جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | شوک جدید به تل‌آویو؛ دومین حادثه رانندگی وزرای اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته

خودرو «حیم زیتون» وزیر آموزش رژیم اسراییل دچار حادثه شد. گفته شده پدر این وزیر مجروح شده است. روز جمعه هم «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل با خودرو خود دچار حادثه و مجروح شد./هم میهن

زلنسکی: حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم

تهران- ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پی حمله موشکی گسترده روز شنبه روسیه به بخش انرژی این کشور، با تکرار درخواست‌های قبلی خود برای ارسال سامانه‌های دفاع هوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت، گفت: برای دفع حملات روسیه حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم.

Loading
26مهرماه 1396

رسانه ها ؛ ادامه تنش کاتالونیا و اسپانیا و…

۱۳۹۶/۰۷/۲۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار نخست وزیر اسپانیا به رهبر کاتالونیا، آمادگی امیر قطر برای مذاکره با کشورهای تحریم‌کننده دوحه، دیدار مسئول فرماندهی عملیات ویژه ارتش آمریکا با ولی‌عهد ابوظبی، تاکید روسیه بر عدم کاهش نیروهای نظامی خود در سوریه ، رد شروط اسرائیل از سوی تشکیلات خودگردان و حماس، درخواست عفو بین الملل برای تحریم تسلیحاتی میانمار ، تاکید پارلمان کردستان عراق بر استعفای "بارزانی" ، قرارداد میلیاردی نظامی بحرین با آمریکا و آغاز نوزدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا امروز (چهارشنبه) از رهبر دولت منطقه‌ای کاتالونیا خواست تا با درایت و عاقلانه رفتار کند.به گزارش ایسنا،  این درخواست از سوی ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا از کارلس پوجدمون، رهبر دولت منطقه‌ای کاتالونیا در حالی مطرح شده که ضرب‌الاجل تایین شده از سوی دولت مرکزی برای توقف اعلام استقلال یکجانبه از سوی بارسلون رو به اتمام است؛ این ضرب الاجل روز پنجشنبه پایان می‌یابد و اگر دولت منطقه‌ای کاتالونیا این اعلام استقلال را متوقف نکند، دولت مرکزی کنترل کاتالونیا را به دست می‌گیرد و خودمختاری کاتالونیا لغو می‌شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  امیر قطر برای مذاکره با کشورهای عربی تحریم کننده دوحه جهت حل بحران موجود اعلام آمادگی کرد. به گزارش ایسنا، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر امروز (چهارشنبه) اعلام کرد کشورش برای حل بحران خلیج فارس از طریق مذاکره به طوری که حاکمیت قطر حفظ شود آماده است. امیر قطر در این اظهارات آورده است: ما همه برادریم  و همگی از این بحران خسارت دیده‌ایم.

خبرگزاری فارس:  مسئول فرماندهی عملیات ویژه ارتش آمریکا که به امارات سفر کرده است با ولی‌عهد ابوظبی دیدار و درباره همکاری‌های نظامی گفت‌وگو کرد.به گزارش خبرگزاری فارس، «ریموند توماس» مسئول فرماندهی عملیات ویژه ارتش آمریکا با «محمد بن زاید آل نهیان» ولی‌عهد ابوظبی و معاون فرمانده عالی نیروهای مسلح در کاخ الشاطئ دیدار کرد. ریموند توماس در این دیدار به بررسی روابط دوستانه و همکاری بین امارات و آمریکا و راهکارهای تقویت و توسعه این همکاری به خصوص در زمینه نظامی و دفاعی پرداخت.

 خبرگزاری تسنیم: نائب رئیس کمیته امور دفاعی و امنیتی سنای روسیه گفت: بعد از پایان مرحله اصلی عملیات نظامی در سوریه، گروه‌های نظامی روسی در این کشور کاهش نخواهند یافت.به گزارش خبرگزاری تسنیم ، “فرانس کلینتسویچ” معاون اول رئیس کمیته دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد که این خوش بینی وجود دارد که عملیات نظامی در سوریه احتمالا تا پایان سال جاری (2017) به پایان برسد و کار تروریسم تا آن زمان دیگر یکسره شده باشد، ولی این کشور قصد ندارد بعد از آن گروه‌های نظامی خود در سوریه را کاهش دهد.

خبرگزاری مهر:   تشکیلات خودگردان فلسطین و حماس پیش شرط های رژیم صهیونیستی برای پذیرش آشتی فلسطینی و مذاکره با تشکیلات خودگردان فلسطین را رد کرده و آن را دخالت در امور داخلی خود دانستند. به گزارش خبرگزاری مهر»، «نبیل ابو ردینه » سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد توافقی که با نظارت مصر در قاهره صورت گرفت مسیر درستی بود که شکاف میان جریان های فلسطینی را از بین می برد. وی افزود که اظهار نظر مسئولان رژیم صهیونیستی قرار نیست موضع رسمی فلسطین در ادامه این آشتی را تغییر دهد و جامعه جهانی از جمله آمریکا از بازگشت تشکیلات خودگردان به نوار غزه و از سرگیری فعالیت دولت وفاق ملی در این منطقه استقبال کرده اند.

 خبرگزاری صدا و سیما:  در پی ادامه سرکوب مسلمانان روهینگیا،

عفو بین الملل خواستار تحریم تسلیحاتی میانمار شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه بحران مسلمانان روهینگیا را در میانمار بدترین بحران آوارگان در چند دهه اخیر آسیا بر شمرد و خواستار آن شد تا جامعه جهانی برای پایان دادن به سرکوب برنامه ریزی شده و تاسف بار روهینگیاها وارد عمل شود.بر اساس آمار اخیر سازمان ملل، از روز بیست و پنجم اوت تاکنون، 582 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از خشونت های ارتش میانمار گریخته و به بنگلادش پناه برده اند.

العالم فارسی:  ریاست پارلمان اقلیم کردستان عراق خواستار استعفای مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان شد.«یوسف محمد» روز سه شنبه کناره گیری مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق از قدرت را خواستار شده و تاکید کرد که بارزانی در صورت استعفا از منصبش خدمت بزرگی به مردم کردستان خواهد کرد.جریان ها و احزاب کرد مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق را به دلیل برگزاری همه پرسی یکجانبه و غیرقانونی زیر شدیدترین انتقادها قرار داده و عامل اصلی حوادث اخیر دراین منطقه معرفی کرده اند.

الکوثرفارسی:  پس از قراردادهای سنگین تسلیحات نظامی اخیر عربستان، آل‌خلیفه در بحرین قرارداد خرید جنگنده با آمریکا امضا کرد.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،‌ بحرین اعلام کرد که قراردادخرید ۱۶ فروند جنگنده اف-۱۶ پیشرفته را با آمریکایی‌ها‌ امضا کرده است.بر اساس این گزارش، وزارت دفاع بحرین این قرارداد را به ارزش ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دفار با شرکت سازنده تجهیزات نظامی «لاکهید مارتین» این قرارداد را در نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی‌ دفاعی سال ۲۰۱۷ امضا کرده است.

رادیوچین:  در گزارشی که در نوزدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین قرائت گردید، تاکید شده است: کشور چین که وارد عصر جدید شده، همواره قاطعانه سیاست خارجی مستقل و صلح آمیزی در پیش گرفته و به حق مردم کشورها برای انتخاب راه توسعه خود احترام گذاشته است. چین ضمن حفظ انصاف و عدالت بین المللی با تحمیل اراده و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر و ظلم کشورهای بزرگ به کشورهای ضعیف مخالفت می کند.

اسپوتنیک روسیه:  سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد موضع آمریکا نسبت به برجام و تهدیدات این کشور به توسل به زور علیه کره شمالی، بر امنیت بین المللی تاثیر منفی می گذارد. به گزارش اسپوتنیک، ریابکوف در کنفرانسی درباره برجام در مدرسه عالی مهندسی فیزیک در مسکو این مطلب را اعلام کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *