جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading
کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با سایت شورا مطرح کرد

طرح پسا-سایکس پیکوی غرب برای خاورمیانه

۱۳۹۶/۰۲/۰۷ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است: عدم توافق کشورهای اروپایی و آمریکا درباره تجزیه سوریه و عراق سبب شده علیرغم تهیه طرح تجزیه این کشورها، کماکان اجرا نشود.

حسن خاکرند مدیرکل حوزه آفریقا – عربی مجمع جهانی اهل البیت(س) در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: لابی صهیونیستی هم نوا با جناح تندرو در آمریکا در تلاش است تا با تجزیه کشورهای منطقه و ایجاد کشورهای ضعیف و کوچک در مجاورت با فلسطین اشغالی، زمینه را برای تجاوزگری هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی در منطقه فراهم کند و همان طرحی را که برای سودان اجرا نمودند برای عراق و سوریه که در خط مقدم جبهه مقاومت قرار دارند پیاده کنند.

آنچه در ادامه می خوانید متن کامل این گفتگوست.

پرسش: آیا غرب در مسیر راهبرد تجزیه سوریه، عراق و یمن پیش می‌رود؟

میان کشورهای اروپایی و آمریکایی در قبال تجزیه سوریه و عراق توافق کلی وجود ندارد. دلیلش هم این است که اگر میان آنها توافق وجود داشت حتماً طرح خود را پیاده می کردند. برخی کشورهای غربی مخالف و برخی موافق تجزیه عراق و سوریه هستند. در داخل آمریکا هم دو جناح کبوترها و جناج بازها؛ با یکدیگر اختلاف نظر دارند. جناح تندرو یا گروه بازها از گذشته نقشه راهی برای خود تصویب کرده بودند و درصدد بودند تا کشورهای منطقه را تجزیه کنند و بعد از تجزیه اولیه مجدداً همان کشورهای تجزیه شده را در مرحله بعدی تجزیه کنند. اما دموکرات ها که به جناح کبوترها معروف هستند، مخالف تجزیه کشورهای منطقه هستند. با وجود این، لابی های صهیونیست با جناح تندرو در آمریکا هم نوا هستند و موافق تجزیه کشورهای منطقه هستند. تلاش لابی صهیونیست در ایالات متحده این است که کشورهای مجاور فلسطین اشغالی، کشورهای کوچک و ضعیفی باشند تا رژیم صهیونیستی بتواند با آسودگی به تجازوگری خود ادامه دهد و برای رسیدن به منافع خود با چالش جدی روبرو نباشد. چنانکه همین طرح را نسبت به سودان انجام دادند و سودان را تجزیه کردند.

پرسش: ابعاد و برنامه خاورمیانه پسا-سایکس پیکو چیست و بازیگران اصلی آن کدام‌اند؟

بعد از جنگ جهانی وزرای خارجه بریتانیا و فرانسه با هدف سهم خواهی، سایکس پیکو را طرح ریزی نمودند و کشورهای منطقه را به اشغال خود در آوردند. برخی از کشورهای منطقه به استثمار فرانسه درآمدند و برخی مستعمره انگلستان شدند. این طرح کماکان پا برجاست و کشورهای غربی مجدداً در تلاش هستند تا کشورهای منطقه را تحت الحمایه خود قرار دهند. نمود آن در سفر اخیر نخست وزیر انگلیس به منطقه مشاهده می شود که پس از چند دهه انزوا، طی مدت کوتاهی دو مرتبه به منطقه سفر کرده و از کشورهای حاشیه خلیج فارس بازدید کرده است. این نشان می دهد که غربی ها در صددند تا حضور خود را در منطقه تقویت کنند. از طرف دیگر فرانسه به برخی از کشورهای آفریقایی و همچنین برخی کشورهای منطقه از جمله لبنان چشم طمع دوخته است. البته این دیدگاه ها و رویکردها حدودی دارد منتهی در حال حاضر هدف کشورهای غربی؛ راه اندازی جنگ نیابتی در منطقه است و بدون حضور مستقیم در جنگ؛ هم سلاح های خود را بفروشند و هم زیرساخت کشورهای منطقه را نابود کنند. بنابراین با شکل دهی به گروه هایی همچون، القاعده، داعش و شاخه های آن که تقریباً شامل 70 گروه مسلح می شود تلاش می کنند توانمندی کشورهای منطقه را از بین ببرند و تا کنون هم موفق شده اند. لیبی، سوریه، عراق و یمن نمونه هایی هستند که غرب توانسته در آنها به آنچه می خواسته برسد و توانمندی کشورهای خط مقدم جبهه مقابل رژیم صهیونیستی را به چالش بکشاند  و آنها را تضعیف کند.

پرسش: جنبش‌های جدایی‌طلب و تدابیری همچون برگزاری همه‌پرسی و … چگونه تغذیه می‌شوند؟

جنبش های تجزیه طلب از دیرباز وجود داشتند. غرب در تلاش است این جنبش ها را در وهله اول از طریق خودمختاری و در مراحل بعدی از طریق جدایی طلبی، از بدنه جغرافیایی ملت های منطقه جدا کند. الان این وضعیت در عراق مشاهده می شود. علیرغم اینکه قانون اساسی عراق بر عدم تجزیه عراق تأکید دارد اما غرب تلاش  می کند تا حس خودمختاری را در کردها تقویت کند و مشاهده می شود که روند حرکت کردها به این سمت بوده و نغمه جدایی طلبی و خودمختاری سر می دهند. البته این حرکت در لیبی اجرا شده و  غرب مترصد فرصتی است تا لیبی را به سه بخش تقسیم کند. طرحی که غرب برای سوریه ارائه نموده این است که بعد از جنگ و پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه، مجدداً طرح تجزیه سوریه را کلید بزند. در عراق نیز مشابه همین طرح تهیه شده و در نظر دارند بعد از آزادی کامل موصل و بخش های مختلف عراق که تحت اشغال نیروهای تکفیری قرار دارد، تجزیه عراق را به صورت جدی مطرح کنند. طرح تجزیه عراق به سه بخش شمالی، میانی و جنوبی نیز تهیه شده است. با کلید خوردن این طرح اختلافات شدیدی میان گروه های عراقی برای حاکمیت بر موصل و شهرهای نفت خیز عراق شکل خواهد گرفت و رقابت میان جریانات قومی-مذهبی تشدید خواهد شد. موفقیت این طرح به درایت و هوش مردم عراق بستگی دارد. جمهوری اسلامی ایران هم باید در سیاست های خارجی راهبردی خود نسبت به افشای این توطئه تلاش مضاعفی از خود نشان دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *