جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛فروپاشی سیاست فشار حداکثری و…

۱۴۰۰/۰۳/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: اذعان صریح بلینکن به شکست سیاست «فشار حداکثری»، برنامه آمریکا برای احداث تأسیسات نظامی در خاورمیانه و آسیای مرکزی، انتقاد فرمانده سنتکام از چین و روسیه، استقبال آمریکا از بهبود روابط عربستان و ایران، مخالفت فلسطین با ایده تشکیل کشور فلسطین در منطقه سینای مصر، درخواست سازمان ملل برای تحقیق درباره جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، تعویق نشست خبری گروسی، ورود ناوگان دریایی آمریکا به مدیترانه، انتقاد وزیر دفاع ترکیه از یونان، ادامه ساخت خط لوله گاز طبیعی نورد استریم- 2 و معافیت تحریم آمریکا علیه یک شرکت روسی، بازداشت جنجالی مخالف دولت بلاروس و واکنش آمریکا،  احضار سفیر بلاروس به وزارت خارجه لهستان و  درخواست قاهره برای ازسرگیری مذاکرات سد النهضه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

الکوثر فارسی: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به صراحت اعلام کرد واشنگتن از سیاست فشار حداکثری علیه ایران چیزی به دست نیاورد و اکنون خواستار بازگشت به برجام است.وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه ای.بی.سی دراین حال گفت : ایران در شماری از فعالیت‌ ها نظیر تامین مالی گروه‌ های افراطی، حمایت گسترده‌ تر از گروهک‌های تروریستی و گروهک‌  های نیابتی که در خاورمیانه دست به اقدامات بی‌ ثبات‌ کننده می‌ زنند و در اشاعه تسلیحاتی دخیل است.

خبرگزاری فارس: برخی رسانه‌های روس مدعی شدند پنتاگون بودجه‌ای برای ساخت تأسیسات نظامی آمریکا در خاورمیانه و آسیای مرکزی از جمله ترکمنستان اختصاص خواهد داد. وزارت دفاع ایالات متحده قصد دارد 240 میلیون دلار برای ساخت تأسیسات نظامی در خاورمیانه و آسیای مرکزی، از جمله در ترکمنستان اختصاص دهد.دولت ترکمنستان در برنامه های خود برای استقرار تأسیسات نظامی آمریکا گزارشی ارائه نکرده و «عشق آباد» رسماً در مورد این توضیحی نداده است.گمانه زنی های اخیرا از انتقال نیروهای نظامی آمریکا بعد از خروج از افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی از جمله، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان وجود دارد.

خبرگزاری تسنیم: ژنرال ارشد آمریکایی مدعی شد : چین و روسیه به دنبال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه هستند. فرانک مک کنزی فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا در اظهاراتی گفت: با کاهش حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه، چین و روسیه قطعا به دنبال گسترش نفوذ خود در بین کشورهای منطقه خواهند بود.وی افزود: خاورمیانه به طور عمده و گسترده‌ای به یک محل رقابت بین قدرت های بزرگ تبدیل شده است. و من تصور می کنم در حالی که ما به دنبال تعدیل حضور خود در این منطقه هستیم، روسیه و چین به شدت به دنبال پرکردن این خلا خواهند بود و تا آنجا که بتوانند از این خلا استفاده خواهند کرد.

خبرگزاری ایلنا: آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در مورد تغییر روابط ایران و آمریکا گفت: باید در یمن یک توافق صلح ایجاد شود. ما خیلی سخت روی آن کار می‌کنیم، ما این کار را از روز اول انجام داده‌ایم. عربستان به وضوح نشان داده است که می‎خواهد به آن سمت حرکت کند، بنابراین این امر بسیار مثبت است. وی گفت: ما باید انصارالله را تشویق کنیم و این به این بستگی دارد که آیا ایران آماده است تا به انصارالله بگوید که آنها نیاز به تعامل خوب دارند و باید این جنگ را تمام کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): سفیر فلسطین در قاهره در پاسخ به برخی فرضیه‌ها درباره تشکیل کشور فلسطین در منطقه سینای مصر و یا اسکان پناهجویان فلسطینی در مکانی دور از کشورشان تاکید کرد که فلسطینی‌ها تشکیل کشوری در نوار غزه و یا در بخشی از خاک مصر را نمی‌پذیرند.

ایران پرس: سازمان ملل متحد تحقیق درباره جنایات جنگی و حملات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیست‌ی علیه فلسطینیان را خواستار شد. کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن درخواست تحقیق دادگاه بین المللی کیفری در مورد حملات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه فلسطینیان در کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه، این حملات را مصداق بارز جنایت جنگی اعلام کردند. کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد تحقیق دادگاه بین المللی کیفری درباره سایر موارد نقض شدید حقوق بشر از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه فلسطین بویژه در کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواستار شدند.

یورونیوز: نشست خبری رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که قرار بود بعدازظهر یکشنبه درباره آخرین وضعیت نظارت این نهاد بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران برگزار شود، به تعویق افتاد. پیش‌بینی می‌شد که گروسی در این نشست از تمدید یک ماهه توافقی خبر دهد که سه ماه پیش به صورت موقت میان ایران و آژانس بر سر ادامه همکاری‌ها در خصوص نظارت بر تأسیسات هسته‌ای ایران حاصل شده بود.بر پایه قانونی که سه ماه پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، دولت ایران موظف شد که به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پایان دهد، اما پس از آن ایران و آژانس با هم توافق کردند که به مدت سه ماه دوربین‌های آژانس همچنان در تأسیسات هسته‌ای ایران فعال باشند، اما تصاویر ضبط شده آنها تا زمان مشخص شدن نتایج مذاکرات جاری برجام، در ایران بماند.

اسپوتنیک روسیه: گروهی از ناوهای بزرگ تهاجمی دومنظوره نیروی دریایی آمریکا با تفنگداران دریایی وارد دریای مدیترانه شدند.ناظران انگلیسی که عکس های خود را در شبکه های اجتماعی منتشر کردند، خبر از ورود یک ناوگروه متشکل از کشتی های نیروی دریایی ایالات متحده، از طریق تنگه جبل الطارق، به دریای مدیترانه دادندگفته شده، کشتی ها در حال حاضر به سمت شرق حرکت می کنند و انتظار می رود که آنها از دریای مدیترانه به خاورمیانه به منطقه خلیج فارس راهی شوند.

آناتولی  ترکیه:  خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه طی سخنرانی در مراسم بازدید از روند ساخت کشتی جنگی چند منظوره «آناتولی TCG» در مجتمع کشتی‌سازی صدف ترکیه، درباره مذاکرات با یونان گفت: مقامات کشور همسایه، یونان با اظهارات و اقدامات خود تمام سعی خود را برای آسیب زدن به روند مثبت مذاکرات انجام می‌دهند.وی افزود: خاطر نشان می‌کنم که این مسیر (یونان) به راه حل ختم نخواهد شد. رسیدن به راه حلی با چنین اظهارات و اقدامات تحریک آمیزی ممکن نیست.

رادیو چین: رسانه های روسیه به نقل از اطلاعاتی از شرکت با مسوولیت محدود «نورد استریم – 2» (Nord Stream 2) یک شنبه 23 مه (2 خرداد)، گزارش داد که شناور لوله گذاری به ساخت خط لوله گاز طبیعی «نورد استریم – 2» در آب های آلمان ادامه داده است. بنا به  گزارش ها، اکنون شناور لوله گذاری مطابق با مجوز و اعلامیه مقامات محلی در حال اجرای خطوط لوله است. نهاد نظارتی آلمان نیز ادامه ساخت و ساز آن را به تصویب رسانده و اجرای ساخت به طول 2 کیلومتر در آب های آلمان تایید شده است.

 ان. اچ.کی ژاپن: مقامات بلاروس روز یکشنبه پس از تغییر مسیر پرواز هواپیمای حامل یک فعال سیاسی و وادار کردن این هواپیما به فرود در مینسک، پایتخت کشور، او را دستگیر کردند.رسانه های منتقد رئیس جمهور الکساندر لوکاشنکو گزارش دادند که رومَن پروتاسِویچ در فرودگاهی در مینسک دستگیر شد.هواپیمای رایان-ایر در حال پرواز از یونان به لیتوانی بود.

خبرگزاری ایرنا:وزیر خارجه آمریکا اقدام بلاروس برای فرود اجباری یک هواپیمای مسافربری و بازداشت یک خبرنگار را محکوم کرد و خواستار تحقیق کامل در این زمینه شد.آنتونی بلینکن روز یکشنبه در بیانیه‌ای مطبوعاتی اظهار کرد: ایالات متحده قویا انحراف اجباری یک پرواز بین دو کشور عضو اروپا را به خاطر خارج ساختن و دستگیری رامان پراتاسویچ یک روزنامه‌نگار مینسک را محکوم می‌کند.وی افزود: ما خواستار آزادی فوری او هستیم. این اقدام شوک‌آور که توسط رژیم لوکاشینکو انجام شد، جان بیش از ۱۲۰ نفر مسافر را به خطر انداخت که شامل شهروندان آمریکایی هم می‌شود.

خبرگزاری مهر: دولت ورشو در اعتراض به اقدام دولت مینسک مبنی بر تغییر مسیر و فرد اضطراری یک فروند هواپیمای متعلق به سازمان هواپیمایی اتحادیه اروپا، سفیر بلاروس در لهستان را احضار کرد.وزارت خارجه لهستان، سفیر بلاروس در ورشو را به دنبال حادثه فرود اضطراری هواپیمای مسافربری «رایان ایر» و بازداشت یکی از مخالفین دولت مینسک، احضار کرد.«ماتئوس موراویکی» نخست وزیر لهستان در واکنشی تند، این اقدام بلاروس را هواپیماربایی تلقی کرد.

خبرگزاری صدا وسیما: با نزدیک شدن مرحله دوم آبگیری سد النهضه، وزیر آبیاری مصر اعلام کرد گفتگوها درباره سد بین مصر، سودان و اتیوپی همچنان متوقف است.محمد عبدالعاطی افزود آمریکا هیچ پیشنهادی برای حل بحران این سد ارائه نکرده است.وزیر مصری ابراز امیدواری کرد با توجه به نزدیک شدن زمان تعیین شده برای اجرای مرحله دوم آبگیری سد، اقداماتی فوری برای از بین بردن رکود مذاکرات اتخاذ شود.وی اعلام کرد مصر تصمیم به اجرای مرحله دوم آبگیری سد را تصمیمی یکجانبه و غیرقانونی درباره آب رود نیل می‌داند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *