جدیدترین مطالب
نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفههای مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکستهای ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.
تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقشآفرینی بسیاری از قدرتهای منطقهای و بینالمللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی میشود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدیدهای جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظهکارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.
اوکراین: نقطه عطف در همپیمانی راهبردی چین و روسیه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیریهای جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک همپیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیتهای همکاری میان قدرتهای اقتدارگرا را به چالش میکشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بینالمللی معرفی کند.»
منافع، رویکرد و مسئولیت قدرتهای بزرگ در قبال بحران سوریه
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقهای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمیتوانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیشبینی کند.»
أحدث المقالات
رسانهها؛ تاسیس صندوق مالی بشردوستانه برای افغانستان و…
آناتولی ترکیه: در هفدهمین نشست فوقالعاده شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی قطعنامه «صندوق مالی بشردوستانه» برای انتقال کمکهای مالی به افغانستان تصویب شد.در هفدهمین نشست فوقالعاده شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد امروز به اتفاق آرا قطعنامه «صندوق مالی بشردوستانه» برای انتقال کمکهای مالی به افغانستان و بیانیه مشترک موسوم به «اعلامیه اسلامآباد» تصویب شد.در این قطعنامه از بانک توسعه اسلامی خواسته شد صندوق را تا سه ماهه اول سال آینده به سرعت اجرایی کند.
دویچه وله: سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان از کشورهای اسلامی خواست سفارتخانههای خود در کابل را بازگشایی کنند. امیرخان متقی در حاشیه اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری درباره انتظاراتش از این نشست گفت: «انتظار ما این است که دنیای اسلام روابط خود را با ما عادی کرده و سفارتخانههای خود را در کابل بازگشایی کنند و ما هم در کشورهای مسلمان سفارت داشته باشیم.»
خبرگزاری فارس: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همزمان با طرح ادعاهایی درباره تلاش روسیه برای اثرگذاری روی امنیت اروپا و اعمال تحریمهایی علیه این کشور، از مسکو خواست تعهدات گازی به این قاره را اجرا کند.«جوزپ بورل» روسیه را متهم کرد که قصد دارد کشورهای اروپایی را از مذاکرات امنیتی «حذف» کند، اما ابراز امیدواری کرد که آمریکا اجازه این امر را ندهد.بورل طی بیانیهای مکتوب ادعا کرد: «اینکه روسیه در نهایت میخواهد به چه چیزی برسد هنوز مشخص نیست. ما نمیتوانیم این احتمال را رد کنیم که روسیه بتواند از این بحران برای هدف اعلامشده خود یعنی تغییر ساختار سیستم امنیتی در اروپا و همچنین حذف اروپاییها از این گفتوگوها استفاده کند».
خبرگزاری ایرنا: لیز تراس وزیر خارجه انگلیس پس از استعفای دیوید فراست مذاکره کننده ارشد برگزیت در دولت این کشور، جایگزین وی در مذاکرات با اتحادیه اروپا شد. دولت انگلیس اعلام کرد که تراس پس از استعفای دیوید فراست وزیر برگزیت مسئولیت پیوند رابطه انگلیس با اتحادیه اروپا را بر عهده میگیرد.مسئولیتهای وزارتخانه برگزیت از جمله ریاست کمیته مشترک و شورای همکاری که ناظر بر اجرای توافق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ و توافق همکاری و تجاری با این اتحادیه میشود، به تراس منتقل خواهد شد.
العالم فارسی: وزیران دفاع فرانسه و آلمان به تشدید تنش در روابط غرب با روسیه واکنش نشان داده و خواستار گفت وگوی صمیمانه با مسکو شدند.فلورنس پارلی وزیر دفاع فرانسه در مصاحبه با روزنامه ژورنال دو دیمانش اعلام کرد که کشورهای غربی در صورت تشدید تنش روسیه با اوکراین میتوانند به لحاظ سیاسی مسکو را منزوی کنند اما با این حال پاریس خواهان بازگشت به جنگ سرد با روسیه نیست.پارلی در ادامه تاکید کرد که برای جلوگیری از بازگشت به جنگ سرد با روسیه، طرفین باید آرامش را حفظ کنند.وی اشاره داشت که پاریس علاقه به حفظ گفتوگو با مسکو که در سال ۲۰۱۹ توسط امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه آغاز شد را دارد.
یورونیوز: در حالیکه گروهی از اعضای دولت نفتالی بنت، از جمله بنی گانتس، وزیر دفاع از آماده شدن برای حمله به مراکز هستهای ایران سخن میگویند، نیویورک تایمز با انتشار گزارشی و با استناد به گفتههای چند مقام پیشین و فعلی ارتش اسرائیل، توانایی حمله قریبالوقوع و موثر تل آویو به تاسیسات اتمی ایران را زیر سوال برده است. نیویورک تایمز به نقل یکی از مقامهای ارشد امنیتی اسرائیل نوشته است «آماده سازی حملهای که بتواند به برنامه هستهای ایران آسیب جدی وارد کند، حداقل دو سال طول میکشد.»
اسپوتنیک روسیه: ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده امریکا، رهبر چین شی جین پینگ را یک “قاتل” خواند اما گفت: او تا زمانی که همهگیری ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، با او رابطه خوبی داشتم.ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: “من رابطه خوبی با رئیس جمهور شی داشتم. واقعاً فکر می کردم که او را دوست دارم و او مرا دوست دارد.
خبرگزاری مهر : وزیر امور خارجه چین امروز در کنفرانسی اعلام کرد که کشورش از گفتگویی برابر با آمریکا و در جهت همکاری متقابل استقبال می کند اما از رویارویی با واشنگتن نیز هراسی ندارد و تا آخر مبارزه می کند. «وانگ ئی» وزیر امور خارجه چین امروز دوشنبه اعلام کرد که پکن از همکاری با ایالات متحده استقبال می کند اما از تقابل با واشنگتن نیز هراسی ندارد و در صورت بروز رویارویی تا آخرین نفس خواهد جنگید.وی در کنفرانسی در پکن درباره دیپلماسی چین و وضعیت فعلی دنیا در این باره گفت: موضع چین واضح و تغییر ناپذیر است. اگر گفتگویی برابر باشد از همکاری که برای هر دو طرف سودمند باشد، استقبال میشود، اگر رقابت مثبت باشد ما از رویارویی نمیترسیم و تا آخرین نفس مبارزه خواهیم کرد.
رادیو چین: دفتر مطبوعاتی شورای دولتی چین امروز کتاب سفید «توسعه دموکراتیک هنگ کنگ تحت اصل “یک کشور- دو نظام”» را منتشر کرد. این کتاب با مرور همه جانبه از ظهور و روند توسعه دموکراسی منطقه اداره ویژه هنگ کنگ، بار دیگر اصول و مواضع دولت مرکزی چین در توسعه دموکراسی منطقه هنگ کنگ را تشریح کرد.در این کتاب سفید آمده است، در هنگ کنگ پیش از این تحت حکومت استعماری بریتانیا دموکراسی وجود نداشت. دولت چین اعمال حاکمیت بر هنگ کنگ را از سر گرفته، سیاست “یک کشور، دو نظام” را اجرا کرده، سیستم دموکراتیک منطقه اداری ویژه هنگ کنگ را ایجاد کرده و از توسعه و بهبود مستمر آن در عمل حمایت کرده است.
ان. اچ.کی ژاپن: نامزد چپ گرا پیروز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شیلی شد.گابریل بوریچ قانونگذار چپ گرای شیلی در انتخابات دور دوم ریاست جمهوری با شکست دادن خوزه آنتونیو کاست، رهبر حزب راستگرا پیروز شد.در انتخابات ماه نوامبر برای جانشینی رئیس جمهور «سباستین پینیه را» هیچ یک از نامزدها نتوانستند اکثریت را به دست بیاوردند و روز یکشنبه انتخابات مرحله دوم برگزار شد.کمیسیون انتخابات شیلی می گوید که شمارش ۷ / ۹۸ درصد از آرا تمام شده و بوریچ ۸ / ۵۵ درصد آرا و کاست ۱ / ۴۴ درصد را به دست آوردند.کاست شکست خود را پذیرفت و در توئیتر به بوریچ به دلیل پیروزی بزرگش تبریک گفت.
تی.آر.تی ترکیه: ماهواره جدید ترکیه از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد.این ماهواره که قوی ترین ناوگان ماهواره ای ترکیه است، با موشک فالکون متعلق به شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب گردید.با پرتاب ماهواره ” ترکست Bـ5 ” به فضا تعداد ماهواره های مخابراتی فعال در ترکیه به 5 و تعداد کل ماهواره ها به 8 ماهواره افزایش یافت.با ظرفیت بالای داده ارائه شده توسط این ماهواره، دسترسی به مکانهایی در ترکیه که با زیرساختهای زمینی قابل دسترسی نیستند امکان پذیر شده و زیرساخت اینترنتی ایجاد میشود.
خبرگزاری صدا و سیما: هزاران نفر در اعتراض به اوضاع اقتصادی و اجتماعی در ترکیه تظاهرات و درخواست کردند دولت به سبب سیاستهای اقتصادی بازخواست شود.هزاران معترض به خواسته سندیکای کارگران در اعتراض به افزایش تورم و وخامت ارزش لیر ترکیه، به خیابانهای استانبول و آنکار آمدند.
خبرگزاری ایلنا: انتخابات پارلمانی لبنان بهار آینده برگزار میشود. رئیسجمهوری لبنان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دبیر کل سازمان ملل متحد، از برگزاری انتخابات پارلمانی در بهار آینده خبر داد.«میشل عون» رئیسجمهوری لبنان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد، از برگزاری انتخابات پارلمانی در بهار آینده خبر داد.وی افزود که تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا انتخاباتی شفاف برگزار شود که نتیجه آن منعکسکننده اراده واقعی مردم لبنان باشد.
خبرگزاری تسنیم: منابع خبری از توطئه مشترک اعضای جریان غربگرای ۱۴ مارس با عربستان سعودی جهت ایجاد یک ائتلاف ضد حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان خبر دادند. با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان همچنان اخبار ضد و نقیضی درباره نمایندگان جامعه اهل سنت این کشور برای این شرکت در انتخابات مذکور شنیده میشود. مهمترین اخبار در این زمینه مربوط به غیبت طولانی «سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان از صحنه انتخابات است و هنوز دقیقا مشخص نشده که آیا او به طور کامل کنارهگیری خواهد کرد و یا در مراحل پایانی اعلام حضور در انتخابات می کند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): منابع خبری از پیشروی ارتش اتیوپی در جبهه تیگرای و تسلط مجدد آن بر یک شهر در این منطقه خبر دادند.ارتش اتیوپی بار دیگر تسلط شهر تاریخی “لالیبلا” که به کلیساهای صخرهای معروف است را به دست گرفتند.عکسهایی نیز از نخستوزیر اتیوپی حین بازدید از این شهر دست به دست شدهاند.
ایران پرس: تظاهرات مردم سودان در مخالفت با حضور نظامیان در قدرت با دخالت نیروهای نظامی به خشونت کشیده شد. میلیونها سودانی عصر یکشنبه همزمان با سومین سالگرد انقلاب دسامبر در خارطوم و دیگر شهرهای این کشور به خیابانها آمدند و توافق «عبدالفتاح برهان» فرمانده کل ارتش و «عبدالله حمدوک» نخست وزیر سودان را محکوم کردند.نیروهای نظامی سودان برای متفرق کردن تظاهرکنندگان در خارطوم و دیگر شهرهای این کشور از گاز اشکآور و بمب صوتی استفاده کردند.
0 Comments