جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛انفعال آمریکا و سازمان ملل دربرابر حملات اسرائیل به غزه و…

۱۴۰۰/۰۲/۲۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: افزایش شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی، حمایت وزیر دفاع آمریکا از تل‌آویو در حمله به نوار غزه، برگزاری سومین نشست شورای امنیت درباره غزه، تکرار ابراز نگرانی گوترش از حملات به غزه، حمله اسرائیل به دفاتر شبکه الجزیره و آسوشیتدپرس در غزه ، برگزاری اعتراضات گسترده ضد اسرائیلی در پایتخت‌های اروپایی، برگزاری نشست فوق‌العاده وزرای خارجه اتحادیه اروپا در زمینه تنش‌های غزه، گفت‌وگوی تلفنی بایدن و عباس پیرامون تحولات فلسطین، استقبال اشرف غنی از خروج نظامیان خارجی از افغانستان، تنش دوباره در قره باغ، آغاز رزمایش گسترده ارتش جمهوری آذربایجان، درخواست  اتحادیه اروپا از آذربایجان و ارمنستان به خویشتنداری ، فرود موفقیت آمیز کاوشگر چین روی مریخ  و وضعیت اضطراری در ۹ استان ژاپن از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به 174 نفر و شمار مجروحان به 1200 تن رسید. شمار قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه به ۱۷۴ شهید از جمله ۴۷ کودک و ۲۹ زن و ۱۲۰۰ مجروح افزایش یافت.

 العالم:  وزیر دفاع آمریکا در تماس تلفنی با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، ضمن محکوم کردن عملیات‌های راکتی و موشکی مقاومت فلسطین، حملات اسرائیل به نوار غزه را «دفاع از خود» توصیف کرد.در حالی که رژیم صهیونیستی طی چند روز اخیر نوار غزه را زیر شدیدترین بمباران‌های چند سال اخیر خود گرفته اما پنتاگون، تل‌آویو را برای دفاع از خود محق می‌داند.«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا بامداد یکشنبه به‌صورت تلفنی با «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم کودک‌کش صهیونیستی گفت‌وگو کرد.

اسپوتنیک روسیه: نمایندگان اسرائیل، فلسطین و همچنین دبیر کل سازمان ملل متحد آنتونیو گوترش روز یکشنبه در جریان اجلاس عمومی شورای امنیت مختص به حوادث در منطقه سخنرانی می کنند.در اجلاس کنار ۱۵ کشور عضو شورای امنیت نمایندگان فلسطین، اسرائیل و همچنین برخی کشورهای منطقه از جمله اردن و مصر سخنرانی می کنند.

خبرگزاری مهر: با تداوم اقدامات رژیم صهیونیستی، گوترش باز هم به ابراز نگرانی از حملات به غزه اکتفا کرد.دبیرکل سازمان ملل بدون آنکه اقدام محسوسی برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی در نوارغزه انجام دهد؛ به ابراز نگرانی بسنده کرد.

دویچه وله: ارتش اسرائیل برج الجلا در نوار غزه را بمباران کرد. در این برج دفاتر شماری از خبرگزاری‌های بین‌المللی و داخلی قرار داشت. حملات هوایی، شلیک توپخانه اسرائیل به نوار غزه و پرتاب موشک به خاک اسرائیل در روز شنبه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) نیز ادامه یافت.فلسطینی‌ها از بمباران اردوگاه آوارگان “الشاطی” در شهر غزه و کشته شدن دستکم ۱۴ نفر، از جمله ۱۰ نفر از اعضای یک خانواده در حملات هوایی بامداد شنبه خبر دادند.

ایران پرس:  شماری از پایتخت‌های کشورهای اروپایی، شاهد تظاهرات مردمی در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات صهیونیست ها در قدس و باریکه غزه بود. صدها نفر از مردم آلمان با آمدن به خیابان های برلین، پایتخت این کشور، جنایات صهیونیست ها علیه مردم مظلوم فلسطین را محکوم کردند.معترضان در این تظاهرات شعارهایی از جمله “اسرائیل قاتل کودکان”، “اسرائیل قاتل زنان” و “فلسطین را آزاد کنید” سر دادند. درفرانسه پلیس با گاز اشک آور و خودرو آبپاش به تظاهرکنندگان حمله کرد.مردم لندن، پایتخت بریتانیا هم همزمان با هفتاد و سومین سالروز تاسیس رژیم جعلی اسرائیل (روز نکبت) به خیابان ها آمدند تا اشغالگری و جنایات صهیونیست ها را محکوم کنند.

خبرگزاری ایلنا: وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه درباره تنش‌ها در نوار غزه نشست برگزار می‌کنند.این خبر را «جوزپ بوررل»، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا امروز -‌یکشنبه- در پیامی توئیتری اعلام کرد. وی در این پیام عنوان کرد: «با توجه به تنش‌های فعلی میان اسرائیل و فلسطین و شمار غیرقابل‌قبول تلفات، نشستی فوق‌العاده را روز سه‌شنبه با وزرای خارجه اتحادیه اروپا برگزار می‌کنم. در این نشست درباره این‌که اتحادیه اروپا چگونه باید برای اتمام خشونت‌های فعلی اقدام کند به بحث و بررسی خواهیم پرداخت.»

آناتولی  ترکیه:  رئیس جمهور آمریکا و رئیس دولت فلسطین طی تماس تلفنی درباره تحولات اخیر فلسطین گفت‌وگو کردند.حسین الشیخ، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح فلسطین با انتشار بیانیه‌ای در حساب توئیتر خود اعلام کرد: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و محمود عباس، رئیس دولت فلسطین طی تماس تلفنی درباره تحولات اخیر در فلسطین و منطقه گفت‌وگو کردند.الشیخ اظهار داشت که این مکالمه تلفنی بنابه درخواست بایدن صورت گرفته است.

الکوثر فارسی: رئیس جمهوری افغانستان خروج نیروهای خارجی را بزرگ‌ترین فرصت در تاریخ معاصر این کشور دانست. محمد اشرف غنی  افزود: پیشرفت نظام جمهوریت در این است که هر رئیس جمهور پس از مدتی رفتنی باشد و می بایست به خواست ملت گوش کند.غنی همچنین گفت: طالبان باید به انتخاب یک راه حل اساسی و سیاسی فکر کنند چرا که جنگ و خونریزی راه حلی برای مشکلات این کشور نیست.

یورونیوز: ارمنستان اعلام کرد جمهوری آذربایجان به طور کامل به وظیفه خود برای عقب کشیدن نیروهایش از درون خاک این کشور عمل نکرده و به همین دلیل ایروان از مسکو کمک نظامی درخواست کرده است.نیکول پاشینیان، نخست وزیر موقت ارمنستان گفته بود گروهی از نیروهای آذربایجان با وجود قرارداد آتش بس میان دو کشور از مرز گذر کرده و با «تجاوز» به قلمرو این کشور در نزدیکی دریاچه سیاه مستقر شده‌اند. آذربایجان این ادعا را رد کرده و آن را «تحریک‌آمیز» خوانده است.

خبرگزاری صدا وسیما: ارتش جمهوری آذربایجان از امروز رزمایش گسترده‌ای را با مشارکت ۱۵ هزار تن از نیرو‌های نظامی آغاز کرده است.۴۰۰ سامانه موشکی مختلف، ۳۰۰ دستگاه تانک، ۵۰ فروند هواپیما و بالگرد همچنین پهپاد‌ها در این رزمایش به کار گرفته شده است. در این رزمایش نحوه مقابله با شبکه‌های مسلح و گروه‌های تروریستی نیز به نیرو‌های نظامی آموزش داده خواهد شد.

تی.آر.تی ترکیه: اتحادیه اروپا خواستار خویشتنداری در آذربایجان و ارمنستان که در تعیین مرزها دچار تنش شده‌اند، گردید. جوزپ بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست‌های امنیتی در بیانیه خود اظهار داشت که استفانو سانینو دبیرکل سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا (EEAS) به نمایندگی از وی با جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و آرا آیوازیان وزیر امور خارجه ارمنستان مکالمه تلفنی داشته است.استقرار ارتش آذربایجان در مواضع مرزی با ارمنستان در استان‌های لاچین و کلبجر که از اشغال ارامنه آزاد شده بودند، باعث ایجاد تنش بین دو کشور شد.

رادیو چین: مریخ کاو چینی “تیان ون 1″با موفقیت در محل از پیش تعیین شده روی سطح کره مریخ فرود آمد و گامی مهم را برای چین در راستای کاوش های فضایی رقم زد.قرار است این کاوشگر چینی به تصویربرداری، گشت زنی و انجام مأموریت های دیگر علمی در کره مریخ بپردازد.

 ان. اچ.کی ژاپن: دولت ژاپن وضعیت اضطراری را گسترش داده و استان های هوکایدو، اوکایاما و هیروشیما را نیز از روز یکشنبه مشمول این وضعیت کرده است.در حال حاضر، وضعیت اضطراری در ۹ استان ژاپن برقرار بوده و تا روز ۳۱ مه ادامه خواهد داشت. استان های توکیو، اوساکا، هیوگو، کیوتو، آیچی و فوکوئوکا از قبل مشمول این وضعیت بوده اند. دولت مرکزی اقدامات شدیدتر مقابله با کرونا را بدون اعلام وضعیت اضطراری در استان های گونما، ایشیکاوا و کوماموتو نیز آغاز کرده است و بدین ترتیب این قبیل اقدامات در ۱۰ استان کشور انجام می شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *