جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا: قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری از سوی اعضای کنگره آمریکا؛ قرار بازداشت صادر نکنید

تهران- ایرنا- پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی دادگستری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

ببینید | نمایش تسلیحات غنیمتی روس‌ها در «پارک پیروزی»

روسیه، تانک‌ها و تسلیحات غرب را که از نیروهای اوکراینی به غنیمت گرفته است، در «پارک پیروزی» واقع در مسکو به نمایش گذاشته و قرار است این نمایشگاه از تاریخ اول ماه مه (۱۲ اردیبهشت) برای عموم افتتاح شود./همشهری آنلاین

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

Loading

رویکرد آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنش میان چین و هند

شورای راهبردی آنلاین-رصد: بعد از یک سال پرفرازونشیب که در طول آن مهلک‌ترین درگیری مرزی میان هند و چین رخ داد، توافق دو طرف در سال 2021 برای خروج نظامی هم‌زمان از یک بخش از مرز مورد اختلاف در منطقه لداخ خطر فوری رویارویی مسلحانه را کاهش داد، اما تنش‌ها همچنان بالا است.

دانیل اس. مارکی استاد روابط بین‌الملل مرکز مطالعات بین‌الملل پیشرفته دانشکده جان هاپکینز در تحلیلی که اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا منتشر کرد، نوشت: دولت جو بایدن باید از فضای تنفسی که ابتکارات تنش‌زدایی اخیر فراهم کرده است برای سنجش دقیق شراکت راهبردی رو به رشد خود با هند به روش‌هایی که خطر تجدید تنش‌های مرزی و درگیری احتمالی با چین را کاهش می‌دهد، استفاده کند.

راهبرد آمریکا باهدف رسیدن به تلفیق صحیحی از اولویت‌های آمریکا – نه‌فقط بهبود شراکت آمریکا-هند، بلکه جلوگیری یا کاهش تشدید بحران‌ها میان چین و هند- باید پنج مؤلفه را در نظر داشته باشد.

اول، آمریکا باید برای کمک‌هایی اولویت قائل شود که توانایی هند را برای پیش‌بینی تحرکات نظامی چین و دفع آن، بدون ترغیب سرمایه‌گذاری‌های مهم هند در قابلیت‌های تهاجمی، بهبود می‌بخشد. اگرچه آمریکا و هند با یکدیگر در خصوص توافقات اساسی لازم برای بهبود تبادل اطلاعات مذاکره کرده‌اند، استقرار گسترده پایانه‌های ارتباطی امن و سازگار آمریکا می‌تواند ارائه به‌موقع اطلاعات محرمانه و حساس جمع‌آوری‌شده از پلتفرم‌های آمریکایی را بهبود بخشد.

دوم، آمریکا باید در نشست‌های گفت‌وگوی سایبری آمریکا-هند یا در یک سازوکار جدید کاری، فرصت‌های کمک به هند به‌منظور بهبود مقاومتش در برابر حملات سایبری چین را شناسایی کند. آمریکا باید تخصص فنی خود را با هند به اشتراک بگذارد.

سوم، برای تقویت توان هند به‌منظور مقابله و ایستادگی در برابر فشار اقتصادی بالقوه چین، آمریکا باید با هند و دیگر دولت‌های هم‌فکر، به‌ویژه استرالیا و ژاپن، برای شناسایی و تدوین یک راهبرد پاسخ چندجانبه هماهنگ همکاری کند. آن‌ها باید نقاط ضعف خاص چین را در برابر محدودیت‌های فن‌آوری، تجارت، دسترسی به بازار و تحریم شناسایی کنند. آن‌ها باید برای اقدام به شکلی هماهنگ و به روش‌هایی برنامه‌ریزی کنند که هزینه‌های فشار اقتصادی چین علیه هر یک از دولت‌ها را بالا ببرد اما اقدامات آن‌ها باید با تأخیر انجام شود و به پکن هشدار داده شود تا از تشدید ناخواسته اختلافات از طریق اقدامات قهری تلافی‌جویانه جلوگیری شود. درجایی که ممکن است، کشورهای کواد باید برنامه‌های بیشتری برای بهبود مقاومت هند در برابر فشار اقتصادی چین فراهم کنند.

چهارم، آمریکا باید به دنبال فرصت‌های دیپلماتیک برای ارتقای خویشتن‌داری و از بین بردن موانع راه‌حل مسالمت‌آمیز مشاجرات میان چین، هند و پاکستان باشد. روابط سرد آمریکا-چین به معنای آن است که ابتکارات دیپلماتیکی که زمانی پذیرفتنی بود مانند گفت‌وگوی سه‌جانبه آمریکا-چین-هند در آینده‌ای قابل پیش‌بینی مطرح نیست. همچنین، واشنگتن باید با قاطعیت نگرانی‌هایش درباره خطرات مربوط به بحران تشدید تنش چین-هند را با پکن مطرح و بیان کند که ماهیت حمایتش از دهلی دفاعی خواهد بود. آمریکا باید از طریق دیپلماسی رسمی و پیگیری گفتگو میان کارشناسان چینی و آمریکایی درباره جنوب آسیا به دنبال درک بهتر اهداف خاص چین و ناامنی‌های جنوب آسیا به‌عنوان ابزاری برای پیش‌بینی بهتر واکنش‌های احتمالی چین به سیاست‌ها و تحولات در روابط هند-پاکستان باشد.

در رابطه با اسلام‌آباد، پاکستان نفوذ آمریکا را کاهش داده است اما ضعف‌های اقتصادی دائمی پاکستان و تمایلش برای حفظ روابط با غرب اهرمی غیرمستقیم را برای آمریکا و مشوق‌هایی را برای پاکستان جهت پایبندی به آتش‌بس اخیر با هند از طریق کنترل شدید گروه‌های تروریستی مستقر در پاکستان فراهم می‌کند. دولت بایدن باید به استفاده از آن اهرم غیرمستقیم ادامه دهد. درعین‌حال باید پیشنهاد اسلام‌آباد برای مذاکره درباره ابتکارات جدید تقویت تجارت دوجانبه و سرمایه‌گذاری را به‌عنوان ابزاری برای نشان دادن مزایای این شراکت بپذیرد.

در تبادلات دوجانبه با هند دیپلمات‌های آمریکایی باید کار را با تأکید بر تمایل خود به شراکت راهبردی نزدیک‌تر آغاز کنند اما درعین‌حال روش‌هایی را که در آن رویارویی مسلحانه چین-هند اهداف واشنگتن در روابطش با دهلی را به خطر میندازد، روشن سازند. اظهارات علنی که بر تمایل آمریکا به کمک به هند در دفاع مستقل از خود در برابر تهدیدهای چین تأکید دارد باید با مذاکرات محرمانه‌ای دنبال شود که در آن مقامات آمریکایی نگرانی خود را دراین‌باره بیان کنند که چطور سیاست‌های هند می‌تواند به تنش‌های منطقه‌ای منجر شود. به‌علاوه، دولت بایدن باید تمایلش به خودداری از غافلگیری‌های دیگر از جانب دهلی را که می‌تواند باعث دردسر با پکن و اسلام‌آباد شود، مشخص سازد.

درنهایت آمریکا باید سیاست‌گذاران خود را برای احتمال یک بحران جدید میان چین-هند در بهار یا تابستان آماده کند. دولت بایدن باید مقامات عالی‌رتبه را با هنجار جدید در تنش‌های چین-هند از طریق جلسات توجیهی اطلاعاتی و در حالت ایده آل با مانور شبیه‌سازی برای تأکید بر شبکه مسیرهای احتمالی تشدید تنش که مناقشه مرزی چین-هند، تنش‌های هند-پاکستان، مشاجرات دریایی، اقدامات تلافی‌جویانه اقتصادی و دیپلماتیک و حتی جنگ سایبری را به هم ربط می‌دهد، استفاده کند.

دولت بایدن علاوه بر ارتباط با همتایان هندی خود باید با مقامات دوره ترامپ مشورت نزدیک داشته باشند تا از تجارب آن‌ها در بحران‌های چین-هند 2020 و هند-پاکستان 2019 استفاده کنند. آن مشورت‌ها و مانورها باید به تدوین کتابی برای بحران‌های آتی چین-هند کمک کند که شامل تحرکات نظامی و اطلاعاتی و نیز گزینه‌های آمریکا برای هماهنگی پیام‌های دیپلماتیک با هند به روش‌هایی باشد که توانش را برای مقاومت در برابر فشار چین افزایش دهد، شکیبایی را ترغیب کند و در را به روی یک تنش‌زدایی آبرومندانه باز کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *