جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری

در خبرها آمده‌ که اولین قطار ترانزیتی افغانستان‌-ترکیه از اول اردیبهشت در مسیر ایران متوقف شده‌ است. این قطار که حامل سنگ کالک است، قرار بود اولین قطاری باشد که بعد از تکمیل راه‌آهن خواف-هرات در تابستان گذشته از این محور راهی ترکیه شود. درباره علت این اتفاق، اگرچه گمان‌هایی وجود دارد، اما رسما توضیحی داده نشده‌ است.

روسیه مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل را «ریاکارانه» خواند

تهران- ایرنا- روسیه پس از مخالفت آمریکا با تحقیقات دیوان بین‌المللی لاهه در مورد جنایات اسرائیل در غزه و در عین‌حال حمایت آن از حکم این نهاد برای دستگیری «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه را ریاکارانه توصیف کرد.

کاظمی قمی: تروریسم، تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است

تهران – ایرنا – در پی حمله تروریستی شب گذشته به نمازگزاران در مسجدی در یکی از مناطقه ولایت هرات واقع در غرب افغانستان که به شهادت هفت نفر از نمازگزاران منجر شد، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان تاکید کرد که تروریسم تهدیدی مشترک برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است.

Loading

روسیه از چه کسی در انتخابات پیش رو در ارمنستان حمایت خواهد کرد؟

شورای راهبردی آنلاین -رصد: ارمنستان که بعد از جنگ قره باغ در پاییز گذشته دچار بحران سیاسی شده است، می‌کوشد تا با برگزاری انتخابات زودهنگام در تاریخ ۲۰ ژوئن به سمت جلو حرکت کند.

کریل کریوشیف در تحلیلی که در وب سایت اندیشکده کارنگی منتشر شد، نوشت: برای بیشتر ارمنستانی‌ها این انتخابات انتخابی بین بد و بدتر است. نظرسنجی‌های اخیر نشان داد که ۳۲ درصد از رای دهندگان می‌خواهند به نفع اتحاد نیکول پاشینیان و شش درصد به نفع روبرت کوچاریان رای دهند. تقریباً نیمی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی یا هنوز تصمیم نگرفته اند به چه کسی رای بدهند یا می‌خواهند به هیچ کاندیدایی رای ندهند.

مبارزات انتخاباتی با دیدار دو کاندیدای اصلی از روسیه به طور غیر رسمی آغاز شد. این دیدارها شامل دیدارهایی با پوتین نیز بود. هیچ یک از دو کاندیدا دست خالی به خانه برنگشت. کوچاریان، دوست قدیمی پوتین یک مصاحبه یک ساعته با تلویزیون روسیه داشت که در آن مانیفست خود را ارائه کرد. پاشینیان نیز اولین بخش از واکسنهای اسپوتنیک روسی را همراه خود به کشورش برد.

این رویکرد غیر جانبدارانه کرملین در قبال کاندیداها نشان می‌دهد که ارزیابی افکار عمومی مبنی بر اینکه مسکو از پاشینیان حامی غرب خسته شده و در انتظار فرصتی برای احیای کوچاریان است، درست نیست.

مطئناً روسیه نمی‌خواهد با تحمیل کاندیدای مطلوب خود و ظاهر شدن در قامت یک ارباب مستعمراتی اعتبارش را در جامعه ارمنستان از بین ببرد.

۶۳ درصد از ارمنستانی‌ها معتقدند که کشورشان باید روابطش با مسکو را تقویت کند اما به ترتیب ۱۶ درصد و پنج درصد از آن‌ها خواهان روابط بیشتر با آمریکا و اتحادیه اروپا هستند.

شاید پاشینیان به اندازه کوچاریان سرسپرده مسکو نباشد اما در طول سه سال قدرتش به روسیه نشان داده است که می‌تواند شریکی مناسب برای همکاری باشد. بنابراین احتمال دارد که روسیه چگونگی پیشرفت مبارزات انتخاباتی را تماشا کند و مانند داور مسابقات فوتبال ابتدا به یک طرف و سپس به طرف دیگر کمک کند. این کشور اهرم‌های نفوذ زیادی در ارمنستان دارد اما این اهرم‌ها برای به دست گرفتن کامل کنترل کافی نیست. روسیه هیچ کنترل مستقیمی، به طور مثال، بر مسئله مهم رای دهندگان ارمنی در خصوص بازگشت همه زندانیان جنگ از آذربایجان ندارد.

یکی از مسائلی که بعد از جنگ ارمنستان درباره‌اش زیاد بحث می‌شود، اظهارات پاشینیان درباره استفاده از موشک‌های اسکندر روسی در جنگ اخیر قره باغ است که گفته بود ارتش ارمنستان موشک‌های اسکندری را پرتاب کرد که در دوره سرکیسیان خریداری شده بود اما موشک‌ها یا اصلاً منفجر نشدند یا فقط ۱۰ درصد آن‌ها منفجر شد.

اظهارات او هم نیروی نظامی ارمنستان و هم مسکورا خشمگین کرد. روسیه این اظهارات را توهینی به تسلیحات روسی خواند. وزارت دفاع روسیه استفاده از موشک‌های اسکندر در مناقشه قره باغ را تکذیب کرد.

پاشینیان به دلیل اتهامات بی اساس و تخریب بی دلیل روابط با مهمترین متحد ارمنستان مورد انتقاد قرار گرفت. باکو اواخر ماه گذشته اعلام کرد که بقایای یک کلاهک اسکندر منفجر نشده از نوع ام را که فقط ارتش روسیه در اختیار دارد، در نزدیکی شهر شوشی پیدا کرده است. مقامات آذری خواستار توضیح در باره چگونگی رسیدن این جنگ افزار مهلک به دست ارتش ارمنستان شدند.

حالا کرملین می‌گوید که نیروی نظامی روسیه با نیروی نظامی آذربایجان در تماس نزدیک است. این امر نشان دهنده فاصله گرفتن روسیه از موضع اولیه خود است.

این سردرگمی باعث شکل گیری تفاسیر و شایعات مختلفی شده است. پذیرفته‌ترین تفسیر در ارمنستان این است که قطعات موشک اسکندر-ام توسط متحدین ترک در اختیار ارتش آذربایجان قرار گرفته است.

با این حال آذربایجان اصرار دارد که اسکندر-ام می‌تواند به صورت غیرقانونی به ارمنستان وارد شده باشد.

هر دو این تفاسیر با گزارش منتشر شده در روزنامه کامرسانت در تضاد است. ایوان صفرونوف، در سال 2018 به نقل از منبعی گزارش داد که مسکو با نقض رژیم کنترل فن آوری موشکی، موشک‌های اسکندر-ام را در اختیار ایروان قرار داده است. او بعد از انتشار این گزارش به اتهام خیانت بازداشت شد. مسکو ظاهرا برای برطرف کردن عدم توازن قدرتی که به نفع آذربایجان بود، عجله داشت و برای تولید نسخه اسکندر-ای که کوتاه برد است، فرصت نداشت.

ممکن است این موضوع به حل این راز کمک کرده باشد اما باعث بی ثباتی کمتر موقعیت ارمنستان نشده است. یک نظریه قابل قبول دیگر نیز وجود دارد که می‌گوید دلیل منفجر نشدن موشک‌ها این بوده که پرسنل نیروی نظامی روسیه قادر به آزادسازی کلاهک هستند و آن‌ها پرتاب موشک را تایید نکرده بودند. اگر این درست باشد، برای کوچاریان و نخبگان قدیمی خوشایند نیست: چرا باید تسلیحاتی خریداری شود که سربازان ارمنی حتی نمی‌توانند به صلاحدید خودشان از آن‌ها استفاده کنند؟

ارمنی‌ها از این که صلح بانان ورود به منطقه قره باغ را از طرف ارمنستان به عهده دارند و به بسیاری اجازه ورود نمی‌دهند، ناخشنودند. از طرف دیگر رای دهندگان ارمنی نیز حق دارند قدردان مسکو باشند. سربازان ارمنی همچنان در قره باغ حضور دارند. صلح بانان روسی حضور آن‌ها را نادیده گرفته اند.

غرب باید در این وضعیت پیچیده نقشی را ایفا کند. ایروان و باکو از آمریکا، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو درخواست یاری کرده اند. اما این در چارچوب اختیار غرب نیست که سربازان ارمنی را از قره باغ بیرون کند یا زندانیان ارمنی را به آذربایجان برگرداند.

سرکیسیان اخیرا در مصاحبه ای گفت که روسیه باید تصمیم بگیرد که می‌خواهد شاهد چطور ارمنستانی باشد. گزینه اول کشوری ضعیف با وابستگی شدید است که درآن گروهای بانفود در حال نزاع با هم هستند و گزینه دوم ارمنستانی قوی است که از همه منابع و پتانسیل خود برای تقویت اقتدار خود و متحدش و ارتقای منافعش استفاده می‌کند.پ

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *