جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ هشدار پیمان امنیت جمعی از افزایش داعشی‌ها در افغانستان و …

۱۴۰۱/۱۱/۲۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: تاکید کارشناسان سازمان ملل بر ضرورت ممانعت جهان از تخریب خانه‌ فلسطینی‌ها، ارزیابی سعدحریری نسبت به انتخاب نشدن رئیس جمهور جدید لبنان در آینده نزدیک، تشکر چاووش‌اوغلو از رژیم صهیونیستی و اعلام از سرگیری پروازهای اسرائیل به ترکیه، نامزدی «نیکی هیلی» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با لفاظی علیه ایران، ابراز نگرانی آمریکا و اروپا نسبت به شهرک سازیهای جدید اسرائیل، مرتبط بودن اشیاء پرنده سرنگون‌شده در کانادا و آمریکا از نظر ترودو، بعید دانستن موفقیت نظامی اوکراین در کوتاه‌مدت از سوی برلین، تاکید رئیس جمهوری چین بر حفظ دوستی با ایران در هر شرایطی، هشدار کرملین نسبت به افزایش روزافزون مداخله ناتو در جنگ اوکراین، روایت رسانه عربی از محتوای دیدار هیات حماس با مقامات مصری، درخواست بن‌گویر برای تسریع در روند تخریب خانه‌های فلسطینیان، برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ بدون حضور روسیه و ایران، گزارش رسانه فرانسوی از تلاش ماکرون برای تعیین جانشینی برای «محمود عباس»، هشدار پیمان امنیت جمعی از افزایش داعشی‌ها در افغانستان، پاکستان بازنده عدم حضور در نشست مسکو، تاکید صنعا بر اینکه واشنگتن به دنبال تقویت حضور نظامی خود در سواحل یمن است و اظهارات سخنگوی وزارت خارجه روسیه درخصوص تلاش اوکراین برای رودررویی مولداوی با روسیه، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در ادامه گزیده‌ای از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

ایسنا: دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای تاکید کرد: جامعه بین‌المللی باید تدابیری اتخاذ کند تا تخریب‌های سیستماتیک و عمدی منازل، بستن خانه‌ها، جابجایی خودسرانه و اخراج اجباری فلسطینی‌ها در کرانه باختری اشغالی را متوقف کند.دراین بیانیه آمده است که تخریب سیستماتیک منازل فلسطینی‌ها، ساخت شهرک‌های غیرقانونی و مخالفت سیستماتیک با صدور مجوز ساخت برای فلسطینی‌ها در کرانه باختری اشغالی یک جنایت است. طبق این بیانیه، کارشناسان سازمان ملل بارها نگرانی‌های خود را نسبت به این مسائل با دولت اسرائیل در میان گذاشته، اما هیچ پاسخی دریافت نکرده‌اند.

ایرنا: رئیسی جمهوری چین در ملاقات با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد. چین صرف نظر هر گونه تحولات و تغییرات منطقه ای و بین المللی، شراکت راهبردی خود با ایران را به پیش خواهد برد.

فارس: نیکی هیلی که دو بار سابقه فعالیت به عنوان فرماندار کارولینای جنوبی را دارد و در دولت دونالد ترامپ به عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل فعالیت داشت، با انتشار یک پیام ویدئویی ۲۱۳ ثانیه‌ای (سه دقیقه و ۳۳ ثانیه‌ای) رسما نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام و در آن موضع تندی علیه چین و ایران اتخاذ کرد و به اتهام پراکنی علیه پکن و تهران پرداخت.هیلی چین را به «نسل کشی» متهم کرد و درباره ایران مدعی شد که «آنها مردم خودشان را به خاطر به چالش کشیدن حکومت، به قتل می‌رسانند».

تسنیم : در سال جاری میلادی نمایندگان روسیه، ایران و حزب افراطی جایگزینی برای آلمان به کنفرانس امنیتی مونیخ دعوت نشده‌اند و این نشست بین‌المللی روز جمعه بدون حضور نمایندگانی از این کشورها و احزاب برگزار می‌شود. کنفرانس امنیتی مونیخ برای اولین بار در چند دهه گذشته بدون مشارکت دولت روسیه برگزار می شود. “کریستوف هوسگن”، رئیس این کنفرانس امنیتی هنگام ارائه برنامه در برلین گفت: با توجه به “گسست تمدن” ناشی از جنگ روسیه علیه اوکراین، تبلیغات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دولت او نباید به عنوان یک تریبون برگزار شود. چین در این کنفرانس امنیتی که این جمعه آغاز می‌شود، حضور بسیار خوبی دارد. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین به عنوان نماینده این کشور به مونیخ می آید – و همچنین قبل یا بعد از آن از روسیه دیدن خواهد کرد.

ایسنا : بعد از حدود یک سال از قطع دیدارهای سعد حریری و اعضای جریان المستقبل وی نشستی را با اعضای جریانش بعد از تعلیق فعالیت سیاسی خود برگزار کرد. این یک نشست صوری بود. وی به دلیل واقعی خود برای کنار گذاشتن سیاست نپرداخت. همگان می‌دانند که حریری با درخواست عربستان این تصمیم را گرفته است؛ اما حریری این را فاش نمی‌کند. وی تأکید کرده که این تصمیم که به فروپاشی دولت و بحران اقتصادی ربط دارد تصمیم درستی است. حریری تأکید کرد که ابقای وی در سیاست به این معناست که تنها جریان وی تبعات بحران کنونی را برعهده دارد. از نظر حریری، شکاف سیاسی درحال شدت گرفتن است و تا زمانی که کشور در آستانه دودستگی سیاسی و مذهبی است هیچ گشایشی دیده نمی‌شود. متأسفانه این دودستگی درحال عمیق شدن است. وی درباره موضوع خلأ ریاست جمهوری وارد جزئیات نشد و تنها گفت که در آینده نزدیک این بحران حل نخواهد شد.

تی.آر.تی ترکیه : ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهار داشت که اوکراین در تلاش است تا مولداوی را در مقابل روسیه قرار دهد. وی افزود: ادعاهای موجود در خصوص تلاش روسیه برای تضعیف اوضاع در جمهوری مولداوی را کاملاً رد می‌کنیم. زاخارووا در رابطه با اظهارات مایا ساندو، رئیس جمهور مولداوی مبنی بر اینکه روسیه قصد دارد اوضاع را در کشورش بی ثبات کند، طی بیانیه‌ای این اظهارات را ادعاهای بی اساس تلقی کرده و با اشاره به اینکه اظهارات ساندو طرح‌هایی هستند که توسط اوکراین طراحی شده‌اند، تاکید کرد که این ادعاها “بی‌پایه” و “بی اساس” هستند.

تسنیم : روزنامه فرانسوی فیگارو فاش کرد که رئیس جمهور فرانسه به دنبال یافتن شخصی جهت جانشینی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است. روزنامه مذکور نوشته است که «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در نظر دارد تغییراتی را پرونده مذاکرات بین رژیم اسرائیل و فلسطین ایجاد کند؛ پرونده‌‌ای که به بن بست رسیده و هیچ پیشرفتی نداشته است. در این گزارش آمده است که این تصمیم را امانوئل ماکرون بعد از وقوع «خشونت های مرگبار جدید» در کرانه باختری و قدس گرفته است.

مهر : وزرای خارجه چند کشور غربی مدعی نگرانی درخصوص آخرین تحولات در اراضی اشغالی و تشدید تنش‌ها میان رژیم صهیونیستی و فلسطین شدند. وزرای خارجه انگلیس، آلمان، فرانسه، آمریکا و ایتالیا دربیانیه مشترکی اعلام کردند که این کشورها به شدت با هر گونه اقدامی که راه حل دو کشوری را برای حل و فصل بحران در فلسطین تضعیف می‌کند، مخالف هستند. دربیانیه ادعایی کشورهای غربی متحد رژیم صهیونیستی آمده است که این کشورها نگران اعلام رژیم صهیونیستی درباره شهرک‌سازی در اراضی اشغالی هستند.

ایرنا: روزنامه «العربی الجدید» به نقل از منابع مصری درباره مذاکرات اخیر هیات حماس و مقامات مصری در قاهره نوشت که تلاش های قاهره در این زمینه تاکنون بی نتیجه بوده و مقامات این کشور نتوانسته اند نظر موافق رهبران جنبش حماس را برای توافق همه جانبه درباره وضعیت درگیری با رژیم صهیونیستی جلب کنند. به گفته این منابع، رهبران حماس نارضایتی خود را از “فشار یک جانبه به نیروهای مقاومت و عدم هرگونه فشاری به رژیم صهیونیستی از جانب طرف های دیگر از جمله مصر” به مقامات مصری اعلام کرده اند.

العالم: عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن در توییتر نوشت: ادعاهای دروغین و ساختگی آمریکایی ها مبنی بر ارسال تسلیحات به وضوح تاکیدی بر ادامه روند تهاجمی و جنایتکارانه و توطئه های گسترده علیه ملت یمن است. وی افزود: ادعاهای مربوط به ارسال تسلیحات ، نشان دهنده تلاش آنان (آمریکایی ها ) برای تشدید تنش و تداوم تجاوز، محاصره یمن و دامن زدن به مشکلات انسانی است و ادعای آنها برای برقراری صلح را به طور کلی رد می کند. القحوم تصریح کرد: رفتار تهاجمی آمریکا در این مرحله با تشدید حضور نظامی، و تقویت نیروهای نظامی در سواحل یمن، باب المندب، حضرموت و المهره و ساخت پایگاه های نظامی همراه است. این مسئول “انصارالله” ، آمریکا را به “قدرت بخشیدن به سلفی ها و عناصر سازمان های تروریستی (القاعده) و (داعش) در مناطق اشغالی متهم کرد.

ایسنا : وزیر خارجه اسرائیل برای یک سفر یک روزه به منظور اعلام همبستگی در پی زلزله مرگباری که ده‌ها هزار نفر را کشت، وارد ترکیه شد و با مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه این کشور دیدار کرد. چاووش‌اوغلو در یک نشست خبری مشترک از رژیم صهیونیستی بابت حمایت‌های مستمرش از ترکیه در خصوص بحران زلزله قدردانی کرد و در ادامه گفت، ترکیه با اقدامات این رژیم در حوزه شهرک سازی و گسترش آن در کرانه باختری مخالف است و درگیری‌ها در آینده به خصوص در آستانه ماه رمضان باید متوقف شود. وی تاکیدکرد: آنکارا به عادی سازی روابط با اسرائیل ادامه خواهد داد. کوهن هم گفت، خطوط هوایی اسرائیل پروازهای مستقیم خود را به ترکیه از روز پنج‌شنبه از سرخواهد گرفت‌. این اقدام روابط دوجانبه را بهبود می‌بخشد که در روزها و ماه‌های آینده این روابط شاهد بهبود خواهد بود. کوهن گفت، حجم تجارت میان دو طرف نزدیک به یک میلیارد دلار است که افزایش خواهد یافت‌. در نشانه احتمالی قدردانی آنکارا از تلاش‌های نجات اسرائیل، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه قرار است با کوهن دیدار کند.

مهر : جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا با اشاره به چهار شی‌ء پرنده‌ای که طی یک هفته اخیر بر فراز آمریکا و کانادا در پرواز بوده و با موشک سرنگون شده‌اند، مدعی شد که این اشیاء مرموز با نوعی الگو با یکدیگر در ارتباط هستند!

ایرنا : کاخ کرملین هشدار داد که ائتلاف نظامی ناتو به فرماندهی آمریکا که خصومت خود را نسبت به روسیه همه روزه به نمایش می گذارد، به صورت روزافزونی در جنگ اوکراین مداخله می کند. سرگئی پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه افزود: ناتو به عنوان سازمان متخاصم برای ما، نه تنها همه روزه دشمنی خود را اثبات می کند، بلکه حداکثر تلاش خود را برای شفاف و آشکارسازی مداخله خود در درگیری های اوکراین، تا حدامکان به کار می بندد.

فارس : وزیر دفاع آلمان با بیان اینکه اوکراین در کوتاه‌مدت نمی‌تواند در جنگ با روسیه پیروز شود، گفت که فعلا پایانی برای درگیری دیده نمی‌شود. توضیح داد: «درباره وضعیت مبارزات، باید بگویم که گمان نمی‌کنم پایان جنگ در کوتاه‌مدت ممکن باشد. در آینده نزدیک هم پیروزی برای این جنگ نمی‌بینم». وزیر دفاع آلمان همچنین افزود که برلین نمی‌تواند از نقطه‌نظر دیپلماتیک، پیشنهاد لهستان و اسلواکی برای ارائه هواپیماهای نظامی به اوکراین را درک کند. پیستوریوس پیش از این نیز طی سفر به کی‌یف، گفته بود که ۱۴ دستگاه تانک آلمانی لئوپارد۲ تا قبل از پایان ماه میلادی مارس، به اوکراین تحویل داده خواهد شد.

تسنیم : «آناتولی سیدوروف» رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی اظهار داشت شمار داعشی‌ها به 6500 نفر رسیده است که 4 هزار نفر از این تعداد در نزدیکی مرز تاجیکستان متمرکز شده‌اند. وی به «تاس» گفته است تعداد اعضای شاخه خراسان داعش به طور قابل توجهی افزایش یافته‌اند. رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی ادامه داد قاچاق مواد مخدر و تجارت غیرقانونی سلاح، در کنار عوامل ذکر شده، خطر سقوط دوباره افغانستان به جنگ داخلی را افزایش می‌دهد.

تسنیم: روسای نهادهای امنیت ملی هند، روسیه، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و چین در نشست اخیر مسکو درباره وضعیت افغانستان رایزنی کردند. رسانه «آوا» در گزارشی اظهار داشت پاکستان به دلیل غیبت در نشست مسکو، موضوع مهمی بود البته سخنگوی وزارت خارجه پاکستان دلیل عدم حضور را نبود مشاور امنیت ملی این کشور عنوان کرده بود. با این حال، یک مقام عالی رتبه پاکستانی گفته بود که دلیل عدم حضور پاکستان به خاطر شرکت هند در نشست مسکو بوده است. این رسانه خاطرنشان کرد پاکستان در هیچ یک از دوره‌های پیشین این گفتگوها شرکت نکرده است. این در حالی است که هند در حال درو کردن ثمرات مشارکت منظم بشردوستانه و توسعه‌ای خود در افغانستان است، پاکستان اکنون آنچه را در افغانستان کاشته بود درو می‌کند. نمایش ناپخته پاکستان سبب بدتر شدن بیشتر روابط بین دو کشور شده است.

ایرنا: ایتامار بن‌گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی از «کوبی شبتای» بازپرس پلیس خواست تا روند تخریب خانه‌های فلسطینیان در قدس شرقی را سرعت ببخشد. کوبی شبتای در پاسخ به این درخواست بن‌گویر گفته که این مسئله مستلزم استقرار صدها نیروی پلیس دیگر در قدس شرقی است. او همچنین خواستار تعویق چند روزه تخریب خانه‌های فلسطینیان شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *