جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و …

۱۴۰۲/۰۲/۱۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ، حملات سنگین سایبری به امارات، دست رد ترکیه بر سینه آمریکا برای ارسال اس۴۰۰ به اوکراین، پافشاری قطر بر نامزدی جوزف عون برای ریاست‌جمهوری لبنان، اعلام حمایت حزب الله لبنان از نامزدی «سلیمان فرنجیه»، راهبردهای چندگانه چین در زمینه انجام تبادلات مالی خارج از چرخه دلار، ازسرگیری فعالیت کمیته مشترک آب میان ایران و عراق، تلاش مذبوحانه دیپلماتیک آمریکا برای احیای روابط با عربستان، طرح «راه‌آهن منطقه‌ای» یکی از محورهای سفر سالیوان به عربستان، امارات شریک گفت‌وگو در سازمان شانگهای، پیشنهاد دادستان اسرائیل به نتانیاهو با پایان حیات سیاسی در ازای توقف محاکمه، فشار آمریکا برای تغییر برخی از وزرا در دولت عراق، کاهش قابل توجه بدهی‌های خارجی روسیه، پیش بینی شکست اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری، واگنر به دنبال واگذاری باخموت به یگان‌های چچنی، سفر نخست‌وزیر ژاپن به کره جنوبی با هدف بهبود روابط، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

مهر: وزیران خارجه کشورهای عربی در جریان نشست خود پشت درهای بسته در مقر اتحادیه عرب در قاهره که امروز یکشنبه برگزار شد با بازگشت مشروط سوریه به اتحادیه عرب پس از ۱۱ سال موافقت کردند. طبق این تصمیم، هیئت‌های سوری در نشست‌های این اتحادیه از امروز حضور پیدا خواهند کرد.

فارس: «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه گفت این کشور درخواست آمریکا درباره ارسال سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ به اوکراین را رد کرده است. وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به سوالی درباره بازگشت ترکیه به پروژه اف-۳۵ آمریکا گفت: نمی‌گوییم بیایید به اف-۳۵ بازگردیم، می‌گوییم پول ما را بدهید. زیرا هواپیمای جنگی ملی خود را تولید می‌کنیم. ما سازوکارهای لازم را هم برای این کار ایجاد کرده‌ایم. وی در ادامه با اشاره به این که آمریکا پیشنهادهای غیرقابل‌قبول مختلفی درباره اس-۴۰۰ خریداری شده از روسیه به ترکیه داده، گفت: «پیشنهاداتی داد که مستقیما به حاکمیت ما مربوط می‌شود، مثل این که کنترل این را به ما بدهید، به جای دیگری ارسال کنید. استقلال و حاکمیت ما کجاست؟» وی افزود:  آمریکا گفت می‌توانید اس-۴۰۰ به اوکراین بفرستید و ما گفتیم نه.

تسنیم : سیاست ارزی چین به‌واقع سیاستی وابسته به شرایط است. شاهد مثال انگاره مورداشاره آن است که در سال 2015 میلادی، بانک خلق چین به‌منظور تقویت زمینه‌های صادرات به مقصد ایالات‌متحده مبادرت به کاهش ارزش یوآن در برابر دلار کرد. انجام اقدام مذکور در شرایطی صورت پذیرفت که در طول سال‌های منتهی به سال تاریخ مورد اشاره همواره یوآن ارزش و خط سیر باثباتی را تجربه کرده بود؛ بنابراین در ارزیابی‌های خود این نکته را موردتوجه قرار دهیم که پکن در انتخاب سیاست‌های ارزی و تجاری خود همواره مقتضای زمانی را موردتوجه قرار می‌دهد.

العالم : سومین کنفرانس بین المللی آب برای یکپارچه کردن تلاش های منطقه ای و بین المللی به منظور مقابله با خشکسالی ، در بغداد برگزار شد. محرابیان ازسرگیری فعالیت کمیته مشترک آب میان ایران و عراق را اعلام کرد و گفت: این کمیته از سال 2010 متوقف شده بود و اینک در دوران حکومت سودانی، فضای مثبت تفاهم و همکاری حاکم است. وزیر نیروی ایران در حاشیه این کنفرانس با همتای سوری و لبنانی دیدار کرد و درباره تقویت همکاریهای مشترک در زمینه نیرو و آب گفتگو کردند. عون دیاب وزیر منابع آبی عراق گفت: این کنفرانس زمینه گفتگو درخصوص تامین سهمی عادلانه و منصفانه از آب های دجله و فرات را برای ما میسر کرد. و این یک هدف اصلی بود.

ایسنا : مشاور امنیت ملی آمریکا در تلاشی مذبوحانه برای تقویت روابط، بازگرداندن نفوذ رو به زوال کشورش در منطقه “خاورمیانه” و احیای پروژه تشکیل مجدد یک جبهه منطقه‌ای سفرش را به ریاض آغاز کرده است. قرار است این سفر ادامه سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا باشد و پس از او هم وزیر خارجه این کشور با همین هدف راهی ریاض شود. روزنامه رای الیوم نوشت، ایالات متحده با حماقت، قلدری و کوته فکری خود کم کم متوجه شده است که عربستان، متحد سنتی نزدیک به ۸۰ سال خود را از دست داده است و اکنون پس از اینکه رهبری جوان عربستان به ایالات متحده پشت کرده، از شرق به چین و از شمال به روسیه روی آورده، روابطش را با همسایه خود ایران احیا کرده و بزرگترین برگ اخاذی آمریکا یعنی ایجاد فتنه سیاسی و دینی میان ریاض و تهران را کنار زده، واشنگتن می‌خواهد روابطش را با ریاض بازیابی کند.

الکوثر: معاون دبیر کل حزب الله لبنان گفت: حمایت خود را از نامزدی «سلیمان فرنجیه» اعلام کرده و آماده هستیم تا برای خروج از بن بست سیاسی، دیدگاه ها را برای انتخاب رئیس جمهور لبنان به یکدیگر نزدیک کنیم. پیشتر نیز شیخ نعیم قاسم در صفحه توییتر خود نوشته بود: نامزدی که تعداد قابل توجه آرای نمایندگان را دارد، سلیمان فرنجیه است و فراکسیون‌های مخالف نیز به دنبال نامزد دیگری هستند که تا این لحظه در این خصوص به توافق نظر نرسیده اند. وی نوشت که هیچ یک از نامزدهای طرف مقابل آرای قابل توجهی ندارند.

مهر: شورای امنیت سایبری امارات اعلام کرد که این کشور در روزهای اخیر با حملات سایبری مواجه بوده و هکرها در تلاش بوده‌اند تا زیرساخت‌ها، سامانه‌های ملی دیجیتال و حوزه‌های راهبردی امارات را هدف قرار دهند اما دستگاه‌های ذیربط امارات موفق به خنثی‌سازی این حملات شده‌اند. شورای امنیت سایبری امارات، روز گذشته، در پیامی به تمام نهادهای این کشور درباره حمله احتمالی سایبری هشدار داده بود. در بیانیه روز گذشته این نهاد اماراتی آمده بود: شورای امنیت سایبری دولت امارات از همه نهادهای دولتی و خصوصی این کشور می‌خواهد که احتیاط کرده و مراقب هرگونه حمله سایبری علیه زیرساخت‌ها و دارایی‌های ملی دیجیتال باشند.

فارس: روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به دیدار احتمالی «ولید البخاری» سفیر عربستان سعودی در بیروت با «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی‌خواه، نوشت که احتمال روشن شدن سرنوشت رئیس‌جمهور لبنان وجود دارد. ضمن این‌که، جنبلاط به همراه سایر نمایندگان مستقل به ویژه اهل سنت، به «نبیه بری» رئیس پارلمان و سایرین اطلاع داده‌‌ که موضع نهایی آن‌ها در خصوص نامزدی «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان «المرده»، تحت تأثیر موضع عربستان خواهد بود. در چنین فضایی، قطر بار دیگر نامزدی ژنرال «جوزف عون» فرمانده ارتش لبنان را طرح می‌کند.

ایسنا: امارات تفاهم‌نامه پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به عنوان شریک گفت‌وگو را امضا کرد. پیشتر کویت نیز تفاهم‌نامه‌ای برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به عنوان شریک گفت‌وگو امضا کرده بود.

الکوثر: مناقشات سیاسی در داخل عراق درباره تغییرات آتی وزیران در دولت محمد شیاع السودانی در حال تشدید است، به‌ویژه که این تغییر همزمان با فشار آمریکا برای جایگزینی برخی وزرا به بهانه تحریم‌های اعمال شده از سوی واشنگتن است. نمایندگان چارچوب هماهنگی این مطالبات را دخالت محض در امور کشور می دانند و تاکید می کنند نباید تسلیم آن شد. نمایندگان تاکید می کنند که تغییر کابینه آتی باید مطابق با استانداردهای علمی و حرفه ای و به دور از نظارت سیاسی داخلی یا تحمیل خواسته های آمریکا باشد.

خبرگزاری صداوسیما: میزان بدهی‌های خارجی روسیه به نسبت میزان تولید ناخالص داخلی این کشور، از اواخر سال گذشته برای اولین بار در تاریخ این کشور به پایین‌ترین سطح خود رسید. بر اساس آمار‌های اداره آمار و بانک‌های ملی روسیه، میزان بدهی‌های خارجی این کشور در مقایسه با تولید ناخالص داخلی آن طی سال گذشته به میزان ده واحد درصد کاهش یافت و به ۱۶ و ۶ دهم درصد رسید که پایین‌ترین میزان از سال ۲۰۰۲ به شمار می‌رود.

ایسنا: آکسیوس به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: مشاوران امنیت ملی آمریکا، عربستان سعودی، امارات و هند قصد دارند در نشست روز یکشنبه خود در عربستان، درباره یک پروژه زیرساختی احتمالی گفت‌وگو کنند که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و دیگر کشورهای عرب را با راه‌آهن به هم وصل کرده و این مسیر با خطوط کشتیرانی تا هند ادامه می‌یابد. آکسیوس به نقل از یک مقام سابق صهیونیست نیز اعلام کرد: آمریکا قصد دارد با طرح اتصال کشورهای عربی حوزه خلیج ‌فارس به هند، با گسترش نفوذ چین در منطقه مقابله کند.

دوویچه وله: برای نخستین بار پس از پنج سال، نخست‌وزیر ژاپن به کره‌ جنوبی سفر کرده است. گمان می‌رود که هدف این دیدار افزایش همکاری‌‌های دو کشور در امور امنیتی و اقتصادی باشد. این ملاقات در حالی انجام گرفته که ایالات متحده آمریکا از هر دو کشور خواسته است که به خاطر تحریکات ناشی از کره شمالی و چین در منطقه، بیشتر با یکدیگر همکاری کنند.

ایران پرس: نتایج یک نظرسنجی دیگر درباره انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، از شکست نامزد حزب حاکم در برابر اصلی ترین نامزد مخالفان حکایت دارد. تاکنون تقریبا تمامی نظرسنجی ها رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و نامزد حزب حاکم این کشور را نامزد مغلوب معرفی کرده اند و ناظران این مشکلات را دلیل چشم انداز تاریک نامزد حزب عدالت و توسعه در انتخابات پیش رو توصیف می کنند.

آناتولی: موسس شرکت امنیتی «واگنر» روسیه اعلام کرد که برای واگذاری کنترل باخموت به یگان‌های چچنی از کرملین درخواست مجوز کرده است. وی تصریح کرد که پتانسیل نیروهای واگنر برای درگیری در باخموت در 10 می به پایان خواهد رسید و بدین دلیل با رمضان قدیروف، رئیس‌جمهور چچنستان وابسته به روسیه تماس گرفته است تا از وی بپرسد که آیا تمایلی دارند کنترل باخموت را از نیروهای واگنر بگیرند یا نه؟ پریگوژین از قدیروف به‌خاطر موافقت او برای تصاحب مواضع واگنر در باخموت تشکر کرده و با بیان اینکه برای تسلط کامل نیروهای روسیه بر باخموت، 2 کیلومتر باقی مانده است، گفت: باخموت بدون شک توسط یگان احمد تصرف خواهد شد.

ایسنا: دادستان اسرائیل از وجود طرحی برای توافق با نتانیاهو درباره پرونده فساد او خبر داد که شامل کناره‌گیری دائمی از حیات سیاسی در ازای نرفتنش به زندان می‌شود. «گالی بهاراو میارا» دادستان اسرائیل، طی اظهاراتی تأکید کرد که اگر نتانیاهو به اتهاماتش اعتراف کند، دادستانی از به زندان انداختن او منصرف خواهد شد. اعتراف نتانیاهو به معنای محکومیت او به اتهام خیانت در امانت است که عملا به معنای پایان فوری حیات سیاسی او خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *