جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ نبرد سخت واگنر در شرق اوکراین و…

۱۴۰۲/۰۲/۱۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: نبرد سخت نیروهای ارتش روسیه با نظامیان اوکراینی در شهر راهبردی «باخموت» ، هشدار گروه واگنر درخصوص عقب‌نشینی از اوکراین، تلاش صدراعظم سابق آلمان برای برگزاری مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین، شرط رئیس‌جمهور لیتوانی برای شرط پیوستن اوکراین به ناتو، واکنش روسیه به تصرف مدرسه روسی در ورشو، انتقاد چین و کره‌شمالی از توافق هسته‌ای آمریکا و کره‌جنوبی، بازگشت ناو هواپیمابر جورج واشنگتن به ژاپن ، سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به سرزمین‌های اشغالی، سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ‌به اروپا برای رایزنی درباره ایران، برگزاری هفدهمین هفته تظاهرات در تل آویو علیه نتانیاهو، دیدار نخست وزیر ژاپن با رئیس جمهور مصر با محوریت سودان، نگرانی اتحادیه اروپا از سرایت جنگ سودان به کشورهای همسایه، برگزاری نشست وزرای خارجه عرب درباره سوریه ، رزمایش نیروهای آمریکایی در خاک سوریه، اعتراض طالبان به اظهارات  وزیر خارجه روسیه در مورد افغانستان، تعمیق روزافزون همکاری چین و کشورهای کمربند و جاده  و تصویب طرح اقدام برای هوش مصنوعی  در نشست  وزیران امور دیجیتال گروه ۷ از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  حدود ده ماه از تقلای نظامیان روس برای تصرف باقی شهر کوچک و ویران اما راهبردی «باخموت» در شرق اوکراین می‌گذرد. کی‌یف می‌گوید با چنگ و دندان از این شهر که روسیه آن را پله‌ای برای حمله به شهرهای دیگر می‌داند، در برابر گروه واگنر و نیز ارتش روسیه دفاع خواهد کرد.  با سپری شدن ماه‌ها از زمان آغاز درگیری در شهر راهبردی «باخموت» و بروز نشانه‌هایی از وجود اختلاف بین نیروهای ارتش روسیه و نیروهای مزدور گروه واگنر، فرمانده این گروه تهدید کرده است که اگر مسکو به موقع و فوری مهمات لازم را به آن‌ها ارسال نکند اوضاع به همین شکل پیش نخواهد رفت.

یورونیوز: سرگئی چرواتی سخنگوی نیروهای اوکراینی در شرق این کشور در مصاحبه‌ای اعلام کرد که چند هفته است که روس‌ها درباره بستن جاده موسوم به «شاهراه حیات» و همچنین کنترل مداوم آتش بر روی آن دم می‌زنند. بله، قبول دارم که شرایط در آنجا واقعا دشوار است اما  نیروهای دفاعی اوکراین به روس‌ها اجازه نداده‌اند که مسیر تدارکاتی ما را قطع کنند.
یوگنی پریگوژین که به عنوان فرمانده گروه واگنر روسیه بارها ادعاهای تأیید نشده‌ای از پیشروی نیروهای تحت امرش کرده است، در یک بیانیه صوتی که عصر شنبه منتشر شد، گفت که نیروهایش توانسته‌اند حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر دیگر نیز در باخموت پیشروی کنند و تنها ۳ کیلومتر مربع از شهر در دست اوکراین قرار دارد. پریگوژین البته این را هم افزود که برای تصرف این چند ده متر ۹۴ سرباز خود را را از دست داده است. وی خاطرنشان کرد که اگر مهمات بیشتری داشتیم، میزان تلفات پنج برابر کمتر می شد. پریگوژین در مورد ادعاهای مکرر کرملین مبنی بر پیشبرد امور در اوکراین مطابق با برنامه‌ریزی‌های از پیش انجام شده گفت: روسیه در آستانه یک فاجعه قرار دارد.

اسپوتنیک روسیه : صدراعظم سابق آلمان خواستار آن شد که امکان برگزاری مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین نباید رد نشود. آنگلا مرکل در یک نمایشگاه کتاب در لایپزیک گفت: این موضوع برای من مهم است و من همیشه سعی کرده ام که افق دید خود را بیش از حد محدود نکنم . وی خاطرنشان کرد که اگر رئیس سابق کنفرانس امنیتی مونیخ، ولفگانگ ایشینگر، در مورد امکان مذاکره صحبت کند، نباید فوراً او را هو کرد. مرکل پیشتر گفته بود که از همه ابزارها برای جلوگیری از درگیری کنونی در اوکراین استفاده کرده است.

خبرگزاری ایلنا:  رئیس‌ جمهور لیتوانی شرط عضویت اوکراین در ناتو را پایان جنگ در خاک این کشور اعلام کرد. ، «هیتاناس ناوسدا» اعلام کرد که اوکراین نمی‌تواند پیش از پایان درگیری مسلحانه در خاک خود به ناتو بپیوندد. وی گفت: این کار خیلی سخت خواهد بود. ما از این موضوع آگاه هستیم و اوکراینی‌ها، خود نیز این را می‌دانند. ما باید به مرحله عملی برویم و مراحل و فرمول‌هایی را برای نحوه عمل در زمانی که درگیری پایان می‌یابد، مشخص کنیم. ناوسدا در عین حال ابراز امیدواری کرد که اجلاس آتی به ناتو اجازه دهد تا نقشه راهی برای ورود اوکراین را ترسیم کند.

ایران پرس:  ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه  گفت که مسکو به تصرف و اشغال مدرسه سفارت این کشور در لهستان پاسخ بسیار سختی خواهد داد. زاخارووا در برنامه‌ای در شبکه تلویزیونی روسیا ۱ در پاسخ به این سوال که آیا پاسخ روسیه به اقدامات لهستان تند خواهد بود یا خیر، گفت: پاسخ بسیار شدید خواهد بود. وی گفت: ورشو با اقدامات تلافی جویانه مواجه خواهد شد. این اقدامات توسط آژانس‌های روسیه درحال بررسی هستند.

خبرگزاری ایرنا: مقامات کره شمالی و چین هشدار داده اند که تصمیم ایالات متحده برای اعزام زیردریایی های مسلح هسته ای در آبهای شبه جزیره کره مسابقات تسلیحاتی جدیدی را در شرق دور به راه می اندازد. هفته گذشته واشنگتن از تشکیل گروه مشاوره هسته ای با مشارکت سئول خبر داد که این مساله خشم پیونگ یانگ و پکن را به دنبال داشته است. به باور «کیم یو جونگ» خواهر رهبر کره شمالی توافق آمریکا و کره جنوبی برای تقویت بازدارندگی هسته‌ای در برابر پیونگ یانگ باعث تشدید ناامنی می‌شود.خواهر رهبر کره شمالی که سمت معاونت کمیته مرکزی حزب کارگران کره را بر عهده دارد، از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بشدت انتقاد کرد.

تی .آر.تی ترکیه: ناو هواپیمابر آمریکایی یو اس اس جورج واشنگتن در سال 2024 به ژاپن باز خواهد گشت. نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس جورج واشنگتن در سال 2024 برای دومین بار در پایگاه دریایی یوکوسوکا در نزدیکی توکیو ژاپن مستقر خواهد شد.پس از افزایش نفوذ منطقه‌ای چین و روسیه در اقیانوس هند و اقیانوس آرام، ایالات متحده قصد دارد همکاری دریایی با متحد نظامی خود ژاپن را تقویت کند.

العالم فارسی: کوین مک‌کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در اولین سفر رسمی به همراه یک هیات ۱۶ نفره وارد سرزمین‌ های اشغالی شد و قرار است در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی سخنرانی کند.مک کارتی پس از ورود به سرزمین‌های اشغالی گفت که همکاری راهبردی اسرائیل و آمریکا همچنان «قوی» است و این همکاری برای آمریکا اهمیت زیادی دارد.این اولین سفر مک کارتی جمهوری خواه به سرزمین‌های اشغالی بعنوان رییس مجلس نمایندگان است.

خبرگزاری مهر : وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در سفر روز سه‌شنبه خود به مقر اتحادیه اروپا با مقامات اروپایی در خصوص ایران گفتگو می‌کند.«الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی قرار است روز سه شنبه هفته جاری به مقر اتحادیه اروپا در بروکسل سفر کند.بر اساس اعلام این رسانه، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در این سفر با مقامات اروپایی دیدار و در خصوص ایران گفتگو خواهد کرد. «الی کوهن» قرار است در این سفر با «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر مقام‌ های اروپایی دیدار کرده و درباره ایران رایزنی کند.

خبرگزاری صدا و سیما: تظاهرکنندگان صهیونیست با سر دادن شعار‌هایی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و کابینه اش، مخالفت خود را با سیاست‌های آن‌ها اعلام کردند. ده‌ها هزار صهیونیست در هفدهمین شنبه متوالی در تل‌آویو علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه اش تظاهرات کردند. بر اساس ارزیابی رسانه‌های رژیم صهیونیستی، بیش از ۲۰۰ هزار تظاهرکننده فقط در شهر تل آویو در تظاهرات شنبه شب حضور داشتند. تظاهرکنندگان با سر دادن شعار‌هایی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و کابینه اش، مخالفت خود را با سیاست‌های آن‌ها اعلام کردند. این تظاهرات در حالی است که نتانیاهو موافقت خود را با تعلیق طرح اصلاحات قضایی اعلام کرده است.

خبرگزاری فارس: نخست وزیر ژاپن در سفری به قاهره با رئیس جمهور مصر دیدار و درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد. «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن در کاخ ریاست جمهوری الاتحادیه با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر دیدار کرد.آن‌ها به بررسی پاره‌ای موضوعات منطقه‌ای به ویژه مسئله فلسطین، سد النهضه و اوضاع سودان پرداختند و دو طرف توافق و تثبیت آتش‌بس در سودان و پیشبرد تلاش‌های مربوط به گفت‌وگوی سیاسی و تکمیل مرحله انتقالی را ضروری خواندند.

دویچه وله: با وجود توافق آتش‌بس، جنگ در سودان ادامه دارد و اتحادیه اروپا اعلام کرد  نگران درگیری‌های مشابه در کشورهای همسایه سودان است. یانس لنارچیچ، کمیسر اتحادیه اروپا و مسئول مدیریت بشردوستانه بحران‌ها گفت، در برخی از کشورهای همسایه سودان شرایط برای درگیری‌های مشابه وجود دارد. او ضمن بیان این که خطر گسترش بحران به کشورهای اطراف در منطقه واقعی است هشدار داد: عواقب چنین اتفاقی فاجعه‌بار خواهد بود. لنارچیچ تاکید کرده است: نخستین اولویت باید این باشد که دو طرف متخاصم را به صلح واداریم.

الکوثرفارسی: نشست وزرای خارجه عرب درباره سوریه امروز برگزاری می شود. وزارت خارجه اردن اعلام کرد امان نشست وزرای خارجه مصر ، عربستان ، عراق ، سوریه و اردن برای رایزنی درباره سوریه روز دوشنبه در امان برگزار خواهد شد. «سنان المجالی» سخنگوی وزارت خارجه اردن گفت: این دیدار در تکمیل نشست شورای همکاری خلیج فارس و اردن و عراق و مصر است که در 14 آوریل 2023 در جده برگزار شد. سخنگوی وزارت خارجه اردن درباره نشست امان گفت: موضع ما در خصوص ضرورت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ثابت است.

خبرگزاری تسنیم:  ارتش آمریکا که تحت نام ائتلاف بین المللی به شکل غیر قانونی در خاک سوریه به سر می‌برد، در این کشور دست به رزمایش با تروریست های تحت حمایت خود زد. رسانه‌های نزدیک به تروریست‌های متحد ارتش آمریکا در سوریه اعلام کردند، نیروهای ائتلاف (ارتش آمریکا) از سه روز پیش رزمایشی را با حضور نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در شرق سوریه درحال اجرا دارند.این رسانه‌ها ادعا کردند، رزمایش مذکور با هدف ادامه جنگ علیه گروه‌های تروریستی و بقایای گروه داعش در حال انجام است.

آناتولی  ترکیه:  دولت طالبان به اظهارات وزیر دفاع روسیه مبنی بر این‌که گروه‌‌های مسلح در افغانستان امنیت این کشور و منطقه را به «خطر می‌اندازند»، واکنش نشان داد. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان طی اظهاراتی، سخنان سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه مبنی بر این‌که گروه‌‌های مسلح در افغانستان موجب «نا امنی» در این کشور و منظقه می‌شوند، را رد کرد. وی افزود: مقامات روسیه باید بدانند که طی دو سال گذشته در افغانستان نسبت به کشورهای منطقه و جهان خطری ایجاد نشده است. گروه تروریستی داعش که پیشتر در این کشور حضور داشتند، نیز از بین بردیم.

رادیو چین:  بر اساس گزارشات منتشر شده، تا کنون چین با 151 کشور و 32 سازمان بین‌المللی بیش از 200 سند همکاری درباره ساخت مشترک ابتکار کمربند و جاده امضا کرده و در میان آنها با بیش از 40 کشور از جمله قزاقستان، مصر، اتیوپی و برزیل سند همکاری در زمینه ظرفیت تولید منعقد نموده است. این در حالی است که چین با سازمان‌های منطقه‌ای از جمله اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن)، اتحادیه آفریقا و جامعه مشترک آمریکای لاتین و کارائیب به همکاری در این زمینه پرداخته و سندهایی را در این راستا صادر کرده است. همچنین چین با بیش از 10 کشور از جمله فرانسه و کره جنوبی سازوکار همکاری در بازار ثالث را ایجاد کرده تا ظرفیت برتر تولید چین، فناوری کشورهای توسعه یافته و تقاضای کشورهای در حال توسعه را باهم پیوند داده و همکاری عملی با کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در زمینه‌های اقتصاد دیجیتال، استانداردسازی و حفاظت از مالکیت فکری را برقرار کرده است.

ان. اچ.کی ژاپن: وزیران امور دیجیتال و فناوری کشورهای عضو گروه ۷ برای تضمین استفاده مناسب از هوش مصنوعی یک طرح اقدام را تصویب کرده‌اند.این وزیران عضو گروه ۷ روز یکشنبه در پایان نشست دو روزه خود در شهر تاکاساکی در استان گونما ژاپن یک اعلامیه مشترک تصویب کردند.از آنجاییکه تعداد فزاینده‌ای از مردم از چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) و سایر سامانه‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، این وزیران درباره نحوه توسعه و تنظیم مقررات هوش مصنوعی گفتگو کردند.افزایش سریع چنین سامانه‌هایی باعث افزایش نگرانی‌ها نسبت به نقض حریم خصوصی و درز اطلاعات شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *