جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه‌ها؛خیز آمریکا برای جنگ های نوین و…

۱۴۰۰/۰۲/۱۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: اظهارات وزیر دفاع آمریکا  درخصوص جنگ های آینده  آمریکا، هشدار فرمانده ارشد ارتش آمریکا درباره "نتایج احتمالی بد و ناخوشایند" در افغانستان، هشدار وزیر خارجه آمریکا به  چین، سفر بلینکن به لندن، ایران محور گفتگوهای گروه هفت، انتشار خبرهایی از توافق ایران و آمریکا ، هشت کشته در تظاهرات علیه کودتای میانمار ، شوک منفی فرانسه به سعد حریری، ادامه بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی، بیانیه تند «‌پ‌ک‌ک» علیه ترکیه، تاکید آمریکا بر غیر هسته ای شدن کره شمالی ، معرفی دولت انتقالی شورای نظامی چاد، هشدار وزیر خارجه سودان درباره آبگیری سد النهضه و افتتاح اولین دانشگاه چینی ظرف سه سال آینده در اتحادیه اروپا  از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا: لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گفت کشورش نیاز دارد برای درگیری هایی در آینده که شباهتی به «جنگ های قدیمی» ندارند، آماده شود. وزیر دفاع آمریکا در  فرماندهی آمریکا در اقیانوس آرام در هائیتی اظهار داشت: شیوه مورد استفاده در جنگ های مهم آینده بسیار متفاوت از جنگ های گذشته خواهد بود. وی در  اولین سخنرانی خود در ترسیم سیاست های پنتاگون گفت: آمریکا نیاز دارد خود را آماده ورود به درگیری های احتمالی در آینده کند که شباهت چندانی به جنگ های گذشته که پنتاگون مدت ها درگیر آن بوده نخواهد داشت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): در شرایطی که آمریکا تحویل پایگاه‌های نظامی به نیروهای امنیتی افغان را از شنبه آغاز کرده است، ژنرال ارشد آمریکایی نسبت به پتانسیل “نتایج احتمالی بد و ناخوشایند” در افغانستان هشدار داد و تاکید کرد که نیت بسیاری از طرف‌ها همچنان این است که “یک سازش مذاکره‌شده” وجود داشته باشد.ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به ارتش افغانستان اشاره کرد که تعدادش بیش از ۳۰۰ هزار تن است و” اکنون چند سالی است که این نبرد را رهبری می‌کند” و آن را عنصر حیاتی در تعیین آینده این کشور بعد از آنکه رسما خروج نهایی آمریکا آغاز شود، دانست.

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه آمریکا با متهم کردن چین به داشتن رفتار ستیزه‌جویانه در عرصه بین‌المللی، حرکت کردن واشنگتن و پکن به نقطه تقابل نظامی را شدیداَ به ضرر دو طرف توصیف کرد. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور مدعی شد پکن اخیراَ «رفتار ستیزه‌جویانه‌ای در کشورهای خارجی داشته و به روش‌های خصمانه» عمل کرده است. بلینکن بامداد امروز (دوشنبه) طی مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌اس نیوز»، در پاسخ به سوالی درباره احتمال وقوع تقابل نظامی بین واشنگتن و پکن گفت: «رسیدن به آن نقطه یا حتی حرکت کردن به سمت آن، شدیداَ به ضرر منافع آمریکا و چین است».

خبرگزاری ایلنا: وزیر خارجه آمریکا اوایل امروز -‌دوشنبه- وارد لندن شد. وی برای شرکت در نشست وزرای خارجه گروه هفت به بریتانیا سفر کرده است. بلینکن در پیامی توئیتری گفت: «وارد لندن شده و مایه خوشحالی است که از سوی مقام‌های سفارت آمریکا مورد استقبال قرار می‌گیرم. آخرین بار هشت سال پیش بود که بریتانیا، هم‌پیمان مهم ما، میزبان نشست گروه هفت بود. برگشتن به میان دوستان و هم‌پیمانان مایه خوشحالی است.»

اسپوتنیک روسیه: وزارت خارجه انگلیس اعلام کرده که «ایران و روسیه» از جمله مباحث مورد گفت‌وگو در نشست آتی گروه هفت در لندن خواهد بود. وزارت خارجه انگلیس با انتشار توئیتی اعلام کرد که در نشست آتی وزاری خارجه گروه هفت درباره مسائل روز جهان از جمله ایران صحبت خواهد شد.در این نشست که قرار است به میزبانی لندن برگزار شود، وزرای خارجه انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا حضور دارند. وزرای خارجه هند، استرالیا، کره جنوبی، آفریقای جنوبی نیز به عنوان مهمان به این نشست دعوت شده‌اند.

آناتولی  ترکیه: دولت بایدن در جریان مذاکرات با ایران 7 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده تهران را آزاد خواهد کرد.بر اساس این گزارش همچنین در مقابل آزادی 4 زندانی آمریکایی از زندان‌های ایران، 4 زندانی ایرانی نیز در واشنگتن آزاد خواهند شد. آمریکا و ایران چنین توافقی را تکذیب کردند.

خبرگزاری مهر : در تظاهرات علیه کودتا، هشت معترض دیگر در میانمار کشته شدند. رسانه‌های خبری از کشته شدن ۸ نفر در تظاهرات روز یکشنبه علیه کودتای نظامی در میانمار خبر دادند.بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی میانمار به سوی تظاهرات کنندگان در مناطق مختلف این کشور تیراندازی کردند که به کشته شدن هشت نفر منجر گردید.از زمان وقوع کودتای نظامی در میانمار در فوریه سال جاری میلادی، این کشور صحنه اعتراضات سراسری است.

خبرگزاری تسنیم:  وزیرخارجه فرانسه قصد دارد سفر خود به لبنان را محدود به دیدار با میشل عون و نبیه بری کند که یک شوک منفی برای سعد حریری تلقی می‌شود. منابع سیاسی آگاه لبنان از روند تشکیل دولت در این کشور اعلام کردند که «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه طی سفری که به بیروت انجام می‌دهد با «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور دیدار می‌کند و نشستی با سایر طرف‌های درگیر در پرونده تشکیل کابینه نخواهد داشت.

الکوثر فارسی: منابع خبری از احتمال بررسی پیش‌نویس قانون انتخاب مستقیم نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در نشست امروز کنست خبر دادند. حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو در حال بررسی مطرح کردن پیش نویس قانون انتخاب مستقیم نخست‌وزیر این رژیم در نشست ریاست کنست طی امروز (دوشنبه) است.طبق این گزارش، هدف لیکود وارد کردن بررسی این پیش نویس قانون به دستور کار کنست پیش از پایان مهلت داده شده به نتانیاهو برای انجام مذاکرات تشکیل دولت است.

العالم فارسی: به دنبال شدت گرفتن حملات ترکیه علیه مواضع گروه پ‌ک‌ک در شمال عراق، این گروه ازدفع حملات و پاکسازی منطقه از وجود نیروهای ارتش ترکیه خبر داد.«پ‌ک‌ک» (حزب کارگران کردستان)، تاکید کرد اشغال کردستان عراق شکسته خواهد شد و آزادی پایدار رخ خواهد داد. دربیانیه پ‌ک‌‌ک خطاب به دولت ترکیه آمده است: «دشمن فاشیست و نسل‌کش می‌تواند هرکاری که بخواهد انجام دهد، اما از مغلوب شدن نجات نخواهد یافت .

 ان. اچ.کی ژاپن: یکی از مقامات بلندپایه دولت آمریکا می گوید که سیاست این کشور در قبال کره شمالی بر پایه خصومت و دشمنی نیست، بلکه هدف نهایی دستیابی به خلع سلاح هسته ای کامل شبه جزیره کره است.جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی در یک برنامه شبکه ای بی سی نیوز این مطلب را اظهار کرد. او افزود که دولت آمریکا آمادگی دارد در جهت دستیابی به این هدف نهایی وارد دیپلماسی شود.

ایران پرس:  شورای نظامی حاکم بر چاد یک دولت انتقالی به ریاست «باهیمی باداکی آلبرت» شامل ۴۰ وزیر را معرفی کرد.این در حالی است که شورای نظامی انتقالی چاد روز یکشنبه مقررات منع آمد و شد را که ماه گذشته در پی قتل ادریس دیی اعلام شد بود، لغو کرد.ارتش چاد در پی قتل ادریس دبی رییس جمهوری از تشکیل شورای نظامی انتقالی به ریاست پسرش محمد ادریس دبی خبر داد و اعلام کرد که انتقال قدرت ظرف ۱۸ ماه انجام خواهد شد.

خبرگزاری صدا و سیما: وزیر خارجه سودان در دیدار با رئیس جمهور اوگاندا، اجرای مرحله دوم آبگیری سد النهضه بدون هماهنگی را بسیار خطرناک دانست. وزیر خارجه سودان اجرای مرحله دوم آبگیری سد النهضه بدون هماهنگی را بسیار خطرناک دانست. مریم صادق المهدی موضع کشورش در خصوص مرحله دوم آبگیری سد النهضه و نتایج مذاکرات اخیر را به اطلاع یوری موسیوینی رئیس جمهور اوگاندا رساند.

یورونیوز: اولین دانشگاه چینی ظرف سه سال آینده در اتحادیه اروپا افتتاح می شود. مجارستان با امضای توافقنامه ای با دانشگاه فودان مستقر در شانگهای با احداث نخستین دانشگاه چینی در خاک خود موافقت کرد. این دانشگاه که قرار است تا سال ۲۰۲۴ افتتاح شود نخستین دانشگاه چینی در اتحادیه اروپا خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *