جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

تقویت رفاقت دیپلماتیک ایران و ارمنستان در برابر زنگه زور

آنی بدلیان، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان، بعدازظهر شنبه در شبکه اجتماعی ایکس خبر از مقدمات برای تأسیس سرکنسولگری ارمنستان در تبریز داد و نوشت که «در پی گفت‌وگو با طرف ایرانی، امروز دولت ارمنستان به طور رسمی تصمیم به افتتاح کنسولگری در تبریز را تأیید کرد. اقدامات مقدماتی در حال انجام است». براساس این گزارش، از اکتبر ۲۰۲۲، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر «قاپان» آغاز به کار کرده است و با افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز، عمل متقابل از سوی دولت ارمنستان انجام خواهد شد

ببینید | توافق مهم ایران و افغانستان بر سر آب از زبان سخنگوی وزارت خارجه

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: از ابتدای سال جاری هم بحث رهاسازی آب از سد کمال خان شروع شد. در چارچوب گفتگوهای صورت گرفته و اعلام طرف افغانستانی بر تعهد و پایبندی به معاهده و تامین حقابه ایران، در حال حاضر شاهد جریان آب به سمت مرزهای ایران هستیم. بر اساس اطلاعاتی که دریافت کردم از زمان رهاسازی این آب تا روزهای اخیر، حدود ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد مرزها و خاک ایران شده است و جریان آب همچنان ادامه دارد. رهاسازی آب از سد کجکی هم شروع شده است. حجم این آب هم امیدواریم به آب سد کمال خان هم اضافه شود و حجم آب ورودی به ایران افزایش یابد./همشهری آنلاین

اسرائیل در قبال حماس کوتاه آمد؟

رسانه آمریکایی روز دوشنبه در گزارشی به نقل از مقامات مطلع نوشت تل‌آویو به کاهش تعداد اسرای صهیونیست که در مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس آزاد می‌شوند، رضایت داده است.

کناره گیری وزیر اول مسلمان اسکاتلند

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند چند روز پس از پایان دادن به ائتلاف حاکم که از حزب ملی اسکاتلند و حزب سبزها تشکیل شده بود، از مقامش استعفا کرد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از نقش اروپا در احیای برجام تا پروپاگاندای داعش در دوران کرونا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: نقش اروپا در احیای برجام، استقبال دولت چین از رقابت در صنعت فن‌آوری، هک شدن بشر توسط هوش مصنوعی و آینده دیپلماسی در فضای پسا پاندمی ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بروکینگز

اکنون زمان تمرکز بر نظم چندجانبه است: بحران کنونی در نظم جهانی از چیزی بیش از آثار ثانویه ترامپیسم و گرایش‌های ضد چندجانبه گرایی دولت سابق آمریکا ناشی می‌شود. این مشکل ریشه‌های عمیقی دارد و بیش از یک دهه است که شکل‌گرفته.

فقر و شکنندگی: فقرا در سال 2030 کجا زندگی خواهند کرد؟ جهان در حال تجربه کردن نقطه اوج مبارزه با فقر است. بر اساس پیش‌بینی لابراتوار داده‌های جهانی تا سال 2022 بیش از نیمی از مردم جهان که در فقر شدید به سر می‌برند، در دولت‌های شکننده زندگی خواهند کرد. در حال حاضر بانک جهانی 39 کشور را به‌عنوان کشورهایی با سطوح بالای شکنندگی سازمانی و اجتماعی و تحت تأثیر مناقشات خشونت‌آمیز طبقه‌بندی کرده است.

استقبال دولت چین از رقابت در صنعت فن آوری: دولت چین در حال برچیدن سنگری است که بیگ تک آمریکا پشت آن پنهان‌شده است تا از مقررات داخلی بگریزد. شریل ساندبرگ در سال 2019 هشدار داد: درحالی‌که مردم نگران ابعاد و قدرت شرکت‌های فن‌آوری هستند، در آمریکا یک نگرانی در خصوص ابعاد و قدرت شرکت‌های چینی و فهم این مسئله وجود دارد که این شرکت‌ها قرار نیست فروبریزند.

بلفر

سابقا هکرها انسان بودند اما به زودی هوش‌های مصنوعی بشریت را هک می‌کند: بروس اشنایدر هشدار می‌دهد که هوش مصنوعی درنهایت نقاط ضعفی را در تمامی انواع نظام‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی پیدا می‌کند و سپس با سرعت، دامنه و مقیاسی بی‌سابقه از آن بهره‌برداری می‌کند. سامانه‌های هوش مصنوعی بعد از هک کردن بشر دیگر سامانه‌های هوش مصنوعی را هم هک می‌کنند.

جنگ بایدن در آمریکا بر سر افغانستان تازه شروع شده است: استفان والت هشدار می‌دهد که بهتر است جو بایدن بعد از درخواست برای خروج از افغانستان برای روبرو شدن با جنگ‌طلبانی که معتقدند امکان پیروزی در این جنگ وجود داشت و نیز جمهوری‌خواهانی که به دنبال سوءاستفاده از این مسئله هستند آماده شود.

آلمان و آمریکا: آمریکا رئیس‌جمهور جدیدی را انتخاب کرده است. آیا رابطه آلمان و آمریکا در دوران جو بایدن بهبود قابل‌توجهی خواهد داشت؟ از تاریخ‌های مشترکمان چه درس‌هایی می‌توانیم بگیریم؟

مرکز تحلیل سیاست اروپا

اسب تروآی چین در مجارستان: حضور چین در مجارستان تهدیدی برای همکاری آمریکا و اروپا محسوب می‌شود. مجارستان بیانیه اتحادیه اروپا را که از چین به دلیل قانون امنیتی سرکوبگرانه جدید در هنگ‌کنگ انتقاد می‌کرد، مسدود کرد. این اقدام تازه‌ترین اقدام مجارستان برای حفاظت از چین در برابر محکومیت بود. به گفته یک دیپلمات عالی‌رتبه اتحادیه اروپا توجیه مجارستان این بود که اتحادیه اروپا در حال حاضر مشکلات زیادی با چین دارد.

نقش اروپا در بازسازی برجام: با ازسرگیری گفتگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، اروپا کلید رسیدن به یک نتیجه موفقیت‌آمیز را در دست دارد.

تشدید تنش با وضع تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه: اقدامات دولت بایدن پیامی را برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه می‌فرستد با این مضمون که رفتار بد بهایی خواهد داشت. دولت بایدن در اولین اقدام مهم سیاست خارجی بسته‌ای از تحریم‌ها و اقدامات اجرایی جدید را اعلام کرد.

کارنگی

شکستن موقعیت فعلی اسرائیل-فلسطین: آمریکا باید در رویکرد جدیدش حفاظت از حقوق و امنیت انسانی فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها را به حفظ روند صلح و تلاش برای راه‌حل‌های کوتاه‌مدت ترجیح دهد.

ضرورت اجتناب ناپذیر دو دولتی: فشار بیرونی هرگز برای واداشتن طرف‌ها به رها کردن اصول محوری خود مؤثر نبوده است. فقط یک‌راه حل دو دولتی از پتانسیل راضی کردن هر دو طرف برخوردار است.

بگین سادات

پروپاگاندای داعش در دوران کرونا: داعش که قلمرو و ابزارهای حکمرانی خود را ازدست‌داده است برای حفظ شبکه تبلیغات وابسته به فضای سایبری خود تلاش کرده است. در دوران شیوع ویروس کرونا این سازمان تروریستی از فن‌آوری‌های پیشرفته رسانه‌ای برای پرورش ایده احیای خلیفه‌گری استفاده کرده است. در طول سال گذشته داعش از اپلیکیشن اشتراک ویدئوی تیک‌تاک برای جذب مخاطب جوان، شکل‌دهی به چشم‌انداز مخاطب و تحریکش به شناخت جنبش جهانی جهاد استفاده کرده است.

میدل ایست فوروم

تامین بودجه آژانس امداد و کار سازمان ملل توسط بایدن به فلسطینی‌ها صدمه می‌زند: تصمیم اخیر بایدن برای ازسرگیری تأمین بودجه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی به تداوم وضع موجود که باعث می‌شود فلسطینی‌ها فقیر، آواره و تحت ستم باقی بمانند، کمک می‌کند.

چتم هاوس

آینده دیپلماسی در فضای پسا پاندمی: پاندمی کرونا به چه طریقی دیپلماسی مدرن را تغییر می‌دهد؟ در عصر کووید-19، عملکرد دیپلماتیک مدرن در سراسر جهان به‌شدت تحت تأثیر بوده است. مذاکرات چندجانبه مهم به تعویق افتاد و باعث مختل شدن مجموعه‌ای از جلسات، نشست‌ها و بحث‌ها شد که باهدف یافتن راه‌حل‌های بین‌المللی با دقت برنامه‌ریزی‌شده بودند. به‌علاوه دیپلماسی که به لحاظ سنتی به معنای تماس نزدیک تعریف‌شده است جای خود را به ابزارهای آنلاین و ابزارهای وب داده است.

فارین پالسی این فوکوس

شکست «مبارزه با تروریسم» آمریکا در آفریقا: جایگزین آن چیست؟: در تاریخ 10 مارس آمریکا به‌طور رسمی گروه شورشی شمال موزامبیک را به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرد. اگرچه از این گروه به‌طور محلی به‌عنوان الشباب یاد می‌شود اما هیچ ارتباطی با سازمانی با همین نام در سومالی ندارد. وزارت امور خارجه آمریکا آن را داعش-موزامبیک می‌نامد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *