جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

رسانه‌ها؛ پرونده آشتی سیاسی با سوریه روی میز اتحادیه عرب و…

۱۴۰۲/۰۲/۱۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: اظهارات دبیر کل اتحادیه عرب درباره  بازگشت سوریه به این اتحادیه ، نشست وزیران کشورهای عربی در ریاض با محوریت سوریه، هشدار سازمان ملل درباره خطر ناامنی غذایی در سودان، برگزاری مذاکرات صلح در سودان با میانجی گری عربستان، میانجی‌گری عراق میان قاهره و تهران، تاکید اردوغان بر ادامه عملیات‌های برون مرزی ترکیه، درخواست چین از طالبان برای تشکیل «حکومت فراگیر»، انتقاد شدید پکن از گسترش روابط نظامی آمریکا و تایوان، دیدار وزرای خارجه چین و روسیه، کمک تسلیحاتی یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اوکراین، احتمال خروج شبه نظامیان شرکت امنیتی واگنر از باخموت اوکراین، تشديد تورم در اروپا و افزایش دوباره نرخ بهره، هشدار تروئیکای اروپایی درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل به ایران، واکنش روسیه به درخواست ها برای حذف مسکو از ریاست شورای امنیت ، ممنوعیت پرواز پهپاد در ۴۰ منطقه روسیه، درخواست معاون رئیس جمهور آمریکا از شرکت ها برای مسئولیت‌پذیری در برخورد با هوش مصنوعی و جنبش ضد سلطنت بریتانیا آماده اعتراض در مراسم تاجگذاری چارلز سوم از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

تی .آر.تی ترکیه:  دبیرکل اتحادیه عرب از احتمال بالای بازگشت سوریه به این اتحادیه خبر داد. احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب در مصاحبه با شبکه «الشرق» گفت: بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در نشست قریب الوقوع ریاض”بسیار محتمل” است. وی افزود: این موضوع باید به صورت تدریجی و مرحله‌ای صورت گیرد. او ادامه داد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نخست به برگزاری نشست و بررسی این مسئله آغاز شده و سپس کشورهای عضو این نهاد موافقت خواهند کرد و به دنبال آن از سوریه دعوت خواهد شد.

خبرگزاری فارس: وزیران خارجه کشورهای عربی روز یکشنبه در نشست خود در قاهره موضوع بحران سودان و بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را مورد بررسی قرار خواهند داد. اتحادیه عرب روز یکشنبه نشستی را در سطح وزیران خارجه برای بررسی بحران در سودان و پرونده بازگشت سوریه به اتحادیه عرب برگزار خواهد کرد. این نشست دو هفته پیش از نشست سران کشورهای عرب که قرار است روز 19 می در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شود، انجام میشود. این در حالی است که تلاش‌های زیادی در حال انجام بوده تا سوریه در نشست سران اتحادیه عرب مشارکت کند اما این موضوع نیازمند گام‌هایی است تا به مرحله رای‌گیری درباره رفع تعلیق عضویت سوریه در این اتحادیه برسد.

ایران پرس:  سازمان ملل متحد همزمان با تداوم درگیری ها در سودان اعلام کرد ۱۹ میلیون نفر در سودان ممکن است در ماه‌های آینده از ناامنی غذایی رنج ببرند. فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل با اعلام این آمار نگران کننده، افزود: برنامه جهانی غذا از دولت‌ها می‌خواهد که مرزهای خود را به روی کسانی که از خشونت فرار می‌کنند باز نگه دارند و از همه کشورها می‌خواهد که به مهاجران سودان اجازه ورود بدون تبعیض به سرزمین‌های خود را بدهند و بازگشت اجباری آنها به سودان را متوقف کنند. وی همچنین گفت: صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده گزارش هایی دریافت کرده است که تا 25 آوریل، 190 کودک در درگیری های سودان کشته شده اند.

العالم فارسی:  مقامات عربستان و آمریکا اعلام کردند: طرف‌های درگیر در سودان به زودی مذاکرات را آغاز می‌کنند. گفتگوهای مقدماتی برای دستیابی به صلح در سودان از امروز در جده آغاز می‌شود.دولت‌های ایالات متحده و عربستان سعودی تایید کردند که مذاکرات مستقیم بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع از روز شنبه در شهر جده آغاز خواهد شد، هرچند نشانه‌های اندکی از کاهش درگیری‌ها در پایتخت سودان به چشم می‌خورد. بیانیه مشترک ایالات متحده و عربستان سعودی از «آغاز گفتگوهای مقدماتی برای مذاکرات» استقبال کرد و حمایت پایدار جهانی را برای پایان بخشیدن به جنگ خواستار شد.

خبرگزاری مهر :  برخی منابع عالی رتبه عراقی از میانجی‌گری عراق میان مصر و ایران پرده برداشتند. منابع بلندپایه ای در عراق به العربی الجدید، از دیدار نمایندگان مصر و ایران در بغداد در ماه گذشته خبر دادند و اعلام کردند: این دیدار با میانجیگری عراق با هدف تکرار میانجی‌گری این کشور بین عربستان و ایران که ۶ دور از مذاکرات اولیه بین دو طرف را میزبان بود، انجام شد.دو مسئول عراقی یکی در وزارت خارجه و دیگری در مشاوره امنیت ملی عراق، اطلاعات یکسانی درباره دیدار نمایندگان مصر و ایران در بغداد با میانجیگری عراق ارائه کردند.

خبرگزاری تسنیم:  رئیس‌جمهور ترکیه گفت: عملیات‌های برون مرزی کشور پایان نیافته و فقط منتظر زمان مناسب هستیم. رجب طیب اردوغان طی سخنانی در برنامه «TVNET» با اشاره به تداوم روند مبارزه با تروریسم گفت: عملیات‌های برون مرزی ما پایان نیافته است و فقط منتظر زمان مناسب هستیم. وی افزود: اکنون همه آنها (عناصر پ ک ک) در قندیل جمع شده‌اند و از آنجا فعالیت‌ می‌کنند، اما ما قندیل را نیز بر سرشان خراب خواهیم کرد. ترکیه طی سه سال گذشته عملیاتهای زیادی را در شمال سوریه و عراق انجام داده و اکنون بخش های زیادی از شمال سوریه تحت اشغال نیروهای نظامی این کشور است.

الکوثرفارسی:  چین معتقد است جامعه بین‌الملل باید تماس و گفت‌وگو با طالبان را «افزایش» داده و این گروه را برای ایجاد دولت فراگیر و میانه‌رو تشویق کند. کین گانگ، وزیر خارجه چین در اولین سفر خود به اسلام آباد با همتای پاکستانی خود و وزیر خارجه حکومت طالبان دیدار ‌کرد. ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود گفت: جامعه بین‌المللی باید تماس و گفت‌وگو با دولت موقت افغانستان [طالبان] را افزایش دهد، از تلاش‌های آن برای بازسازی و توسعه حمایت کند و آن را به ایجاد یک دولت فراگیر، اعمال حکومت میانه‌رو، توسعه روابط دوستانه با همسایگانش و مبارزه قاطع با تروریسم تشویق کند.

خبرگزاری ایرنا:  چین اعلام کرد: آمریکا در حال تبدیل تایوان به بشکه باروت است. مائو نینگ سخنگوی وزارت خارجه چین در اظهاراتی مخالفت خود را با تشدید روابط نظامی آمریکا و مقامات تایوان ابراز کرد و هشدار داد ایالات متحده در حال تبدیل تایوان به بشکه باروت است. مائو این اظهارات را عصر جمعه در یک نشست مطبوعاتی در پکن، هنگامی که از وی خواسته شد درباره هیاتی متشکل از ۲۵ فروشنده اسلحه آمریکایی که به تایوان رفته‌اند و همایشی دفاعی با مقامات حزب دموکراتیک مترقی تایوان (DPP) برگزار کرده‌اند، بیان کرد.مائو تاکید کرد که فروش تسلیحات آمریکا به حکومت تایوان به طور جدی اصل چین واحد را نقض و و روابط چین وآمریکا را دچار مخاطره می‌کند.

رادیو چین:  چین گانگ عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای با سرگئی لاوروف همتای روسی خود دیدار و گفتگو کرد. چین گانگ اظهار کرد، پس از دیدار چندی پیش آقای شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین از روسیه تا کنون، مبادلات چین و روسیه در سطوح مختلف فعالتر شده و همکاری های مختلف نیز بیش از پیش توسعه می یابد. چین مایل است همراه روسیه با عملی شدن شناخت مشترک مهم رهبران دو طرف، با تقویت مبادلات، همکاری های دو جانبه در ابعاد مختلف را تحکیم و تعمیق بخشند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  شورای اتحادیه اروپا اختصاص بودجه یک میلیارد یورویی به اوکراین را تصویب کرد، بودجه‌ای برای خرید مشترک موشک و مهمات. شورای اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: این شورا طرحی کمکی به ارزش یک میلیارد یورو را تصویب کرد که کمک مضاعفی به تقویت توانایی‌ها و مقاومت اوکراین خواهد کرد. دربیانیه شورای اتحادیه اروپا آمده‌است: این طرح کمکی قرار است هزینه ارسال گلوله‌های توپ ۱۵۵ میلیمتری به اوکراین را تأمین کند. این بودجه همچنین می‌تواند در صورت درخواست اوکراین، موشک‌هایی را در اختیار این کشور قرار دهند که توسط کشورهای اتحادیه اروپا از صنایع دفاعی این اتحادیه خریداری خواهند شد.

آناتولی  ترکیه:  موسس شرکت امنیتی روسی واگنر از خروج این گروه از شهر باخموت اوکراین به دلیل عدم تامین مهمات خبر داد.  یوگنی پریگوژین، موسس شرکت امنیتی روسی واگنر ملقب به «آشپز کرملین» ویدئویی در حساب کاربری شرکت خود «کنکورد» در شبکه اجتماعی خطاب به وزارت دفاع روسیه منتشر کرد. وی در این پیام  با ادعای اینکه تنها توانستند 30 درصد مهمات مورد نیاز را دریافت کنند، گفت: ماه گذشته حدود 10 درصد از مهمات لازم را دریافت کرده‌ایم. اگرچه قصد ما این است که در روز پیروزی 9 می باخموت را به طور کامل بگیریم، اما بروکرات‌های نظامی، از اول ماه مه روند تحویل مهمات را متوقف کرده‌اند.وی در ادامه اظهار داشت: رسما اعلام می‌کنم افراد من بیهوده، به ناحق و بدون مهمات در باخموت نخواهند مرد. از این رو از 10 مه 2023 باخموت را ترک می‌کنیم.

خبرگزاری صدا و سیما:  رئیس بانک مرکزی اروپا گفت: چشم انداز تورم همچنان به مدت طولانی بالا است؛ با توجه به فشار تورمی، شورای حکام بانک مرکزی اروپا تصمیم به افزایش نرخ بهره گرفته است. این بانک که مسئول ثبات قیمت‌ها در حوزه یورو در اروپا است می‌گوید با این اقدام به معیشت و بهداشت و درمان مردم کمک خواهد کرد. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا گفت: چشم انداز تورم همچنان به مدت طولانی بالا است. با توجه به فشار تورمی، شورای حکام بانک مرکزی اروپا تصمیم به افزایش نرخ بهره گرفته است.

خبرگزاری ایلنا: تروئیکای اروپایی درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل به ایران هشدار داده است. خبرگزاری رویترز گزارش داد که تروئیکای اروپایی به ایران اعلام کرده‌اند که پیامد افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم به ۹۰ درصد، بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران خواهد بود.

اسپوتنیک روسیه:  واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد درخواست برخی کشورها برای واگذاری ریاست دوره ای روسیه در شورای امنیت این سازمان به کشور دیگر را مضحک و خنده دار خواند. روسیه در ماه آوریل رئیس شورای امنیت سازمان ملل بود. همانطور که نبنزیا اشاره کرد، دوره ریاست روسیه به طور معمول برگزار شد و همه رویدادهای برنامه ریزی شده انجام شدند. وی افزود: نکته اصلی این است که با وجود تلاش مضحک برخی کشورها برای متهم کردن ما مبنی بر سوء استفاده از ریاست و اینکه ریاست ما باید به دیگری واگذار شود، زیرا به گفته آنها روسیه شایسته ریاست شورای امنیت نیست، دوره ریاست بدون افراط و تفریط گذشت.

ان. اچ.کی ژاپن: پرواز پهپاد در حدود ۴۰ منطقه  روسیه ممنوع شده است. دفتر ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه اوکراین را متهم به استفاده از پهپادهایی برای حمله به کاخ کرملین کرد. کرملین مدعی است که این حملات تلاشی برای کشتن رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین بوده‌اند و این که آمریکا در آنها نقش داشته است.

دویچه وله: معاون رئیس جمهور آمریکا در نشستی با نمایندگان چند شرکت فناوری، خواستار مسئولیت‌پذیری آنها در برخورد با هوش مصنوعی شد. او گفت بخش خصوصی باید “مسئولیت اخلاقی” برای تضمین امنیت محصولات خود را بر عهده بگیرد.کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا در نشستی که با روسای شرکت‌های فناوری از جمله آلفابت (Alphabet)، مایکروسافت و اوپن‌ال (OpenAI) داشت، یادآور شد که بخش خصوصی “مسئولیت اخلاقی و قانونی برای تضمین بی‌خطر بودن و امنیت محصولات خود را بر عهده دارد.”

یورونیوز:  مخالفان سلطنت در بریتانیا در آستانه مراسم تاجگذاری پادشاه بریتانیا در روز شنبه، خود را برای برگزاری تظاهرات آماده می‌کنند.پادشاه چارلز سوم و همسرش ملکه کامیلا امروز شنبه در کلیسای وست‌مینستر تاجگذاری خواهند کرد و مخالفان که اغلب از هواداران گروه «جمهوری» هستند گفته‌اند اعتراضی هزار نفره را در میدان ترافالگار سامان خواهند داد. این گروه که در لندن مستقر است از جایگزینی نظام سلطنتی بریتانیا با یک نظام ریاستی حمایت می‌کند.انتظار می‌رود معترضان همچون تظاهرات قبلی که توسط این گروه سازماندهی شده بود پلاکاردهای زرد رنگی با عبارت «او پادشاه من نیست» در دست بگیرند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *