جدیدترین مطالب
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیلها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغهها و نگرانیهای جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.
راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویههای عملی متناقض با آن
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلامهراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاستهای دفاع از حقوق اقلیتهای نژادی، بهویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانهای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.
عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین
شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبردهای متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظهکاری یا همراهی را اتخاذ میکنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاستها تاثیر میگذارد و نشاندهنده یک وضعیت پیچیده منطقهای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظامهای سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.
أحدث المقالات
28خردادماه 1398
رسانه ها؛ حمایت دوباره چین از برجام و…
یورونیوز: چین ابراز امیدواری کرد ایران عجولانه از برجام خارج نشود. این سخنان یک روز پس از کاهش مجدد تعهدات برجامی ایران بیان شد. وانگ یی، وزیر خارجه چین روز سهشنبه، در جریان یک نشست خبری در حاشیه دیدار با ولید معلم، همتای سوری خود همچنین از تمام کشورهای حوزه خلیج فارس خواست تا در برابر تنشها پس از حمله به دو نفتکش در دریای عمان، خویشتندار باشند.
خبرگزاری صداو سیما: نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت در صورتی که ایران تهدیدهای خود را عملی کند جامعه جهانی باید موج تحریم ها را علیه آن اعمال کند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جدیدترین توییت خود گفت روابط برخی کشورهای عربی با این رژیم در حال تقویت است.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رسانههای محلی کره جنوبی امروز (سه شنبه) گزارش دادند، فرستاده اتمی کره جنوبی در راه آمریکاست تا با همتای خود درباره گفتگوهای میان واشنگتن و پیونگ یانگ گفتگو کند. به گزارش ایسنا، لی دو هون، فرستاده اتمی کره جنوبی قرار است با استفن بیگان، فرستاده آمریکا در امور کره شمالی دیدار کند.
خبرگزاری مهر: چین در واکنش به افزایش نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه هشدار داد و عواقب افزایش نیرو در منطقه را غیر قابل پیش بینی خواند. به گزارش خبرگزاری مهر،«وانگ ئی» وزیر امور خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی که با همتای سوری خود «ولید المعلم» داشت اظهار کرد: افزایش نیرو در خارمیانه عواقب غیر قابل پیش بینی را به دنبال دارد.
خبرگزاری فارس: معاون دبیر کابینه ژاپن در یک نشست خبری، درباره طرح آمریکا برای اعزام ۱۰۰۰ نظامی جدید به منطقه غرب آسیا به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت: «این موضوع تنشها در منطقه را تشدید خواهد کرد». به گزارش خبرگزاری فارس، اظهارات مقامهای واشنگتن از قبیل سرپرست پنتاگون درباره اعزام تعداد بیشتری از نظامیان آمریکایی به غرب آسیا با ادعای تضمین امنیت نیروهای آمریکا در این منطقه، واکنش دولت ژاپن را به همراه داشته و یک مقام توکیو درباره اثرات این اقدام واشنگتن بر تشدید تنشها شدیدا ابراز نگرانی کرده است.
خبرگزاری ایرنا: بانک مرکزی ونزوئلا مکانیزم های جدیدی را برای مقابله با تحریم های اقتصادی آمریکا ایجاد کرد. به گزارش خبرگزاری پرنسالاتینا، آمریکا مدتهاست تلاش می کند با تحریم های مالی و اقتصادی و ایجاد مانع در تعامل دولت ونزوئلا با سازمانها و شرکت های خارجی، ونزوئلا را بیش از پیش تحت فشار بگذارد.در همین حال “خوزه مورالس” رئیس بانک مرکزی ونزوئلا تاکید کرد که بدنبال اعلام واشنگتن مبنی بر کاهش خدمات ویزا و مسترکارت تا ۳۰ مارس ۲۰۲۰، بانک مرکزی ونزوئلا یک نرم افزار آزاد را در این راستا راه اندازی کرده است.
الکوثرفارسی: در حاشیه دهمین اجلاس بین المللی مقامات عالی امنیتی جهان ، نشست ۶ جانبه دبیران شورای امنیت ایران ، روسیه ، چین ، هند ، پاکستان و افغانستان ، عصر امروز برگزار می شود.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مقامات عالیرتبه امنیتی بیش از ۱۲۰ کشور جهان ، از جمله آلمان ، اسپانیا ، ایتالیا ، ترکیه ، قطر ، بحرین ، عربستان ، چین ، هند ، پاکستان ، ونزوئلا ، جمهوری آذربایجان ، تاجیکستان ، فنلاند ، ژاپن ، ازبکستان ، اردن ، اروگوئه ، قزاقستان ، مصر ، سوریه ، یمن ، برزیل ، امارات ، عمان ، رژیم صهیونیستی ، چند کشور عضو ناتو و نماینده سازمان ملل متحد در اجلاس امسال شرکت کرده اند.
العالم: مقامهای دولتی آمریکا اعلام کردهاند واشنگتن تصمیم گرفته است از مقامات سیاسی اسرائیل برای حضور در کنفرانس اقتصادی بحرین، که اولین گام در راستای اجرای «معامله قرن» است، دعوت به عمل نیاورد.به گزارش القدس العربی، یک مقام ارشد دولت آمریکا، روز گذشته اعلام کرد، کاخ سفید تصمیم گرفته است مقامهای دولت اسرائیل را برای حضور در کنفرانس بحرین، که با هدف حمایت از طرح اقتصاد فلسطین برگزار میشود، را دعوت نکند تا این کنفرانس به دور از ابعاد سیاسی باشد.
رادیو چین: وانگ چی شان، معاون رییس جمهور چین با ولید معلم، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه سوریه در پکن دیدار کرد.وانگ چی شان عنوان کرد: چین و سوریه از جمله تمدن های باستانی هستند، دو کشور پستی و بلندی های بسیار را تجربه کرده اند، این سبب می شود تا ما به خصوص از استقلال و تمامیت ارضی کشور قدردانی کنیم.
ان .اچ.کی ژاپن: رئیس جمهور چین پنج شنبه به کره شمالی می رود. حزب کمونیست چین می گوید شی جین پینگ رئیس جمهور این کشور روزهای پنج شنبه و جمعه دیداری رسمی از کره شمالی خواهد داشت. رسانه ی دولتی این کشور، تلویزیون مرکزی چین، این خبر را اعلام کرد.
آناتولی ترکیه: یک گروه ناظر بر حقوق بشر در آمریکا از سازمان ملل متحد خواست درخصوص درگذشت محمد مرسی، نخستین رئیس جمهور منتخب مردم مصر تحقیق کند.در این اطلاعیه آمده است: شورای حقوق بشر سازمان ملل در نشست آتی خود در تاریخ 24 ژوئن، باید تحقیقات در خصوص نقض گسترده حقوق بشر در مصر و درگذشت مرسی را آغاز کند.
تی .آر.تی ترکیه: وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که دستور اعزام حدود هزار نیروی جدید به خاورمیانه صادر شده است.پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: در راستای پاسخ به درخواست مرکز فرماندهی نیروهای مرکزی ایالات متحده ( سنتکام) و توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا٬ پس از مشورت با کاخ سفید و در راستای دفاع در برابر تهدیدات هوایی، دریایی و زمینی در خاورمیانه٬ دستور اعزام حدود هزار نیروی جدید به خاورمیانه صادر شد.
دویچه وله : چین تهدید کرده فروش عناصر کمیاب به کارخانههای سازنده تسلیحات نظامی آمریکایی را محدود میکند. این تولیدکنندگان ۸۰ درصد نیاز خود را از چین تهیه میکنند. جدل بر سر تحریم شرکت چینی هوآوی در آمریکا هنوز ادامه دارد.روزنامه “گلوبالتایمز” چین که به حزب کمونیست در این کشور نزدیک است با انتشار گزارشی در مورد عناصر کمیاب چین نوشت: تولیدکنندگان آمریکایی تسلیحات “احتمالا با محدودیتهایی” مواجه خواهند شد.
پارس تودی : “عبدربه منصور هادی” رئیس جمهوری مستعفی یمن به بهانه بیماری، ریاض را برای همیشه به مقصد شهر “کلیولند” Cleveland در ایالت “اوهایو” آمریکا ترک کرد. به گزارش پارس تودی، منابع عربی اعلام کردند “عبدربه منصور هادی” پس از نوشتن نامه قدردانی از پادشاه عربستان، همراه خانواده اش به شهر “کلیولند” آمریکا نقل مکان کرده است.
0 Comments