جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

ائتلاف‌سازی عربی ضدتهران بعد از وعده صادق!

با وجود آنکه ۱۵ روز از پاسخ موشکی و پهپادی ۲۶ فروردین‌ماه (۱۳ آوریل) ایران به اسرائیل که از آن به نام عملیات «وعده صادق» یاد می‌شود، گذشته اما هم‌چنان این اتفاق از جنبه‌های متفاوتی قابل ارزیابی است که یکی از آنها ناظر به احتمال تقویت جبهه عربی برای توازن با ایران است. آن‌گونه که برخی باور دارند زمانی که ایران در یک واکنش غیرقابل پیش‌بینی به حمله اسرائیل به سفارتش در دمشق، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به اسرائیل شلیک کرد، عملا یک پوست‌اندازی در توازن‌بخشی کشورهای عربی بین تهران و تل‌آویو شکل گرفته است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

رسانه‌ها؛ابراز نگرانی پوتین از ناتو و…

۱۴۰۰/۰۴/۰۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: انتقاد پوتین از تقویت ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه،تاکید روسیه بر توقف رزمایش آمریکا و ناتو در دریای سیاه، مشارکت ۴ کشور عربی در رزمایش دریای سیاه، خروج نیمی از  نظامیان آمریکا ازافغانستان، ادامه پیشروی‌های طالبان و تسخیر مناطق گوناگون در سه ولایت افغانستان، سقوط گذرگاه مرزی اصلی افغانستان با تاجیکستان به دست طالبان،تاکید سازمان ملل برای ترغیب طالبان و دولت کابل به گفت‌گو، انتقاد روسیه از نقش آفرینی ناتو در افغانستان، درخواست آلمان برای خروج نظامیان خارجی از لیبی، نخستین واکنش عربستان به پیروزی آیت‌الله رئیسی در انتخابات ایران، بازگشت سفیر عربستان به قطر،درخواست سودان  برای برگزاری نشست  شورای امنیت با محور سد النهضه، حمایت مرکل از توافق‌نامه مهاجرت بین ترکیه و اتحادیه اروپا، هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به ظهور گونه های جدید کرونا و  عبور دوباره ناو آمریکایی از تنگه تایوان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: رئیس جمهور روسیه در نهمین کنفرانس امنیت بین‌المللی در مسکو گفت، ناتو همچنان به تقویت ظرفیت و زیرساخت‌های نظامی خود نزدیک مرزهای روسیه ادامه می‌دهد و به پیشنهادها برای کاهش تنش هم توجهی ندارد.«ولادیمیر پوتین» اظهار داشت روسیه نگران ایجاد زیرساخت‌های نظامی ناتو در نزدیکی‌ مرزهای خود و همچنین این واقعیت است که این اتحاد نظامی تمایلی به بررسی سازنده پیشنهادها برای کاهش تنش ندارد.

خبرگزاری ایرنا: سفارت روسیه در آمریکا خواستار توقف رزمایش چند ملیتی ناتو با عنوان رزمایش «نسیم دریا» در اوکراین و دریای سیاه شد.سفارت روسیه در ایالات متحده در حساب توییتر خود نوشت: «مقیاس و ماهیت آشکار تهاجمی تمرینات نسیم دریا به هیچ وجه با وظایف واقعی امنیت در منطقه دریای سیاه مطابقت ندارد. این رزمایش در این مقیاس خطر بروز حوادث ناخواسته را افزایش می دهد و احساسات نظامی گری را در کی یف تشویق می کند.»

خبرگزاری ایلنا: چهار کشور عربی تونس، امارات، مراکش و مصر به عنوان شرکت‌کننده یا ناظر به تمرینات بحث‌برانگیز «نسیم دریا» که در پایان ماه جاری در دریای سیاه آغاز می‌شود، می‌پیوندند.برخی از کشورها که هیچ گونه روابط رسمی ندارند یا روابط آن‌ها یک دوره بحرانی از تنش را پشت سر می‌گذارد مانند ترکیه و پاکستان و رژیم صهیونیستی در این رزمایش دریایی که در نوع خود بزرگ‌ترین رزمایش در منطقه از سال ۱۹۹۷ میلادی است، شرکت می‌کنند.

آناتولی  ترکیه: ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که بیش از نیمی از روند خروج به اتمام رسیده است.ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (CENTCOM) طی بیانیه‌ای اعلام کرد که از افغانستان به اندازه 763 فروند هواپیمای « C-17» تجهیزات خارج شده و بیش از نیمی از روند خروج به اتمام رسیده است.به دنبال فرمان جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر عقب‌نشینی تمامی نیروهای آمریکایی از افغانستان تا سالگرد حملات 11 سپتامبر، فعالیت‌های خروج از هفته آخر آوریل آغاز شد و کماکان ادامه دارد.

دویچه وله:نیروهای طالبان بخش‌های زیادی از افغانستان را به تصرف خود درآورده‌اند. نیروهای ارتش این کشور بیش از پیش توان مقابله با طالبان را از دست می‌دهند. در بعضی مناطق غیرنظامیان نیز برای مقابله با طالبان مسلح شده‌اند.طالبان با سرعت به سوی شمال افغانستان در حال پیشروی است. به گزارش مقام‌های محلی ظرف ۲۴ ساعت گذشته هشت منطقه در ولایت‌های تخار، بغلان و بلخ به تصرف طالبان درآمده‌اند.  رسانه‌های محلی از پیشروی طالبان به سمت مزار شریف خبر داده‌اند. در مزارشریف نیروهای ارتش آلمان مستقر هستند.

یورونیوز: مقامات افغانستان گفتند که شیرخان‌بندر، گذرگاه مرزی اصلی میان افغانستان با تاجیکستان به دست طالبان سقوط کرد.تصرف شیرخان‌بندر، که در حدود ۵۰ کیلومتری شهر کندز در منتهی الیه شمال افغانستان واقع شده، مهم‌ترین دستاورد طالبان از زمان آغاز مرحله نهایی خروج نیروهای آمریکایی از این کشور در ماه مه بوده است.خالدین حکیمی، عضو شورای ولایتی کندوز گفت: «متأسفانه امروز صبح طالبان پس از یک ساعت جنگ، شهر شیرخان‌بندر و تمام ایستگاه‌های بازرسی مرزی با تاجیکستان را تصرف کردند.»

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به جامعه بین‌الملل تاکید کرد تا هرآنچه ممکن است را انجام دهند که طالبان و دولت کابل از صحنه نبرد بر سر میز مذاکره بنشینند و هشدار داد، سکون و فقدان عمل ممکن است به چند سال بیشتر درگیری در این کشور بینجامد. دبورا لیونز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به شورای امنیت گفت که نمی‌تواند نگرانی خود را نسبت به وضعیت فعلی بیش از حد بیان کند و ادامه داد، هر روند عمده – سیاست، امنیت، روند صلح، اقتصاد، شرایط اضطراری بشردوستانه و مقابله با کرونا – منفی یا راکد است.

خبرگزاری صدا وسیما: وزیر دفاع روسیه گفت ناتو در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان هیچ دستاوردی نداشته است.سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت باید تدابیری فوری اتخاذ شود تا اوضاع در افغانستان بهبود یابد. وی همچنین گفت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به یک ائتلاف نظامی سیاسی جهانی برای مهار روسیه و چین تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر : وزیر خارجه آلمان با اشاره به میزبانی این کشور از دور دوم گفتگوها درباره لیبی، خواستار خروج نظامیان خارجی از این کشور شد. «هایکو ماس» در آستانه کنفرانس برلین که امروز چهارشنبه برگزار می‌شود؛ طی اظهاراتی خواستار خروج نظامیان خارجی از لیبی جهت تضمین انتقال صلح آمیز قدرت شد.ماس همچنین گفت که امیدوار است دومین سری گفتگوها پیرامون لیبی که با حمایت بین المللی در برلین برگزار می‌شود باعث تشویق دولت انتقالی گردد که در نتیجه آن مردم لیبی «بتوانند سرنوشت کشورشان را به دست بگیرند».

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه عربستان در واکنش به تغییر دولت در ایران اعلام کرد که تعاملات خود را بر اساس واقعیت‌های موجود بنا می‌کنیم. «فیصل بن فرحان» روز گذشته در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی درباره نتیجه سیزدهمین دوره انتخابات  ریاست جمهوری ایران و انتخاب آیت الله سید «ابراهیم رئیسی» به عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران و تعامل عربستان سعودی با تهران در این مرحله اظهار داشت که عربستان تعاملات خود را بر اساس واقعیت‌های موجود روی زمین بنا می‌کند.

ایران پرس: عربستان سعودی 4 سال قبل در ماه ژوئن روابط خود را با قطر کرد و اکنون پس از 4 سال در ژوئن 2021 سفیر خود را به دوحه بازگرداند.تنش در روابط عربستان سعودی و قطر از ژوئن 2017 آغاز شد. عربستان با محمد بن سلمان جاه‌طلبی‌های خود را افزایش داده و خواهان تبعیت کشورهای کوچک نظیر قطر و کشورهای ضعیف عربی نظیر یمن از ریاض بود. «منصور بن خالد بن فرحان آل سعودی» سفیر عربستان سعودی در قطر استوارنامه خود را تقدیم «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر کرد.

الکوثر فارسی: سودان به طور رسمی خواستار نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی پیامدهای «سد النهضه» بر امنیت میلیون ها تن از ساکنان کرانه رود نیل شد. «مریم الصادق المهدی» وزیر امور خارجه سودان روز سه شنبه در نامه ای از شورای امنیت خواست در نزدیکترین زمان ممکن نشستی را به منظور بررسی اختلاف های  موجود در باره سد النهضه اتیوپی و تاثیر آن بر زندگی و امنیت میلیون ها تن از ساکنان کرانه نیل در کشورهای سودان، مصر و اتیوپی برگزار کند. سودان، مصر و اتیوپی نزدیک به یک دهه است که در مورد مدیریت و پر کردن مخزن سد النهضه که آدیس آبابا بر رود نیل ساخته در حال مذاکره هستند اما تاکنون توافقی بین طرفین حاصل نشده است.

اسپوتنیک روسیه:گونه های جدید و نگران کننده ویروس کرونا همچنان در حال ظهور و گسترش در سراسر جهان هستند. سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان کرد که در این زمینه، اطمینان از واکسیناسیون گروه های دارای اولویت و همچنین رعایت کلیه اقدامات لازم برای مهار ویروس کرونا ضروری است.نماینده دفتر اروپایی سازمان بهداشت جهانی گفت: در همان زمان، هم افزایی همراه با گسترش ویروس های کرونا ویروس، می تواند منجر به جهش موارد در سراسر منطقه اروپا شود.

تی.آر.تی ترکیه: آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت: ترکیه با میزبانی از 3,7 میلیون پناهجوی سوری، کار شایان تقدیری انجام می‌دهد.آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و اورزولا فاندر لین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام داشتند، توافق‌نامه مهاجرت بین ترکیه و اتحادیه اروپا مهم بوده و باید گسترش داده شود.

رادیو چین: ناوشکن موشکی «کورتیس ویلبور» آمریکا بار دیگر از تنگه تایوان عبور کرده است.در این گزارش تأکید شده که از زمان روی کار آمدن جو بایدن تا کنون این ناوشکن موشکی آمریکایی ششمین بار است که از تنگه تایوان عبور می کند.پیش از این و از زمان آغاز کار دولت جو بایدن در روز 20 ژانویه، ناو جنگی آمریکایی در ماه فوریه دو بار و در ماه‌های مارس، آوریل و مه  یک بار از این تنگه عبور کرده است.چین فعالیت ناوهای آمریکایی در تنگه تایوان را در جهت حمایت از جدایی طلبان در تایوان می‌داند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *