جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

بمب گذار میدان تقسیم استانبول به ۷ بار حبس ابد و هزار و ۸۰۰ سال زندان محکوم شد

 دادستانی استانبول حکم “احلام البشیر” که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام “تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت” و “قتل عمد” ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام “اقدام به قتل عمد”، “پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک” در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

ببینید | کاخ سفید مسجد شد!

نماز جماعت توسط بیش از ۵۰۰۰ نفر از تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در قلب آمریکا، واشنگتن دی سی اجرا شد./ مهر

تکرار ادعای کاخ سفید: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد

نیویورک  – ایرنا- «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید برغم کشتار بیش از ۳۴ هزار فلسطینی به رغم اعتراف به کشتار زیاد و مرگ فلسطینیان بر اثر گرسنگی همچون دیگر مقامات آمریکایی همچنان به تبرئه رژیم اسرائیل پرداخت و با تکرار ادعاهای واشنگتن مدعی شد: مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد.

جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده/ دانشگاه‌های جهان حمایت کنند

تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن برخوردهای پلیس و دولت آمریکا با دانشجویان حامی فلسطینیان در این کشور، خواستار حمایت جهانی دانشجویان، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و علمی جهان از این جنبش دانشجویی اصیل شد.

Loading

نیاز آمریکا به راهبرد خویشتن‌داری واقع‌گرایانه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: ایالات‌متحده آمریکا با چالش‌های امنیت ملی متعددی روبروست، درحالی‌که هم‌زمان، بودجه فدرال به خاطر بحران‌های زیرساختی و بهداشت عمومی در شرایط دشواری قرار گرفته است. در واکنش به این چالش‌ها، تمایل عمومی فزاینده‌ای به تجدیدنظر در نقش جهانی آمریکا به چشم می‌خورد.

اندیشکده دفاعی رند آمریکا در گزارشی نوشت: بر اساس یکی از گزینه‌ها، آمریکا در یک راهبرد بزرگ خویشتن‌داری واقع‌گرایانه، رویکرد سازنده‌تری در قبال سایر قدرت‌ها اتخاذ کرده، حضور نظامی و تهاجمی خود را کاهش داده و به برخی از تعهدات امنیتی خود پایان داده یا به توافق دوباره در آن‌ها مبادرت می‌کند. برای کمک به درک و فهم این گزینه توسط مردم و سیاست‌گذاران آمریکا، نویسندگان گزارش حاضر چگونگی تغییر سیاست‌های امنیتی آمریکا تحت یک راهبرد بزرگ خویشتن‌داری در مناطق کلیدی را توضیح داده، پرسش‌های بی‎‌جواب مهم را مشخص کرده و گام‌های بعدی این گزینه و پیامدهای سیاسی آن را ارائه داده‌اند.

نویسندگان گزارش حاضر به این نتیجه رسیده‌اند که سیاست منطقه‌ای تحت راهبرد بزرگ خویشتن‌داری بسته به سطح منافع آمریکا و ریسک احتمال سلطه یک کشور قدرتمند بر منطقه، متغیر خواهد بود. با توجه به توانمندی‌های نظامی قابل‌توجه چین، طرفداران خویشتن‌داری خواهان نقش نظامی هرچه بیشتر آمریکا در شرق آسیا نسبت به مناطق دیگر هستند.

به توصیه این نویسندگان، طرفداران راهبرد عالی خویشتن‌داری باید راه‌هایی برای پیشبرد این سیاست‌ها ارائه دهند. مخصوصاً، آن‌ها باید مشخص کنند که کدام تغییرات در توانمندی‌ها و رفتار قدرت‌های بزرگ، منافع حیاتی آمریکا را به خطر می‌اندازد، آمریکا در کدام مناطق دریایی باید برتری خود را حفظ کند، اولویت‌های فعالیت‌های نظامی در زمان صلح کدام‌ها هستند و برنامه‌ریزی وزارت دفاع آمریکا باید چه سناریوهای جنگی را مدنظر قرار دهد.

 

یافته‌های مهم

فرضیه‌ها و ارزیابی طرفداران خویشتن‌داری از تهدیدها با فرضیه‌ها و ارزیابی سیاست‌گذارانی که راهبرد بزرگ آمریکا از زمان پایان جنگ سرد را شکل داده‌اند، متفاوت است. به‌طورکلی، طرفداران خویشتن‌داری برای حل‌وفصل تناقض منافع، بیشتر به دیپلماسی متکی هستند و در دفاع از منافع حیاتی آمریکا، سایر کشورها را به حفظ برتری و قدرت نظامی ترغیب می‌کنند.

اگر راهبرد بزرگ خویشتن‌داری به کار گرفته شود، آمریکا ارتش کوچک‌تری خواهد داشت، از تعهدات امنیتی خارجی آن و نیروهای مستقر در خارج این کشور کاسته خواهد شد و به‌کارگیری نیروی نظامی با موانع بیشتری نسبت به سیاست‌های کنونی مواجه خواهد بود.

پیامدهای خاص این راهبرد بزرگ از منطقه‌ای به منطقه دیگر بسته به سطح منافع آمریکا و خطر احتمال سلطه یک قدرت بر این مناطق، متغیر خواهد بود. طرفداران این راهبرد به دنبال رویکردی سازنده‌تر با رقبای فعلی آمریکا نظیر روسیه و ایران هستند.

راهبرد آمریکا در آسیا- اقیانوسیه، مهم‌ترین حوزه مورد اختلاف در میان طرفداران خویشتن‌داری محسوب می‌شود. طرفداران خویشتن‌داری معتقدند که ظهور یک کشور قدرتمند در شرق آسیا، اروپا یا خلیج‌فارس، منافع حیاتی آمریکا را به مخاطره می‌اندازد، اما آن‌ها هنوز دستورالعملی در مورد چگونگی ظهور این تهدید در اختیار سیاستمداران قرار نداده‌اند. برای ارائه سیاست‌های هرچه دقیق‌تر در هر منطقه، طرفداران خویشتن‌داری باید منطقه خود را قوی‌تر سازند و به تجزیه‌وتحلیل‌های مضاعف بپردازند.

 

پیشنهاد‌ها

برای بررسی دقیق‌تر نسخه‌های سیاسی، ارزیابی دلایل زیربنای راهبرد بزرگ خویشتن‌داری ضروری است. برای اجتناب از احتمال اشتباه کلی یا جزئی دریکی از فرضیه‌های اصلی راهبرد بزرگ خویشتن‌داری، باید راهبردهای کاهش ریسک ارائه شود.

باید تعیین شود که در چه شرایطی، آمریکا عقب‌نشینی نظامی را متوقف و حتی به افزایش عملیات نظامی در یک منطقه مبادرت خواهد کرد و کدام تغییرات در توانمندی‌ها و رفتار قدرت‌های بزرگ، تهدیدی جدی علیه منافع آمریکا محسوب می‌شود.

در مورد چگونگی پاسخ به فعالیت‌های چین، روسیه و ایران در منطقه خاکستری، دستورالعملی تهیه شود و مناطق دریایی نیازمند حفظ برتری آمریکا باید مشخص گردد. نسخه‌هایی در مورد چگونگی ارزیابی این تهدید‌ها و فعالیت در حوزه فضایی و سایبری تجویز شود و برای راهنمایی برنامه‌های وزارت دفاع آمریکا و اتخاذ مواضع آن، سناریوهایی تعریف شود. اولویت‌هایی برای فعالیت‌های ارتش آمریکا در زمان صلح، نظیر رزمایش‌ها، ارائه و سیاست‌های آمریکا در آفریقا، آمریکا و قطب شمال مشخص شود.

پیشنهاد‌هایی در مورد تجارت و دیگر مسائل اقتصادی بین‌المللی ارائه شود و صرفه‌جویی‌های حاصل از این سیاست‌های تجویزی مورد ارزیابی قرار گیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *