جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading
20مرداد1397

رسانه ها ؛ واکنش خنثی به ادامه جنایات جنگی عربستان دریمن و…

۱۳۹۷/۰۵/۲۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: نشست بی ثمر شورای امنیت درباره یمن، انتقاد ترکیه از تصمیم ترامپ برای افزایش تعرفه واردات فلزات، گفتگوی تلفنی اردوغان و پوتین، استقرار سامانه گنبد آهنین در نزدیکی تل آویو، کاهش همکاری های نظامی آمریکا و پاکستان ، برگزاری نشست مهم رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر، اعتراض اوکراین به خط لوله گاز جدید روسیه، کشورهای CIS در راه توافق برای شنگن اوراسیایی، ایجاد راه گذر هوایی کمربند و جاده از طریق پست چین، گفتگوی وزیران دفاع ژاپن و آمریکا درباره کره شمالی، مخالفت پیونگ یانگ با پیشنهادهای آمریکا درخصوص غیر هسته ای کردن شبه جزیره کره ، تیراندازی نظامیان چینی به سوی هواپیمای آمریکایی و مخالفت پکن با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

الکوثرفارسی:  شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تحقیق شفاف و بیطرفانه درباره حمله هوایی ائتلاف سعودی به استان صعده یمن و به قتل رساندن دهها کودک شد. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، کارن پیرس نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل متحد گفت: اعضای شورای امنیت درباره این حمله و دیگر حملاتی که اخیرا در یمن روی داده است ابراز نگرانی شدید کردند و تحقیق شفاف و بیطرفانه را در این باره خواستار شدند.

آناتولی ترکیه: سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اقدام رئیس جمهور آمریکا در اعمال تعرفه مازاد بر صادرات آلومینیوم و فولاد را رفتاری نامتناسب با آنکارا با جدیت دولتی دانست. حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امورخارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از سوی دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه مازاد بر صادرات آلومینیوم و فولاد ترکیه تناسبی با جدیت (شخصیت) دولتی ندارد.

تی .آر.تی ترکیه: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با ولادیمیر پوتین زئیس دولت روسیه مکالمه تلفنی انجام داد. براساس اطلاعات ارائه شده از سوی منابع ریاست جمهوری، مکالمه تلفنی مذکور در خلال دیدار اردوغان از بایبورت انجام گرفته است.دو رهبر در مذاکرات فی مابین، پیرامون موضوعات دو جانبه و منطقه ای بحث و تبادل نظر کردند.

پارس تودی :  ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: برای مقابله با حملات موشکی مقاومت فلسطین، اقدام به استقرار سامانه دفاعی گنبد آهنین در اطراف تل آویو می کند. به گزارش پارس تودی به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین؛ این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که طی دو روز گذشته نوار مرزی باریکه غزه شاهد درگیری شدید گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم اشغالگر صهیونیستی بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  مقام‌های آمریکایی اعلام کردند، دولت واشنگتن به صورت نامحسوس اقدام به کاهش افسران پاکستانی از برنامه‌های آموزشی و آموزش آکادمیک نظامی کرده که برای بیش از یک دهه نشان از روابط دو جانبه نظامی بین دو کشور بوده است. به گزارش ایسنا،  این اقدام یکی از نخستین تاثیرات تصمیم‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با هدف تعلیق کمک‌های امنیتی به پاکستان و برای تحت فشار قرار دادن اسلام آباد در مقابله موثر با شبه نظامیان است.

 خبرگزاری مهر:   رئیس جمهوری قزاقستان اعلام کرد که فردا یکشنبه تصمیمی مهم درباره دریای خزر اتخاذ می شود. به گزارش خبرگزاری مهر ، «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان با اشاره به برگزاری نشست رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر اعلام کرد که در نشست روز یکشنبه تصمیم مهمی درباره این منطقه اتخاذ می شود.

خبرگزاری ایرنا:  رئیس جمهوری اوکراین خط لوله گاز جریان شمالی 2 روسیه به اروپا را اسب تروآی بزرگترین کشور جهان در اروپا خواند و به کشورهای اروپایی درباره احداث آن هشدار داد. به گزارش ایرنا، «پترو پوروشنکو»در توئیتر خود نوشت: خط لوله جریان شمالی 2 جادوی کرملین است و اروپا باید از امنیت انرژی خود(تنها خط لوله گاز اروپا از مسیر اوکراین) دفاع کند. فاز نخست این خط لوله به آلمان که یک هزار و 222 کیلومتر است، سال 2011 به بهره برداری رسید و سالانه بیش از 20 میلیارد متر مکعب گاز روسیه را به این کشور اروپایی منتقل می کند.

العالم: در اجلاس اخیر شورای گردشگری کشورهای مستقل مشترک المنافع در پایتخت تاجیکستان، این کشورها طرح پیشنهادی ویزای واحد «جاده ابریشم» را برای کشورهای آسیای مرکزی مطرح و از آن استقبال کردند.به گزارش پایگاه خبری 24.کی‌جی، شورای گردشگری مجمع کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) روز گذشته در دوشنبه پایتخت تاجیکستان، پیرامون ویزای مشترک کشورهای آسیای مرکزی برای گردشگران بحث و گفت‌وگو کردند.

رادیو چین:  ظرف 5 سال پس از مطرح شدن پیشنهاد کمربند و جاده، تبادلات اقتصادی و تجاری چین با جهان پیوسته در حال افزایش است، در زمان اوج پرواز بسته های چین به جهان و ورود کالاهای جهان به چین ، پست هوایی در خدمت وضعیت جدید درهای باز چین، نقش مهم تری ایفا می کند.

ان .اچ.کی ژاپن: وزیران دفاع ژاپن و آمریکا ضرورت حفظ تحریم های سازمان ملل متحد علیه کره شمالی، تا زمانی که آن کشور تمامی تسلیحات هسته ای و موشکی اش را کنار نگذاشته است را مورد تاکید مجدد قرار دادند. ایتسونوری اونودرا، روز جمعه با جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، تلفنی صحبت کرد تا در باره نشست سطح وزرای هفته گذشته ژاپن و روسیه به او گزارش دهد.

اسپوتنیک روسیه:  مقامات کره شمالی همه پیشنهاد های آمریکا درباره غیر هسته ای کردن شبه جزیره کره را رد کرده و آنها را “گانگستری ” نامیده اند. به گزارش اسپوتنیک، این مطلب را سی ان ان با استناد به منابع عالی رتبه دیپلماتیک گزارش داده است. به گفته این منابع، واشنگتن به مطرح کردن پیشنهادت مشخص برای آغاز روند غیر هسته ای کردن تحت کنترل کامل و به پایان رساندن این روند ادامه می دهد و از جمله زمان های مشخصی را برای اجرای برنامه مربوطه ذکر می کند.

اسپوتنیک روسیه:  نظامیان چینی شش شلیک هشدار دهنده به سوی هواپیمای P-8A Poseidon نیروی هوایی امریکا انجام دادند که حامل خبرنگاران آمریکایی بود. به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه میرور، این هواپیما در حال اجرای ماموریتی بر فراز جزایر مورد اختلاف مجمع الجزایر اسپارتلی در دریای چین جنوبی بود.

خبرگزاری صداوسیما:   سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: این کشور همواره معتقد بوده که تحمیل تحریم ها در هر موردی یا تهدید به وضع تحریم نمی تواند مناقشات را حل و فصل کند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، لو کانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین درباره با بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران گفت تحریم یا تهدید به وضع تحریم هیچگاه باعث حل و فصل مناقشات نمی شود و چنین چیزی باید صرفا از طریق گفتگو حل شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *