جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading
20خرداد ماه 1397

رسانه ها ؛ مخالفت ترامپ با بیانیه پایانی جی ۷ پس از تایید آن و…

۱۳۹۷/۰۳/۲۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: آشکار شدن بیشتر اختلافات با آمریکای ترامپ، برگزاری نشست سران سازمان همکاری شانگهای و صدور بیانیه پایانی، تاکید پوتین بر اجرای برجام بدون هیچ انحرافی، انتقاد شی جینپینگ از سیاست های تجاری متکبرانه آمریکا، آغاز رزمایش بزرگ ارتش رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی سوریه، اختلاف واشنگتن و آنکارا در تفسیر نقشه راه منبج، تحرکات مشکوک نیروهای آمریکایی و داعشی در «بوکمال»سوریه و تاکید موگرینی بر حفظ مناطق کاهش تنش در جنوب سوریه ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

دویچه وله:  ترامپ رسما پس از پایان نشست کشورهای صنعتی گروه ۷ امضای خود را از زیر بیانیه پایانی این اجلاس پس گرفت. ترامپ در چند پست توییتری تهدید کرد که تعرفه‌های گمرکی جدیدی وضع خواهد کرد. رسانه‌ها از “فضاحت” سخن گفته‌اند.به باور صدراعظم آلمان، اختلاف نظرها با ایالات متحده آمریکا به حدی بود که تصویب یک بیانیه پایانی را ناممکن می‌ساخت. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اما تا واپسین لحظات و پیش از آنکه اجلاس را ترک کند، نسبت به موفقیت این نشست ابراز خوش‌بینی می‌کرد.

رادیو چین: صبح روز یک شنبه 10 ژوئن، هجدهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای برگزار شد. شی جین پینگ رییس جمهوری چین ریاست این نشست را بر عهده گرفته و سخنرانی کرد.این نخستین نشست سران سازمان همکاری شانگهای پس از افزایش تعداد اعضا به شمار می رود. علاوه بر کشورهای عضو، مقامات چهار کشور ناظر از جمله ایران، افغانستان، بلاروس و مغولستان و نمایندگان سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل نیز در این نشست شرکت کردند.

اسپوتنیک روسیه:  اجلاس رهبران سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار شد و سران این کشورها بیانیه چینگدائو را پذیرفتند.این سند توسط رهبران روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و همچنین هند و پاکستان امضا شد.این بیانیه حاوی 17 سند مربوط به همکاری بین کشورها، مبارزه با تروریسم، مواد مخدر، بیماری های همه گیر و آلودگی است. اعضاهمچنین  فرآیند سیاسی در سوریه را مورد تأیید قرار دادند و خواستار اجرای توافقنامه ها در مناطق کاهش تنش شدند.

العالم: رییس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام عامل بی ثباتی است اظهار کرد «روسیه خواهان آن است که برجام بدون هیچ انحراف و بالا و پایینی اجرا شود».”ولادیمیر پوتین” روز یکشنبه در نشست اجلاس سران عضو سازمان همکاری شانگهای در چیندائو چین که با حضور “حسن روحانی” رییس جمهوری ایران برگزار شد، اظهارداشت: ما تمام تعهدات خودمان را در مورد برجام اجرا خواهیم کرد و از کشورهای دیگر نیز می خواهیم به تعهدات خود پایبند باشند.

خبرگزاری صداوسیما: شی جینپینگ رئیس جمهوری چین روز یکشنبه سیاست های تجاری متکبرانه و تنگ نظرانه را محکوم کرد و خواستار اعمال اقتصاد بازار آزاد در سطح جهان شد. شی جینپینگ در نشست سازمان همکاری شانگهای بدون آنکه نامی از آمریکا ببرد از سیاست های تجاری و اقتصادی متکبرانه و تنگ نظرانه در جهان انتقاد کرد . از محتوای سخنان رئیس جمهوری چین کاملا بر می آید که منظور از اعمال سیاستهای متکبرانه و تنگ نظرانه سیاست های آمریکا در این زمینه هاست. چرا که دو کشور اکنون چندین ماه است وارد یک مناقشه تجاری بی سابقه شده اند . مناقشه ای که تا آستانه جنگ تجاری نیز پیش رفته است.

الکوثرفارسی: سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد که «مانور گسترده» نظامیان این رژیم در بلندی‌های اشغالی جولان سوریه از امروز یکشنبه آغاز شده است.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، امروز یکشنبه اعلام کرد که ارتش این رژیم «یک مانور نظامی گسترده» را در بلندی‌های اشغالی جولان سوریه آغاز کرده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  آمریکا و ترکیه اخیرا به توافقی برای اداره شهر منبج سوریه دست یافتند اما به نظر می‌رسد دو طرف تفسیر متفاوتی از این توافق دارند.به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی در این باره نوشت، دو مسؤول در وزارت خارجه آمریکا با اشاره به توافق میان واشنگتن و آنکارا درباره اداره مشترک شهر منبج و اهمیت گشت‌زنی نیروهای مشترک آمریکایی و ترکیه‌ای در خطوط ترسیم در اطراف منبج، بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات در این شهر تأکید کردند.در نقشه راهی که آمریکا و ترکیه تهیه کرده‌اند سرنوشت اعضایی از گروه‌های “سپر فرات” که ساکن منبج هستند، مشخص نیست و معلوم نیست که در اداره نظامی که همزمان با پایان مرحله سوم توافق تشکیل خواهد شد مشارکت خواهند داشت یا خیر.

پارس تودی : منابع نظامی سوریه از پرواز گسترده هواپیماهای جنگی و شناسایی ائتلاف به اصطلاح ضد داعش تحت رهبری آمریکا بر فراز شهر «بوکمال» دراستان «دیرالزور» سوریه و تحرکات مشکوک داعشی‌ها خبر دادند.این درحالی است منابعی دولتی سوریه از بازپس‌گیری همه مناطقی که تروریست‌های تکفیری داعش در اطراف «بوکمال» در استان «دیرالزور» سوریه در روزهای اخیر اشغال کرده بودند، خبر داده‌اند. تحولات سوریه نشان می‌دهد آمریکایی‌ها با آشکارتر کردن حمایت‌هایشان از تروریست‌ها درصددند تا مانع از یکسره شدن کار آنان در عراق و سوریه شوند.

خبرگزاری فارس: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به اردن سفر کرده است، بر حفظ مناطق کاهش تنش در جنوب سوریه تأکید کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری مشترک با «أیمن الصفدی» وزیر خارجه اردن بر حفظ مناطق کاهش تنش در جنوب سوریه تأکید کرد. موگرینی همچنین گفت که ما برای دستیابی به توافقنامه‌ای برای حمایت از تلاش‌های انسانی در اردن تلاش می‌کنیم و اردن نیز در طرح‌های مربوط به اصلاحات اقتصادی از حمایت اتحادیه اروپا برخوردار است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *