جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

هیل: آمریکا در بحبوحه اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، حمایت از اسرائیل را دوچندان می‌کند

تهران- ایرنا- تارنمای «هیل» با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهوری آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر جنوبی رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

اکثریت کابینه نتانیاهو از پیشنهاد مصر برای جلوگیری از جنگ در رفح حمایت کردند

«سازمان رادیو و تلویزیون» اسرائیل، شنبه هشتم اردیبهشت، به نقل از یک منبع آگاه خبر داد به‌رغم اولویت متفاوت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این دولت، دستیابی به توافق تل‌آویو و حماس، براساس پیشنهاد جدید مصر، ظرف چند روز امکان‌پذیر است. به گفته این منبع آگاه، اکثریت اعضای کابینه نتانیاهو از مفاد پیشنهاد جدید مصر حمایت می‌کنند. پیشنهاد قاهره پیش از این به مقامات حماس ارائه شد و هدف آن دستیابی به توافقی برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و آغاز آتش‌بس موقت است.

Loading
7 آبان ماه 1397

رسانه ها؛ افزایش تنش کردهای سوریه باترکیه و…

۱۳۹۷/۰۸/۰۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: واکنش تند کُردهای تحت حمایت آمریکا در سوریه به حملات ترکیه،اعلام زمان برگزاری نشست‌های آستانه با محوریت سوریه ، واکنش مسکو به تداوم سیاست های فعلی ناتو، هشدار اروپا به آمریکا درباره آثار زیان‌بار تحریم‌های ایران برای دلار، افشای دیدارهای محرمانه مقامات سعودی و صهیونیستی برای خرید سامانه های امنیتی، تقاضای آتش بس همه جانبه در سوریه از سوی نشست سران چهار کشور، تاکید نخست وزیران ژاپن و هند برگسترش همکاری های دوجانبه، تحویل بزرگترین محموله مهمات آمریکا به اروپا و پیروزی نامزد راست افراطی در انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس: ارتش ترکیه با سلاح سنگین مواضع «یگان‌های مدافع خلق» کُرد را در اطراف شهر عین العرب واقع در شرق رود فرات هدف قرار داد که واکنش کُردها را به همراه داشت.به گزارش خبرگزاری فارس،یگانهای کُرد نیز در واکنش به این مسئله با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که بمباران نیروهای ترکیه «بدون دلیل بوده و صرفا به خاطر تمایل آن (ترکیه) به ناامن کردن، هدف قرار دادن ثبات و ایجاد مشکلات در منطقه است».

خبرگزاری صداو سیما:  آندری بابیس در جریان نشست خبری مشترک در پراگ با جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا با ارزیابی خروج آمریکا از پیمان هسته ای منعقدشده در زمان جنگ سرد با روسیه به عنوان ” خبر بد” از این بابت اظهار غافلگیری کرد. وی گفت: ” این برای ما یک خبر جدید است و اگر درست باشد خبر بدی است.” جمهوری چک کشور کمونیست سابق است که با پیوستن به ناتو در مارس 1999 به متحد آمریکا تبدیل شده است. بابیس افزود: ” روابط ( میان آمریکا و روسیه) آرمانی نیست و ما به زمان جنگ سرد باز می گردیم.”

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  مسکو اعلام کرد که احتمالاً دور بعدی نشست آستانه درباره حل و فصل بحران سوریه اواخر ماه نوامبر یا اوایل ماه دسامبر برگزار می‌شود.به گزارش ایسنا،  میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، دور آتی مذاکرات درباره حل و فصل بحران سوریه در آستانه ممکن است اواخر ماه نوامبر یا اوایل دسامبر برگزار شود.وی گفت، تشکیل این نشست به صورت نهایی نشده است، اما نباید زمان مذکور را بعید دانست.

خبرگزاری مهر:    وزارت خارجه روسیه امروز دوشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد تا زمانی که سیاست های تقابل گرایانه ناتو ادامه داشته باشد، روابط مسکو با این سازمان عادی نمی شود.به گزارش خبرگزاری مهر ، در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: اگر ناتو به سیاست های تقابل گرایانه خود پایان ندهد، بازگشت به روابط عادی میان روسیه و این پیمان نظامی غیر ممکن است.

خبرگزاری تسنیم: دیپلمات‌های غربی گفته‌اند تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران گفت‌وگوها درباره ضرورت راه‌اندازی سامانه‌های بدیل غیردلاری را تسریع خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، دیپلمات‌های اروپایی روز دوشنبه هشدار داده‌اند تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران ممکن است کشورهای دیگر را وادار به ایجاد سامانه‌های بدیل بانکی و تضعیف آنچه «سلطه دیرینه دلار» خوانده شده کند.

الکوثرفارسی: منابع دیپلماتیک بلندپایه از رایزنی‌ها و دیدار‌های محرمانه جدید میان مسئولان سعودی و صهیونیستی برای امضای توافقنامه‌های خرید سامانه‌های امنیتی پیشرفته خبر دادند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع دیپلماتیک بلند پایه اعلام کرد ریاض از ماه آوریل گذشته از طریق یک طرف میانجی اروپایی، وارد مذاکرات جدی با اسرائیل شده است تا قرارداد خرید سامانه‌های جاسوسی بسیار دقیق و با کیفیت بالا را به امضا برساند.

یورونیوز: حزب سوسیال دموکرات آلمان ضمن تهدید به خروج از دولت ائتلافی به آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور تا سال آینده برای کسب نتایج سیاسی بهتر فرصت داد.آندریا نالس، رهبر حزب سوسیال دموکرات در واکنش به نتایج ضعیف دو حزب اصلی آلمان در انتخابات محلی ایالت هسن اظهار داشت: «وضعیت دولت [فدرال] غیر قابل قبول است.»وی از تهیه «نقشه راهی» خبر داد که به گفته وی با کمک آن می توان سال آینده میزان موفقیت ائتلاف حاکم را سنجید.

رادیو چین: رهبران چهار کشور ترکیه، روسیه، فرانسه و آلمان 27 اکتبر در استانبول نشست سران چهار طرف مربوط به وضعیت سوریه را برگزار کردند. در بیانیه مشترک منتشر شده پس از نشست آمده است، رهبران چهار کشور خواستار آن شدند که آتش بس همه جانبه در سوریه به منظور کاهش درگیری و خونریزی اجرا شود.رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه در جلسه خبری مشترک بعد از نشست سران گفت: رهبران چهار کشور درخصوص وضعیت سوریه به مشورت ثمربخش پرداخته و از طرف های سوریه خواستند هرچه زودتر شورای قانون اساسی تشکیل دهند.

ان .اچ.کی ژاپن:شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، و نارندرا مودی، همتای هندی او، امروز دوشنبه دوازدهمین نشست خود را در توکیو برگزار می کنند. این دو رهبر در نظر دارند که همکاری های امنیتی را افزایش داده و اتحاد اقتصادی بین دو کشور را تقویت کنند.آبه و مودی روز یکشنبه از استان یاماناشی در مرکز ژاپن دیدار کردند. آنها از رنگ های پاییزی در اطراف دریاچه یاماناکا لذت برده و از یک سازنده بزرگ روبات های صنعتی بازدید کردند.

اسپوتنیک روسیه: در ماه اکتبر، پنتاگون حدود یکصد محموله سلاح، مهمات و تجهیزات مختلف را به پایگاه نیروی هوایی رامشتاین در آلمان تحویل داد.به گزارش اسپوتنیک ، این بزرگترین تحویل محموله مهماتی آمریکا به اروپا از سال 1999 است، زمانی که نیروی هوایی ایالات متحده بیش از 900 حمله هوایی را در یوگسلاوی انجام داد.اشاره شده است که تسلیحات محموله های مهماتی برای پاسخ سریع به تهدیدات کشورهای مهاجم طراحی شده است.

آناتولی ترکیه: ژایر بولسونارو، نامزد راست افراطی برزیل با کسب 56 درصد آرا در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور به پیروزی رسید.در مقابل، فرناندو حداد از حزب چپگرای کارگران برزیل توانست 44 درصد آرا را به خود اختصاص دهد.گفتنی است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز پیروزی ژایر بولسونارو در انتخابات ریاست جمهوری برزیل را به وی تبریک گفت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *