جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد حماس را با اصلاحات به مصر داد

تهران-ایرنا-منابع مصری بامداد چهارشنبه فاش کردند که هیأت رژیم صهیونیستی پاسخ پیشنهاد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را با اصلاحات به دولت قاهره به عنوان عضو میانجیگر مذاکرات برای تبادل اسرا تحویل داده است.

پلیس و معترضان گرجستانی در تلفیس درگیر شدند

تهران- ایرنا- پلیس گرجستان و معترضان به قانون «شفافیت نفوذ خارجی» سه‌شنبه شب در تفلیس درگیر شدند و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آبپاش استفاده کردند.

Loading

رسانه‌ها؛ پوتین به دنبال معماری نوین امنیت جهانی و…

۱۴۰۲/۰۳/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: آغاز یازدهمین اجلاس امنیت بین الملل با حضور نمایندگان عالی امنیتی ۱۰۱ کشور جهان در مسکو، هشدار لاوروف به غرب درباره خطر وقوع جنگ هسته‌ای، ثبت هفتاد درصدی تبادلات تجاری چین و روسیه با یوآن و روبل، دلارزدایی در مبادلات تجاری؛ دستورکار اتحادیه پایاپای آسیا، تاکید امارات بر واحد پول عربی مشترک به جای دلار، پیوستن بولیوی به حذف کنندگان دلار، چین به دنبال تسریع خط لوله گاز با ترکمنستان، گفتگوی رئیس جمهور چین و نخست وزیر روسیه، اقدام روسیه به تغییر نام «باخموت»  در اوکراین، حمایت بالقوه آلمان از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، درگیری مرزی جدید در روسیه و اوکراین، تایید برنامه ناتو برای گشودن دفتر در ژاپن، تصویب بودجه رژیم صهیونیستی، بازداشت شبکه جاسوسی موساد علیه ایران در ترکیه، آزمایش دوربردترین موشک بالستیک ترکیه و سقوط سهام ایالات متحده به دلیل نگرانی از سقف بدهی ایالات متحده از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

العالم فارسی: رئیس جمهور روسیه از کشورهای مستقل دعوت کرد که برای معماری نوین سازوکار تأمین امنیت و تقویت ثبات در جهان، همکاری های نزدیکی را دنبال کنند. ولادیمیر پوتین چهارشنبه در پیام تصویری به نشست افتتاحیه یازدهمین اجلاس امنیت بین الملل که با حضور نمایندگان عالی امنیتی ۱۰۱ کشور جهان در مسکو در حال برگزاری است، اظهار داشت: بهترین جایگزین برای سیاست مخرب شانتاژ و تهدید ، تحکیم ثبات در جهان و دستیابی به یک مفهوم و سازوکار تأمین امنیت مشترک در شرایط کنونی است. رئیس جمهور روسیه گفت: در حالی که کشورهای غربی آشکارا به‌دنبال تشدید تنش و دامن زدن به ناامنی در جهان هستند، کشورهای مستقل از آسیا تا آفریقا باید به بنا نهادن سازوکار فرایند تأمین امنیت پایدار برای همه کشورها کمک کنند.

خبرگزاری ایلنا: وزیر خارجه روسیه به آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به خطر وقوع جنگ هسته‌ای هشدار داد. «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه امروز -چهارشنبه- در کنفرانس امور امنیتی گفت: ما از معاهده نیروهای مسلح در اروپا به دلیل ناکارآمدی آن و به دلیل اقدامات ایالات متحده آمریکا خارج شدیم.لاوروف با بیان اینکه کشورهای ناتو به طور مستقیم درجنگ اوکراین درگیر هستند، هشدار داد که مشارکت غرب در این جنگ منجر به خطر وقوع جنگ هسته‌ای می‌شود.

خبرگزاری مهر:  نخست‌وزیر روسیه گفت: ۷۰ درصد تبادلات تجاری چین و روسیه با یوآن و روبل انجام می‌شود. «میخائیل میشوستین»، نخست‌وزیر روسیه که هم‌اکنون در پکن به سر می‌برد در دیدار با «لی چیانگ»، نخست‌وزیر چین اعلام کرد که حجم تبادلات تجاری بین دو کشور امسال از مرز ۲۰۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد. وی دراین‌باره گفت: روابط بین مسکو و پکن در حال حاضر پیشرفت بی‌سابقه‌ای داشته است.ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین تصمیم گرفتند که خطوط راهبردی برای افزایش همکاری‌ها در ۸ حوزه را ترسیم کنند.وی با بیان اینکه «در حال حاضر ۷۰ درصد تسویه‌حساب‌های مالی بین روسیه و چین با ارزهای ملی دو کشور انجام می‌شود» گفت: امسال طبق برنامه‌ریزی‌ها حجم تجارت بین دو کشور نه تنها به ۲۰۰ میلیارد دلار می‌رسد، بلکه از این عدد هم عبور خواهیم کرد.

خبرگزاری صدا و سیما:  رئیس کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه در حال حاضر شاهد حضور برخی بانک‌های خارجی و یا تاسیس بانک‌های مشترک در ایران هستیم، گفت: کشور‌های عضو اتحادیه پایاپای آسیا براساس آخرین اطلاعات صندوق بین المللی پول سهمی در حدود ۱۱ درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان برحسب برابری قدرت خرید را در اختیار دارند که با اضافه شدن کشور‌هایی نظیر چین، روسیه و بلاروس این سهم به حدود ۲۹ درصد افزایش خواهد یافت. وی افزود: از منظر جمعیتی نیز کشور‌های عضو اتحادیه بالغ بر ۲۵ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اند که با اضافه شدن کشور‌های چین، روسیه و بلاروس این میزان به بیش از ۴۵ درصد خواهد رسید. فرزین با اشاره به چشم انداز روشن پیش روی اتحادیه تصریح کرد: پذیرش اعضای جدید با هدف هم افزایی تنوع  بخشی به سبد ارزی اتحادیه با استفاده از ارز‌های محلی کشور‌های عضو از اهداف پیش روی اتحادیه است. اتحادیه پایاپای آسیایی با هدف دلارزدایی و استفاده از ارز‌های محلی و تقویت معاملات پایاپای بین ۹ کشور عضو از سال ۱۹۷۴ فعالیت خود را آغاز کرده است.

الکوثرفارسی: تاجر و میلیاردر اماراتی طرحی مبنی بر چاپ پول مشترک میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با هدف از بین بردن فشارهای اقتصادی ناشی از به کارگیری دلار ارائه داد. «خلف الحبتور» میلیاردر و بازرگان اماراتی پیشنهادی مبنی بر ایجاد واحد پولی یکپارچه و مشترک میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با مشارکت مصر و اردن مطرح کرد. وی تاکید کرد: طرح من مبنی بر ایجاد این واحد پولی میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن با هدف از بین بردن فشارهای اقتصادی ناشی از استفاده از دلار ارائه شده است.

ایران پرس:  دولت بولیوی همچون برزیل و آرژانتین، دو کشور بزرگ در منطقه آمریکای جنوبی اعلام کرد که در معاملات تجاری خود با چین، یوان را جایگزین دلار آمریکا خواهد کرد. «لوئیس آرسه» رئیس جمهوری بولیوی و نمایندگان بخش بازرگانی این کشور بر سر استفاده از یوان چین در تعاملات تجاری با پکن به توافق رسیدند. بانک مرکزی چین اعلام کرد: قصد دارد برای سهولت انجام  کار، شعبه هایی را در کشورهای آمریکای جنوبی احداث کند.

خبرگزاری ایرنا: چین در حال تسریع ساخت یک خط لوله آسیای مرکزی برای تامین گاز از ترکمنستان است که مدت هاست به تاخیر افتاده است؛ در حالی که روسیه در حال پیشبرد خط لوله گاز جدید خود به سیبری است. این تحرکات حاکی از آن است که پکن دیگر نیازهای امنیت انرژی خود را با اولویت های دیپلماتیک تطبیق نمی دهد. مقامات نفتی دولتی چین می گویند پکن مشتاق است روابط با آسیای مرکزی را تحت ابتکار کمربند و جاده تقویت کند، اما تقریباً یک دهه پس از شروع ساخت، پروژه موسوم به «خط D» به علت مذاکرات طولانی بر سر قیمت و موانع فنی، پیشبرد این خط لوله از سه کشور دیگر آسیای مرکزی با مشکل مواجه شده است.به گفته این مقامات، تلاش اخیر مسکو برای اتصال دومین خط لوله سیبری خود با چین، Power of Siberia ۲، برای جبران کاهش فروش در اروپا به دلیل بحران اوکراین، اهرمی را برای پکن برای پیشبرد پروژه آسیای مرکزی فراهم کرده است.

اسپوتنیک روسیه: رئیس جمهور چین در دیدار با نخست وزیر روسیه تاکید کرد، روابط بین روسیه و چین به طور پیوسته در حال توسعه است، همکاری چند وجهی بین کشورها وجود دارد.شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز چهارشنبه با میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه دیدار کرد. رهبر چین در این دیدار به مقام روسی گفت: لطفاً سلام صمیمانه من را به دوست خوبم، رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین برسانید. این اولین سفر میشوستین به چین است و موفقیت آمیز بوده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس جمهوری خلق دونتسک اعلام کرد، نام شهر باخموت تغییر کرده و مجددا به نامی که در زمان شوروی سابق داشت در خواهد آمد. روسیه اخیرا اعلام کرد که شهر باخموت که در زمان شوروی سابق با نام «آرتیوموفسک» شناخته می‌شد بعد از جنگ خونین و طولانی مدتی که باعث ویرانی تقریبا کامل آن شده، به تصرف روسیه در آمده است.دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خلق دونتسک که روز سه شنبه از شهر باخموت واقع در این جمهوری بازدید کرد با انتشار ویدیویی در پیام رسان تلگرام گفت: “باخموت به خاطر بدشانسی اوکراینی بود. حالا این شهر دیگر به اوکراین تعلق نداشته، بلکه به روسیه تعلق دارد.

تی .آر.تی ترکیه: صدراعظم آلمان اعلام کرد، به حمایت از ملت اوکراین و مبارزه آنها برای دفاع از آزادی خود ادامه خواهیم داد . اولاف شولتز طی سخنانی در مراسمی که به مناسبت 160مین سالگرد تأسیس حزب سوسیال دموکرات برگزار شد، گفت، این دوره دردناک در تاریخ قاره ما که توسط رویاهای امپریالیستی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ایجاد شد، با عضویت اوکراین آزاد در اتحادیه اروپا به پایان خواهد رسید. شولتز با بیان اینکه، به حمایت از ملت اوکراین و مبارزه آنها برای دفاع از آزادی خود ادامه خواهیم داد، اظهار داشت، روسیه نباید در این جنگ پیروز شود و نخواهد شد.

ان. اچ.کی ژاپن: دولت روسیه ادعا کرده است که نیروهایش یک حمله بین‌مرزی اوکراین را دفع کرده و بیش از ۷۰ «خرابکار» را کشته‌اند. یکی از مقامات در اوکراین هرگونه دخالت در این موضوع را رد کرده است. استاندار منطقه بلگورود در غرب روسیه که هم‌مرز با اوکراین است، گفت پس از حمله یک گروه خرابکار اوکراینی، درگیری‌ها آغاز شد. او گفت در این درگیری یک مرد و یک زن کشته شدند. بازرسان روس این اقدام را یک اقدام تروریستی می‌نامند. وزارت دفاع روسیه مدعی شده که بیش از ۷۰ مهاجم را کشته است.

خبرگزاری فارس:  نخست‌وزیر ژاپن برنامه ائتلاف نظامی غربی ناتو برای گشودن دفتر ارتباطی در این کشور آسیایی را تایید کرد. «فومیو کیشیدا» چهارشنبه (۲۴ مه) گفت این کشور قصد ندارد عضو ناتو شود اما برنامه این ائتلاف غربی برای گشودن دفتر ارتباطی در ژاپن را تایید کرد. کیشیدا این اظهارات را بعد از آن بیان کرد که سفیر ژاپن در ایالات متحده اوایل ماه میلادی جاری گفت پیمان آتلانتیک شمالی تحت رهبری آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد دفتر توکیو، اولین مورد در آسیا برای تسهیل رایزنی‌ها در منطقه است.

خبرگزاری مهر : «فومیو کیشیدا»، نخست‌وزیر ژاپن در نشست پارلمان این کشور اعلام کرد توکیو قصد و برنامه‌ای برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو ندارد، اما تمایل ناتو برای گشایش دفتری در توکیو را تأیید کرد و گفت «نمی‌دانم تصمیم نهایی را گرفته‌اند یا نه.»«یوشیماسا هایاشی» وزیر امور خارجه ژاپن نیز هفته پیش اعلام کرد که ژاپن در حال مذاکره است تا دفتر ارتباط ناتو را در این کشور راه‌اندازی کند. وزیر خارجه ژاپن درگیری نظامی میان روسیه و اوکراین را به عنوان بهانه ای برای گسترش قلمرو ناتو به آسیا توجیه کرد.

خبرگزاری تسنیم: پارلمان رژیم صهیونیستی سرانجام پس از ماه‌ها بحث و جدل سرانجام لایحه بودجه این رژیم را با ۶۴ رای موافق در برابر ۵۵ رای مخالف به تصویب رساند تا نتانیاهو با خیالی آسوده بار دیگر مخالفان خود را به پیشبرد روند اصلاحات قضایی اش تهدید نماید.پارلمان رژیم صهیونیستی بامداد روز چهارشنبه سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان لایحه بودجه این رژیم را در شور دوم و سوم به تصویب رساند.تصویب لایحه مزبور که به یکی از موضوعات چالش برانگیز در میان سران احزاب حاکم و مخالف در پارلمان تبدیل شده بود حتی سبب  بحث و جدل های فراوان در میان وزرای حاضر در کابینه نتانیاهو شده بود. پیش از این بسیاری از احزاب راستگرای افراطی تهدید کرده بودند که در صورت عدم تخصیص بودجه موردنظر آنها برای گروه‌های افراط گرای مذهبی از مشارکت در کابینه نتانیاهو صرف نظر خواهند کرد.

یورونیوز: مقامات ترکیه اعلام کردند که ۱۱ تن از اعضای یک شبکه وابسته به موساد را، که علیه فعالیت‌های تجاری ایران در استانبول اقدام می‌کردند، بازداشت کرده‌اند. به گزارش روزنامه دیلی صباح (نزدیک به حزب رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه) نیروهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور برای مدت یک سال و نیم این شبکه جاسوسی را تحت نظر داشتند.گزارش ادعا می‌کند که «سلجوق کوچوککایا» رهبر این گروه، از طریق یکی از اعضای جنبش گولن به نام سرکان اوزدمیر به خدمت موساد درامده بود. سرکان اوزدمیر از پرسنل سابق ارتش بوده است که در پی کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ به آمریکا فرار کرده بود.

آناتولی  ترکیه:  سازمان صنایع دفاعی ریاست جمهوری ترکیه از آزمایش مجدد دوربردترین موشک بالستیک تایفون خبر داد.اسماعیل دمیر، رئیس سازمان صنایع دفاعی ریاست جمهوری ترکیه طی اطلاعیه‌ای در حساب توئیتر خود اعلام کرد: «ما پرتاب آزمایشی جدید موشک تایفون را با موفقیت انجام دادیم. به همه دست اندرکاران به‌ویژه شرکت راکت‌سان تبریک می‌گویم. تایفون در حال حاضر به عنوان دوربردترین موشک ترکیه شناخته می‌شود.

رادیو چین:  بازار سهام نیویورک با کاهش شاخص باز شد و سپس نوسانات نزولی داشت و سرانجام  در پایان، سه شاخص عمده سهام همگی سقوط کردند. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان، روز 22 مه بار دیگر درباره موضوع سقف بدهی مذاکره کردند. هر دو طرف گفتند که مذاکرات “سازنده” بود اما نتایج  مشخصی را اعلام نکردند. مذاکرات در مورد سقف بدهی ایالات متحده در روز 23 همین ماه ادامه یافت، اما نشانه های بیشتری وجود داشت که نشان می داد مذاکرات به بن بست رسیده و نگرانی های بازار در حال افزایش است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *