جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading
10آذر ماه 1397

رسانه ها ؛ دستاورد نشست رهبران کشورهای گروه بیست و…

۱۳۹۷/۰۹/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: نشست رهبران گروه بیست درباره اقتصاد جهانی و تجارت، امضای توافق جایگزین نفتا از سوی آمریکا و کانادا و مکزیک ، بیانیه پایانی نشست سران گروه بریکس در آرژانتین، هشدار پوتین نسبت به خروج آمریکا از پیمان موشکی، آزمایش سامانه پدافند هوایی جدید روس ها، واکنش ناتو به موشک‌های جدید روسیه، بروز جنگ تجاری چین و آمریکا در کنفرانس جی بیست، طرح مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم جدید ایران ، تظاهرات معترضان به جهانی‌سازی در آرژانتین، تصویب 6 قطعنامه در حمایت از فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید سازمان ملل بر گفت‌وگوی مغرب و الجزائر، دیدار شی جین پینگ و پوتین، اعلام شرایط دیدار روسای جمهور روسیه و آمریکا و دیدار وزرای خارجه آمریکا و عربستان سعودی در آرژانتین ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

ان .اچ.کی ژاپن: رهبران کشورهای گروه بیست درباره اقتصاد جهانی و تجارت بحث و گفت و گو کردند. این رهبران درباره مسائلی از قبیل اقتصاد جهانی، تجارت و تغییرات آب و هوایی بحث و گفت و گو کردند.شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن دراین نشست گفت بالا گرفتن اختلافات تجاری یک تهدید جدی برای اقتصاد جهانی است. اجلاس سران کشورهای گروه بیست قرار است روز شنبه نیز ادامه یابد.

ان .اچ.کی ژاپن:  امریکا، کانادا و مکزیک یک پیمان تجاری جدید امضا کرده اند که جایگزین توافقنامه تجارت آزاد امریکای شمالی یا (نفتا) می شود.رهبران این سه کشور روز جمعه در آرژانتین که جهت اجلاس سران کشورهای گروه بیست گرد آمده اند موافقتنامه امریکا، مکزیک و کانادا یا USMCA را امضا کردند.

خبرگزاری تسنیم:  رهبران کشورهای عضو گروه بریکس (روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی) در بیانیه پایانی نشست خود، بر ضرورت مقابله با اقدامات محدودکننده یک‌جانبه و متحد شدن در مبارزه با تروریسم تأکید کردند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «راسیسکایا گازیتا»،رهبران کشورهای عضو گروه بریکس (روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی) در پایان نشست خود که روز گذشته، جمعه، در حاشیه نشست سران گروه 20 در بوینس آیرس، پایتخت آرژانتین برگزار شد، بیانیه‌ای را تصویب کردند.

تی .آر.تی ترکیه: رئیس جمهور روسیه گفت که خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد می‌تواند به آغاز دوباره رقابت تسلیحاتی منجر شود. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که برای شرکت در اجلاس سران 20 کشور صنعتی جهان (جی-20) در آرژانتین به سر می‌برد نسبت به آغاز دوباره «رقابت بدون کنترل تسلیحاتی» بعد از خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد هشدار داد.

خبرگزاری صداو سیما: وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد نیروی هوایی این کشور یک فروند موشک پیشرفته سامانه پدافند هوایی خود را با موفقیت آزمایش کرده است.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای هوا فضای روسیه این آزمایش موفقیت آمیز را در منطقه ساری شاگان قزاقستان انجام داد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در یادداشتی نوشت: موشک‌های جدید روسیه امنیت اروپا را زیر سوال می‌برد. به‌ گزارش ‌ایسنا، ینس استولتنبرگ، در یادداشتی در ال پائیس نوشت:  اقدامات روسیه، پیمان منع استفاده از تسلیحات هسته‌ای میان برد را زیر سوال برده و خطر جدی ایجاد کرده است. این‌ در حالی است که آمریکا  تعهدات خود را تحت این پیمان به طور کامل اجرا می‌کند. خبرگزاری مهر:  کنفرانس جی بیست در آرژانتین، صحنه ای برای بروز جنگ تجاری آمریکا و چین شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، هر چند روسای جمهوری چین و آمریکا در عکس یادگاری کنفرانس جی بیست و در برابر خبرنگاران با یکدیگر به گرمی برخورد کردند اما اختلافات عمیق میان دو کشور بر موفقیت آمیز بودن اجلاس جی بیست سایه افکنده است. طبق این گزارش موضوعاتی چون تجارت جهانی و تغییرات اقلیمی دو موضوع اصلی هستند که کشورهای عضو بر سر آن اختلاف دارند. گویا اختلافات میان چین و آمریکا در اختلاف نظر اعضا در خصوص بیانیه پایانی تاثیرگذار بوده است.

خبرگزاری فارس: مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را به تصویب رساند که با متهم کردن ایران به بر هم زدن صلح در عراق خواستار تحریم این کشور شده است. به گزارش خبرگزاری فارس، مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را به تصویب رسانده که با متهم کردن ایران به بر هم زدن صلح در عراق خواستار تحریم این کشور شده است. این طرح که «جلوگیری از بی‌ثبات‌سازی ایران در عراق» نام گرفته خواستار «اعمال تحریم علیه آن دسته از اشخاص ایرانی است که صلح یا ثبات عراق یا حکومت عراق را تهدید می‌کنند.»

الکوثرفارسی:  مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه 6 قطعنامه در حمایت از فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی به تصویب رساند که در یکی از آنها از رژیم صهیونیستی خواسته شده از بلندی‌های جولان عقب‌نشینی کند.به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، نخستین قطعنامه که با ۱۵۶ رأی موافق، ۸ رأی مخالف (استرالیا، کانادا، رژیم صهیونیستی، جمهوری کریباتی، جزایر مارشال، ایالات فدرال میکرونزی، جمهوری نائورو و آمریکا) و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد خواستار افزایش تلاش‌های برای سازش میان اسرائیل و فلسطین شده است. این قطعنامه از رژیم صهیونیستی خواسته به قوانین بین‌المللی پایبند باشد و تمامی اقدامات خشونت‌آمیز را کاملاً متوقف کند.

العالم: سازمان ملل نیز در پی دعوت شاه مغرب برای گفت‌وگوی مستقیم با الجزائر، از گفت‌وگوی دو کشور حمایت کرد.«استفان دوگاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد بر حمایت این سازمان از گفت‌وگوی عمیق بین الجزائر و مغرب تأکید کرد و آن را به مصلحت منطقه خواند. قرار است مذاکرات درباره صحرای غربی به زودی در ژنو برگزار شود در حالیکه مغرب از اینکه هنوز پاسخ رسمی از الجزائر درباره طرح «محمد ششم» پادشاه مغرب در خصوص دعوت به گفت‌وگوی مستقیم دریافت نکرده است، ابراز تأسف کرد.

یورونیوز:  معترضان به سیاست‌های اقتصادی سران کشورهای صنعتی همزمان با برگزاری اجلاس جی-۲۰ در خیابان‌های بوینس‌آیرس در آرژانتین تظاهرات کردند.پلیس ۱۲ کیلومتر مربع مساحت اطراف محل برگزاری اجلاس را تحت کنترل خود درآورده بود و از نزدیک شدن تظاهرکنندگان جلوگیری می‌کرد.معترضان به دعوت ائتلافی از اتحادیه‌های کارگری و گروه‌های حامی حقوق بشر تجمع کرده بودند.

رادیو چین:  شی جین پینگ رییس جمهوری چین با ولادیمیر پوتین همتای روس خود در بوینوس آیرس گفت و گو کرد. شی جین پینگ عنوان کرد: توسعه روابط چین و روسیه با گرایش عصر و تمایل مشترک مردم دو کشور هماهنگ بوده و دارای نیروی محرکه بزرگ و چشم انداز وسیع است. پکن و مسکو باید دیدار سران دو کشور را در هر سال حفظ کنند. اطمینان دارم تحت رهبری سران دو کشور، روابط چین و روسیه با شکوه توسعه می یابد.

اسپوتنیک روسیه:  سخنگوی کاخ کرملین شرایط دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین را اعلام کرد.به گزارش اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین گفت: دیدار ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روسای جمهور روسیه و آمریکا تنها در صورت خواست متقابل دو طرف امکان پذیر است، در غیر اینصورت چنین دیدارهایی به تنش کشیده خواهد شد.دیمیتری پسکوف به خبرنگاران اعلام کرد که دیدار با ترامپ را باید از سوی هر دو طرف برنامه ریزی شود و یک طرف به تنهایی نمی تواند این دیدار را برنامه ریزی کند.

آناتولی ترکیه: وزرای امور خارجه آمریکا و عربستان سعودی در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو «گروه 20» در آرژانتین دیدار و گفتگو کردند. هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در حساب توییتر خود نوشت: مایک پمپئو وزیر امور خارجه این کشور و عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو «گروه 20» در آرژانتین دیدار کردند.در این نشست جانبین روابط دو کشور، مسائل منطقه، جنگ یمن و تحولات اخیر پرونده جمال خاشقجی را مورد بحث قرار دادند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *