جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

سید محمد حسینی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: نگاهی به روندهای حاکم سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی منطقه قفقاز نشان می‌دهد، تهدیدهای فزاینده‌ای در این محیط علیه منافع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست‌محیطی ایران در حال شکل‌گیری است.

بیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند، خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند، یک مسیر کاملاً متضاد پیش گرفته‌‌اند.

یدیعوت آحارنوت: نتانیاهو اسیر بن‌گویر و اسموتریچ شده‌است

تهران – ایرنا – روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را اسیر «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» ۲ وزیر کابینه خود دانست و نوشت که نتانیاهو از ترس آنها موضع خود درخصوص معامله تبادل اسیران با مقاومت فلسطین را تغییر می‌دهد.

Loading

رسانه‌ها؛بازگشت مجدد آمریکا به جنگ با طالبان و…

۱۴۰۰/۰۵/۱۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: بمباران مواضع طالبان توسط بمب افکنهای آمریکا،تصرف یکی از  پایگاه های مارشال دوستم توسط طالبان، واکنش اتحادیه اروپا به حمله حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی،پاسخ سید حسن نصرالله به گستاخی اسرائیل، واکنش وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به تحولات منطقه، عدم حمایت اعضای شورای امنیت از اتهامات علیه ایران،آمادگی اتحادیه اروپا برای از سرگیری مذاکرات وین،افزایش کمک‌های نظامی روسیه به آسیای مرکزی برای مقابله با تهدیدات، درخواست جمهوری چک برای بازسازی روابط با روسیه، برگزاری مانور نظامی مشترک کره جنوبی با آمریکا، درگیری مجدد در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دیدار اردوغان و نخست‌وزیر لیبی در استانبول، تاکید پرنفوذترین گروه های تجاری آمریکا بر ضرورت احیای مذاکرات با چین، ناآرامی در تایلند و آمادگی ترامپ برای شرکت در انتخابات ۲۰۲۴ از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

الکوثر فارسی: رئیس جمهوری آمریکا در ادامه مواضع مداخله‌جویانه این کشور علیه افغانستان، دستور حمله به مواضع گروه طالبان را صادر کرد. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد، به ارتش این کشور دستور داده تا مواضع گروه طالبان در افغانستان را با بم‌ب افکن های بی 52 (B-52) و جنگنده های ای سی 130 (AC-130) هدف قراردهند.این در حالی است که آمریکا  در مدت بیست  سال  حضور نظامی شکست خورده  خود در افغانستان  در سرکوب طالبان ناتوان بود ه  و ثمره ای جزء گسترش تروریسم ، جنگ ، خشونت ، بی ثباتی و ناامنی و کشتار دهها هزار نفر از مردم این کشور نداشته است .

دویچه وله: بسم‌الله سهیل، رئیس شورای ولایتی و عبدالقادر، معاون والی جوزجان و سخنگوی پلیس از سقوط شهر شبرغان خبر دادند. در ظرف ۲۴ ساعت گذشته دو شهر افغانستان که مرکز ولایت به حساب می‌آیند به تصرف گروه طالبان درآمده است.گروه طالبان شبرغان، مرکز ولایت جوزجان افغانستان را تصرف کرد. این شهر پایگاه مارشال دوستم است. در ولایت جوزجان واقع در شمال افغانستان عمدتا ازبک‌ها و ترکمن‌ها زندگی می‌کنند. مارشال دوستم برای رایزنی به کابل سفر کرده است.

خبرگزاری مهر : اتحادیه اروپا بدون اشاره به بمباران جنوب لبنان از سوی رژیم صهیونیستی، در بیانیه ای حملات تلافی‌جویانه حزب‌الله را محکوم کرد. در این بیانیه، اتحادیه اروپا بدون اشاره به بمباران جنوب لبنان از سوی رژیم صهیونیستی، پرتاب تلافی‌جویانه راکت‌های مقاومت اسلامی به مواضعی در شمال فلسطین اشغالی و بلندی‌های جولان را به شدت محکوم کرد.

العالم فارسی: دبیرکل جنبش حزب الله لبنان شامگاه شنبه به مناسبت پانزدهمین سالگرد جنگ 33 روزه، در سخنانی تاکید کرد که آن جنگ باعث تحمیل معادله بازدارندگی در برابر دشمن صهیونیستی شد.نصرالله در آغاز سخنرانی خود به حمله افراد مسلح به غیر نظامیان به «خلده» پرداخت و شهادت «علی الشبلی» یکی از نیروهای این جنبش را تسلیت گفت.وی با بیان اینکه محور مقاومت، «ابو جهاد احمد جبریل» دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین را از دست داده است، مستقیما وارد جنگ ۳۳ روزه شد و تأکید کرد، این جنگ دستاوردهای بسیاری به همراه داشته و مهمترین مسئله‌ای که بر عهده همه است، حفظ دستاوردهای این جنگ است.

اسپوتنیک روسیه: وزیر جنگ اسرائیل گفت: چالش های بی سابقه ای پیش روست. بنی گانتس اعلام کرد: ما در برابر چالش‌هایی هستیم که قبلا آنها را تجربه نکرده‌ایم و این چالش‌ها در آینده با ما خواهند بود. وی خاطر نشان کرد که این مسئله باید در جامعه جهانی مطرح شود.

خبرگزاری ایلنا: یک منبع آگاه در سازمان ملل گفت: برخی اعضای شورای امنیت از  اتهام‌ها و ادعاهای انگلیس علیه ایران درباره نفتکش اسرائیلی حمایت نکردند. مشخص بود که همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل از اتهامات شرکای غربی حمایت نمی‌کنند. ما نیاز به اثبات حقایق و کسب اطلاعات بیشتر داریم و نباید بدون اثبات اتفاقی که رخ داده است، با عجله نتیجه‌گیری کنیم.

یورونیوز:  یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفت که ایران برای از سرگیری مذاکرات هسته ای وین اعلام آمادگی کرده است.به گفته این مقام که نخواست نامش فاش شود گفتگوهای هسته ای وین ممکن است از ابتدای ماه سپتامبر از سر گرفته شود. این سخنان در حالی بیان می شود که انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دو روز پیش برای شرکت در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران به تهران سفر کرده بود.

خبرگزاری فارس: رئیس ستاد مرکزی نیروهای مسلح روسیه اعلام کرد مسکو برای دفع تهدیدات احتمالی تروریستی، عرضه سلاح به کشورهای آسیای مرکزی را افزایش داده است. «والری گراسیم اف» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه از افزایش عرضه سلاح به کشورهای آسیای مرکزی خبر داد.بنابر سخنان وی، روسیه عرضه سلاح به کشورهای آسیای مرکزی را برای دفع تهدیدات احتمالی تروریستی افزایش داده است.

خبرگزاری صدا و سیما: بعد از تنش‌ در روابط سیاسی پراگ با مسکو، «جاکوب کولانک» وزیر امور خارجه جمهوری چک، بازسازی روابط با روسیه را خواستار شد.وی در مصاحبه با روزنامه «پراوو» گفت: «ما باید روابط سیاسی خود را بازسازی کنیم، شکی در آن نیست. من میزگردی پشت در‌های بسته با حضور اعضای پارلمانی احزاب برگزار کردم تا درباره دیدگاه‌های خود درخصوص روابط با روسیه صحبت کنیم». کولانک افزود که آینده روابط با روسیه توسط دولت جدید جمهوری چک که در پی انتخابات پارلمانی ماه اکتبر شکل می‌گیرد، تعیین خواهد شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): منابع آگاه امروز (یکشنبه) اعلام کردند، با وجود هشدارهای کره شمالی دال بر اینکه مانور نظامی مشترک کره جنوبی-آمریکا بر روابط دو کره سایه می‌افکند، سئول به طور آزمایشی تصمیم گرفته تا این مانور قریب‌الوقوع را طبق برنامه و البته در مقیاسی کوچک‌تر به خاطر پاندمی کرونا برگزار کند.امکان و چگونگی برگزاری این مانور نظامی تابستانی توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است، به ویژه پس از آنکه کیم یو-جونگ، خواهر کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی هشدار داد که این مانورها روحیه و شرایط سازش ایجاد شده پس از بازگشایی خطوط ارتباطی دو کره را خدشه‌دار خواهد کرد.

خبرگزاری تسنیم: وزارت دفاع ارمنستان از درگیری در منطقه سیونیک واقع در مرزهای این کشور با جمهوری آذربایجان خبر داد.در بیانیه منتشر شده آمده است: نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان صبح روز شنبه با انواع سلاح ها به منطقه سیونیک آتش گشوده و بار دیگر اقدامات تحریک آمیزی را مرتکب شدند.بعد از آتش بس اعلام شده در سال گذشته، درگیری های پراکنده هر از چندی بین طرفین رخ می دهد.

آناتولی  ترکیه:  دیدار دوجانبه رئیس جمهور ترکیه و نخست وزیر لیبی در استانبول برگزار شد.این نشست که بدون حضور خبرنگاران انجام شد، 1,5 ساعت به طول انجامید.

رادیو چین: تقریبا ده ها عدد از پرنفوذترین گروه های تجاری آمریکایی، نمایندگان خرده فروشان، تولید کنندگان تراشه، کشاورزان و … از دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا درخواست کرده اند که مذاکرات تجاری با چین را از سر بگیرد و تعرفه های وارداتی را لغو کند؛ این گروه در ادامه درخواستشان تاکید کرده اند که این تعرفه ها اقتصاد آمریکا را به دردسر می اندازند!

 ان. اچ.کی ژاپن: با افزایش نارضایتی مردم تایلند از شیوه رسیدگی دولت به شیوع جهانی کرونا، معترضان با ماموران پلیس به زد و خورد پرداخته اند.نسخه شدیدا مسری دلتای ویروس کرونا در حال گسترش در سراسر تایلند بوده است.روز شنبه، مقام های ذیربط این کشور ابتلای تقریبا ۲۲۰۰۰ نفر جدید به کرونا و جان باختن بیش از ۲۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا را شناسایی کردند. این دو رقم برای یک روز تعداد بیسابقه ای در تایلند هستند.

خبرگزاری ایرنا: شان اسپایسر سخنگوی مطبوعاتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا گفت رئیس قبلی اش بار دیگر در سال ۲۰۲۴ در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد.اسپایسر در مصاحبه با روزنامه واشنگتن اگزماینر اظهار داشت تمایل ترامپ به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در ماه های اخیر و با مشاهده نحوه مدیریت امور کشور از جمله مسائل مهاجرتی در دولت  جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا افزایش یافته است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *