جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

روایت فارن افرز از سقوط قوانین بین‌الملل در جنگ غزه

تهران- ایرنا- نشریه فارن افرز در مطلبی با اشاره به گستردگی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با وجود وضع قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های حقوق بشر، این درگیری را غایت سقوط و شکست قوانین جنگ دانسته و به ارائه پیشنهادهایی برای مقابله با وضعیت جاری پرداخت.

اعتراض رسمی دوشنبه به مسکو

تهران- ایرنا- دوشنبه نسبت به آنچه که «نگرش منفی شدید روسیه به شهروندان جمهوری تاجیکستان در قلمروی این فدراسیون و نقض حقوق آنها» اعلام شد، رسما به مسکو اعتراض کرد.

بحران دیپلماتیک اکوادور- مکزیک؛ شکایت متقابل به لاهه

تهران- ایرنا- بحران دیپلماتیک میان اکوادور و مکزیک تا جایی بالا گرفته است که پس از تعلیق روابط و شکایت اخیر مکزیک به «دیوان بین‌المللی دادگستری»، دولت کیتو نیز در اقدامی متقابل، از مکزیکوسیتی شکایت کرد.

کیشیدا: برنامه‌ای برای انحلال مجلس ملی وجود ندارد

تهران- ایرنا- فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن که در انتخابات میاندوره‌ای برخی از کرسی‌ها را به احزاب مخالف واگذار کرده و تحت فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام است، اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای انحلال مجلس ملی وجود ندارد.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورا مطرح کرد

راهبرد آمریکا حذف بشار اسد است

۱۳۹۶/۰۲/۰۶ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: راهبرد ایالات متحده آمریکا در خصوص سوریه مبتنی بر حذف بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت و خارج کردن این کشور از عضویت در جبهه مقاومت است.

سعدالله زارعی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: آمریکا براساس تجزیه و تحلیل های شرایط میدانی و سیاسی سوریه، اقدامات آتی خود در این کشور را تعریف می کند و از همین رو نیز، شاهد سیاست قابل انعطافی از سوی واشنگتن در قبال سوریه هستیم.

 

پرسش: با توجه به تغییر سیاست‌ها و مواضع آمریکا در قبال سوریه و تغییر اولویت واشنگتن از مبارزه با داعش به برکناری اسد، به نظر شما آیا اصلا آمریکا راهبردی در قبال سوریه دار یا فاقد راهبرد است؟

راهبرد ایالات متحده آمریکا در خصوص سوریه مبتنی بر حذف بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت و خارج کردن این کشور از عضویت در جبهه مقاومت است. این در حالی است که واشنگتن در تجزیه و تحلیل شرایط گاهی این استراتژی را قابل تحقق می‌داند و لذا دست به یک سلسله اقدامات می‌زند و گاهی نیز این استراتژی را دور از دسترس می‌داند و به یک سلسله اقدامات ایذایی علیه دولت دمشق بسنده می‌کند که حمله موشکی آمریکا به پایگاه شعیرات در شرق استان حمص در واقع بر این اساس صورت گرفت. یعنی در شرایطی که آمریکایی‌ها تغییر بشار اسد را امکانپذیر نمی‌دانند ضربه زدن به سوریه با هدف آنکه بتوانند به مخالفان اسد کمک کنند را در دستور کار قرار دادند.

پرسش: با توجه به شرایط فعلی باید منتظر چه تحولاتی در رویکرد آمریکا به سوریه بود؟

به نظر نمی‌آید که تحولی در راه باشد؛ آمریکایی‌ها در کمین سوریه نشسته‌اند که اگر شرایط به شکلی پیش برود که سوریه ضعیف شود آنها اقدامات‌شان را برای حذف اسد به صحنه بیاورند. ولی به نظر نمی‌آید که حداقل طی یکی دوسال آینده چنین مسئله‌ای قابل تحقق باشد. لذا نمی توان انتظار داشت که فعلا تغییری در استراتژی آمریکا نسبت به سوریه رخ دهد.

 

پرسش: در حال حاضر راهبرد آمریکا بیشتر قائل به برکناری اسد است یا مبارزه با داعش؟

به نظر من مبارزه با داعش برای واشنگتن خیلی اصالت ندارد چرا که در تجزیه و تحلیل آمریکا، داعش مسئله اول و مشکل اساسی برای این کشور به شمار نمی‌رود. آنها داعش را یک گروه تحت محاصره می‌دانند که قادر به اقدام علیه آمریکا و متحدان آن در منطقه نیست. لذا از سوی داعش تهدیدی علیه موقعیت‌های نظامی آمریکا در منطقه یا علیه ترکیه، عربستان، قطر و گروه‌های متحد واشنگتن انجام نشده است. بنابراین آمریکا داعش را مشکل خودش و متحدانش ارزیابی نمی‌کند و از آن به عنوان بهانه و ابزاری جهت دخالت در منطقه بهره می برد. البته این در شرایطی است که داعش برای آمریکا خطر نیست اما اروپایی‌ها آن را یک خطر محسوب می‌کنند و برخی از دولت‌‌ها در منطقه نیز از سوی داعش احساس تهدید می‌کنند. حتی این تهدید ممکن است در کوتاه مدت صورت نگیرد اما در هر صورت وجود دارد. لذا مبارزه با داعش از سوی آمریکا یک پرستیژ است که واشنگتن می‌خواهد از آن بهره ببرد. آمریکایی‌ها در بررسی مسائل منطقه‌ای، بزرگترین، پیچیده‌ترین و لاینحل ترین مشکل‌شان را انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند. به همین جهت اگر به اسم مبارزه با داعش در منطقه حضور دارند، درواقع با هدف ضربه زدن به جمهوری اسلامی و محور مقاومت وارد این مسیر شده‌اند اگرچه ممکن است تابلوی آنها مبارزه با داعش باشد.

پرسش: چرا آمریکایی‌ها پیام‌های متناقضی درباره آینده نظام سوریه مطرح می‌کنند و به نظر شما کدام پیام‌ها را باید جدی‌تر گرفت؟

پیام‌های متناقض ناشی از تجزیه و تحلیل‌های متناقض است. اگر در یک زمانی آمریکایی‌ها دولت سوریه و شرایط میدانی – سیاسی در این کشور را ضعیف ارزیابی کنند به اقدامات تهاجمی علیه دولت اسد روی می آورند، اما اگر وضعیت سوریه را دارای انسجام و با ثبات استنباط کنند، از راه‌حل‌های سیاسی دفاع کرده و موضع نرم‌تری را نسبت به این کشور در پیش می گیرند. بنابراین می‌توان گفت که واشنگتن در دوره ریاست جمهوری ترامپ یک سیاست قابل انعطاف را در مورد سوریه در دستور کار قرار داده است.

پرسش: تقابل یا تعامل میان آمریکا و روسیه را بر سر سوریه چگونه ارزیابی می‌کنید و چه احتمالاتی پیش روست؟

هم روسیه و هم آمریکا در پرونده سوریه، مسائل فی‌مابین ‌شان را به سمتی نمی‌کشانند که منجر به درگیری مستقیم میان واشنگتن و مسکو شود. نشانه عدم تمایل روس‌ها در حمله موشکی آمریکا به پایگاه شعیرات مشاهده شد و واشنگتن نیز نشان داده که خواهان درگیری شدید نیست. زیرا  اساسا آمریکایی‌ها جنگ پرشدت را برای خودشان مفید ارزیابی نمی‌کنند. لذا روابط دو کشور در پرونده سوریه عمدتا در حوزه سیاسی تعریف می‌شود. هم روس‌ها تلاش می‌کنند که از ظرفیت آمریکا در پرونده سوریه به نفع سیاست روسیه بهره ببرند و هم آمریکا تلاش دارد از ظرفیت مسکو در این خصوص به نفع خودش استفاده کند. لذا دو طرف با یک طمع ورزی سیاسی نسبت به ظرفیت‌های یکدیگر، گفتگوها و روابطی را در پرونده سوریه دنبال می‌کنند.

پرسش: در شرایط فعلی رویکرد مسکو-واشنگتن در قبال یکدیگر آیا به نفع بقای اسد است یا خیر؟

به نفع بقای اسد است زیرا در فضایی که آمریکایی‌ها و روس‌ها به یک تعامل با هم می‌اندیشند و دنبال یک راه حل میانه می‌گردند از آنجایی که مواضع روس‌ها به نفع بشار اسد است، روابط دو طرف می‌تواند سیاست آمریکا را در پرونده سوریه تعدیل کند. به این خاطر روابط آمریکا و روسیه در خصوص سوریه در نهایت به نفع بشار اسد و بقای سیستم است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *