جدیدترین مطالب

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

شهادت دو جوان فلسطینی در کرانه باختری

تهران-ایرنا-منابع خبری بامداد شنبه از ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی خبر داده و اعلام کردند که دو جوان دیگر فلسطینی در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسیدند.

روز 204 طوفان‌الاقصی| حمله پهپادی به حیفا

حمله تلافی‌جویانه مقاومت عراق به بندر حیفای اشغالی، عملیات ضد آمریکایی و ضد انگلیسی ارتش یمن در دریای سرخ و تأیید این عملیات از سوی «سنتکام» آمریکا و بمباران مناطق مختلف غزه با بیش از 10 شهید از مهمترین تحولات بامداد روز 204 طوفان الاقصی است.

هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد

تهران- ایرنا- دولت هلند جمعه اعلام کرد، در صورتی که آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا پیشنهادها برای تقویت بی‌طرفی خود را اجرا کند، ازسرگیری کمک‌ها به این نهاد را بررسی می‌کند.

Loading

نگاهی به کتاب «دیپلماسی آب در جمهوری اسلامی ایران»

شورای راهبردی آنلاین – معرفی کتاب: «دیپلماسی آب در جمهوری اسلامی ایران، حل و فصل مناقشات آبی از منظر حقوق بین‌الملل و اسناد دوجانبه و چندجانبه مرزی در جنوب غرب آسیا» عنوان کتابی است که اخیرا منتشر و به بازار عرضه شده است.

یاسمن یگانه، کارشناس ارشد دیپلماسی آب با بیش از یک دهه سابقه در بخش مدیریت آب و فارغ التحصیل دوره دیپلماسی آب از موسسه دلفت هلند و دکتر احسان بخشنده، استاد مدعو دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران (1393-1392)، این کتاب را که حاصل سال‌ها پژوهش و تجربه در حوزه دیپلماسی آب است به عنوان منبعی برای استفاده علاقمندان، پژوهشگران، دانشجویان و‌ به‌ویژه مسئولان حوزه آب و دیپلماسی تهیه و منتشر کرده‌اند تا از آن‌‌ به‌عنوان راهنمایی برای دیپلماسی آب استفاده کنند.

در فصل اول، به موضوع اهمیت آب در مفاهیم بین‌المللی مرتبط با توسعه، از جمله توسعه پایدار و حقوق بشر پرداخته‌‌ می‌شود و نقش آب در تغییرات اقلیمی و اکوسیستم‌های آبی مورد بررسی قرار‌‌ می‌گیرد. در این فصل، همچنین موضوع مهم آب مجازی و نیز اهمیت آب در متون دینی کنکاش‌‌ می‌شود.

در فصل دوم، دیپلماسی آب تعریف و موضوعات مرتبط از جمله مناقشات و منازعات آبی منطقه جنوب آسیا و آسیای مرکزی مورد بررسی قرار‌‌ می‌گیرد.

فصل سوم به موضوع آب از منظر حقوق‌ بین‌الملل اختصاص دارد. در این فصل، پس از مرور مختصر تاریخچه شکل‌گیری حقوق‌ بین‌الملل آب، به مهم‌ترین اسناد حقوقی‌ بین‌الملل در حوزه آب از جمله کنوانسیون‌های مهم سازمان ملل پرداخته‌‌ می‌شود.

در فصل چهارم مهم‌ترین برنامه‌های بین‌المللی در جهت حفظ و صیانت منابع آبی که به‌وسیله سازمان ملل طی سال‌های گذشته اجرا شده‌اند، بررسی شده است.

فصل پنجم، دیپلماسی آب در جمهوری اسلامی ایران را از طریق معرفی ساختار آب‌شناسی ایران بررسی و تحلیل‌‌ می‌کند. این فصل همچنین رودخانه‌های مهم مرزی مشترک بین ایران و همسایگان را مورد بررسی قرار داده و در انتها به بررسی تعاملات و مناقشات ایران با کشورهای همسایه در حوزه رودخانه‌های مرزی مشترک‌‌ می‌پردازد.

پس از نتیجه‌گیری در فصل ششم، پیوست‌‌ها شامل:‌‌ لیست اسناد، توافق‌نامه‌‌ها و یادداشت تفاهم‌های مربوط به رودخانه‌های مرزی ایران، قانون توزیع عادلانه آب، قانون آب و نحوه ملی شدن آن، ترجمه متن کنوانسیون آب سازمان ملل و ترجمه متن کنوانسیون آبراهه‌های سازمان ملل ارائه‌‌ می‌شوند. لازم به ذکر است ترجمه رسمی فارسی کنوانسیون آب و کنوانسیون آبراهه‌های سازمان ملل (ترجمه شده توسط مترجم رسمی قوه قضائیه و وزارت امور خارجه) برای اولین بار در این کتاب ارائه‌‌ می‌شود.

نویسندگان ابراز امیدواری کرده‌اند که با‌‌ بهره‌گیری از تجربیات و مطالب علمی ارائه‌شده در این کتاب، گامی جدید و جدی برای کاهش آثار و تبعات ‌‌کم‌آبی در کشور و منطقه برداشته شود و منابع آبی فرامرزی ایران تحت مدیریت مشترک و کارآمد در قالب توافق‌نامه‌های دو و چندجانبه با کشورهای ساحلی برای نسل‌های بعدی و حفاظت از محیط زیست صیانت و نگهداری شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *