جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

هدف ائتلاف‌ سازی یا اجماع جدید منطقه‌ای؟

هدف ائتلاف‌ سازی یا اجماع جدید منطقه‌ای؟

جلال خوشچهره در یادداشتی می نویسد: اهمیت اجلاس ریاض از آن روست که در شمار هزار شرکت کننده، دوازده رئیس دولت، و نیز وزیران امور خارجه ایالات متحده و تروئیکای اروپایی حضور دارند. مهم‌تر این که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده بلافاصله پس از خروج از چین، راهی ریاض شد تا با مقام‌های سعودی وارد گفت‌وگو شود. این گفت‌وگو پیش از سفر او به تل‌آویو است که قرار است آخرین رایزنی‌ها درباره آتش بس در غزه و احتمال حمله اسرائیل به «رفح» و نیز خطر وقوع جنگ گسترده در جنوب لبنان انجام گیرد.
Loading

رسانه‌ها؛هشدار روسیه به آمریکا و…

۱۴۰۰/۰۴/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک‌های فراصوت در اروپا، دیدار وزیر خارجه آمریکا با رهبر مخالفان دولت بلاروس، دیدار ملک عبدالله و بایدن در کاخ سفید،گفتگوی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با محمود عباس، اظهارات جدید مقامات آمریکا و روسیه درباره مذاکرات وین، واکنش گروسی به مذاکرات احیای برجام، تاکیدکشورهای اروپایی و آمریکا بر توقف حملات طالبان در افغانستان، انتقاد پاکستان از تشدید بحران افغانستان، تاکید رهبر طالبان بر حل سیاسی مسئله افغانستان، درگیری مرزی بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، تاکید اردوغان بر برادری ابدی میان ترکیه و جمهوری ترک قبرس شمالی، اعتراض مصر و سودان به مرحله دوم آبگیری سدالنهضه، انتقاداروپا از  جاسوس‌افزار اسرائیلی ضدخبرنگاران، اتهام آمریکا به چین درخصوص حملات سایبری و پیروزی رسمی نامزد چپگرا در انتخابات ریاست جمهوری پرو از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس:سفارت روسیه در واشنگتن درباره طرح آمریکا برای استقرار موشکهای فراصوت در کشورهای اروپایی هشدار داد و آن را عامل درگیری‌های ناخواسته احتمالی خواند. سفارت مسکو گفته، ما باید به وزارت دفاع آمریکا یادآوری کنیم که استقرار هرگونه موشک‌های فراصوت در کشورهای اروپایی فوق‌العاده بی‌ثبات‌کننده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر امور خارجه آمریکا گفت، با سوتلانا تیخانوفسکایا، نامزد ریاست جمهوری سابق مخالفان دولت بلاروس که هم اکنون به آمریکا سفر کرده درباره وضعیت سیاسی در بلاروس گفتگو کرده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در توئیتر نوشت: ویکتوریا نولاند، معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا و من از تیخانوفسکایا، رهبر مخالفان دموکراتیک بلاروس در وزارت خارجه آمریکا استقبال کردیم. ما به بحث درباره راه خروج از بحران سیاسی پرداختیم: آزادی همه زندانیان سیاسی، گفتگوی فراگیر، و انتخابات جدید.

خبرگزاری ایلنا: پادشاه اردن در دیدار با رئیس‌جمهوری آمریکا خواستار آغاز مذاکرات حدی و فعال بین فلسطینی و اسرائیل شد.«عبدالله دوم» پادشاه اردن در دیدار با «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید خواستار آغاز مذاکرات جدی و موثر بین فلسطین و اسرائیل برای تحقق صلح بر اساس راهکار دو کشوری شد.

العالم فارسی: بنی گانتس وزیر جنگ رژیم اسرائیل تلفنی با محمود عباس (ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفتگو کرد.روزنامه معاریو در خبری در این رابطه نوشت: در این مکالمه تلفنی که بعد از سال‌ها برای اولین بار انجام می‌شود، گانتس فرا رسیدن عید قربان را به محمود عباس تبریک گفت.به نوشته این رسانه عبری زبان دو طرف در جوی مثبت!! در مورد تقویت اقدامات اعتماد آفرین بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان تاکید و آن را مایه بسط امنیت و رونق اقتصادی در کل منطقه توصیف کردند.

خبرگزاری مهر : سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در سخنانی مدعی شد که واشنگتن از تکمیل مذاکرات با ایران استقبال می کند.«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مصاحبه با خبرنگاران گفت: از تکمیل مذاکرات با ایران استقبال می‌کنیم و امیدواریم که دولت رئیسی برای ادامه آن تلاش کند.وی همچنین بدون اشاره به نقض برجام توسط کشورش، افزود: تمام تحریم‌های ایران تا زمانی که طی یک روند دیپلماتیک رفع نشوند، همچنان پابرجا خواهند بود.

اسپوتنیک روسیه: نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین به خبری درباره تعویق مذاکرات هسته ای وین واکنش نشان داد . میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در حساب کاربری خود در توئیتر به خبری درباره تعویق مذاکرات هسته‌ای وین واکنش نشان داد.اولیانوف در حساب توئیتری خود در واکنش به خبر تعویق مذاکرات هسته‌ای وین نوشت: این خبر جالب است، اما این اطلاعات به صورت قطعی قابل اعتماد نیست.

یورونیوز: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید وقفه در مذاکرات برای احیای برجام، آژانس را در «موقعیت ناخوشایندی» قرار داده است.رافائل گروسی اضافه کرد که ترجیح می‌دهد مذاکرات از سر گرفته شود تا اینکه این شرایط انتظار ادامه یابد.

آناتولی  ترکیه: سفارتخانه‌های کشورهای اروپایی و آمریکا در کابل با انتشار بیانیه‌ای مشترک خواستار پایان خشونت‌‌ها و حملات طالبان در افغانستان شدند.در بیانیه مذکور٬ کشورهای فوق ضمن محکوم کردن کشتار غیرنظامیان و تخریب زیربناها در خشونت‌های اخیر٬ بر حل و فصل بحران افغانستان از طریق مذاکرات تاکید کردند.همچنین نمایندگی کشورها در کابل خواستار برقراری آتش‌بس فوری و پایان خشونت‌ها و درد و رنج مردم در سراسر افغانستان شدند.

ایران پرس: نخست وزیر پاکستان در دیدار فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان ضمن تاکید بر لزوم تسریع در روند صلح این کشور، هشدار داد که تحمیل یک دولت با زور منجر به حل منازعه نشده و هرگونه تشدید بحران در افغانستان به ضرر پاکستان تمام خواهد شد.«زلمای خلیلزاد» در اسلام‌آباد با «عمران‌خان» دیدار و طرفین پیرامون آخرین تحولات افغانستان و لزوم تسریع در روند صلح این کشور گفت وگو کردند.

رادیو چین: رهبر گروه طالبان با صدور پیامی به مناسبت عید قربان اعلام کرد: دفتر سیاسی قطر را برای پیشرفت گفت وگوهای صلح گشوده ایم و یک گروه قوی از مذاکره کنندگان را در آن مستقر کرده ایم .در این پیام منتسب به ملا هیبت الله آخوند زاده رهبر گروه طالبان، آمده است ما به روند گفت وگوی صلح متعهدیم و می خواهیم مشکلات را از مسیر گفت وگو حل کنیم.

خبرگزاری تسنیم: نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان شب گذشته(دوشنبه) در مرز نخجوان با یکدیگر درگیری چند ساعته‌ای داشتند.در اطلاعیه ای که صبح امروز(سه شنبه) وزارت دفاع ارمنستان در ارتباط با درگیری مرزی شب گذشته صادر کرده آمده است: از ساعات پایانی شب گذشته ، نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان بدون استفاده از نارنجک‌انداز، به تیراندازی به سوی مواضع ارمنستان در بخش “یراسخ” واقع در خط مرزی ارمنستان و نخجوان پرداختند.

تی.آر.تی ترکیه: رئیس‌جمهور ترکیه طی سخنانی در نشست ویژه مجلس جمهوری ترک قبرس شمالی اعلام کرد: وحدت جمهوری ترک قبرس شمالی بالاتر از همه ملاحظات سیاسی است.رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه طی سخنانی در نشست ویژه مجلس جمهوری ترک قبرس شمالی اعلام کرد: وحدت جمهوری ترک قبرس شمالی بالاتر از همه ملاحظات سیاسی است.

خبرگزاری صدا و سیما: اعلام پایان مرحله دوم آبگیری سد النهضه در اتیوپی واکنش‌های تندی را به ویژه از جانب سودان به دنبال داشت و در همین حال خرطوم اعلام کرد هنوز فرصت دستیابی به توافق درباره این سد وجود دارد.وزیر آبیاری اتیوپی اعلام کرد؛ کشورش نمی‌خواهد به سودان و مصر آسیبی وارد کند و در همین حال وزارت آبیاری سودان اعلام کرد؛ اقدامات یکجانبه اتیوپی را رد می‌کند.

دویچه وله: سیاستمداران اروپایی و سازمان‌های مطبوعاتی در اروپا نسبت به انتشار گزارش مربوط به جاسوسی از روزنامه‌نگاران، افراد وابسته به گروه‌های اپوزیسیون و کنشگران سیاسی در جهان ابراز تاسف کرده‌اند. گفته می‌شود که اطلاعات ذخیره شده در تلفن‌های همراه شمار کثیری از خبرنگاران در جهان توسط یک جاسوس‌افزار لو رفته است.اورزلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در واکنش به این گزارش نسبت به استفاده سازمان اطلاعاتی و مراکز پلیس کشورهای مختلف از این جاسوس‌افزار گفته است: «اگر چنین چیزی حقیقت داشته باشد، از نظر ما کاملا غیرقابل قبول است.»بیش از ۵۰ هزار اطلاعات مربوط به خبرنگاران و نیروهای وابسته به اپوزیسیون در جهان لو رفته است.

 ان. اچ.کی ژاپن: مقامات دولت آمریکا چین را به یک کارزار جهانی حملات سایبری متهم کرده اند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بیانیه ای صادر کرد و در آن پکن را به «رفتار غیرمسئولانه، مخرب و بی ثبات کننده» متهم کرد.تحلیلگران دولت آمریکا گزارشی تهیه کرده اند که می گوید سازمان اطلاعاتی چین به هکرها دستور داده به آمریکا و متحدانش حمله کنند. آنها گفتند که این گروه ها شرکت هایی را که از سرویس ایمیل مایکروسافت استفاده می کنند هدف قرار دادند.

خبرگزاری ایرنا: با گذشت بیش از شش هفته از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پرو (ششم ژوئن/ ۱۶ خرداد) و کشمکش‌های فراوان پیرامون اعلام برگزیده نهایی این رویداد سیاسی دو قطبی، سرانجام دادگاه عالی انتخاباتی پرو (JNE)، «پدرو کاستیو» نامزد چپگرا را به عنوان رئیس‌جمهوری منتخب اعلام کرد.در حالی که پدرو کاستیو معلم روستایی با کسب ۵۰.۱۲ درصد مجموع آرای جمع‌آوری شده بر «کیکو فوخیموری» نامزد محافظه کار راستگرا غلبه کرد اما ادعای تقلب و ارائه بیش از ۲۷۰ درخواست ابطال آرا از سوی احزاب حامی فوخیموری سبب شد تا اعلام پیروزی قاطع کاستیو تا کنون به تاخیر بیفتد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *