جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛ افزایش تنش درشبه جزیره کره و…

۱۴۰۱/۰۴/۱۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: فرمان آماده باش سریع رئیس‌جمهور کره جنوبی به ارتش، تاکید چین برتقویت همکاری راهبردی با روسیه، واکنش پکن به دیدار مقامات ارشد چین و آمریکا، امضای رسمی پروتکل الحاق سوئد و فنلاند به ناتو، واکنش وزیر خارجه سوئد به حمایت حزب چپ این کشور از پ‌ک‌ک، اظهارات جدید کیسینجر درباره اوکراین، پیشروی نیروهای روسیه به سمت دونتسک، بحران در کابینه انگلیس، دیدار تاریخی اسماعیل هنیه و محمود عباس در الجزایر، اردوغان به دنبال بازگشایی دفتر تجاری رژیم اشغالگر قدس در آنکارا، خیز  چین برای سرمایه گذاری در افغانستان طالبان، دیدار لاپید و مکرون و خوش رقصی  جدید کاخ الیزه، انتقاد وزیرجنگ رژیم صهیونیستی از گسترش فعالیت های دریایی ایران و کاهش ارزش یورو به پایین‌ترین سطح طی ۲۰ ساله گذشته از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره جنوبی به ارتش این کشور دستور داد به هر گونه اقدام تحریک‌آمیز کره شمالی، «به سرعت و با جدیت» پاسخ بدهد. در شرایطی که تنش‌ها در شبه جزیره کره ادامه دارد، رئیس‌جمهور جدید کره جنوبی به ارتش این کشور دستوری به منظور پاسخگویی به اقدام احتمالی کره شمالی دستور صادر کرد. منابع رسانه‌ای از کره جنوبی خبر دادند، «یون سوک یول» رئیس‌جمهور این کشور روز چهارشنبه (امروز) فرمانی به ارتش داده و از آنها خواسته است که به هر گونه اقدام تحریک آمیز کره شمالی به صورت «سریع و با جدیت» پاسخ دهد. دستور رئیس‌جمهور کره جنوبی به ارتش این کشور در شرایطی مطرح شده که نگرانی‌ها درباره احتمال اقدام کره شمالی برای انجام اولین آزمایش اتمی این کشور بعد از پنج سال، افزاشی یافته است.

خبرگزاری ایرنا: وزارت امورخارجه چین اعلام کرد معاون وزیر امورخارجه چین با سفیر روسیه در پکن دیدار و بر سر مسائل همکاری‌های دوجانبه در آینده ابراز امیدواری کردند. وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای از دیدار «ما ژائوشو» معاون وزیر امورخارجه و «آندری دنیسوف» سفیر روسیه در پکن خبر داد. «ما ژائوشو» در سخنانش گفت چین تمایل به تقویت همکاری‌های راهبردی با روسیه و تحکیم همکاری‌ در چارچوب‌های چندجانبه از جمله سازمان ملل متحد دارد. سفیر روسیه در چین نیز خاطرنشان کرد روسیه به تقویت ارتباطات با چین برای پیشرفت و بهبود روابط دوجانبه خواهد پرداخت. 

رادیو چین: جائو لی جیان سخنگوی وزارت خارجه چین بااشاره به دیدار دیروزلیو هه معاون نخست وزیر چین با جنت یلین وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: ما به موضوعات مربوط در اخبار آمریکایی پیرامون انتقاد از رفتار «غیر بازاری» چین در تجارت توجه کرده ایم. گفته های آمریکایی مطابق با واقعیت نیست.جائو لی جیان اظهار داشت: واقعیت های بیش از 40 سال گذشته نشان می دهد که موفقیت اقتصاد چین، موفقیت سیاست اصلاحات و گشایش است. همچنین ترکیبی موثر از نقش مکانیسم بازار و نقش دولت است که تجربه ارزشمندی در توسعه اقتصادی چین است. اصلاحات و درهای باز چین به نفع چین و جهان است که نه تنها توسعه اقتصادی چین را ترویج کرده، بلکه برای رونق اقتصاد جهان سهم مهمی داشته است.

آناتولی  ترکیه:  نمایندگان کشورهای عضو ناتو پروتکل الحاق سوئد و فنلاند به این سازمان را امضا کردند. نمایندگان 30 کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» طی مراسمی در بروکسل پروتکل الحاق سوئد و فنلاند به این سازمان را امضا کردند.ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو طی اظهاراتی در این مراسم با بیان اینکه با رفع نگرانی‌های امنیتی ترکیه و امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه در اجلاس مادرید به نقطه مشترکی دست یافته‌اند، گفت: مردم ما امن‌تر خواهند بود.استولتنبرگ امضای پروتکل مذکور را لحظه‌ای تاریخی برای هر دو کشور و هم امنیت مشترک اعضای ناتو دانسته و تصریح کرد که روند تصویب برای سوئد و فنلاند به‌عنوان جدیدترین اعضای ناتو از امروز آغاز شده است.

تی .آر.تی ترکیه:آن لینده وزیر امور خارجه سوئد در یک پست توئیتری به حزب چپ این کشور که اعضای آن پارچه‌ای با نماد سازمان تروریستی پ‌ک‌ک در «مجمع سیاسی آلمدالن» باز کرده بودند، واکنش نشان داد. لینده در این پیام تاکید کرد: «این غیرقابل قبول است. پ‌ک‌ک گروهی است که در سال 1984 توسط دولت اولاف پالمه به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام شد. این گروه با کشتن شمار زیادی افراد بی گناه وجدان‌‌ها را جریحه دار می کند. حزب چپ باید فورا حمایت و تبلیغ گروه تروریستی پ.ک.ک را متوقف کند. مورگان یوهانسون وزیر دادگستری سوئد نیز این پست را بازنشر کرده و به حزب چپ هشدار داد.

خبرگزاری مهر : هنری کیسینجر ادعای نسبت داده شده به وی در مورد اینکه «روسیه باید اراضی که اوکراین آن را قلمرو خود می‌داند، حفظ کند» را تکذیب کرد. وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده در گفت‌وگو با نشریه تایم گفت: روسیه در حال حاضر هنوز ۱۵ درصد از قلمرو پیش از آغاز جنگ اوکراین را اشغال کرده است. این قلمرو باید پیش از وضع شدن آتش‌بسی معنادار، به اوکراین بازگردانده شود. کیسینجر بر این باور است که کریمه و بخشی از دونباس که تحت کنترل نیروهای متحد روسیه (دونتسک و لوهانسک) قرار دارد، باید از معادله کنونی خارج شود زیرا این مناطق فراتر از مناقشه بحران جاری بوده و برای روسیه حائز اهمیت است. وی افزود: نگفتم که قلمرو باید تسلیم شود بلکه صرفاً مقصودم این بود که این مناطق در هر گونه مذاکره باید جایگاهی جداگانه داشته باشد.

ان. اچ.کی ژاپن: نیروهای روسیه سربازان اوکراین را از شهر شرقی لیسیچانسک بیرون رانده‌اند. اکنون آنها تمرکز خود را بر منطقه دونتسک در جنوب قرار داده‌اند. وزیر دفاع روسیه سرگئی شویگو روز سه‌شنبه گفت که نیروهای آنها تا زمانی که تمام اهداف رئیس جمهور ولادیمیر پوتین محقق شود به مبارزه ادامه خواهند داد.شویگو گفت که روسیه همچنان زندگی صلح‌آمیز در مناطق تحت تصرف خود را تضمین می‌کند.

خبرگزاری تسنیم: منابع خبری از استعفای دو نفر از وزیران کابینه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس خبر دادند. ریشی ساناک وزیر خزانه‌داری انگلیس استعفا کرد. ساناک پس از استعفا گفت که شهروندان حق دارند که شاهد مدیریت درست و شایسته و جدی دولت باشند. این رسانه افزود ساجد جاوید وزیر بهداشت انگلیس هم اعلام کرد که استعفایش را تقدیم نخست وزیر این کشور کرده است.رویترز به نقل از رهبر حزب کارگر انگلیس اعلام کرد که بدیهی و آشکار است که دولت(جانسون) فروپاشیده است.

العالم فارسی:  رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رویدادی تاریخی، در الجزایر با یکدیگر دیدار کردند. «عبدالمجید تبون» رئیس‌جمهور الجزایر سه‌شنبه شب دیداری میان «اسماعیل هنیه» رهبر حماس و «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان در الجزایر ترتیب داد. این دیدار در حاشیه شرکت هیأت فلسطینی در جشن‌ شصتمین سال استقلال الجزایر از فرانسه در پنج ژوئن ۱۹۶۲ برگزار شد.تلویزیون الجزایر این دیدار را تاریخی خواند اما خبری از جزئیات و محتوای آن نداد.

الکوثرفارسی: رسانه‌های ترکیه از بازگشایی دفتر تجاری رژیم صهیونیستی در آنکارا خبر می‌دهند. آنکارا و تل‌آویو در سال ۲۰۱۸ سفیران یکدیگر را اخراج کردند و رژیم صهیونیستی نیز یک سال بعد از آن (۲۰۱۹) فعالیت‌های نمایندگی اقتصادی خود در ترکیه را کاهش داد. حالا تل‌آویو و آنکارا تلاش دارند تا نمایندگی‌های دپلماتیک خود را به سطح  سفیر ارتقاء دهند. روزنامه زمان ترکیه در همین راستا نوشت: دولت اردوغان [حزب عدالت و توسعه] علی‌رغم سال‌ها تنش، روابط تجاری خود را با رژیم صهیونیستی حفظ کرده ، به طوری که حجم مبادلات تجاری دوطرف در سال ۲۰۲۱ با ۳۰ درصد افزایش به ۷.۷ میلیارد دلار رسیده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وانگ یو، سفیر چین در افغانستان، همراه غلام غوث ناصری، سرپرست وزارت مبارزه با حوادث طبیعی امارت اسلامی طالبان، در نشستی خبری شرکت و کمک ۸ میلیون دلاری چین به آسیب‌دیدگان زلزله در جنوب شرق افغانستان را اعلام کرد. سفیر چین همچنین اعلام کرد کشورش علاوه بر کمک‌های بشردوستانه، برنامه‌های بلندمدت برای بازسازی و سرمایه‌گذاری در افغانستان دارد.سفیر چین در افغانستان در این نشست خبری، از تحریم‌های کشورهای جهان علیه طالبان انتقاد کرد و گفت پیامد این تحریم‌ها تاخیر در رساندن کمک‌های بشردوستانه است. او از کشورهای جهان خواست در مورد مسدودسازی ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان تجدیدنظر کنند.

دویچه وله: در کنفرانس مشترک خبری یائیر لاپید، نخست‌وزیر اسرائیل و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در پاریس موضوع مذاکرات هسته‌ای با ایران، تحریک‌های حزب‌الله، مناقشه مرزی اسرائیل با لبنان و مسئله فلسطین مطرح شد. یائیر لاپید در اولین سفر خارجی خود راهی پاریس شد. او در کنفرانس خبری مشترک با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، مذاکرات هسته‌ای با ایران را یک “بن‌بست دیپلماتیک” خواند که می‌تواند به “مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه” دامن بزند.

یورونیوز: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در دیدار با یائیر لاپید، نخست وزیر جدید اسرائیل در کاخ الیزه گفت: «ایران همچنان از استفاده از فرصتی که برای دستیابی به یک توافق خوب در اختیارش قرار گرفته امتناع می‌ورزد.» او سپس تاکید کرد: «ما در هماهنگی کامل با هم‌پیمانانمان به تلاش پی‌گیرمان را برای این که ایران را به خودش بیاوریم (از غفلت بیرون بیاوریم) ادامه خواهیم داد.»

اسپوتنیک روسیه: بنی گانتز گفت : حضور نظامی ایران در دریاها افزایش یافته و گسترده تر از یک دهه گذشته شده است. وزیراسرائیلی روز سه شنبه در یک همایش اقتصادی در یونان در سخنانی از گسترش فعالیت های ایران در حوزه دریایی انتقاد کرد. وی افزود: حضور نظامی ایران در دریاها افزایش یافته و گسترده تر از یک دهه گذشته شده است. تصاویر ماهواره ای نشان می دهند که ایران در چند ماه گذشته 4 فروند ناو به دریای سرخ اعزام کرده است و این گسترده ترین حضور نظامی ایران در دریاها در یک دهه گذشته است.

خبرگزاری صدا و سیما: افزایش نگرانی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی باعث شده است ارزش یورو در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح خود طی ۲۰ سال گذشته برسد.چشم انداز رکود اقتصادی در ۱۹ کشور اروپایی که «یورو» را به عنوان مشترک خود برگزیده اند و افزایش نگرانی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی باعث شده است ارزش یورو در برابر دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح خود طی ۲۰ سال گذشته برسد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *