جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ ادامه موشک پرانی در شبه جزیره کره و…

۱۴۰۱/۱۰/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: آزمایش های موشکی کره شمالی و کره جنوبی در شبه جزیره کره، تاکید سران چین و روسیه بر تقویت همکاری و روابط در تمام زمینه‌ها، نگرانی آمریکا از نزدیکی روابط روسیه و چین، انتخاب وزیر امور خارجه جدید چین،پرتاب ماهواره جاسوسی رژیم صهیونیستی به فضا،سخنرانی زلنسکی به مناسبت کریسمس و تاکید بر مقاومت و پایداری، ادامه تنش ها در کوزوو،خیز مولداوی برای عضویت در اتحادیه اروپا، تقویت دیدار بشاراسد و رجب طیب اردوغان در روزهای آینده، تصویب قطعنامه سازمان ملل درباره اشغالگری رژیم صهیونیستی، نگرانی اتحادیه اروپا از تصرف املاک کلیسا در قدس شرقی، شرط جدید رئیس جمهور بخش ترک نشین قبرس برای ادامه مذاکرات، سفر معاون دبیرکل سازمان ملل به افغانستان،حکم جدید ۷ سال زندان برای آنگ سان سوچی و انحلال دولت خودخوانده مخالفان ونزوئلا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): کره شمالی ۳ فروند موشک بالستیک آزمایش کرد. ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیه‌ای قبل از اعلام شلیک سه موشک بالستیک از سوی کره شمالی گفته بود، کره شمالی صبح امروز، شنبه یک موشک بالستیک نامشخص را به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است. به موازات اعلامیه ارتش کره‌جنوبی، رسانه‌های ژاپنی نیز اعلام کردند، کره شمالی دو موشک شلیک کرد که هر دو در خارج از منطقه اقتصادی ژاپن سقوط کردند. این شلیک موشکی جدید کره شمالی پس از آن است که کره جنوبی اعلام کرد، یک آزمایش موفق موشکی برای پرتاب تجهیزات به فضا در چارچوب تقویت توانمندی‌های جمع‌آوری اطلاعات و نظارت در فضا داشته است.

ان. اچ.کی ژاپن: کره جنوبی موشک با سوخت جامد آزمایش کرد. مقام‌های دفاعی کره جنوبی اعلام کردند که یک موشک فضایی با سوخت جامد را با موفقیت آزمایش کردند. گفته می‌شود موشک‌های با سوخت جامد نسبت به موشک‌هایی که از سوخت مایع استفاده می‌کنند ساختار ساده‌تر و نیروی رانشی بالاتری دارند. خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی می گوید که این دومین آزمایش در نوع خود بوده است. پیش از این در ماه مارس نیز آزمایش مشابهی انجام شده بود. سئول و واشنگتن سال گذشته توافق کردند که محدودیت‌های توسعه موشکی کره جنوبی از جمله استفاده از سوخت جامد را لغو کنند.

العالم فارسی:  رئیسان جمهوری چین و روسیه بر تقویت همکاری و روابط در تمام زمینه‌ها تاکید کردند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: همکاری نظامی میان روسیه و چین باید تقویت شود.وی افزود همکاری میان روسیه و چین در تمام زمینه ها در حال گسترش است.پوتین خاطر نشان کرد انتظار داریم که صادرات گاز روسیه به چین در سال آینده افزایش یابد. «شی جی پینگ» رئیس جمهور چین هم گفت: شراکت و همکاری میان روسیه و چین به شکل گسترده ای در حال افزایش است. وی با اشاره به جنگ اوکراین افزود مسیر رسیدن به صلح در اوکراین هرگز آسان نخواهد بود، ولی امکانش وجود دارد.

اسپوتنیک روسیه:  وزارت امور خارجه آمریکا از نزدیکی روسیه و چین در بحبوحه عملیات ویژه در اوکراین نگران است. یک نماینده رسمی وزارت خارجه آمریکا در اظهار نظر درباره مذاکرات رهبران دو کشور، ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ گفت که ایالات متحده از نزدیکی مداوم روسیه و چین در پس زمینه عملیات نظامی ویژه در اوکراین نگران است.  وی گفت:  ما نگران نزدیک شدن چین به روسیه هستیم زیرا مسکو به تهاجم وحشیانه و غیرقانونی خود به اوکراین ادامه می دهد. پکن ادعا می کند بی طرف است، اما رفتار آن به وضوح نشان می دهد که به سرمایه گذاری برای توسعه روابط با فدراسیون روسیه ادامه می دهد.

ان اچ کی ژاپن: کین گانگ وزیر امور خارجه جدید چین شد. چین، کین گانگ، که در حال حاضر به عنوان سفیر این کشور در ایالات متحده خدمت می‌کند را به سمت وزیر امور خارجه منصوب کرده است.کین ۵۶ ساله پیش از آنکه در سال ۲۰۱۸ به سمت معاون وزیر امور خارجه ارتقا یابد، بیش از ۸ سال یکی از سخنگوی‌های وزارت خارجه بود. او در سال ۲۰۲۱ به عنوان سفیر چین در آمریکا انتخاب شد.

خبرگزاری صدا و سیما: رژیم صهیونیستی یک ماهواره جاسوسی به فضا پرتاب کرد. رسانه‌های صهیونیست اعلام کردند ماهواره جاسوسی اسرائیلی موسوم به “اروس C” با همکاری شرکت ایلان ماسک روز جمعه از آمریکا به فضا پرتاب شد. این ماهواره با هدف انجام مأموریت تصویربرداری برای یک شرکت اسرائیلی به اسم “ایمجست اینترنشنال” به فضا پرتاب شده است. این شرکت که در زمینه انتشار تصاویر ماهاور‌های فعالیت می‌کند، معمولا تصاویر مراکز هسته‌ای ایران یا آثار حملات اسرائیل به سوریه را منتشر می‌کند.

دویچه وله: ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پیام کریسمس خود گفت اوکراینی‌ها منتنظر معجزه نخواهند بود، زیرا خود معجزه می‌کنند. زلنسکی از مردمش خواست مقاومت و پایداری کنند تا زمستان سرد و سخت را پشت سر بگذارند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در پیام خود خطاب به اوکراینی‌ها گفت: ما حملات، تهدیدها، باج خواهی هسته‌ای، ترور و حملات موشکی را تحمل کردیم. بیایید زمستان را پشت سر بگذاریم زیرا ما می‌دانیم برای چه چیزی می‌جنگیم.

خبرگزاری ایرنا:  تمام موانعی که صرب‌ها در شمال کوزوو نصب کرده بودند، برداشته شده است. خبرگزاری تانژوگ صربستان گزارش داد که سنگرها در نزدیکی زوکان، ایبارسکا سلاتینا و لپوساویچ در بخش شمالی کوسووسکا میتروویکا و در زوبین پوتوک برچیده شده است. با این وجود پلیس جمهوری کوزوو تردد از طریق پست‌های بازرسی جارینجه و برنجاک را از سر نگرفته است.الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان، پیش از این، پس از دیدار با نمایندگان کوزوو در شهر راسکا در شب هشتم دی گفت که برداشتن موانع از همان روز آغاز خواهد. کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد، اما صربستان و صرب‌های شمال کوزوو از به رسمیت شناختن آن خودداری کرده‌اند و پلاک‌ خودروهای آنها همچنان توسط صربستان صادر می‌شود. آمریکا و اتحادیه اروپا می‌گویند در حال میانجیگری برای حل مسائل دوجانبه باقی مانده هستند.

یورونیوز: مایا ساندو، رئیس جمهوری مولداوی ابراز امیدواری کرد که کشورش قبل از سال ۲۰۳۰ به اتحادیه اروپا بپیوندد. اوکراین و مولداوی از اواخر ماه ژوئن و با رای موافق سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، رسما نامزد عضویت در این اتحادیه شدند. مولداوی در پی حملات مسکو به زیرساخت‌های انرژی اوکراین با کمبود و قطعی برق مواجه شده بود. این کشور با ادامه جنگ اوکراین برای کاهش وابستگی خود به گاز روسیه تلاش کرده است.مولداوی که در شرق اروپا واقع شده، پیشتر با موجی از اعتراض‌ها به دلیل افزایش تورم و هزینه‌های زندگی مواجه بوده است.

خبرگزاری تسنیم:  وزیر دفاع ترکیه با اشاره به دیدار با همتای سوری خود گفت: اگر شرایط مهیا شود، در سطح سران نیز دیدارها می تواند انجام گیرد.خلوصی آکار در خصوص روابط سوریه و ترکیه با بیان اینکه تحولاتی در جریان است، گفت: در ابتدا سرویس های اطلاعاتی دوکشور گفتگو کردند. بعد وزرا دیدار کردند. وی افزود: اگر شرایط مهیا شود، در سطح سران نیز دیدارها می تواند انجام گیرد.

خبرگزاری فارس: مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه درخواست رأی و نظر حقوقی دیوان بین‌المللی لاهه در مورد اشغالگری رژیم صهیونیستی را تصویب کرد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد،‌ امروز (شنبه)، طرحی را تصویب کرد که از دیوان بین‌المللی دادگستری (دیوان لاهه) می‌خواهد درباره تبعات قانونی ناشی از نقض حق تعیین‌سرنوشت ملت فلسطین، اشغالگری طولانی‌مدت، شهرک‌سازی‌ها و اقدامات رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت جمیعتی در قدس اشغالی رأی صادر کند. این قطعنامه با ۸۷ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف و رأی ممتنع ۵۳ کشور به تصویب رسید. آمریکا، کانادا، ایتالیا، استرالیا، اتریش، مجارستان، جمهوری چک، گواتمالا، استونی و آلمان از جمله مهم‌ترین کشورهایی بودند که با تصویب این طرح مخالفت کردند.

آناتولی  ترکیه:  کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی بیانیه‌ای درباره تصرف یک ملک متعلق به کلیسا در قدس شرقی توسط شهرک‌نشینان یهودی ابراز نگرانی کردند. در این بیانیه با اشاره به یورش شهرک‌نشینان یهودی تحت حمایت پلیس اسرائیل به اراضی کلیسای روم ارتدکس در قدس شرقی اشغالی، گفته شده این کلیسا، این ملک را ده‌ها سال است که به یک خانواده در قدس اجاره داده است. در بیانیه فوق کشورهای اتحادیه اروپا نگرانی عمیق خود را در مورد پیامدهای منفی این رویداد بر حقوق مالکیت پاتریارک ارتدکس یونان و کلیساهای مسیحی در قدس به طور کلی، از جمله شهر قدیمی در قدس شرقی ابراز کردند.

تی .آر.تی ترکیه: ارسین تاتار، با حضور در دومین جلسه مجمع عادی بیست و نهمین دوره اتاق بازرگانی آنکارا، در جمع نمایندگان دنیای کار آنکارا سخنرانی کرد.ارسین تاتار گفت که اگر قرار است در قبرس توافق شود، باید دولت ترک در شمال جزیره، به رسمیت شناخته شود. تاتار با اشاره به سخنان رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه مبنی بر رفع تحریم ها علیه جمهوری ترک قبرس شمالی و به رسمیت شناختن آن به عنوان یک کشور، تاکید کرد که پذیرش کشورش به عنوان عضو ناظر در سازمان کشورهای ترک نیز به لطف ترکیه بوده است.

ایران پرس: مارتین گریفیتس معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و امداد اضطراری، برای گفت وگو با مقامات دولت طالبان در پی ممنوعیت کار امدادگران زن در افغانستان به این کشور سفر می کند. رامیز الاکبروف، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان اعلام کرد، گریفیتس درهفته‌های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا با مقامات ارشد دولت طالبان در خصوص ممنوعیت کار امدادگران زن در این کشور گفت وگو کند.سفر گریفیتس به افغانستان در حالی است که عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد دولت موقت طالبان 24 دسامبر اعلام کرد که استخدام زنان در سازمان‌های محلی و بین المللی مردم‌ نهاد در افغانستان تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمده است.

خبرگزاری ایلنا: دادگاهی نظامی در میانمار ‌آنگ سانگ سوچی رهبر مخلوع این کشور به اتهام فساد به هفت سال زندان محکوم کرد. با احتساب این حکم جدید، سوچی در مجموع به ۳۳ سال زندان محکوم شد. یک منبع آگاه عنوان کرد که رهبر مخلوع میانمار وضعیت جسمی خوبی دارد.حکم صادرشده اخیر به پنج اتهام فساد وی مربوط می‌شود.

خبرگزاری مهر : مخالفان دولت قانونی ونزوئلا دولت خودخوانده خود به رهبری خوان گوایدو را که در ژانویه ۲۰۱۹ تشکیل شده بود، منحل کردند.بر اساس این گزارش، قانونگذاران ونزوئلایی با ۷۲ رأی موافق، ۲۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع پایان ریاست‌جمهوری خودخوانده گوایدو از تاریخ ۴ ژانویه به بعد را تصویب کردند. این در حالی است که خوان گوایدو روز پنج شنبه اعلام کرده بود که مخالفان، تصمیم گیری پیرامون پایان دادن به دولت خودخوانده تحت رهبری وی را به سوم ژانویه موکول کرده اند.مردم ونزوئلا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۹ برای بار دوم «نیکلاس مادورو» را به عنوان رئیس‌جمهور منتخب این کشور انتخاب کردند. اما آمریکا و کشورهای غربی با وجود پیروزی مادورو و کسب اکثریت آرا، خوان گوایدو، رقیب غرب‌گرای او را به عنوان رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا اعلام و تحریم‌هایی را علیه دولت و مردم ونزوئلا اعمال کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *