیل و مدرکی دولت سوریه را متهم نکند. تردیدی نیست این عکس‌العمل روسیه درروند تحولات سوریه آثار بزرگی در پی خواهد داشت. این موضوع سبب می‌شود جنگنده‌های آمریکا از پوشش حمایتی موشک‌های روسیه برخوردار نشوند. افزون بر این، احتمال آن می‌رود مسکو سلاح‌های پیشرفته‌ای در اختیار ارتش سوریه قرار دهد تا بتواند در برابر هرگونه حمله آمریکا به موشک‌ها و جنگنده‌ها از خود دفاع کند. امکان ندارد روسیه در برابر این حمله آمریکا که خطوط قرمز روسیه در سرزمین‌های سوریه را نادیده گرفته است، سهل‌انگاری کند. به‌ویژه این در شرایطی است که حمله‌های آمریکا به سوریه و تلاش آن برای رهایی تروریست‌ها از شکست به هدف‌های راهبردی روسیه در اعزام نیروهای خود به سوریه ضربه وارد می‌کند. اقدام آمریکا در ادامه حمله به ارتش سوریه نه‌تنها به درگیری با ارتش سوریه و هم‌پیمانان آن منجر خواهد شد، بلکه احتمال درگیری با روسیه را نیز تقویت خواهد کرد. این مسئله‌ای است که مسکو و واشنگتن تلاش می‌کنند از آن دوری کنند، زیرا این موضوع جنگ جهانی ویرانگری را به دنبال خواهد داشت.

 

پرسش: آمریکا چه پیام‌های متناقضی پس‌ازاین حمله ارسال کرده است؟

چند روز پس از حمله آمریکا به پایگاه الشعیرات سوریه، پنتاگون، نیروها و تجهیزات دریایی عمده‎ای به فرماندهی ناو هواپیمابر اتمی «کارل وینسون» راهی آب‌های شبه‌جزیره کره کرد. برخی مسئولان آمریکا ازجمله جیمز متیس، وزیر دفاع و تیلرسون، وزیر امور خارجه تلویحاً اعلام کردند که پیام‎های این حمله هشدار به کره شمالی و ایران است. دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا نیز اعلام کرد که آمریکا مصمم است بدون همکاری با چین، با کره شمالی برخورد کند. چین مخالف سرسخت برخورد نظامی با کره شمالی است؛ بنابراین اولین پیام این حمله، اعلان قاطعیت و تصمیم ایالات‌متحده به برخورد مستقیم نظامی با کره شمالی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *